Одним з найбільш поширених і стародавніх продуктів у багатьох кухнях
світу є сир. Він буває твердим, м'яким, плавленим і ропні. Сир цінується
за високий вміст молочного жиру, білків і мінеральних речовин, а також
вітамінів A, D, С, E, B1, B2, B12, PP. Кращими виробниками цієї страви
вважаються Франція, Нідерланди, Італія, Великобританія, Швейцарія і
Німеччина.Які з сирів варто скуштувати:
Аппенцеллер - швейцарський твердий сир в формі кола. Просочується білим вином або сидром та обробляється травами під час дозрівання.
Королем італійського твердого сиру вважається пармезан за свій ніжний
смак з пікантним присмаком. Він включений в раціон космонавтів
Міжнародної космічної станції, так як багатий вітамінами і мінеральними
сполуками, відмінно засвоюється і є джерелом цінного концентрованого
білка.
[ Читати далі ]