Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Корупцію ніхто не відміняв

Замість вдосконалення системи аутсорсингу в армії, замість підготовки її до можливих дій в умовах воєнної агресії, керівники Міністерства оборони більше переймалися «потоками», - заявив нещодавно Голова підкомітету з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Анатолій Гриценко. «Все це продовжується дотепер», - підкреслив він, піднімаючи тему чиновницької наживи в царині харчування особового складу Української армії.
    

«Обурюють спроби окремих посадовців профільних структурних підрозділів Кабінету Міністрів України сьогодні зламати роками збудовану і надійно зарекомендовану систему аутсорсингу у наданні послуг з харчування військовослужбовців Збройних Сил України», - йдеться у листі компаній, які вже багато років співпрацюють з Міноборони, за офіційними угодами з військовим відомством на поточний рік  харчують та забезпечують продуктами особовий склад військових частин та військових навчальних закладів по всій Україні та, - що  особливо важливо, - у зоні проведення АТО, де харчування наших вояків здійснюється своєчасно та  в повному обсязі, незважаючи на бойові дії.

«Нам стало відомо, що Міністерство оборони, посилаючись на вказівку Кабінету Міністрів України, планує безпідставно або з видуманих причин розірвати в односторонньому порядку угоди з підприємствами, що надають послуги з харчування. Хоча існує роз’яснення Міністерства юстиції України про дотримання укладених договорів до кінця 2014 року, згідно з якими їх розірвання можливе лише в разі грубого порушення умов договорів», - кажуть підприємці, підкреслюючи, що згідно актів виконаних робіт у замовника послуг – Міноборони - не було до них суттєвих претензій.

Тому, зрозуміло, нині Міноборони не у захваті від урядової ініціативи, і його можна зрозуміти: хто під час війни хоче міняти надійних, перевірених виконавців, а з силоміць нав’язуваними «постачальниками» доводилось «працювати» через суд та прокуратуру навіть у мирний час? Війна «все спише»? Крім того, загальновідомо, що бажаючих ламати напрацьоване роками і перевірене практикою в нас завжди вистачало, а надолужувати потім потрібно не рік-два… Тому й звучить застереження у потенційній корупційності пропонованої схеми, за яку доведеться відповідати людям, які приклали до неї руку. Не кажучи вже про спробу монополізації ринку, оскільки, як стало відомо, лише  одна компанія вже очікує за попередньою домовленістю пропозицію державної «прокладки» щодо субпідряду. 

 Тому й волають небайдужі до Президента про підтримку підприємців – вітчизняних виробників: «Просимо звернути увагу на цю «ініціативу», уже перші кроки якої, на нашу думку, свідчать про наявність корупційних ознак. Щиро сподіваємось на Ваше втручання в ситуацію. Адже лише за цієї умови з часом наше суспільство  зможе за допомогою органів влади досягти головної мети, заради якої  наші співвітчизники виходили на Майдан Гідності – подолати ганебне явище корупції». 

Питання до  Яценюка накопичуються.  ya-sobachnik

2

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

116.07.14, 23:11

Трудно сказать, кто прав, а кто не прав. Но статья написана так, что доверия не вызывает

    217.07.14, 00:08Відповідь на 1 від Гість: lyo Dnepr

    Трудно сказать, кто прав, а кто не прав. Но статья написана так, что доверия не вызываетМене не цікавить хто корупціонер. Важливо, що не хочуть змінювати корупційну систему. Люстрації не було і не буде. Яценюк пішов на поводку у Порошенка.
    Скоріш за все це змова корупціонерів з обох боків. Градус напруження в суспільстві підіймається.