Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

ВИП агитатору Комитета "Не поддерживаю..." СПАСИБО!

Лидер «Фронта перемен» Арсений Яценюк зарегистрировал сегодня в Верховной Раде законопроект «О внесении изменений в Закон «О выборах президента Украины» относительно голосов избирателей, не поддержавших ни одного кандидата. 

Как сообщили УНИАН в пресс-службе Яценюка, в законопроекте предлагается считать второй тур выборов недействительным, если в повторном голосовании примет участие меньше половины общего количества избирателей Украины и/или если «против обоих кандидатов» проголосуют большинство избирателей, принявших участие в голосовании. 

В пояснительной записке к законопроекту говорится, что действующая редакция Закона «О выборах президента Украины» позволяет получить пост президента Украины кандидату, которого во время повторных выборов не поддерживает большинство избирателей Украины. В документе отмечается, что искажение волеизъявления возможно, даже если большинство избирателей прямо выскажутся против обоих кандидатов, поставив в бюллетенях отметки напротив графы «не поддерживаю ни одного из кандидатов». 

Яценюк теперь считает, что этот пробел в законодательстве не позволяет гражданам реализовать свои конституционные права. А раньше, видимо так не считал или не внимательно закон читал? 

В законопроекте Яценюка также предусмотрена возможность лишить кандидатов, принимавших участие во втором туре голосования, которое не состоялось, права принимать участие в следующих повторных выборах на пост президента. А как на счет тех кандидатов, которые и одного процента не набрали? Об их судьбе Арсений не беспокоится. Ведь он думает только о втором туре...
ПРЕДИСТОРИЯ ВОПРОСА
Нам залишають вибори без вибору!
У відповідності до закону «Про вибори Президента» повторні вибори проводяться у випадках, визначених статтею 15: 

Стаття 15. Види виборів Президента України 

1. Вибори Президента України можуть бути черговими, позачерговими та повторними. 

2. Чергові вибори Президента України проводяться у зв'язку із закінченням конституційного строку повноважень Президента України. 

3. Позачергові вибори Президента України проводяться у зв'язку із достроковим припиненням повноважень Президента України у випадках, передбачених Конституцією України ( 254к/96-ВР ). 

4. Повторні вибори Президента України проводяться у випадках: 1) якщо до виборчого бюлетеня для голосування було включено не більше двох кандидатів на пост Президента України і жодного з них не було обрано; 2) якщо всі кандидати на пост Президента України, включені до виборчого бюлетеня, до дня виборів або до дня повторного голосування зняли свої кандидатури. 

Отже, за умови, що у другому турі всі виборці оберуть у бюлетенях рядок «Проти всіх», то відповідно не буде обрано Президента. Проте норма про «необрання жодного кандидата» чомусь діє тільки у першому турі в ситуації, коли у нас два кандидати у списках. У другому турі ж діє зовсім інша норма... Якщо у другому турі або однакова кількість голосів, або 1 кандидатура не отримала більше 50% голосів, то вибори визнаються такими, що не відбулись. 

Стаття 84. Встановлення результатів виборів Президента України 

4. Якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів було включено не більше двох кандидатів на пост Президента України і за результатами голосування у день виборів Президента України жоден кандидат не був обраний відповідно до вимог частини третьої цієї статті, Центральна виборча комісія на підставі пункту 1 частини четвертої статті 15 цього Закону приймає рішення про звернення до Верховної Ради України з поданням про призначення повторних виборів Президента України, про що зазначається у протоколі про підсумки голосування в день виборів Президента України. 

Стаття 85. Повторне голосування 

16. Якщо до бюлетеня для повторного голосування було внесено дві кандидатури, обраним Президентом України за підсумками повторного голосування вважається кандидат, який за підсумками повторного голосування одержав більшу, ніж інший кандидат, кількість голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. 

17. Якщо до виборчого бюлетеня для повторного голосування було включено лише одну кандидатуру, кандидат вважається обраним Президентом України, якщо він одержав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. 

18. Якщо в результаті повторного голосування обидва кандидати, що балотувалися, набрали однакову кількість голосів або якщо голосування проводилося по одній кандидатурі і вона не отримала більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, вибори Президента України вважаються такими, що не відбулися. 

Згідно цих норм, навіть за умови, що 99% людей проголосують проти обох кандидатів, котрі вийшли до другого туру, а кандидати просто приведуть свої родини голосувати, то виграє той кандидат, у якого родина більша. Тобто фактично влада не надає українцям жодного шансу зробити СВІЙ, а не нав’язаний теперішніми «слугами народними», вибір! 

При такому виборчому законодавстві сама процедура голосування стає безглуздою! Сьогодні явка на вибори взагалі не має сенсу, адже переважна більшість населення не бажає бачити жодного з нинішніх кандидатів на посаді Президента України, а голосує тільки тому, що не має іншої альтернативи. 

При теперішній СИСТЕМІ боротьба з чинною владою приречена на поразку, адже всі ресурси наразі знаходяться в руках тих, хто вже при владі, а дієвого механізму для їх недопущення до балотування немає. 

А що саме потрібно для того, щоб не допустити можливість висувати кандидатами в Президенти тих, кого українці не хочуть бачити на цій посаді? – Всього кілька правок. Необхідно зазначити в законі, що за умови, коли 30 або 40%(у першому турі) голосують проти всіх, вибори визнаються такими, що не відбулись (для другого туру – 51%). Для противників наявності у бюлетені пункту «Проти всіх» альтернатива така - можна ввести «поріг явки» - при явці нижче визначеного законом % виборців, вибори не відбуваються. І головна правка - до Статті 9. Право бути обраним. Її потрібно доповнити пунктом про те, що особа, яка балотувалась на виборах, визнаних такими, що не відбулись, не може висувати свою кандидатуру на призначених після цього повторних виборах. 

Я вважаю, доки МИ не змусимо Верховну нашу зРаду прийняти адекватні зміни до виборчого законодавства, на виборчих дільницях нам робити нічого! 

Олександр Кухарчук 

Народний Рух «Третя Республіка» 

Комитет изберателей "Не поддерживаю ни одного из кандидатов - за Украину"
3

Коментарі

122.01.10, 23:47

"17. Якщо до виборчого бюлетеня для повторного голосування було включено лише одну кандидатуру, кандидат вважається обраним Президентом України, якщо він одержав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні."
а ты пишешь "норма про «необрання жодного кандидата» чомусь діє тільки у першому турі в ситуації, коли у нас два кандидати у списках. У другому турі ж діє зовсім інша норма... " - какая ж она инша?
50%+1 лови в первом туре и свободно воруй.

или сорвать можно - за ночь до повторного голосования кто-то снимается. В таких условиях Тигипко вместо выбывшего не вводится, 50+1 не наберёт никто.

Прогноз - закон Арсения не примут.

    222.01.10, 23:55Відповідь на 1 від Al KazlOFF

    я пишу в соответсвии с ситуацией... тоесть законом предусмотрена норма с 2 кандидатами, только в первом туре.... во тором туре я на тот момент не рассматривал вариант снятия одного из кандидатов меньше чем за 10 дней до дня голосования.

    а сейчас думаю нужно как раз делать акцент на агитици юльки снять свою кандидатуру с выборов за 3 дня и агитировать голосовать против Яныка

      323.01.10, 00:07Відповідь на 2 від AlexTrudovik

      В первом туре - ст. 84, ч.3 - тоже, при наличии одного кандидата - 50%+1голос.
      Та же ст. 84, ч.4 гласит " Якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів було включено не більше двох кандидатів...", т.е сама ситауция, когда в первом туре остался только один ( ну поумирали все ), не исключается законом.

      Вариант, который я предложил, всерьёз анализировали в 2004-м. Не рискнули, ибо, оставляя Кучму минимум на полгода и Янека премьером - могли таких делов наворотить.
      Надо, кстати, Кучме спасибо сказать. За бескровность.

        Гість: __SKiF__

        423.01.10, 00:08Відповідь на 1 від Al KazlOFF

        "17. Якщо до виборчого бюлетеня для повторного голосування було включено лише одну кандидатуру, кандидат вважається обраним Президентом України, якщо він одержав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні."
        а ты пишешь "норма про «необрання жодного кандидата» чомусь діє тільки у першому турі в ситуації, коли у нас два кандидати у списках. У другому турі ж діє зовсім інша норма... " - какая ж она инша?
        50%+1 лови в первом туре и свободно воруй.

        За 5 дней до голосования снятие кандидатуры не является возможным. Не так ли?))
        или сорвать можно - за ночь до повторного голосования кто-то снимается. В таких условиях Тигипко вместо выбывшего не вводится, 50+1 не наберёт никто.

        Прогноз - закон Арсения не примут.

          523.01.10, 00:08Відповідь на 2 від AlexTrudovik

          не снимется она.

            Гість: Крайтос

            623.01.10, 00:10Відповідь на 2 від AlexTrudovik

            На сатану с косой работаете? Какого ж фига про "патриотизм" писать и какую-то альтернативу?

              723.01.10, 00:12Відповідь на 4 від Гість: __SKiF__

              Я так понял, ответ мне - в этой фразе "За 5 дней до голосования снятие кандидатуры не является возможным. Не так ли?))"?

              1. Смерть
              2. Серьёзная болезнь, не позволяющая руководить государством ( а это у нас как нарисовать - хоть недееспособность, так и отменить могут)
              3. Всплытие данных о наличии у кандидата гражданства другого государства.

              Так что и в ночь перед голосованием сняться можно.

                823.01.10, 00:13Відповідь на 6 від Гість: Крайтос

                не на сатану... просто другого реального развития событий для реализации своих целей мы пока не видим((((

                а так хоть есть возможность поломать им игру...

                а даже если уля снимется, то это не значит, что она может участвовать в перевыборах

                  Гість: __SKiF__

                  923.01.10, 00:17Відповідь на 7 від Al KazlOFF

                  Я так понял, ответ мне - в этой фразе "За 5 дней до голосования снятие кандидатуры не является возможным. Не так ли?))"?

                  1. Смерть
                  2. Серьёзная болезнь, не позволяющая руководить государством ( а это у нас как нарисовать - хоть недееспособность, так и отменить могут)
                  3. Всплытие данных о наличии у кандидата гражданства другого государства.

                  Так что и в ночь перед голосованием сняться можно.

                  Конечно же:
                  1. Повеситься (утопиться/застрелиться/выпить йаду) - нужное подчеркнуть/добавить свой вариант.
                  2. Бахнуть стакан диоксина и т.д., и т.п.
                  3. Подкинуть в СБУ свой паспорт с пропиской в Тель-Авиве.

                    Гість: Крайтос

                    1023.01.10, 00:18Відповідь на 8 від AlexTrudovik

                    Ломать игру надо было в первом туре. Голосовать за альтернативных, но реальных кандидатов, а не потому что "проходной". Сейчас нужно голосовать за Януковича, потому что сатана страну добьет своей убийственной политикой. Нравится кому или нет, но за ним куда более квалифицированная команда и определенный интерес в развитии собственного хозяйства, а не евроимпорте.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна