Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Азаров анонсував смерть Нафтогазу

НАК «Нафтогаз України» після реорганізації припинить своє існування.Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ на брифінгу журналістам. Він сказав, що крім газодобувної, з «Нафтогазу» буде виділена компанія, що займається транзитом газу. При цьому М.АЗАРОВ відзначив, що припинення існування компанії "Нафтогаз України" також є приводом для перегляду діючих газових контрактів з "Газпромом". "З`являться нові суб`єкти, а "Нафтогаз" як суб`єкт господарювання припинить своє існування. Буде ліквідаційний період, і через певний час після дотримання всіх необхідних формальностей діятимуть на цьому ринку абсолютно інші нові компанії, й, природно, через це всі угоди, що існують на сьогоднішній момент, мають бути переглянуті», - сказав М.АЗАРОВ. При цьому він зазначив, що всі кредитні  обов`язання НАК «Нафтогаз України» перебувають під гарантією держави і будуть виконані. «Зрозуміло, всі кредитні зобов`язання системи "Нафтогазу" перебувають під гарантією держави, вони виконуватимуться, і тут жодних сумнівів у кредитів, які кредитували "Нафтогаз", не має бути. Ми готові це підтвердити відповідним зобов`язанням уряду», - сказав М.АЗАРОВ. Як повідомляв УНІАН, 27 травня М.АЗАРОВ повідомив, що уряд планує до осені підготувати схему реструктуризації та реорганізації НАК «Нафтогаз України». У середині березня ц.р. голова правління НАК «Нафтогаз Україна» Євген БАКУЛІН заявив, що керівництво «Нафтогазу» готує низку пропозицій в Міністерство енергетики і вугільної промисловості щодо  еструктуризації компанії для підвищення ефективності її роботи. За словами Є.БАКУЛІНА, розглядається кілька можливих способів реструктуризації НАК «Нафтогаз Україна», зокрема, створення СП, залучення іноземних інвесторів, публічне розміщення акцій компанії на ринку (IPO). Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більш як 97% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС. 

В той же час президент Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв обговорять газові питання під час зустрічі в Душанбе.Про це заявив прем'єр Микола Азаров журналістам у п'ятницю в Києві."Сьогодні президент України вилетів у Душанбе на саміт СНД. Буде зустріч з президентом Росії і ця тема ще раз буде піднята", - сказав він. Азаров також заявив, що Україна пропонує Росії провести переговори з уточнення об'сягів поставки газу, а також умов транзиту газу на 2012 рік. Прем'єр повідомив, що уряд відправив листа на адресу уряду Росії, в якому виклав свої аргументи на переговори з газових питань. "У нас є всі підстави запропонувати провести в Росії відповідно до міждержавної угоди (від 2004 року) переговори з уточнення обсягів поставки газу на 2012 рік, умови поставки і транзиту газу", - сказав він.

Азаров пояснив, що відправлені в листі аргументи полягають в тому, що відповідно до міжурядової угоди, ратифікованої Верховною Радою і Держдумою, яка набрала чинності в 2004 році, щорічні обсяги поставок газу, умови транзиту і ціна визначаються спеціальними міжурядовими протоколами. "На превеликий жаль, з 2005 року це положення, що має силу міждержавної угоди і стоїть вище господарських контрактів і вище внутрішньодержавних законодавств, ні разу не виконувалося" - сказав прем'єр. Тому, за його словами, Україна вважає, що контракт, який був укладений в січні 2009 року, суперечить принаймні тій частині цієї міжурядової угоди, яка стосується щорічних уточнень угод.

Таким чином, на думку Азарова, в України є всі підстави запропонувати Росії провести такі переговори.

http://www.unian.net/ukr/news/news-454335.html

4

Коментарі

анонім

12.09.11, 12:34

Хитроумная уловка чтобы таки продать трубу...

    22.09.11, 13:20

    Що буде після лвквідації НАК сказати не візьметься ніхто.
    Але у людей які брешуть весь час, знаючи при цьому справжній стан справ, завжди, повз його волю і бажання, ця правда вилазить.
    "На превеликий жаль, з 2005 року це положення, що має силу міждержавної угоди і стоїть вище господарських контрактів і вище внутрішньодержавних законодавств, ні разу не виконувалося" .Азаров визнає, що в 2009 році договір по газу підпиманий господарюючими суб'єктами НАКом та Газпромом і їм не потрібні ніякі Директиви уряду, але при цьому знову бреше, бо міждержавна угода 2004 року була розірвана ЄХАНУРОВИМ в 2006 р. і на сьогодні не діє. Ідіот? Вряд чи. Знов маніпуляція свідомістю.
    Які ж він свідчення давав у суді? Після цих слів, що приведені ГПУ вже би мало приїхати до нього до дому

      34.09.11, 00:05

      1. Бойко досі не оприлюднив аудіт нафтогазу за 2010 рік
      2. і головне: «відповідно до пункту 9.6 контракту на постачання газу і пунктом 13.5 контракту на транзит газу, у разі зміни організаційно-правової форми, злиття або будь-якого іншого перетворення однієї зі сторін, вона зобов`язана належним чином забезпечити правонаступництво, а права і зобов`язання за контрактом передати щойно утвореній структурі»