хочу сюди!
 

Світлана

55 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 47-63 років

Секретні фішки.))

Напевно, кожна людина має набір дій, які вона може виконати із заплющеними очима. Щодня ми готуємо собі каву, приймаємо душ, надягаємо випрасовані штани і зовсім не замислюємося про те, що щось робимо неправильно. Проте навіть такі повсякденні речі, як пачка кави, мають секрети, про які більшість людей не має жодного уявлення.

Ми вирішили вивчити звичайні речі з погляду прихованих функцій та виявили, що життя ще може нас здивувати.

Картридж для принтера
 

Виробники принтерів зацікавлені в тому, щоб ви якомога частіше заправляли картриджі та несли прибуток у їхню кишеню. Але є спосіб обхитрувати ненаситних бізнесменів.

 

А ви знали, що цифри на регуляторі тостера не позначають міру прожарювання хліба? Виявляється, це кількість хвилин, протягом яких тост пробуде всередині агрегату. Наше життя ніколи не буде колишнім.

Отвір у дверях ліфта
 

У дверях деяких ліфтів є наскрізний отвір згори. Це зовсім не вічко і не вентиляційна дірочка, а частина системи безпеки. У пожежників є спеціальний ключ, який підходить до цієї свердловини. У разі аварійної ситуації рятувальники визволять людей, що застрягли в ліфті.

Насадка для душу
 

У мережі повно лайфхаків про те, як видалити вапняний наліт. Однак це можна зробити без особливих зусиль: більшість сучасних насадок для душу мають можливість регулювати силу потоку. Якщо раз на тиждень повертати регулятор і змінювати тиск, то відкладення не утворюються взагалі або осипляться під час маніпуляцій.

Стрілки на штанах
 

Кожен, хто хоч раз прасував штани, напевно замислювався про те, кому взагалі спало на думку робити на них стрілки. Виявляється, ця давня традиція перегукується з часами, коли праски були рідкістю. Мандрівники складали відпрасовані штани в скриню, щоб вони не зім’ялися під вантажем іншого одягу.

За іншою версією, штани з фабрик перевозили до магазинів у складеному вигляді, після чого на них залишалися стрілки. Поступово вони увійшли в моду, і тепер з’явитися на людях у непопрасованих брюках — моветон.

Ніжки на комп’ютерній клавіатурі
 

Вважається, що ніжки комп’ютерної клавіатури задумані для того, щоб ваші кисті рук менше втомлювалися. Однак це зовсім не так: з середини 80-х виробники були зобов’язані робити похилою клавіатуру для того, щоб люди, які звикли друкувати на машинках, легше перемикалися на роботу за ЕОМ. Насправді не має значення, складені ніжки чи ні: це ніяк не впливає на ергономіку. Крім того, якщо кут нахилу становить більше 15°, то кисті рук навпаки болітимуть.

Ложки для морози
ва
 

Ручки біля ложок для морозива роблять різнобарвними для зручності персоналу громадського харчування. Кожен колір означає розмір порції, яку можна зачерпнути. Причому назви ложок дуже екзотичні: «орхідея», «королівський синій», «синє небо» та інші. Виробники передбачили 17 різновидів мірних ложок, і кожна має унікальне колірне маркування.

Монетки
 

Якщо вам потрібно витягнути скалку або уламок, а під рукою немає пінцету, то на його роль згодяться монетки.

Гумка для дош
ки
 

Магнітна гумка для маркерної дошки швидко брудниться і стає непридатною. Однак мало хто знає, що її нижня частина складається із шарів, які легко відокремлюються. Тепер можна користуватися гумкою далі, а не купувати нову.

Бантик на спідній білизні
 

Ми так звикли до бантиків на спідній білизні, що не замислюємося, навіщо вони взагалі потрібні. Проте раніше вони були корисною частиною декору, що з’явилася за часів Ренесансу. Давним-давно ніяких резинок у білизні не було і панталони зав’язували спереду з допомогою тасьми на бантик. Відлуння цієї традиції і збереглося досі.

За іншою теорією, бантики на трусах потрібні були для того, щоб у темряві жінка випадково не надягла білизну задом наперед.

Двері туалету в літаку
 

У літаках на дверях туалету є табличка Lavatory (англ. вбиральня). Якщо підняти її вгору, під нею виявиться перемикач, за допомогою якого можна зовні відкрити замкнені двері.

Камера телефона
 

Оптоволоконний зв’язок здійснюється за допомогою лазерного випромінювання, яке не можна помітити неозброєним оком. Зате камера вашого телефону може засікти невидимі промені.

Отвір на пачках ка
ви
 

Ви не можете вважати себе справжнім кавоманом, якщо не знаєте, навіщо виробники роблять отвір на пачці кави. Це газовий клапан: він випускає із упаковки вуглекислий газ і не дає кисню проникати всередину.

У першу добу після обсмажування кавові зерна виділяють кілька літрів вуглекислого газу, і без клапана пачку просто розірве. Якщо на пакеті немає таких отворів, вам продали каву, яка кілька діб була на відкритому повітрі, тобто цю каву свіжою вважати не можна.

Шкірка банана
 

На цьому відео показано як почистити плід буквально за пару секунд.

Бонус: у тому, що в ПІН-коді всього 4 цифри, «винна» дружина його творця

Мало хто знає, що спочатку цифр у ПІН-коді було 6. Але дружині винахідника банкомату Джона Шепарда-Баррона ніяк не вдалося їх запам’ятати, тому кількість цифр скоротилася до 4.

Джерело


10

Коментарі

128.04.22, 19:25

Дякую! Дуже цікаво!

    228.04.22, 19:33

      328.04.22, 21:21Відповідь на 1 від GalinaKiev

      Дякую! Дуже цікаво!

        428.04.22, 21:22Відповідь на 2 від ikrol

        дякую

          529.04.22, 09:27

          денег нет
          но карточек куча
          я и те четыре цифры уже не могу точно вспомнить
          и записываю на каждой карте маркером для дисков

            629.04.22, 10:46Відповідь на 5 від atttonikam

            денег нет
            но карточек куча
            я и те четыре цифры уже не могу точно вспомнить
            и записываю на каждой карте маркером для дисков
            Я й сама вже дещо забуваю...

              729.04.22, 20:59

              Не уявляла що скрІпкою можна щось натискати

                830.04.22, 16:53

                Цікаво

                  91.05.22, 17:36