хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

«Зі світу по нитці»...

«Зі світу по нитці», яка відверне вас від суворих реалій нашого життя! 

Воскова реконструкція Томаса Уеддерса. Він жив наприкінці 18 століття в Англії і був володарем 19 сантиметрового носа. Томас занесений до книги рекордів Гіннеса як людина з найбільшим у світі носом.



 

Юпітер захищає Землю мільярди років...


 

Гравітація Юпітера утримує більшість комет та астероїдів подалі від Землі. Без нього Земля, швидше за все, була б непридатною для життя людей.

Комп’ютерна томографія, зроблена голландською групою вчених, показала, що всередині ~1000-річної статуї Будди, що сидить, є скелетні останки

муміфікованого медитуючого ченця

 

Вважається, що тіло всередині статуї належить буддійському ченцю Люцюаню, члену китайської школи медитації, який помер близько 1100 року нашої ери.

Монахи самомуміфікувалися, сідаючи на спеціальну дієту, яка виснажувала їх тіла. Метою дієти було позбавити організм максимальної кількості жиру і збагатити організм речовинами, що пригнічують зростання бактерій. Потім їх поміщали в спеціальну темну камеру, де вони молилися в позі лотоса, дихаючи через трубку. Щодня чернець дзвонив у дзвіночок, даючи знати, що він живий. Як тільки дзвіночок замовкав, камеру відкривали і перевіряли результат самомуміфікації, якщо не виходило, то ченця намагалися замкнути ще на якийсь час. Шанси на успіх були досить малі, але іноді виходило.


Так сова виглядає без пір’я

 

Насправді тіло середньої сови досить маленьке, а весь об’єм їм надає пір’я. Як повідомляється, найбільшими представниками сімейства совиних є пугачі, у яких вага самок досягає 4,2 кг, а у самців – 2,8.

Скам’янілості китів знайдені в пустелі Сахара


Вчені стверджують, що 50-100 млн років тому існувало Транссахарське море, глибина якого складала 50 метрів. Воно покривало 3000 км території Сахари, що є найбільшою спекотною пустелею у світі.

Уявіть собі здивування людей, які б знайшли ці останки 200 років тому. Можна припустити, що вони вирішили, що останки належать гігантській змії або дракону.

Мортсейф — грати, що обмежують доступ до місць поховання, були винайдені, щоб зупинити крадіжку тіл для хірургів, які препарували та практикували на них


Мортсейфи були винайдені в Англії в 1816 році, коли хірургам дозволялося препарувати тіла лише засуджених убивць, повішених за свої злочини. Це означало, що для досліджень і практики лікарів-початківців були доступні всього 30-45 тіл на рік. Для медицини цього було дуже мало. В результаті хірурги почали платити за будь-які екземпляри, що призвело до крадіжки тіл, які викопували прямо з цвинтарів.

Тяжкі металеві грати встановлювалися на могили, або труни поміщалися безпосередньо в них. Нерідко грати встановлювали приблизно на 6 тижнів, коли тіло вже не буде цікавим для хірургів, і видалялися для використання на інших могилах. Як повідомляється, подекуди цей захисний захід призвів до зростання вбивств, оскільки за тіла платили непогані гроші.

Можливо, ви чули про гігантські гриби дощовики, але чи знаєте ви, що ці гриби виробляють більше потомства, ніж будь-які інші живі істоти


Якби всі спори одного покоління проросли, а потім проросли всі спори наступного покоління, це виромтило б масу грибів, що у 800 разів перевищує об’єм Землі.

Штука на голові цього кажана – паразит nycteribiidae («bat fly»)


Це вид мух, що адаптувався до способу життя вошей. Вони лазять у шерсті господаря (кажана) і смокчуть кров. Дехто має крила, дехто не має, і їх можна зустріти по всьому світу.

Це муха, яка виглядає як павук, але живе як воша.

У фавелах Ріо в Бразилії є єдине у світі футбольне поле, яке живиться від гравців


Під поверхнею поля встановлено 200 спеціально розроблених плит, які використовують кінетичну енергію, що виробляється гравцями для живлення прожекторів. Швидше за все, енергія накопичується за весь день, щоб живити світлодіодні прожектори увечері. 2014 року поле урочисто відкривав легендарний футболіст Пеле.

Італійський банк Credito Emiliano приймає твердий сир Парміджано-Реджано як заставу під кредити та зберігає сирні голівки вагою майже 40 кг на складі з

контрольованим кліматом


 

Сир є різновидом пармезану і отримав свою назву завдяки назві регіону, в якому його виробляють – провінція Реджо-нель-Емілія.

На сирних складах банку працює спеціальний апарат, який цілодобово дістає головки, обприскує водою, висушує повітрям і перевертає, щоб сир не запліснів. Виглядає це приблизно так.



 
Так  виглядає яйце акули

 

Різні види акул відкладають від 1-2 до 10-12 яєць. Груба оболонка з виростами захищає ембріон від зневоднення, багатьох хижаків, механічних пошкоджень та дозволяє яйцю чіплятися за водорості.

Чумний камінь 1666 (напис, ймовірно, був доданий пізніше)


Зазвичай такі камені розміщували на кутах вулиць в Англії, починаючи із середньовіччя. Поглиблення було заповнене оцтом, оскільки під час пандемії чуми він вважався антисептичним засобом. У заглиблення в камені клали монети в обмін на товари, які залишилися поблизу, щоб мінімізувати особистий контакт.

Оцет дійсно можна використовувати як дезінфікуючий засіб, проте він не такий ефективний як сучасні антисептики.

Ще один приклад чумного каменю, який досі стоїть у Екворті, Західний Йоркшир, Англія.


 

Хоча саймірі (біличі мавпи) дуже маленькі, але вони мають співвідношення маси мозку до маси тіла 1:17, що означає, що вони мають найбільший мозок щодо їх тіла серед усіх приматів. У людини співвідношення 1:35 
 

Однак при цьому в мозку саймірі повністю відсутні звивини, що свідчить про його простішу, ніж у інших приматів, будову.

 

Мало хто знає, що знаменита італійська кіноактриса Джина Лоллобріджіда ще художниця та скульптор.
Один із найвідоміших її творів — статуя Есмеральди, що зображує героїню, зіграну Лоллобриджидою в «Соборі Паризької Богоматері».
Статуя Есмеральди - це чарівне дзеркало Джини, в якому оживає трепетність і краса героїні, яка так проникливо зіграна нею в чудовому фільмі Жана Деланнуа.

( з мережі)

11

Коментарі

121.10.22, 08:59

    221.10.22, 09:21Відповідь на 1 від nebosklon

    Дякую

      321.10.22, 10:19

      За ціну цього поля можна збудувати новий квартал замість тих халуп

      Мислення "третього світу"

        421.10.22, 10:45Відповідь на 3 від NoTaRь

        За ціну цього поля можна збудувати новий квартал замість тих халуп

        Мислення "третього світу"
        Так

          521.10.22, 10:58

            621.10.22, 12:55

              721.10.22, 15:04Відповідь на 5 від GalinaKiev

                821.10.22, 15:04Відповідь на 6 від Влад Ли

                  Гість: _Сонечко_

                  921.10.22, 20:41

                  враження від допису двозначне....
                  цікавість і відраза....
                  людина з довгим носом - жах. бідолашна....
                  про ченців... навіщо?.... а те, що в статуї всередині знайшли скелет - дивовижно.. і все рівно виникає питання - навіщо???? добровільно.. не розумію..... хіба воно того варте?

                  наймиліша новина про Джину... не знала. цікаво.
                  дякую!

                    1021.10.22, 21:49Відповідь на 9 від Гість: _Сонечко_

                    враження від допису двозначне....
                    цікавість і відраза....
                    людина з довгим носом - жах. бідолашна....
                    про ченців... навіщо?.... а те, що в статуї всередині знайшли скелет - дивовижно.. і все рівно виникає питання - навіщо???? добровільно.. не розумію..... хіба воно того варте?

                    наймиліша новина про Джину... не знала. цікаво.
                    дякую!
                    Добровільно
                    Навіть не так. У буддійських віруваннях однією з найбільших чеснот є занурення в нірвану. Такий персонаж випадає з кола перероджень і його душа залишається з тілом. Тіло зберігається і слугує для паломників і учнів як мощі святого достойника.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна