хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Повторити ''щеплення підлістю'' не вийде

Безсоромність, з якою виборчі комісії у Києві крадуть перемогу у партії Демократичний альянс має цілком позитивне суспільне значення. З цієї безсоромності починають своє правління, ще не інагуровані Петро Порошенко та Віталій Кличко. Отже "ста днів без критики" в них немає.
     Аналіз складу Київради ще попереду, але зрозуміло, що системних дерибанщиків та корупціонерів там – "греблю гати". Теж саме є, і ще буде, у центральній виконавчій владі.
     Українське суспільство форсованими темпами усвідомило самоцінність держави. Тому ми прийшли на вибори в умовах війни. Однак проголосували за підсунуті політичними маркетологами бренди – застаріваючі, як "УДАР Кличка", та новостворені: "Ляшко", "Оробець" і т.п.
     Демальянс не став таким брендом, бо не увійшов у систему олігархічних інтересів. І слава Богу.

Втім, українське суспільство вчиться швидко. Наступні вибори Київради та міського голови через 500 днів. Парламентські – десь місяців за 6 – 8. Це час на створення системного нового, мережевого політичного суб'єкта. Чинна влада своїм меркантилізмом та намаганнями зберегти корупційні схеми доб'є репутацію поточних політичних брендів, як це зараз відбувається з маркою "Свобода" – "нива не орана, поле не займане".
     Повторити "щеплення підлістю", яке зробив Україні В. Ющенко не вийде – суспільство інше.
Отож первинним завданням суспільно-політичного суб'єкту у Києві має стати аналіз усіх дій міської влади – від кадрових призначень до рішень сесій Київради.
     В країні загалом – підготовка проекту нової Конституції, просування усіма засобами нового закону про вибори парламенту та їхнє позачергове проведення. У новому "короткому" парламенті ухвалення Конституції, засадничих законів, призначення чергових виборів парламенту, місцевих рад та дочасних – президента, якщо ця посада збережеться у новій Конституції.
     "Старим" фаховим політикам у цих процесах теж знайдеться робота – від допомоги в організації контролю за діяльністю влади до участі у підготовці законопроектів.
    
Костянтин Матвієнко
3

Коментарі