Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Таємниці розкриті не всі...)))

Історія Стародавнього Єгипту зберігає у собі безодню загадок. Вчені різних спеціальностей та прості люди намагаються знайти відповіді на них уже сотні років. Але й досі незрозуміло, як цивілізація, що існувала тисячі років до нашої ери, досягла такого рівня знань.

Ми дізналися, які давньоєгипетські таємниці не дають спокійно спати любителям загадок.


Тест на вагітність

 

Мало хто міг припустити, що аналог тесту на вагітність існував і успішно використовувався давніми єгиптянками 3500 років тому. Працював він за тим самим принципом, що й пристрій із нашого часу. Тільки замість 2 смужок на наявність вагітності вказувала рослина, що проростала з мішечка.

Можна було навіть дізнатися стать дитини. В цьому випадку брали 2 мішечки: якщо першим проростав ячмінь, вважалося, що жінка чекає на хлопчика, якщо пшениця — на дівчинку. Єгиптологи дізналися про цей дивовижний тест із стародавнього папірусу.

У 1963 році дослідники провели експеримент і виявили, що давньоєгипетський тест у 70% випадків показує правильний результат. Однак визначення статі дитини таким методом – це простий збіг.


Електрика

 

На стіні в храмі Хатхор у Дендері один інженер-електрик помітив зображення об’єкта, що нагадує сучасну лампу, і припустив, що це є доказом існування передових технологій у Стародавньому Єгипті.

Вчені вважають, що на малюнку зображено символ родючості. Адже змія, що виповзає з квітки лотоса, означає щорічний розлив річки Ніл. Проте фахівці підкреслюють схожість зображення із сучасним пристроєм — дуговою лампою.

На сьогоднішній день не існує доказів існування електрики в Стародавньому Єгипті, але інформації для роздумів вченим додалося.


7

Коментарі

113.09.23, 19:06

    213.09.23, 20:11

    Ну з електрикою явний перегиб це скоріше жарт

    Мало хто знає, як освітлювались підземні тунелі у гробницях, адже майстрам і гробарам потрібно було сильне освітлення а не каганці. Виявляється, за допомогою дзеркал , навіть цілих систем, можна було нармально працювати.

      313.09.23, 20:18

      Найбільші камені, оброблені людиною, знаходяться в Китаї- так зв. Яншанський карєр. Також важчі за цей обеліск і моноліти в Баальбеку ( Ліван)

        413.09.23, 20:23

        В пізні часи саркофаги для мумій незаможних людей робили з подоби папірусного картону- непотрібні документи і ганчірки виварювали і пресували , як папє маше. Бувало, такий саркофаг обклеювали папірусом з написами. Так очевидно випадково попав і цей календар

          514.09.23, 07:37

            614.09.23, 12:13

              анонім

              714.09.23, 13:39Відповідь на 4 від NoTaRь

              В пізні часи саркофаги для мумій незаможних людей робили з подоби папірусного картону- непотрібні документи і ганчірки виварювали і пресували , як папє маше. Бувало, такий саркофаг обклеювали папірусом з написами. Так очевидно випадково попав і цей календар

                814.09.23, 15:05

                  915.09.23, 00:51

                  А пониряти б1ля Тон1су з камерою ? Св1тлини у студ1ю !