хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Соціолог пояснила, чому схід України відрізняється.

Думка і оцінка подій серед мешканців сходу України істотно відрізняється від інших, повідомила в інтерв'ю Главкому директор Фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна.

Зокрема, за словами соціолога, відповідно до одного з досліджень, за 20 років незалежності України лише 9% населення східної України були за кордоном (західної - 30%) у західних країнах та їх погляди разюче відрізняються від решти населення їхнього регіону.

"Ми запитували в одному з досліджень: "Чи доводилося вам коли-небудь бувати в країнах, які зараз є членами ЄС, Канади чи США "? Цифри дуже малі - всього 14%. До того ж, розподіл між регіонами України величезний. 30% населення Західної України були на Заході, а Східної - всього 9%", - заявила вона.

"Звичайно, ці люди молодші, більш мобільні й активні. Їхня думка та оцінка подій суттєво відрізняється від інших людей. Перш за все це відзначається на прихильності європейській інтеграції, вступі в ЄС та інших речах. Те, що там бачили, для них є аргументом" , - розповіла Бекешкіна.

"Але це в основному представники Західної України. Майже половина тих, хто виїжджав - саме звідти. Потім ми відсікли дані щодо Західної України, і все одно побачили, що погляди представників Сходу, які побували в Європі, ще разючіше відрізняються від думки населення їх регіонів", - додала експерт.

Вона також зазначила, що незважаючи на різке зростання негативного ставлення українців до олігархів, спостерігається і позитивне ставлення в регіонах до конкретних бізнесменів. Так, за її словами, є позитивне ставлення до конкретного бізнесмена Ріната Ахметова в Донбасі.

"Незважаючи на загальне негативне ставлення до багатіїв, в конкретних регіонах до певних багатих людей також спостерігаємо позитивне ставлення - наприклад, до Петра Порошенка у Вінницькій області", - зазначила соціолог.

"Якщо в конкретному місці олігарх робить щось позитивне, то люди це цінують", - сказала Бекешкіна.
13

Коментарі

128.08.11, 23:00

щось замало інформації знає ця Бекешіна, майже нічого а вона не рахувала скількі і з яких регіонів їхали до Росії? Чому?
а головне-це інформаційне поле яке оточує мешканців Сходу і Заходу. Якщо вам постійно будуть розмальовувати "покращення" разом у якомусь "союзі" чи славянське єднання чи ще якусь байку? А якщо у вашому місті мешкає купа "руських" яки не ототожнюють себе з Україною? Коли по місцевих каналах транслюють НТВ и ОРТ? Не знала? Чи не бажала знати? Я можу привести ще двісті прикладів: встановлення бюсту Сраліна та його логічний підрив, не факт? Мабуть хтось не знає, що на Сході живє привід комунізма. Так от: живе і навіть намагається реанімуватися прикриваючись "лейбахами", "резиденціями" та покращеннями для обраних. Правда час вже не той і молодь вже не та

    229.08.11, 04:56

    В Донецьку ЗАВЖДИ 100% керівних посад посідали росіяни, кавказці, греки, татари та інші "інородці". Нехай поряд будуть 10 українців з трьома дипломами та двома науковими ступенями - директорами та головними спеціалістами все одно призначать полуграмотного "руськоязичніка".

    Щоправда зараз скрізь насадили "регіоналів", це таке ж лайно, але з кримінальними схильностями. Так на днях приблатньоний "регіонал", що працює фінінсовим директором підприємства у Донецьку, в приміщенні ЖЕК Ворошилівського р-ну м.Донецка поводив себе агресивно, вчинив сварку і зарізав іншого відвідувача.

    Зараз цей "розпальцьований крутий" не може пояснити навіщо він убив людину. (газ. "Донеччина", 26 серпні 2011р.)

      анонім

      329.08.11, 10:53

      Не зря... ох не зря в СССР пускали заграницу только "идейно зрелых"... http://blog.i.ua/user/1494975/559455/

        Гість: burtka

        429.08.11, 11:56

        Чушь полная! "Думка і оцінка подій" у негра с плантаций Луизианы и африканца всегда будет разная, но это не означает, что мнение негра с плантаций по проблемам Африки будет более авторитетным.

          529.08.11, 12:58

          Таки да.

            анонім

            629.08.11, 19:11

            Зміст статті - все пізнається в порівнянні. Якщо все жити в вигрібній ямі і не виповзати до сонця, то напрям думок і висновки про буття будуть відповідні.

              729.08.11, 19:46Відповідь на 6 від анонім

              Зміст статті - все пізнається в порівнянні. Якщо все жити в вигрібній ямі і не виповзати до сонця, то напрям думок і висновки про буття будуть відповідні.!00 % !

                829.08.11, 21:49

                Позитивно до Рината? Ох, допозитивничаются они!