1. Авокадо
Холод просто не дає авокадо остаточно визріти. Тримайте плоди в
кімнатній температурі, тоді вони стануть м’якші та смачніші. Якщо
потрібно, щоб авокадо достигли швидше, покладіть їх у пакет з яблуками
чи бананами – ці фрукти виробляють етилен, який прискорює дозрівання.
2. Шоколадно-горіхова паста
По ідеї, шоколадно-горіхова паста типу «Нутелли» має бути ніжною та
м’якою. Проте якщо «Нутелла» постоїть у холодильнику, намастити її на
хліб буде складно. Справа в тім, що у горіхах багато жиру, який твердне
при низьких температурах і змінює кремову структуру. Не бійтеся, що
паста зіпсується: в ній достатньо цукру, аби запобігти утворенню
бактерій.
3. Часник
Часник – неймовірно цінний продукт, але в холодильнику він втрачає
усі корисні речовини. Рекомендується тримати його в сухому та
прохолодному місці, але не у щільно закритому посуді: доступ повітря
обов’язковий.
4. Цибуля
В холодильнику доволі висока вологість, тому цибуля стає м’якою і
невдовзі починає гнити. Крім того, в ній міститься крохмаль, який у
холоді перетворюється на цукор. Неочищену цибулю краще зберігати у
сітчастій торбинці, в сухому і темному місці. Однак половинку цибулини
можна сміливо покласти до холодильника: до наступного разу вона
залишиться свіжою.
5. Мед
Ви напевне помічали, що у холодильнику мед швидко «зацукровується» і
твердне. Це не означає, що він зіпсувався, але все ж варто переставити
його в шафку – так буде смачніше.
6. Базилік
Якщо ви любите пахучі травки, то напевне знаєте, що в холодильнику
вони довше лишаються свіжими. З базиліком все навпаки: він в’яне і
перетворюється на коричневу слизьку масу. Аби цього не сталося, підріжте
стеблини і поставте букетик базиліка в склянку з водою. Заодно
прикрасите кухню.
7. Оливкова олія
Якщо ви досі зберігали оливкову олію в холодильнику, радимо витягти.
Через низьку температуру і вологість вона гусне та стає каламутною. Але
не спішіть викидати пляшку, якщо вміст здався підозрілим. Просто
переставте її у комору і олія знову стане прозорою.
8. Кісточкові фрукти
Любите свіжі фрукти? Тоді не кладіть до холодильника персики,
абрикоси, сливи, нектарини, тощо. На холоді кісточкові плоди перестають
дозрівати, і втрачають аромат. Краще купити меншу кількість і викласти у
вазу на столі.
9. Кетчуп
Як не дивно, кетчуп не обов’язково зберігати в холодильнику:
мікроорганізми не розмножуються в кислому середовищі. Крім того, чимало
людей погоджуються, що кетчуп кімнатної температури смакує краще. Проте
якщо у вас вдома кетчуп використовується лише вряди-годи, все ж
прибирайте відкриту упаковку у холодильник, щоб подовжити термін
придатності.
10. Шоколад
Чимало шанувальників шоколаду вважають за потрібне ховати свою
маленьку радість в холодильник, щоб не дай боже не зіпсувалася. Але
насправді від холоду шоколад робиться крихким і «сивіє», а його смак
значно погіршується.
11. Банани
Купили зв’язку бананів і розмірковуєте, куди їх покласти? Спершу
переконайтеся, що вони дійшли до задовільної кондиції. Недозрілі банани
зеленкуваті і тверді: їм треба полежати в теплі. А от стиглі банани
краще сховати в холодильник, аби вони не вкрилися коричневими плямами.
12. Помідори
Якщо ви обожнюєте стиглі, соковиті, пахучі помідори – не кладіть їх у
холодильник. Вони втратять свій чудовий смак. Найкраще покласти
помідори на сонечко, особливо твердуваті: так вони стануть солодшими та
соковитішими.
13. Рибні консерви
Більшість людей упевнені, що рибні консерви треба тримати в
холодильнику, бо це… риба! Давайте пригадаємо, де ви її взяли? В
супермаркеті, на полиці, а не в холодній секції. Адже консерви і без
того прекрасно зберігаються. Тому з чистою совістю ставте закриту банку в буфет.
14. Гірчиця
Питання лишається відкритим: ми не беремося стверджувати, що гірчицю
не можна ставити в холодильник. Тем не менш, гірчиця – це продукт, що
«самозберігається» і особливі умови їй просто не потрібні Все залежить
від смаків: любите холодну гірчицю – тримайте в холодильнику, любите
теплу – тримайте в буфеті.
15. Зрілий сир
Істинні сирні гурмани можуть проминути цей пункт, він призначений для
тих, хто знається на сирах лише остільки оскільки. Незважаючи на
божественний смак і високу ціну, зрілі сири не зберігають у
холодильнику: вони стають твердокам’яними Якщо непокоїтесь, що делікатес
зіпсується, приберіть його у прохолодне сухе місце, наприклад, у
комору.
16. Огірки
Ви не повірите, але огірки теж опинилися в списку овочів, які не
варто тримати в холодильнику. Досвід показує, що від цього вони
втрачають смак і запах.
17. Хліб
У вас точно знайдуться знайомі, які кладуть хліб до холодильника, а
може, ви також вважаєте, що це правильно. Що ж, час перевчатися. В
холоді хлібобулочні вироби швидше черствіють та пересихають. Просто
покладіть хліб в поліетиленовий пакет і переконайтеся, що він щільно
закритий.
18. Мелені спеції
Ви помічали, що спеції, які лежать в холодильнику, «злипаються»?
Придивіться і побачите, що через вологість в них утворилися маленькі
гранули. Крім того, вивітрюється пікантний смак і аромат. Аби зберегти
багаті природні властивості спецій, тримайте їх у кухонній шафці.
Ну от, тепер у вашому холодильнику напевне буде вільне місце...
Коментарі
NoTaRь
127.01.23, 08:40
Для гурманів з грошима є спеціальні сирні і ковбасні холодильники , де тримається +10 і є контроль вологості
NoTaRь
227.01.23, 08:41
Та і консерви тримати в квартирі кілька місяців небажано. Хоча би на балконі чи коморі
Андрій1961
327.01.23, 09:18
Голубка
427.01.23, 11:51Відповідь на 1 від NoTaRь
Голубка
527.01.23, 11:51Відповідь на 2 від NoTaRь
так
Голубка
627.01.23, 11:51Відповідь на 3 від Андрій1961
Гість: _Сонечко_
727.01.23, 18:27
дякую. візьму до уваги. не про все знала.
Голубка
827.01.23, 21:42Відповідь на 7 від Гість: _Сонечко_
Я теж не все знала...
Mykolaj_58
928.01.23, 07:23
Mykolaj_58
1028.01.23, 07:26Відповідь на 1 від NoTaRь
Питання до Дівчат, коли ви знайомитеся із Хлопами,
ви запитуєте:
"а чи є у тебе холодильники , де тримається +10 і є контроль вологості ?"
_