хочу сюди!
 

Наталі

50 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-53 років

Росія розвалиться як і всі імперії, - екс-посол України в США

Російська імперія не має історичних можливостей для існування, заявив екс-посол України в США Юрій Щербак.

«Як і всі імперії, які в минулому розпалися, Росія також розвалиться. Це невблаганний закон історії. Імперії, побудовані на пригніченні одних народів «імперським» шовіністичним народом, не мають великої перспективи і, врешті-решт, зникнуть. Те ж чекає і Росію », - сказав він в інтерв'ю газеті «День ».

«Ми вже бачили імперські судоми - війну на Кавказі - і розуміємо, що Росія не зможе існувати в такому форматі. Просто дивно, коли придумують євразійський вимір, не розуміючи, що відбувається в Центральній Азії. Узбекистан кинув виклик Росії; Казахстан, який ближче до Китаю, веде свою гру; на кордоні з Таджикистаном, яка вже майже випала з російської орбіти, утворилася діра, через яку в Росію хлинули наркотики з Афганістану. Росія не здатна створити жодного азіатського союзу, адже це абсолютно різні народи, цивілізації і орієнтації. Створення таких об'єднань - безперспективний шлях», - розмірковує Щербак.

«Російська імперія не має історичних можливостей для існування. Пройде 3, 5, 10, а то і 50 років (це не так багато в історичній перспективі), перш ніж вони розваляться », - прогнозує він.

«Величезна небезпека помилковості і ворожості російської імперської ідеології криється в претензії до України і Білорусі, як окремим народам, які мають право на розбудову власних держав. Росія категорично заперечує право на існування окремої української нації, держави, культури і мови. Вони не розуміють процесів, які тут відбуваються. Прикладом може служити приїзд і виступи Навального, який вважається в Росії опозиціонером і проголошує ліберальні ідеї, він продемонстрував, що нічого не розуміє у відносинах між Росією і Україною. Їхня стратегія побудована на ворожих акціях проти всього українського. Однак подібна тактика принесе колосальну поразку Росії. Навіть та, досить велика, частина українського суспільства, яка поблажливо ставилася до сусідів і була, фактично, проросійською врешті-решт зрозуміє, що це дуже небезпечний сусід - ворог всього українського», - вважає український дипломат.

«У той час як інші слов'яни: поляки, болгари, словаки - вже в Європейському Союзі і НАТО, ідея об'єднання трьох слов'янських народів здається божевільною. Прогресивні країни не хочуть мати нічого спільного із застарілою азіатсько-російською деспотичною моделлю розвитку. Головний російський імперіаліст - Путін - слухає Дугіна, який нав'язує йому ідеї ХVIII ст., і думає, що вони спрацюють в ХХІ. Росія пропонує безперспективний тупиковий варіант», - резюмував Щербак.
34

Коментарі

119.08.12, 16:27

Але доки розвалиться то нерви ще попортить усім добряче

    219.08.12, 16:56

    Це ясна річ,скоріше б зникла ця імперія зла і брехні

      319.08.12, 17:19

      Скоріше б, бо таких прогнозів багато, а толку...

        419.08.12, 17:26

        Все правильно, але у процесі розпаду ця "Верхня Вольта" з ядерними ракетами може завдати дофігіща шкоди всім, нам в першу чергу.

          519.08.12, 17:37Відповідь на 4 від Танк_

          поки почнеться період розпаду імперської росії, китайці розберуть стратегічні точки до гвинтика

            619.08.12, 17:44Відповідь на 5 від vov4ik126

            поки почнеться період розпаду імперської росії, китайці розберуть стратегічні точки до гвинтикаМожливо. Але чи китайці кращі за москалів? Мудріші - це точно, але через це і більш небезпечні. Коротше, треба до НАТО лізти всіма шляхами, бо будемо мати не аби яку халепу у будь якому випадку. А самі безпеку, ще й при такому довжелезному сухопутному кордоні, не потягнемо.

              719.08.12, 17:46Відповідь на 6 від Танк_

              Не дуже радує натівська перспектива, особливо з теперішніми гарячими точками в азії та африці. Добре що наших дітей туди не шлють

                819.08.12, 17:50Відповідь на 7 від vov4ik126

                Не дуже радує натівська перспектива, особливо з теперішніми гарячими точками в азії та африці. Добре що наших дітей туди не шлютьА яка альтернатива? Залишитись сам на сам з рашею чи чайною? Боронь боже!
                А якщо до гарячих точок посилатимуть лише добровольців - то і нехай. Військовим треба десь тренуватись по-справжньому. А то в нам вже не армія, а хз що.

                  919.08.12, 17:59Відповідь на 8 від Танк_

                    1019.08.12, 18:00Відповідь на 9 від Юрий Смирнов

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна