хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Чи вистачає вам грошей, чи боїтесь ви смерті та одинокості?


  Поспілкуватися зі мною ви зможете через скайп - process57
                                         

Чи вистачає вам грошей, чи боїтесь ви смерті та одинокості?
Якщо на перше запитання.ви відповіли "так", або на друге, чи третє - "ні", можливо, ви маєте на своєму Серці енергетичний блок.
Давайте разом заглянемо у своє Серце, щоб побачити, що з ним відбувається.
Для цього  спробуємо зрозуміти, що це таке - блок на Серці,
та з чого він складається.

Блок на Серці має два шари,
- нижній шар, утворений емоційними травмами,
- верхній, створений нашим світоглядом.

З нижнім шаром усе дуже просто: він утворився внаслідок усього поганого. що з нами відбувалося у минулому, або з того, що чинили з нами інші люди (особливо батьки): ображали, залякували, били. Усілякі емоційні травми накопичувалися та лягали важким каменем на Серце.
Емоційні травми впливали на нашу самооцінку, знижували її, та створювали комплекс неповноцінності, який іноді проявляється  у формі неповаги до людей, як  комплекс зверхності.


Зміст емоційних травм на Серці ясно проявляє себе у процесі психологічної роботи з людиною. Цей процес є
послідовним вивільненням  від накопичених травм, він проявляється у формі згадування подій минулого, або у вигляді незвичайних подій, які відбуваються з людиною в її житті.

Згадування травмуючих подій минулого, входження у ці події та переживання їх заново, супроводжується сильним переживанням - вивільненням травмуючої енергії, яка знаходилася у нашому тілі протягом довгого часу. Цей процес детально описаний у психологічній літературі, тому не будемо зупинятися на цьому. Відмічу тільки цікаву деталь, чим більш травмуючою була подія у минулому, тим глибше вона забувається. І коли людина нарешті згадує цю подію, то не може зрозуміти - як вона могла начисто її забути?

Більший інтерес викликають незвичайні події, які відбуваються з людиною у її житті. Ці події пов'язані з психологічними процесами, що відбуваються на консультації, та є їх віддзеркаленням. Розглянемо це на прикладі з моєї практики.
У процесі психологічної роботи людина згадала подію, що відбулася з нею біля 20 років назад, та яку вона зовсім забула - її маленька дитина випадково обпекла долоню, приклавши її до розпеченого заліза.
Дитину успішно вилікували, але сама подія глибоко та довго переживалася цією людиною, перетворившись у сильну психологічну травму.
Так от, пригадавши цю подію, людина згадала також, що протягом життя, в ситуаціях, коли вона запалювала вогонь, у неї в руках неодноразово спалахували коробки з сірниками.
Через деякий час, після згадування, оновленого переживання цієї події та її обговорення, у людини знову спалахнула коробка з сірниками, але тепер вона пристала, нібито "приклеїлася" до руки, та опекла долоню у такому ж місці, де була колись об-печена долоня її дитини.
Це було досить боляче, з очей текли сльози, але це були сльози радості - людина відчувала радість вивільнення від важкості провини, яку носила на своєму Серце значну частину життя.
Людина плакала від болі та радості, а дитина, яка вже стала дорослою,  втішала її.

Перший шар енергетичного блоку можна назвати блоком емоційних травм.

Розглянемо наступний шар енергетичного блоку на Серці. Він створений нашим світоглядом.
У попередніх Бесідах вже йшлося про те, що у нашому світогляді закладені ідеї, що блокують фізичне тіло, та енергетичні потоки, що повинні рухатися у ньому.
Ці ідей можна назвати 
блокувальними світоглядними ідеями. Це:

уявлення про Світ, як мертвий матеріальний всесвіт,

-  уявлення про людину, як про біосоціальну істоту, існування якої закінчується фізичною смертю.

-  уявлення про людину, як про окрему істоту, відокремлену від світу оболонкою фізичного тіла.

Оскільки вказані уявлення ми прийняли за реальність, ми тим самим

ПРИЙНЯЛИ НА СВОЄ СЕРЦЕ СТРАХИ,
закладені у цих. ідеях:

 -  страх пропасти, не вижити у цьому мертвому матеріальному світі:

-  страх своєї смерті,

-  страх одинокості.

Ці страхи лягають тягарем на наше Серце, сковують його, та дають нам специфічне переживання життя, знайоме нам усім:

Страх не вижити у світі, породжує відчуття постійної недостатності матеріальних ресурсів (їжа, одежа), Люди, в кого цей страх виражений більше - забагато їдять, вони заїдають цей страх їжею. Особливо це стосується людей, в яких значно підвищився їх фінансовий статус. Страх втратити кошти значно виростає, та проявляться у тому, що вони забагато їдять та товстіють.

- Страх смерті  лякає нас настільки сильно, що ми створюємо навколо нього  захисну оболонку: відчуття того, що ми ніколи не помремо.
Те, що людина є вічною істотою, та ніколи не помирає - є трансцендентною істиною, але до усвідомлення цього потрібно пройти визначений шлях. Звичайне, буденне відчуття, нашої безсмертності, не є трансцендентним: воно поверхове, як правило не усвідомлене, страх скрізь нього проривається тривогою.

- Страх одинокості пов'язаний з відчуттям відгородженості від людей, від світу. Він породжує відчуття не-комфортності перебування наодинці.
Протилежним йому є комфортне відчуття самодостатності,  до якого людина приходить, подолавши ілюзію своєї відокремленості від світу.

Усі ці відчуття разом складаються у  ВІДЧУТТЯ ПСИХОЛОГІЧНОГО ДИСКОМФОРТУ, характерного для світовідчуття сучасної людини.
Оскільки ми постійно знаходимося у цьому стані, ми його, зазвичай, не помічаємо. Усвідомлюємо його ми, тільки під час переживання радісних подій, коли наше тіло наповнюється свіжою енергією радості. Саме на тлі цієї радості ми можемо  усвідомити, що увесь час наша голова та усе тіло знаходилися нібито огорнуті ватою, або якоюсь туманною каламутністю.
Для багатьох людей відчуття щастя пов'язане, з позбавленням від дискомфорту, та перебуванні у стані наповненості свіжою енергією радості.

Саме тому вони шукають для себе джерело постійної радості, оскільки інтуїтивно відчувають, що таке джерело дійсно існує.

Шукаючи джерело постійної радості, людина винаходить для себе численні хобі, що час от часу підігрівають її енергетично, а іноді потрапляє у будь яку психічну залежність від станів, що тимчасово звільняють її від  перебування у  дискомфорті.

Ми розглядаємо другий шар блоку на Серці, утворений світоглядом, який, у свою чергу, формується через засвоєння культури, тому маємо такий ланцюжок: Культура - Світогляд - Блокувальні ідеї - Страхи - Блок на Серці.
Оскільки усе починається з культури, світоглядний блок на Серці можна назвати - блоком культурних обмежень.

В тих, у кого переважає відчуття недостатності матеріальних ресурсів, та страх смерті, цей блок може проявлятися  відчуттям неспокою на Серці.
В кого переважає відчуття відгородженості від світу та від людей, блок може проявитися дистанцією по відношенню до людей.
Якщо перші випромінюють навколо себе неспокій, заражаючи ним навколишніх, то другі наполегливо тримають дистанцію по відношенню до людей, проявляючи до них емоційну стриманість, або - холодність, або, у крайніх випадках, - відгородженість, що межує з такою психологічною особливістю, як шизоїдність.

Уявіть собі людину, в якої ділянка грудної клітини закована у тонкий прозорий, скляний холодний панцир. Так можна уявити собі блок культурних обмежень на Серці.

У мешканців сучасних європейських країн, на мою думку,  блок культурних обмежень є товщим, ніж у нас, вони більш відгороджені одне від одного, зате у них є більш тонким блок емоційних травм.

Спілкуючись з людьми,  іноді помічаєш, що у них
тонкий, або зовсім відсутній блок емоційних травм. Це означає, що їх
батьки були для них дуже добрими та турботливими.

Люди, особливо
молодь, відчувають несправжність, неправильність, нав'язаного їм
світогляду. Вони цікавляться новим: шукають себе у релігії, йозі,
езотериці. Вони відчувають, що ідеї, закладені у релігії, або у східній
філософії несуть у собі нову пробуджувальну енергію, Вони намагаються
прийняти новий світогляд, увійти в нього. Але, на перешкоді їм стає
блок на Серці.
Вони вважають, що входження у новий світогляд, прийняття нової картини
світу розчинить наслідки матеріалістичного світогляду, та психологічні комплекси, і декому це
дійсно вдається. З іншого боку, іноді зустрічаєш людей, які займаючись духовними практиками, продовжують нести тягар на своєму Серці.

Тепер ви можете зрозуміти, що подолання блоків на Серці. та відкриття Серця призводить до доброї переміни у нашому житті.

Бажаю вам цього,...

88%, 15 голосів

12%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
13

Коментарі

111.12.09, 20:14

Цікаво! Тільки ось як практично?
Невже таки кожному потрібен психолог?

    211.12.09, 20:17

    Наше завдання в школі - вчасно визначати суїцидальні настрої(((
    Згадайте нашу юність. Була ця проблема такою поширеною?

      311.12.09, 20:34

      Не заперечую потреби самоудосконалення в духовному аспекті, але відчуваю деяку неоднозначність духовеих практик, які можуть справляти не завжди однозначний вплив на людину (з урахуванням відмінностей культкрних аспектів, властивих різним країнам чи народам).

        411.12.09, 20:37Відповідь на 1 від МятежнаЯ

        Пам'ятаю девіз залізничників: дамо кожному пасажиру по м'якому місцю. Тут відчувається дух того радянського колективізму, у якому ми виросли - усім пасажирам потрібно зробити добре.

        Ось тут і виникає ідея - кожній дитині приставити психолога.

        Ми увесь час думаємо про те, як врятувати світ, але не хочемо рятувати себе. Як стосовно того, щоб спробувати зрозуміти, та осягнути своє Серце?
        Можливо воно тоді підкаже, як діяти далі?

        До речі, на написання поста мене надихнули твої запитання. Дякую.

          511.12.09, 20:37Відповідь на 3 від N 47-ий

          Також погоджуюся.

            611.12.09, 21:29Відповідь на 4 від Олег Ларенков

            Пам'ятаю девіз залізничників: дамо кожному пасажиру по м'якому місцю. Тут відчувається дух того радянського колективізму, у якому ми виросли - усім пасажирам потрібно зробити добре.

            Ось тут і виникає ідея - кожній дитині приставити психолога.

            Ми увесь час думаємо про те, як врятувати світ, але не хочемо рятувати себе. Як стосовно того, щоб спробувати зрозуміти, та осягнути своє Серце?
            Можливо воно тоді підкаже, як діяти далі?

            До речі, на написання поста мене надихнули твої запитання. Дякую.

            Поки що, осягнувши серце і слухаючи його підказки, я розумію, що слухатись його не можна.))) Хіба що, вимкнувши зовсім розум))

            Думаю, що зРОЗУМіти серце неможливо!

              711.12.09, 21:45

              Не бачу жодних поблем)))

              1) Сидить козак на могилі тай штани латає!!!
              2) В житті кожна людина має своє призначення!!!
              3) Людина народжується і помирає в самотності!!!

                811.12.09, 22:01

                  Гість: nice_lad

                  911.12.09, 23:20Відповідь на 3 від N 47-ий

                    1012.12.09, 00:03Відповідь на 2 від МятежнаЯ

                    Для хорошого психолога, як і педагога, який вміє відчувати людей - побачити, що з дитиною щось негаразд - легко.
                    Якщо людина не вміє відчувати, починаються заходи по виявленню ...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна