Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Майстер музичної комедії

Кожного тижня в програмі одного або декількох каналів телебачення глядачі можуть подивитись фільми Ельдара Рязанова. Комедії режисера вже півстоліття вражають нас не тільки своєю видовищністю, а й присутністю музики, гумору та емоційністю. Фільм «Карнавальна ніч» (1956р.) став справжнім відкриттям у жанрі

музичної комедії, а пісні цієї стрічки популярні до сьогодні.     

 
   (І.Мазуркевич  у фільмі "За бідного гусара замовте слівце")

 

Е. Рязанов один із небагатьох режисерів, що уміє органічно вплести музику й пісні у сюжет фільмів, які завжди  драматургічно виправдані. Здається, що пісня «Жив-був Анрі IV» з картини «Гусарська балада» зовсім не підходить до її героїчного пафосу. Проте митець знайшов для неї місце під час гусарськиих гульбощів. Так само у фільмі «За бідного гусара замовте слівце» Е.Рязанов влучно поставив романс «Генерали 12-го року». Героїня Ірини Мазуркевич виконує його на урочинах, де вона з’явилась, щоб захистити батька від в’язниці. Пісня звучить не вставним номером, а актом протесту проти влади.


 

У фільмі «Іронія долі або З легким паром» пісні, що написані М. Тарівердієвим, розкривають душевний стан, найпотаємніші глибини та самотність героїв. Багато в чому, саме музикальність визначила популярність фільму серед глядацької аудиторії.

З картини «Іронія долі...» Е. Рязанов використовує принцип возведення міського романсу у ранг основного драматургічного ходу. Такий прийом набуде розвитку в інших роботах режисера. Наприклад, в картині «Жорстокий романс» уже в назві заявлений настрій фільму, який розвиватиметься за законами романсу. Пристрасть, любов і смерть — все поєднається в єдиний сюжет і дасть вихід емоціям у оригінальних романсах, створених Андрієм Петровим.

 

2

Коментарі

122.12.09, 18:51

Вже класика... Майже. )

    223.12.09, 09:09Відповідь на 1 від N 47-ий

    еге ж кіно класика