Про співтовариство

Про все, що відбувається, відбувалося чи буде відбуватися у нашій країні. Про проблеми, з якими стикається у своєму розвитку Україна, про її історію, культуру і мистецтво. Про красу і розвиток її складових частин - областей, міст і селищ. Про все це тут - у співтоваристві "Велика Україна".
Вид:
короткий
повний

Велика Україна

Про фінансову кризу...

Головний герой 2008 (і 2009)) року - Фінансова Криза:
- Здоровенькі були, дорогі...
 10 років не бачилися.
Скучили, розслабилися?
25 гривень за чашку кави платити почали?
Жигулі не машина?
Чайний пакетик по одному разу заварюємо?
Я як дізналась - відразу прийшла...

Про збір коштів на пам'ятник Мазепі

В Україні набула розголосу акція по збору коштів на спорудження в Полтаві пам'ятника Івану Мазепі, яке організував Кульчинський (депутат від НУНС) разом з "Просвітою" з до 300-річчя Полтавської битви памятника І.Мазепі.. Все це добре, прагнення громади Полтави щодо будівництва пам'ятника - теж зрозумілі...

Якби не одне "але". Цифри на спорудження пам'ятника мають такий вигляд:
- загальна вартість пам’ятника 1,5 млн. грн.
- з них 1млн. 164 тис. – вартість скульптури та гонорари скульптору і архітектору,
– 336 тис. коштує постамент,
- упоряджувальні роботи та виготовлення проектної документації – за рахунок коштів місцевої влади.


При цьому зазначається, що замовником виступає ПООТ «Просвіта», голова – народний депутат України Кульчинський М.Г. Укладено договір між ПООТ «Просвіта» та Київським
творчо-виробничим комбінатом «Художник» НСХУ, директор – Шевелюк В.С. та угоду між ПООТ «Просвіта» та заслуженим скульптором України Миколою Біликом. Все, що пов’язане з виготовленням гранітного (Капустянське родовище) постаменту покладено на головного архітектора області Юрія Петрука. Можливе збільшення витрат на постамент.

І з цього моменту (вартості роботи скульптора і архітектора) у мене особисто виникають такі питання:
1. А що, не можна було знайти скульптора-патріота (хай не відомого, але талановитого), який би виконав роботу на громадських засадах, безкоштовно? Чи в Україні вже перевелися скульптори - патріоти?
2. Те саме питання - по архітектору.
3. А Вам не схожа ця акція на просте відмивання коштів, завуальоване під благородну ціль?

А то левова частка коштів піде на лапу скульптору і архітектору, хоча історія їх і так не забуде, з огляду на те, що памятник у Полтаві стоятиме в центрі міста (і мабуть не одне десятиліття).

Я вже тут не згадую про піар і розголос...

А Ви що скажете про збір коштів?

29%, 4 голоси

43%, 6 голосів

7%, 1 голос

21%, 3 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Майдан: перезагрузка

У большинства граждан Украины свежи в памяти события осени-зимы 2004-2005 года, которые принято именовать “Оранжевой революцией”, или попросту - “Майданом”. Тогда десятки тысяч простых людей, как из Киева, так и со всей Украины – съехались на главную площадь страны, когда стало доподлинно известно, что тогдашняя властная верхушка подготовила и уже вовсю осуществляет сценарий беззастенчивой фальсификации выборов Президента страны. «Выбор народа решили подменить выбором верхушки. Возмутительно, чудовищно! Не позволим!!!» - примерно так можно резюмировать настроения, охватившие сердца многих тысяч наших сограждан. Добавим — лучшей части наших сограждан, людей честных и порядочных...

И при этом — удивительно наивных, увы! Поскольку лишь единицы в огромной стране, где средний уровень образованности населения — в числе самых высоких в мире, сумели додуматься до простой истины: что т.н. «кумиры Майдана», призвавшие народ к ненасильственному сопротивлению «антинародному режиму», оказывается, могут и лгать — не единицам, но миллионам... Что те, кто так долго, много и красиво вещал народу о необходимости спасать Украину «от кучмизма и бандитов», а также — о своей личной беззаветной любви к Родине, народу и готовности самую жизнь, не то что состояние, положить на алтарь Отечества, на самом деле плоть от плоти того же «режима», только из «обделённой» властью и благами его части...

Ах, как же всё тогда выглядело красиво и, главное, искренне! Как светились глаза у тысяч людей на майдане и миллионов — у телеэкранов, когда к ним — и к каждому лично! - так задушевно и искренне обращались то Президент-Мученик, то Седовласый Трибун, а особенно — Всенародная Жанна д'Арк! Нет, не могут обманывать народ ТАКИЕ люди!!!

Как оказалось — смогли... Обманули, ещё как обманули, ещё как смачно плюнули в душу тем, кто был им предан и безропотно ловил пневмонию на промозглом ветру за ИХ амбиции, за ИХ меркантильные интересы... Конечно, многие из «маленьких украинцев» - героев Майдана — впали в жестокую депрессию, узнав правду. Но сам их тогдашний порыв, само искреннее стремление идти до конца за дело, которое видилось им справедливым, не должны быть забыты или подвергнуты осмеянию. Нельзя смешивать в одну кучу «Дух Майдана» и правду о ТОМ Майдане...

И вот сегодня, когда стали окончательно ясными вся гнилость, беспомощность и шкурность всех фракций современной украинской «элиты» - как «кучмоидных», так и «оранжевых», когда все поняли, что ЭТИ «вожди» как раз НАЖИВАЮТСЯ на нынешнем кризисе, а не борются с ним, стало очевидным и то, что пришло ВРЕМЯ нового, НАСТОЯЩЕГО МАЙДАНА!

6 февраля на Майдане в Киеве начал создаваться палаточный городок - Координационный Штаб, инициированный гражданской инициативой «Геть Усiх!» Несмотря на привычную информационную блокаду, многим в Украине уже знаком текст манифеста новообразованного движения.

Участники движения считают, что пришло время сказать решительное НЕТ абсолютно ВСЕМ, кто входит или входил прежде в нынешнюю «политическую элиту». И мирным, цивилизованным путём устранить её от власти. Увы, устранять от рычагов влияния придётся всех — даже ОТНОСИТЕЛЬНО порядочных и, В ОБЩЕМ-ТО, компетентных деятелей. Речь идёт о том, что спасение страны — лишь в тотальной ЛЮСТРАЦИИ, как в странах Балтии и Восточной Европы; только запрет руководить и распоряжаться должен затронуть не только бывших аппаратчиков КПСС, комсомола и сотрудников КГБ, но и всех - бывших и пока ещё действующих - «народных» депутатов, министров, Президентов Украины и сотрудников их администраций, бывших на этих должностях в течение последних хотя бы 10 лет.

О своём участии в новом движении уже объявил ряд общественных организаций: «Братство», «Патриот Украины», «Новая Сила», «Свободная Одесса» и многие другие. Рядом со знаменитой Колонной на Майдане — около десятка больших палаток, украшенных символом движения — Большой Метлой и лозунгом «Геть Усіх!»

Обстановка в штабе деловитая, но живая: за сутки обращается не менее трех сотен граждан. Многие приходят, отчаявшись решить свои личные проблемы, созданные им нынешней властью и её ставленниками на местах. Конечно, людям хочется помочь, но главное — объяснить им, что «спасение каждого возможно только через спасение всех». То есть, что силой мы все можем стать, лишь объединившись.

Только вместе мы сумеем привести к власти людей, готовых уважать Конституцию, законы и поднимать, а не разворовывать страну. А главное — вместе мы сможем ещё и контролировать любую новую власть...

Игорь НЕЧИТАЙЛО, «Свободная Одесса»,

взято звідси:
http://www.bratstvo.info/bratstvo-text-14933.html

***

Ну як Вам?


24%, 5 голосів

76%, 16 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Що буде через 17 років?

От живемо ми в незалежній державі вже 17 років... І хто б міг тоді, на зорі незалежності, подумати, що країна буде такою, як зараз? Чи, можливо, хтось таки думав?

З іншого боку, є така думка, як себе налаштуєш, так і відбудеться. То, можливо, варто проектувати (і не тільки - щось робити) собі та країні краще майбутнє, і так воно врешті решт і буде?

Давайте поміркуємо тут, що буде з нами та нашою країною через 17 років

4%, 1 голос

62%, 16 голосів

4%, 1 голос

4%, 1 голос

27%, 7 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

....



Українська столиця завжди вважалась найбагатшим містом нашої Держави. Донедавна так і було. Наразі  ми бачимо якщо не протилежну, то близько до цієї сторони ситуацію. В якому ще українському місті вирують такі скажені ідеї, які має київський мер, як-от: зробити вхід/ в’їзд на кладовища платними; порушуючи Конституцію, ввести платний в’їзд в місто; незаконно викрадати машини, які були припарковані в «неналежному місці» («належне» – це місця на тротуарах, де є вказівники буквою «Р». коли власників машин потішать нормальними київськими паркплатцами?!); а нещодавно киян здивувала ще одна гучна космічна ідея – якщо ви маєте в квартирі антену-тарілку та/або кондиціонер, то ЖЕК Вас зарахує  як людину, що має середній і вищий статок і платити квартплату будете за збільшеною ціною. (тому що ви маєте кондиціонер і антену!) Маю передчуття, що скоро доберуться й до пластикових вікон.
Серед киян блукає жарт, що наступним кроком місцевої влади буде введення плати за повітря (київське, смердюче!). Жарти мають викликати посмішку, але цей здається настільки реалістичним, що нічого окрім почуття приреченості не викликає…
Знайомі із інших міст питають: «як той ідіот прийшов на другий строк? Невже його так шанують?.. коли київського мера вже відправлять у відставку?»
Ну-по перше, неправильна виборча система. За минулих виборів Черновецький переміг саме через відносну більшість голосів (менше 30%); ще є абсолютна більшість, яка передбачає, що перемагає той кандидат, який отримав 50 і більше % голосів отриманих  за свою кандидатуру.
Хоч я переконана: аби відбулись найближчі вибори до київради (а з нею і на посаду київського голови), вже навіть гречка не врятувала б Черновецького! Бабулі збагнули свою помилку…
По-друге, насправді-то мер не винний ні в чому! Як і всі інші наші чиновники. (а совість не кожний має). В них нема страху за свої  недобросовісні вчинки, за перевищення меж  повноважень, за відверте обкрадання людей і тд. Відсутність реально діючого, нехай навіть недосконалого законодавства й підкуп судових і правоохоронних органів – перша одна з найбільших  причин безладу.  Можновладці добре знають: відповідальність «за тьомниє дєлішкі» може настати в разі недомовленостей і через серйозні конфлікти з відповідними «тіпами» ! До того ж: винний сам народ, бо дозволяє із себе висмоктувати все, що «просить» влада і вибачає всі гріхи: «сьогодні я скажу, що влада ідіотська, а завтра піду за цю ж владу й віддам голос. Альтернативи нема.»
Пригадую: після того, як помаранчева команда почала руйнуватись,  Тимошенко сказала, що майдани постійно мають відбуватись. Насамперед, потрібно приводити до влади порядних людей, але навіть порядні схильні чинити помилки. Народ не має мочати! коли  чую ниття лінивих щось типу: «та нафіга мені ходити на різні акції протесту, коли нічого всеодно не зміниться?!», то  відповідаю: Подобається вседозволеність (яку допускаєте самі ж) наших можновладців? Тоді не жалійтесь на своє жалюгідне життя, яке вподальшому  стане ще більш жалюгіднішим через вашу пасивність!

Пісні Черновецького - це...

(голосуємо)):

22%, 10 голосів

13%, 6 голосів

22%, 10 голосів

42%, 19 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Пропоную на обговорення правила співтовариства

  • 13.02.09, 09:53
Ця замітка лише для членів співтовариства "Велика Україна".

На правах засновника пропоную на обговорення правила (приймаються пропозиції, разом все врахуємо і затвердимо)).

1. Щодо того, хто модератор-не модератор-учасник.

Я особисто зробила модераторами тих людей, з якими спілкуюся вже давно на цьому порталі і яким довіряю повністю.
Учасниками можуть бути люди, які на цьому порталі (чи ще десь, якщо зустрічались) показали себе патріотами України (патріот, на мою думку - не лише націоналіст, а той, кому не байдужа доля його країни зараз та в майбутньому та який це показує у своєму блозі чи коментарях).

Надалі пропоную приймати в учасники (та модератори) по тому ж принципу - я довіряю цій людині і можу за неї поручитися.

2. Про теми заміток - все, що завгодно на теми сьогодення, історії та майбутнього України.

Не соромимося - пишемо ;)

3. Ваші пропозиції.

Кому що незрозуміло чи що хто хоче запропонувати - питаємо, пропонуємо.

Що таке Нова сила? Або хто буде у владі, якщо всі підуть геть...

  

Почитала я інтерв'ю Збітнєва (це той, що за "Геть усіх") на сайті Братства, і задумалась. А що воно таке, ота Нова сила, до чого прагне? Наводжу тут деякі тези, заявлені Збітнєвим і які видалися мені незрозумілими.

Збітнєв пише про ганебну власність (отриману незаконним шляхом), що начебто в майбутньому (після революції) це буде засуджуватися, але зараз пропонуючи її легалізувати, віддавши 10 % державі. І сам зізнається, що віддасть цю десяину, якщоінші віддадуть. Звідси висновок - його доходи отримані нелегально? А далі ще цікавіше - якщо мільйонерт був у владі, він не матиме можливості бути у владі наступні 10 років. Але сам Збітнєв при владі не був, тому йому і та іншим підпільним міфлйонерам дорога у владу відкрита.
Ще одна цікава фраза
- "Якщо хтось має десятки гектарів землі і вони не експлуатуються належним чином, ми маємо або створити умови, щоб вони почали експлуатуватися, або передати їх більш ефективному власнику." - це майже смішно. Пан Збітнєв мабуть давно не подорожував Україною, інакше мав би змогу побачити сотні якщо не тисячі гектарів землі, яка не обробляється, бо у людей (чи підприємств) грошей на обробку немає, або є вироування с-г продукції нерентабельне.Що і головне - у кого він збирається інвентаризовувати та відбирати?
"Є ряд екологічних програм, проблема розширення міст, побудови очисних споруд." - ось з цього місця аби докладніше.І про "25% громадян самостійно можуть зібрали і провести цей референдум з його зміщення. Рішення має бути обов’язковим до виконання." - це антидемократично звучить. 25 проти 75.
"Саме тому ми говоримо, що на найближчі кілька років нам потрібен авторитарний режим, сильна рука, яка б могла навести порядок в країні. На цей період кризи. Інакше порядку не буде." - а далі яким чином цих антикризовиків від влади відсторонити? )) якщо вони матимуть всю повноту влади в країні...
"Ми повинні дати чітку перспективу студенту, що закінчує ВУЗ, де він завтра працюватиме. Ми повинні дати чітку гарантію працівнику, що працюючи за період свого життя він зможе придбати квартиру або будинок, забезпечити своїм дітям освіту." - зараз теж студенти, які навчаються на бюджетній формі навчанні, мають мати направлення з майбутнього місця роботи, які здебільшого робляться липові.Тому - не приймається))
"Сьогодні більшість українців живуть або на межі, або навіть за межею бідності. Згідно документів ООН для Центрально-Східної Європи межа бідності складає 4 долари на день. Тобто, якщо українець заробляє менше 120 доларів на місяць, він перебуває за межею бідності. А мінімальна заробітна плата, споживчий кошик та прожитковий мінімум складають 550 гривень. 120 доларів за сьогоднішнім курсом це вже біля тисячі гривень. Тобто, держава в особі президента, парламенту й уряду не забезпечує величезній кількості населення їхніх конституційних прав. Забирається наше основне право – на життя. Воно не виконується. Коли влада не може забезпечити нам навіть межу бідності, ми починаємо красти один в одного, в сусіда, в держави, не платити податки. Влада змушує нас бути злочинцями. Ми навіть не говоримо про все інше – газ, армію, економіку. Ми з вами не маємо головного – права на життя. Або ми змиримось з тим, що ми не маємо цього права, або не має права на життя така влада. «Геть усіх, хто перебуває при владі!»" - кожна людина - кузнець свого життя. Кожен заслуговує на те, що має.
"Ми знаємо що робити. Ми готуємо людей. Детально проробляємо політичну, податкову, адміністративну, економічну реформи. Глибоко відпрацьовуємо питання медицини. Але для того, щоб усе це здійснити, ми маємо змусити нинішню владу піти без права на повернення. Саме тому «ГЕТЬ УСІХ!»" - дивно... а я думала, це фахівці зі спецнапрямків готують програми, а не навпаки... дивна в них якась політика всередині руху...
"ми повинні знати, хто відповідає за ту чи іншу статтю тому що, коли ми почнемо все детально розглядати, то зрозуміємо що з 34 мільярдів як мінімум 50% використовується неефективно." - сказав фахівець з усіх галузей економіки... ))
"Нікого не цікавить, хто і за скільки купив собі труси чи туфлі. Але питання нерухомості, і особливо якщо це стосується перших осіб держави ми повинні знати." - тобто, туалети (одяг) посадовців, навіть від Луї Віттона, вже не буде обговорюватися... "Слід створити національний депозитарій власників. Сьогодні ми бачимо, що ніхто не може розібратися, хто є власником Росукренерго, тільки зараз ми дізналися що там є відомі в Україні люди. Але ж є ще десятки таких компаній, які теж зареєстровані в Україні і потім виявляється, що цю компанію заснував хтось зареєстрований в офшорі, а в тому офшорі є ще якась компанія… Що ми маємо сьогодні. Кожен чиновник накупив собі по 10 квартир і чекає, коли вони подорожчають. І ніхто не знає хто є власником. Треба зробити ревізію, інвентаризацію. Ми бачимо: стоїть будинок вже протягом 5 років і не заселяється ніхто – на вулицях у нас купа лікарів, вчителів без квартир." - ... а при створенні того депозитарію. що - заберуть у багатого і віддадуть бідним, чи навіщо це?
"- Людина, яка купила віллу чи завод, має задекларувати не тільки його, а й кошти на які вона його придбала і таким чином ми уникаємо практики підставних осіб і змусимо реєструватися реальних власників?
- Так, але це має відбуватися лише тоді, коли прийде нова влада, якщо вона матиме відповідний кредит довіри. Якщо зробити це при нинішній владі, це закінчиться тим, що прийдуть рейдери або податкова, або хтось зробить наїзд, в одного власність заберуть, іншому передадуть і все залишиться так як є." - враховуючи першу тезу про легалізацію мільйонерів. то старі мільйонери залишаться і будуть купувати заводи і т.д., а нових не буде...
"Якщо ситуація погіршуватиметься і влада не піде на поступки, будемо скликати конституційні збори, створювати легітимні громадські структури влади, які після приймуть нову Конституцію на референдумі. Відбудеться легітимізація нової Конституції і нової влади. Це є легітимний механізм, у світовій практиці він називається конституційним переворотом або конституційною революцією. Ми фактично повторно засновуємо державу, і починається у нас все з чистого аркуша. Цей механізм застосовувався свого часу у багатьох країнах світу, і буде визнаний усіма як нормальний інструмент демократії." - а яка саме буде та, нова конституція?


Ще одне питання:  хіба не подібне розповідали чільники помрев?

(Повна версія інтервю тут: http://www.bratstvo.info/bratstvo-text-14846.html)

А що ви з цього приводу думаєте? Запрошую на обговорення.

Не купуй весняних первоцвітів!

Наближаються свята: День Святого Валентина та 8 березня. А разом з ними починається сезон нелегального продажу весняних первоцвітів (підсніжників та ін.), які занесені до Червоної книги та перебувають на межі зникнення. Тому закликаю усіх, хто збирається вітати дорогих людей зі святами, утриматися від придбання цих квітів. Будьте толерантними до природи!

Крім того, це тягне за собою порушення ст. ст. 88-1, 90 Кодексу про адмінправопорушення з відповідними наслідками.



19%, 5 голосів

58%, 15 голосів

23%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Основные месторождения газа находятся в украинском секторе ЧМ

1,5 трлн. кубометров – именно такие запасы газа расположены в украинском секторе Черного моря, который отвел нашей стране Международный суд ООН. Эксперты говорят, что это ­гораздо больше румынских запасов.

Уже несколько дней идут споры о том, проиграла или выиграла наша страна в Международном суде ООН по делу о разделе черноморских просторов между Украиной и Румынией. Отечественные дипломаты признают, что гаагские судьи прочертили на карте линию, которая более отвечает интересам Румынии. При этом в МИД подчеркивают: это совсем не означает, что решение Международного суда было заангажированным. Оппозиционные политики настаивают, что Украина проиграла в Гааге, и за это должны ответить президент и МИД. Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко также считает, что ответственность за решение суда несут Виктор Ющенко и Владимир Огрызко.

Между тем, по мнению украинских экспертов, ни о каком поражении Киева говорить нельзя, особенно, если принять во внимание запасы газа, доставшиеся Украине и Румынии. «Нашей стране отошли огромнейшие газовые месторождения. Общая оценка и разведанных, и перспективных запасов составляет 1,5 трлн. кубометров», – отметил «24» директор энергетических программ Центра «НОМОС» Михаил Гончар. «Правда, чтобы эти виртуальные запасы стали реальными, нам необходимы деньги, время и технологии. Время – 5-7 лет, деньги – миллиарды евро», – уточнил эксперт.

В компании «Черноморнефтегаз», которая занимается освоением нефтегазовых ресурсов черноморского шельфа, также отметили, что Украина ничего не потеряла. «На так называемой спорной территории, которая досталась Румынии, нет месторождений. Там никто никогда толком не проводил разведку», – сообщил «24» источник в компании.

Напомним, ранее румынские дипломаты заявляли, что Бухаресту благодаря гаагскому вердикту достались значительные месторождения газа (около 70 млрд. кубометров) и нефти (около 12 млн. тонн). Эксперт Михаил Гончар говорит, что заявленные Румынией цифры могут произвести впечатление лишь на неспециалиста: «Что такое 70 млрд. кубометров газа? Это объем нашего годового потребления. А 12 млн. тонн нефти? Мы уже сейчас добываем 4,5 млн. тонн в год. Румынские месторождения можно отнести к категории ниже среднего».

В украинском МИД не называют конкретных цифр по нефтегазовым запасам украинского и румынского секторов Черного моря. Однако зам­министра иностранных дел Александр Купчишин также подчеркнул на встрече с журналистами, что «большинство залежей нефти и газа находятся в зоне, которая отошла Украине».

Интересно, что и румыны уже не столь радостны, как были в день объявления решения в Гааге. Румынские эксперты признают: на шельфе, доставшемся Бухаресту, очень маленькие запасы нефти и газа. «Цифра в 100 млрд. кубометров газа сильно преувеличена. Мы можем говорить максимум о 20 млрд. кубометров», – говорит румынский геолог Теодор Орасиану. Более того, не факт, что Румыния будет добывать даже этот газ. Михай Герман, представляющий Национальное агентство Румынии по природным ресурсам, признал в интервью агентству ACTMedia, что добыча газа в Черном море – слишком дорогостоящая процедура. «Только разведка на шельфе нам обойдется в пять раз дороже, чем разведка на земле. Если наземные работы могут обойтись компании в
€2-3 млн., то на море эти расходы вырастут до €15-20 млн. Месторождения, таким образом, принесут доход только в том случае, если они большие. Морские запасы должны быть в пять раз больше, иначе они не принесут прибыли», – признает румынский чиновник.
Украинские эксперты отмечают, что теперь все зависит от того, сможет ли украинская власть правильно распорядиться полученными запасами газа. Эксперт Михаил Гончар по этому поводу отмечает: «Без инвесторов из ЕС и США нам не обойтись, поскольку для добычи необходимы большие средства, современные технологии. Я сомневаюсь, что к нам пойдут инвесторы, учитывая постоянные конфликты между политиками. Иностранные компании может испугать то, что у них здесь нет никаких гарантий безопасного ведения бизнеса».

http://gazeta.24.ua/news/show/id/80276.htm