хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Новий закон про вибори наближає новий Майдан

Говорять про злочинну змову лідерів опозиції, Партії регіонів та її сателітів. Я сказав би, це більше, ніж злочин — це злочинна помилка, — розмірковує про новий виборчий закон нардеп-"нунсівець" 59-річний Іван Заєць. Він та п'ятеро депутатів проголосували проти нього. — Опозиція виступила в якості фігового листка, яким прикрили політичний срам правлячого режиму.

Що поганого в підвищенні прохідного бар'єра з 3 до 5 відсотків? — Його можуть подолати тільки чотири-п'ять партій, які зараз у парламенті. Таким чином відрізається поява альтернативи. Збільшуємо кількість виборців, які не матимуть свого представництва у Раді. Змішана система при високому бар'єрі — політична технологія консервації влади. А нам потрібен приплив нових людей та політичних сил.

— Із влади втекла політика, а з політики — ідеологія. Партійне будівництво перетворилося в оболонку для фінансово-промислових груп. Цей законопроект створює систему, яка дозволяє кланам поперемінно перебувати у владі. У цьому зацікавлені й окремі люди від опозиції.

— Усі політики погоджувалися, що треба відкриті списки. Чотири роки тільки про це й говорили. Здавалося, повний консенсус. А тепер слова "відкриті списки" зникли, ніби їх і не було. — Незадоволення людей виборами додасться до масового незадоволення своїм соціальним становищем. Тобто цей закон наближає новий Майдан. Але його очолять не теперішні політичні сили, а якась нова. На тлі загальної кризи не можна гратися із волею виборця, зневажати його права на свободу висування та пряму участь у формуванні складу органів влади. Помаранчева революція відбулася, бо люди були ображені тим, що забрали їх голос. Так само й зараз — українці сподівалися на політичне оновлення, а їм сказали: ні, хлопці, обиратимемо між тих, хто є.

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ (ТИСНИ)

Мій МІНІАНАЛІЗ закону: 1) підняття прохідного  бар'єру зумовлює консервацію існуючої влади і опозиції, не проходять малі партії; 2) заборона БЛОКІВ --- це ПРИМУС окремих політиків позбутися власної партії (КИНУТИ партійців, виборців, партійну ідеологію (якщо така була)) і вступити ЧЛЕНОМ до прохідної партії (корупція); 3) можливість балотуватися одночасно за ПАРТІЙНИМ СПИСКОМ і за мажоритарною системою --- пряме порушення конституційних норм! Якщо "ХАРАНТ" Конституції підпише цей закон, він ПОРУШИТЬ КОНСТИТУЦІЮ, за що ОБОВЯЗКОВО НЕСТИМЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!


74%, 17 голосів

9%, 2 голоси

0%, 0 голосів

17%, 4 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
26

Коментарі

Гість: lkjmn

125.11.11, 15:10

Зрада народу за для теплого містечка.

    225.11.11, 15:27

    Даже Заєць баче, що всі опозиційні політики вийдуть в тираж і буде нова сила!!!!!!
    А крім народної самоорганізації ніхто не спроможний буде об"єднати народ.

      Гість: Отец Онуфрий

      325.11.11, 15:31

      Чада возлюбленные, многие миряне и мы с вами уповали на новый закон "О выборах".
      Однако не сбылись чаяния народа ибо оппозиция сотворила воистину "поцелуй Иуды " .
      Церковь же не поддерживает политические силы , но возносит молитвы за успешное волеизъявление народа.
      Волею народною в парламент вольются новые силы достойные - представители канонического православного духовенства .

        425.11.11, 15:41Відповідь на 3 від Гість: Отец Онуфрий

        Вірно, батюшка! Моліться за все хороше --- http://www.kavkazcenter.com/ukr/content/2011/11/24/20664.shtml

          525.11.11, 17:10

          ПРіБЮТ в дії: дайош двопартійний парламент,
          Тимошенко у прем'єри до Януковича-президента!
          Споються, тепер у кожного по дві ходки...

            625.11.11, 17:46

            Недаремно вже давно називають Верховною зРадою.

              анонім

              725.11.11, 17:49

              Зрада виборців. Хоча б тому, що "апзіціанери" ББ і ХЗЯ (Хвронт Зрад Яйценюка) обіцяли відкриті списки у своїх вибочих програмах. А на ділі показали народу велику дупу. Та й пропорційна система з преференціями найменш придатна для фальсифікацій, на відміну від прийнятої.

                анонім

                825.11.11, 17:52Відповідь на 5 від Люстерко

                Тепер правильно гворити про ПР Я БЮТ. Адже Яйценюк додався. А щодо співпраця Хама і Багіні, у них і без ходок багато спільного. Правда уподобання різні -- Овощ любе дорогі аксесуари (унітази, люстри,) а Багіння -- дорогі наряди.

                  925.11.11, 17:57Відповідь на 8 від анонім

                  ПРиБ'Ю ТЯ, це вже якась неприхована загроза.

                    1025.11.11, 18:07

                    Товариш Сталін дуже правильно колись казав - не має значення, як голосують. Має значення, як рахують. Так і тут. Текст закону - справа 16-та. Важливо, хто буде "підрахуєм" цього разу. І чи вдасться його контролювати. Це по-перше. А по-друге, так, маленькі партії не пройдуть - ось і чудово. Можливо хоча б інстинкт самозбереження підштовхне їх до злиття та заснування дійсно серйозної опозиції. І ще - це просто мрія. Маю величезну надію, що комуняцько-нацистська сволота цього разу до парламенту не пролізе - і це буде просто чудово, це можна буде назвати справжньою величезною перемогою останніх років. Так нмд виходить, що у підвищенні прохідного бар'єра я бачу більше + ніж -.
                    Тому проголосував за "свій варіант"

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна