Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Закон "Про містобудівну діяльність"

3-го лютого Президент України Віктор Янукович наклав вето на новий, за словами його авторів, перспективний закон "Про містобудівну діяльність" Не так давно громадські організації та творча спільнота Києва написали відкритого листа Президентові України Віктору Януковичу з проханням ветувати новий закон "Про містобудівну діяльність". Вимоги активістів досить прості та логічні: повернути обов’язковість певних видів експертиз для будівництва та обов’язковість громадських слухань, аби зберегти історичне обличчя Києва. Віктор Янукович, здавалося б, почув "голос народу" - на закон накладено вето та написано низку президентських поправок. Проте серед останніх - жодного слова, щоб задовольнити вимоги громади. Та й відповіді на відкритий лист не було. Завдяки вето на закон "Про містобудівну діяльність" баланс громадських, державних та бізнесових інтересів поки що тримається. Проте, за твердженнями активістів, вето свого завдання не виконало: всі президентські поправки не компенсують відсутності екологічної та археологічної експертиз. Ще одна проблема - не існує повного реєстру історичних пам’яток. Археологи та історики користуються ще радянськими списками, які далеко не повні. Наприклад, до цих переліків досі не занесено... Херсонес Таврійський. Це одна з причин, чому науковці-археологи проти цього закону, адже забудовники без відповідної експертної оцінки зруйнують численні недосліджені шари. І тоді - прощавай, історична спадщина. Так само - і з екологічною експертизою, яка зникла і в законі з поправками не з’явилася. А між іншим, це важливо: громаді з цим жити і цим дихати. Але боротьба проти "Декоративного вето", як його назвали автори відкритого листа до Президента, врешті, ні до чого не призведе - тим паче, що новим законом та поправками до нього вбили єдину можливість громади впливати на владу та бізнес - тобто, говорити. Думка ж, альтернативна і активістській і владній: якщо повернуть обов’язковість екологічної та археологічної експертиз, держава навряд чи зможе, або й навряд чи захоче їх фінансувати. Як кажуть, гроші - це зло. А іноді так зла не вистачає! Якщо ж закон "Про містобудівну діяльність", хай і з поправками президента, все таки приймуть, зла, якраз, буде вдосталь. Це - думка активістів. А ми поки що маємо лише слідкувати за розвитком подій, бо кінця цієї історії не видно.

19

Коментарі

Гість: Алчі

112.02.11, 23:11

ой посміємося ще з "інвесторів" !

    213.02.11, 00:03Відповідь на 1 від Гість: Алчі

    я не думаю, що це той випадок, коли треба сміятися. Якщо завдяки цьому закону будуть паплюжити Софію київську та інші історичні та культурні пам"ятки, а частину просто знищать, як нещодавно Хорошковський знищив садибу 19 сторіччя у Києві, то це не смішно.

      Гість: Алчі

      313.02.11, 00:14Відповідь на 2 від viktor67

      за історичні і культурні пам"ятки розмова з замовниками і виконавцями буде особлива по-сіоністськи ...

        413.02.11, 01:20

        Этот закон нужно переписать!

          513.02.11, 05:14

            613.02.11, 07:34

            отморозки

              713.02.11, 08:57

              "3-го лютого Президент України Віктор Янукович наклав..."
              Гарний заголовок чи не на кожен день...
              Число змінювати за потребою...

                813.02.11, 09:03Відповідь на 2 від viktor67

                я не думаю, що це той випадок, коли треба сміятися. Якщо завдяки цьому закону будуть паплюжити Софію київську та інші історичні та культурні пам"ятки, а частину просто знищать, як нещодавно Хорошковський знищив садибу 19 сторіччя у Києві, то це не смішно.До речі, мій чоловік в дитинстві жив в Києві на Подолі, по вул. Ярославська 2/12, навпроти автостанції "Поділ", с старому двоповерховому будинку, на жаль, не знаю, якого століття, але точно дореволюційному. Кілька років тому цей будинок просто знесли, зробивши на його місці звичайнісінький ринок. Яка була потреба робити подібний контейнерно-рундуковий "заклад" в історичному центрі, якщо в 100 метрах від нього знаходиться Житній ринок? Дурня якась...

                  анонім

                  913.02.11, 10:11

                  Я когда еду по плотине Киевской ГЭС, мне становится понятно этот маразм. На самой плотине сделали 600 м (за огромные деньги) четырехрядку, а дороги к ней везде двухрядка (и с правого и с левого берега) и на шлюзе тоже. Спрашивается зачем, ведь платина не ремонтировалась и не укреплялась с момента застройки в 1965 году. Итог один -кто то бабла срубил, логике все это ни какой не поддается. Поговаривают, что в дальнейшем там хотят окружную сделать, это тоже самое, что на пороховой бочке плясать, вот тогда и Подол и Кончу смоет.

                    1013.02.11, 10:53

                    Плювати хотів цей москальський блазень на нашу культуру та історію

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна