хочу сюди!
 

Юля

39 років, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-45 років

Тиха украинская ночь....

АГА...А САЛО НАДО ПЕРЕПРЯТАТЬ... )))

"Сало, в подлинном, духовном, ментальном смысле - явление чисто украинское.
Лишь некоторые, передовые представители других народов приближаются к
пониманию этого чувства. Но и они никогда не избавятся от некоторого акцента
во вкусе. "Сало, оно и есть сало", - не кажется мне шуткой, но - мудростью."
(с) Андрей Битов

А сейчас будет подборка живописи в тему и слова , тоже в тему.))) Вібирайте кому что...



Украинская хата, молодычка  управляется на кухне.
Шлепая босыми пятками, вбегает розовощекий хлопчик пострел:
- Мамо, дайте сала шмат.
Получает желаемое и уметается на двор.

Спустя минут пятнадцать забегает снова:
-Мамо, мне бы сала кус!
-На, кушай, сынку!

Через некоторое время ситуевина повторяется:
- Маааамооо, я ще сала хОчу...
- На вже, на!

И умильно глядя хлопчику вслед:
- От ты бачь, який сладкоежка....


Коли йдеться про українців, сало — притча во язицех. Вони й справді їдять його в усіх мислимих видах. Сало солоне й смажене, сире й тушковане; на ньому готують майже всю решту страв; ним нашпиговують м'ясо менш вишуканих порід тварин. На ньому навіть десерти смажать!

Добре сало тим, що це продукт абсолютно невередливий. Воно довго зберігається, його легко обробляти і практично неможливо зіпсувати. Наприклад, мало хто знає, що сало — розумний продукт. Як би щедро ви його не посолили, воно вбере в себе рівно стільки солі, скільки потрібно — не більше не менше.
А чи відомо вам, про найкращий закон. який прийняла наша Верховна Рада за весь час свого існування??? Ось тут він повністю

Закон УкраїниПро сало”. FreeTimeClub

Анатолий Носин, На кухонном столе

Yana Movchan Still Life with Birds and Bread


САЛО ДЛЯ УКРАЇНЦІВ.
В українській культурі сало набуло дещо культового значення. Як національна страва, воно стоїть поряд з такими безсумнівними візитними картками української кухні як борщ, вареники, голубці, галушки. Сало є унікальною стравою у тому сенсі, що більшість народів вживае топлене сало (смалець), а українці їдять його великими і малими шматками, часто з хлібом, часником та солоними овочами.

Онискиева Ксения. Советская ностальгия

Онискиева Ксения - Славянский натюрморт

Ольга Воробьева  Пока жена на даче

Н.С.Шелендюк Натюрморт з салом (1960-ті р)

В.Титуленко

Буває взимку--намерзнешся, зморишся.. Прийдеш додому -- і що може бути краще ніж тарілка духмяного червоного борщику з фасолькою і грибочками і нарізане шматочками сальце , ще й часничок і чорний хліб. І вже світ здається не таким тьмяним, і настрій відразу поліпшується , і втома відступає , і про зиму забуваєш.)))


П.Ф.Бредюк
Жарти жартами, але й справді сало нас завжди виручає коли нічого іншого немає під рукою, а треба щось узяти з собою в дорогу. Такий бутерброд ситний, довго зберігається і не псується. А щодо холестерину, то сало чомусь звинувачують у гріхах частіше, ніж більш "панське" вершкове масло, яке ми їмо без застережень.
Українське сало і любов українців до нього є предметом великої кількості жартів та фольклорних історій.

До речі, в Україні регулярно проводяться так звані фестивалі сала — в різних містах і різного масштабу. Але, мабуть, найбільше таке свято відбулося торік у Луцьку, в рамках якого пройшов парад кращих свиней і кабанів
, свинячий конкурс краси
,
Сало здавна користувалося в нашому народі особливою популярністю. Йому віддавали перевагу, навіть не підозрюючи, що воно містить багато корисних речовин, таких необхідних для людського організму. І, насамперед, — арахідонову кислоту, яка належить до ненасичених жирів і бере участь в утворенні багатьох гормонів, а, отже, в холестериновому обміні.

Украинский завтрак  Сергей Студинский

Сергей Пивторак  Натюрморт с салом

Светлана Годустова

МЕДИЧНА ДІЯ САЛА .
Біологічна активність сала в п’ять разів вище, ніж яловичого жиру. За вмістом інших незамінних жирних кислот (близько 10 відсотків) свиняче сало переважає над вершковим маслом. Окрім того, сучасна наука стверджує, що якість свинячого сала поліпшується при топленні. А його споживання в поєднанні з овочевими салатами попередить розвиток атеросклерозу.

Варто сказати, що свиняче сало у наших предків вважалося незамінним при лікуванні багатьох захворювань. Наприклад, для того, щоб зняти зубний біль, вони брали невеличкий шматочок несолоного сала і прикладали до хворого зуба між яснами і щокою на 15–20 хвилин. Біль обов’язково вщухав.

При болях у п’ятковій шпорі закріпляли на хворому місці шматочок старого свинячого сала. «Ліки» прикріпляли пов’язкою або шкарпеткою, потім накладали поліетилен або пергаментний папір й одягали ще одну шкарпетку. З такою пов’язкою можна навіть рухатися.

У народній медицині сало нерідко використовувалося (і зараз використовується) при лікуванні болів у суглобах.

Візьміть старе сало, пропустіть його через м’ясорубку і, додавши трохи меду, ретельно перемішайте. Потім цією сумішшю змащуйте хворі місця. Можна також змащувати ці місця смальцем (топленим салом). Компрес накладають на ніч і укутують шерстяною тканиною або шарфом.

Для загоєння ран використовують мазь, приготовану з рівної кількості свинячого жиру, ялинової смоли (живиці) і бджолиного воску. Готують мазь в емальованому посуді на слабкому вогні, постійно помішуючи протягом 10–15 хвилин. Розливають гарячим в підготовлені місткості з широкою шийкою.

Іноді після травм у багатьох людей порушуються рухові функції суглобів, які допоможе відновити суміш з 100 г свинячого жиру з 1 ст. л. куховарської солі. Цю суміш втирають в область хворого суглоба і накладають зігріваючу пов’язку. А ось ще кілька засобів з народної аптечки.

Бородавки добре видаляються перетопленим салом, змішаним з часником (співвідношення 2:1). Суміш накладають на бородавку і міняють один раз на добу.

Болі при варикозному розширенні вен усувають несолоним свіжим салом, яке прикладають за допомогою пов’язки в місцях найбільшого запалення.

Існує також старовинний народний рецепт лікування екземи: 2 ст. л. перетопленого несолоного свинячого жиру змішайте з 2 білками курячих яєць, 100 г пасльону і 1 л соку чистотілу. Настоювати суміш 2–3 дні, після чого змащувати хворі місця.

Ось так!!! А ви--" Сало, як сало!!!" Чудо-продукт!!!

Юрий Клапоух

Сергей Охапка  Завтрак на даче

Чурсин Александр. Угощайтесь!

Моя папка::Тиха украинская ночь..

Ось тут чудові рецепти приготування сала-- САЛО КАК ПЯТЫЙ ЭЛЕМЕНТ или
ВСЁ, ЧТО ВЫ ХОТЕЛИ УЗНАТЬ ПРО САЛО, НО СТЕСНЯЛИСЬ СПРОСИТЬ
.::::::
 

http://www.kara-balta.ru/forum/showthread.php?t=512 


 

 

20

Коментарі

Гість: Wildcat+

114.03.10, 07:05

Сало, оно и в Африке сало!

    Гість: ХУДОЖНИК+

    214.03.10, 09:23

    сало як нектар наголоднудушу)))

      314.03.10, 13:11

        415.03.10, 03:48Відповідь на 3 від НиагарКа

          515.03.10, 03:49Відповідь на 1 від Гість: Wildcat+

          сто пудов!!!

            615.03.10, 03:49Відповідь на 2 від Гість: ХУДОЖНИК+

            точнее и не скажешь!!

              Гість: Мил@ Я

              715.03.10, 06:08

                815.03.10, 08:54

                  915.03.10, 11:25

                  а еще в Киеве готовят такой десерт как Сало в шоколаде!-)

                    Гість: анна82

                    1015.03.10, 14:49

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      11
                      попередня
                      наступна