Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.
Вид:
короткий
повний

ВАРТА

Тимошенко теж не вирізняється грамотністю. ДОКАЗ

  • 14.04.11, 08:40

Юлія Тимошенко звинувачує чинну владу у крадіжці в країни шельфу Чорного моря.

"У казці Корнєя Чуковського крокодил гасив синє море. А "наші" аллігатори Чорне море сьогодні вкрали. Уряд уклав мирову з Venko. Нема слів. Орда!" - написала вона у своєму Twitter.

"Сьогодні мафія забрала шельф Чорного моря. Шельф-це весь стратегічний запас нафти та газу України. Янукович, шельф на Кіпр не вивезеш! Повернеш!", - наголосила Тимошенко.

Як відомо, у середу Кабмін затвердив мирову угоду з компанією Vanco Prykerchenska Ltd.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

Тимошенко написала назву компанії Vanco з двома помилками. Слово алігатор пишеться в українській мові з однією "л". Та й "Корнєй" логічніше писати як "Корній".

Ключові слова для пошуку: грамота

Джерело: Українська Правда

Александр Данилюк: «Оппозиция не стимулирует людей к протестам»

 

Сразу после Налогового майдана 2010 года один из его лидеров, руководитель Гражданского движения «Спільна Справа» (укр. «Общее дело») Александр Данилюк стал заместной персоной украинского Интернета. До россиянина Навального ему, конечно, ещё далеко, но предпосылки к этому уже есть, поскольку свою деятельность возглавляемое им объединение представителей малого и среднего бизнеса распространяет далеко за пределами Сети. А 14 мая активисты и вовсе проведут Общеукраинский День Гнева.

Кто же такой Александр Данилюк? Что он из себя представляет? Кто за ним стоит? Почему другие лидеры предпринимательских профсоюзов зовут его «провокатором», а под конец 10-дневной акции на Майдане Независимости его перестали пускать на сцену? По каким причинам Партия регионов без боя захватила сцену и привела милицию? Обо всём этом UAINFO беседует с самим фигурантом слухов и кривотолков, молодым, амбициозным и, как оказалось, уже видавшим виды уличным оппозиционером.

Когда было создано движение «Спільна Справа»? Кто инициатор?

ЧИТАТИ ДАЛІ 

14 квітня - Смолоскипний Марш Коліївщини


14 квітня 2011 року Черкаська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та Черкаська обласна молодіжна громадська організація "Сокіл" проведуть Марш Коліївщини в Умані. Адже саме Умань є визначним місцем у історії, зокрема національно-визвольного повстання гайдамаків під проводом Максима Залізняка та Івана Гонти у 1768 році.

Свободівці пройдуть центральними вулицями Умані, щоб нагадати українцям про боротьбу за соціальну та національну справедливість, яку у XVIII столітті проводили гайдамаки та вшанувати пам'ять цих самовідданих та полум'яних борців проти чужинського гніту, духовної окупації та поневолення.

Збір о 19-30 біля Хреста борцям за волю України у парку на Садовій вулиці.

Запрошуються усі бажаючі.

Оновлена інфа по тризубівцям

  • 13.04.11, 21:13
 Андрій Парубій  Усім дуже дякую за підтримку! Хлопці лишаються в Запоріжжі, бо завтра в 11.00. Продовження засідання суду ! Але вони проведуть цей вечір з батьками,котрі приїхали на суд! До речі адвокати переконують,що максимум можуть дати умовно! Отже для хлопців це божевілля напевно закінчилось!

Суд відпустив тризубівців на поруки депутатів-нашоукраїнців

  • 13.04.11, 20:14


Жовтневий районний суд Запоріжжя випустив з-під арешту членів ВО «Тризуб» ім. С.Бандери на поруки народних депутатів від «Нашої України».
Як повідомили УНІАН у прес-службі партії «Наша Україна», за словами народного депутата, заступника голови політради «Нашої України» Андрія ПАРУБІЯ, який взяв участь у засіданні суду, на початку засідання він передав звернення від свого імені і ще трьох народних депутатів від «Нашої України» - Володимира В’ЯЗІВСЬКОГО, Лілії ГРИГОРОВИЧ, Зіновія ШКУТЯКА - про взяття на поруки усіх ув’язнених «тризубівців».
«Присутність у суді двох «тризубівців», яких раніше випустили на поруки, є підтвердженням того, що вони не будуть уникати слідства», - заявив при цьому А.ПАРУБІЙ.
За його словами, суд взяв до уваги його аргументи та прийняв рішення задовольнити клопотання депутатів і відпустити підсудних після засідання суду під підписку про невиїзд.
«Це невелика, але наша спільна перемога. Для нас найголовніше було, щоб хлопці опинилися на волі, щоб вони нарешті змогли повернутися до своїх домівок, до своїх родин. І сподіваюся, те, що відбувалося з ними у СІЗО, залишиться у минулому», - наголосив депутат.
Водночас, А.ПАРУБІЙ зауважив, що самі причини затримання і суду у цій справі - надумані. «Замість того, щоб не допустити незаконного встановлення пам’ятника Сталіну, винному в організації геноциду українського народу, та покарати осіб, які незаконно встановили цей пам’ятник, правоохоронні органи заарештували та звинувачують патріотів, які спробували провести демонтаж цього ідола», - заявив А.ПАРУБІЙ.
За словами депутата, прокуратура Жовтневого району Запоріжжя у найгірших традиціях радянського правосуддя ігнорує політичний зміст справи і приписує «тризубівцям» статтю про зазіхання на знищення чужого майна «в особливо великих розмірах». «Очевидно, за такими діями правоохоронних органів стоїть політичне замовлення центральної влади», - вважає А.ПАРУБІЙ.
Він наголосив на тому, що «Наша Україна» вимагає розгляду справи про знищення пам’ятника Сталіна по суті. «Суть цієї справи не у пошкодженні незаконно встановленого майна, а в тому, чи вважає українська правоохоронна система та влада загалом можливим встановлення в Україні пам’ятників катам українського народу», - підкреслив А.ПАРУБІЙ.
Як заявив депутат, «Наша Україна» триматиме цю справу на контролі і надасть їй широкого розголосу. «Український народ буде поіменно знати представників правоохоронної системи та влади, які виправдовують сталінські злочини та засуджують українських патріотів», - підкреслив А.ПАРУБІЙ

Мер Одеси не відстає від губернатора: такий же безграмотний.

  • 13.04.11, 16:22

Мер Одеси Олексій Костусєв, який так завзято розвиває російську мову в місті, сам пише з граматичними помилками, як і губернатор Одещини Едуард Матвійчук.

Резолюція одеського градоначальника, яку він власноруч написав на бланку, виглядає так: "Готовте доклад КРУ на исполкоме".

Нагадаємо, тиждень тому депутати Одеської міськради ухвалили програму підтримки російської мови.

Також нагадаємо, губернатор Одещини Едуард Матвійчук виявився безграмотним. Про це свідчить його запис у книзі почесних гостей школи №57, де губернатор відвідав "Урок мужності".

Зокрема, в російських словах "наших" і "служит" Матвійчук поставив літеру "ы" після букв "ш" та "ж" відповідно. При цьому він висловив намір зробити російську мову в регіоні другою офіційною.

А нещодавно депутат Одеської міськради від партії "Родина" Григорій Кваснюк зробив 14 помилок у зверненні до Кабінету міністрів.

Помилка губернатора:

Помилка мера:

Джерело: ТСН

Спільна Справа ТБ "Вставай Україно"

                                                                    

                                              ДЕНЬ ГНІВУ ПРИЗНАЧЕНО НА 14 ТРАВНЯ


Громадянський рух Спільна Справа розпочинає всеукраїнську мобілізацію усіх свідомих громадян, незгодних з діями влади, з метою проведення 14 травня загальнонаціонального Дня Гніву. Акції протесту відбудуться у Києві та в усіх регіонах України.

Про це повідомив лідер Спільної Справи Олександр Данилюк.

«Сьогодні необхідно продемонструвати владі той реальний рівень громадської незгоди з її діями, який накопичився в суспільстві. Ця акція має стати сигналом того, що ані псевдореформи, ані псевдореформатори Україні більше не потрібні. З кожним днем життя українців істотно погіршується. Якщо не зупинити цей процес зараз, завтра це не матиме сенсу. Та швидість, з якою Україна летить у прірву, не залишає часу для роздумів», – підкреслив О.Данилюк.

За його словами, «14 травня усі громадяни, небайдужі до долі України, мають вийти на вулиці і показати всьому світові, що українці не є мовчазною отарою, яку можна безкарно гнати на забій».

Він також повідомив, що протести в усіх містах, які долучаться до акції, мають розпочатися синхронно об 11.00. У Києві протестувальники вийдуть до Адміністрації Президента та Верховної Ради. Для координації дій з підготовки акції створюється оперативний штаб. Усі, хто бажає долучитись до її організації можуть сконтактувати зі штабом за номерами: +380675056055, +380675388997, +380992241074.

Прес-служба громадянського руху Спільна Справа

хештег: #DayOfRage

Комуністична шизофренія чиновників. "Лєнінський" синдром

  • 12.04.11, 15:51
Намагання ґенетичних нащадків комуно-комсомольської номенклатури задемонструвати награну європейськість не раз обертається курйозами та абсурдами. Зокрема, презентуючи гостям Харків у зв‘язку з підготовкою до чемпіонату "Євро-2012", чиновники додумалися рекламувати… місцевий монумент "вождеві пролетаріату Володимиру Леніну". Ідеться про глянцевий журнал "Ukraine 2012", який являє собою офіційну презентацію міст, що прийматимуть чемпіонат. Це видання, зокрема №5 за 2011 р., безкоштовно розповсюджується в оновленому терміналі міжнародного аеропорту "Харків", його може взяти кожен пасажир, що прибуває до міста. У публікації "Конструктивний" Харків" у виносці "Що варто побачити в Харкові" серед цікавинок міста вказано "пам‘ятник вождю пролетаріату Леніну". Фотоілюстрацією до статті є власне монумент на тлі будівлі "Держпрому". Кількома сторінками пізніше той самий матеріял подано англійською мовою – вочевидь для іноземців, що вирішили "увімкнути" для себе Харків. Не виключено, що матеріял про художню цінність совєцької архітектури 1920-30 рр. написав гід, для якого відпрацьований ще за часів СССР екскурсійний маршрут має обов‘язково проходити повз монумент Ілліча. Кілька поколінь українців пам‘ятають, що така унікальна "цікавинка" як бюст чи статуя Лєніна прикрашала кожен населений пункт. Водночас примітно, що у відомому ролику "Увімкни Україну!" є панорама харківського майдану Свободи, з якого сумнозвісний монумент прибрано за допомогою комп‘ютерного монтажу. Таким чином, описана "невідповідність" є проявом ідеологічної шизофренії влади, що намагається "європеїзувати" українські міста до "Євро-2012", й водночас ніяк не може сховати своє комуністичне коріння. Так само не дивно, що один з харківських кураторів "Євро", перший заступник міського голови Олександр Кривцов уславився фразою "От якби мені повноваження першого секретаря обкому!", яку він повторює чи не на кожних зборах виконкому міськради.

Прес-служба Харківської обласної організації ВО "Свобода"

Поляки під вигуки «вбивця» спалили опудало Путіна (ФОТО)

  • 11.04.11, 21:58
10.04.11 // 11:38

Близько двох тисяч поляків у суботу ввечері пікетували Посольство Російської Федерації у Варшаві з вимогою розповісти правду про причини Смоленської катастрофи, що сталася 10 квітня 2010, пише УНІАН .

Пікетники вигукували антиросійські гасла, і під вигуки «вбивця» спалили опудало глави російського уряду Володимира Путіна.

Вони також вигукували гасла «Коморовський - геть у Москву!» і «Дайте ящики - заберіть Бронька (скорочення від Броніслава )!».

Пізніше учасники пікету перейшли до резиденції Президента Польщі Броніслава Коморовського та будинку уряду, які розташовані поруч з Посольством Росії, і також скандували гасла проти президента і прем'єра, зокрема називали їх зрадниками.

Крім того, учасники акції також пройшли повз посольство США з вигуками «Допоможіть нам!».

За даними польських ЗМІ, одного з організаторів акції, журналіста Gazeta Polska під час повернення додому затримала поліція. Кілька його знайомих вирушили пікетувати поліцейську дільницю, проте близько півночі затриманого звільнили.

Джерело

Розплата за егоїзм.


Держави на захід від Росії були приречені на тісний оборонний союз, проте не змогли переступити через власні вузьконаціональні інтереси
Порівняно невеликі народи досить давно зрозуміли, що єдиною можливістю зберегти власну свободу є об’єднання зусиль для захисту від великих та агресивних сусідів.

Від Балтії до Чорномор’я

Перші спроби згуртувати представників українського, польського, фінського, литовського, естонського, грузинського та різних мусульманських народів Російської імперії знайшли свій вияв у створеній 1916 року «Спілці поневолених Росією народів» (діяла до 1918-го). Її учасники розраховували, об’єднавши зусилля та скориставшись підтримкою Німеччини, визволити свої країни від іноземної окупації. Проте подальший досвід показав безпідставність сподівань звільнитися від поневолення з допомогою одного агресивного сусіда коштом іншого.

Негативний вплив військово-політичної нестабільності 1919 року на долю молодих держав Центрально-Східної Європи поглиблювався відсутністю узгодженої позиції держав Антанти щодо перспектив регіону. У той час коли затиснута між трьома фронтами (польським, білим та червоним російським) Україна перебувала на межі втрати державної незалежності під загрозою інтервенцції з боку Радянської Росії, уряди Естонії, Латвії, Литви та Фінляндії, об’єднавши зусилля, шукали можливостей для збереження власної державності.
На кінець 1919-го керівництво згаданих країн було одностайним щодо необхідності тісного політичного об’єднання з метою захисту від німецького та російського реваншизму.

Під тиском небезпеки

У серпні 1919 року глава уряду Карл Маннергейм та міністр закордонних справ Рудольф Холсті виступили з ініціативою створення Балто-Чорноморського союзу для захисту від імперської агресії. На початку 1920 року Холсті вже заявив, що його країна готова сприяти тому, щоб й інші народи Росії, які хочуть звільнитися від її поневолення, приєдналися до союзу держав Балтії. У знекровленої боротьбою на три фронти України з’явився новий шанс для відстоювання власної незалежності.
Присутність України трансформувала союз у Балто-Чорноморський й давала надію на залучення й інших держав, що раніше входили до «Спілки поневолених Росією народів», насамперед Азербайджану та Грузії (які до 1920 та 1921 років відповідно також вели нерівну боротьбу з російською інтервенцією).

Один у полі не воїн

Доля успішного об’єднання Балто-Чорноморських країн визначальною мірою залежала від існування незалежної Української держави.
На жаль, тоді цього не розуміло керівництво найвпливовішої ланки можливого об’єднання – Польщі. Попри успішність конференції та укладення договору про створення союзу Балто-Чорноморських держав, підписаного 31 серпня 1919 року всіма учасниками, він так і не був ратифікований.

Через неповних два десятиліття всі ці країни потраплять під чергову російську окупацію. У вересні 1939-го Сталін і Гітлер поділять Польщу (так само як 19 років до цього, у жовтні 1920-го, Польща та Росія поділили між собою Україну), взимку 1939–1940-го Радянський Союз нападе на Фінляндію, до кінця 1940-го одну за одною російські війська окупують Естонію, Латвію та Литву. Ці країни сповна заплатять за егоїзм та нездатність об’єднатися задля гарантування безпеки в регіоні.

Спроби загравання з путінською Росією, які останнім часом знову робить Польща, та посилення проросійських настроїв в країнах Балтії свідчать про те, що цього досвіду вони все ще не засвоїли.

Джерело