Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Наскільки реальним є світ, у якому ми живемо?


Запитання:  скажіть, чи не ризиковано під час такого жорсткого режиму правління, як демократія, виходити з кола користувачів реклами? І чому Ви по-правді не кажете, що чекає на тих, хто послухається Ваших порад. В будь якому випадку люди мають право знати правду!

Цитата: кожна людина живе у своїй індивідуальній реальності.

Відповідь: Можливо, наведена цитата поки що залишається для вас метафорою.
Але давайте розглянемо цю тезу, з позиції знань, накопичених Тибетом.

У київському видавництві Софія вийшла книга "Сияющая пустота", авторка - Франческа Фримантл. У книзі, учениця тибетського лами Чогьям Трунгпа Рінпоче описує бачення світу тибетцями. Дозволю собі використати уривки тексту з цієї книжки без виділення наведених цитат.

Тибетська картина світу складається з шести світів:

- світ жителів пекла;

- голодних духів;

- тварин;

- людей;

- заздрісних богів;

- богів.

Людина може існувати у кожному з цих світів безпосередньо: у формі безтілесної сутності в період між смертю та новим народженням, та дотично (косвенно): у людському тілі через переживання психологічної реальності одного з шести світів.

Ми, люди, під час тілесного існування, стикаємося з іншими світами тільки в рамках своєї людської природи: можна сказати, що ми бачимо тільки тіні, чи відбитки цих світів.
Кожний світ обумовлений однією з шести пристрастей, яка володіє нами:

- агресією - пекло;

- жадібністю - світ голодних духів;

- невіглаством - світ тварин;

- пристрасністю - світ людей;

- заздрістю - світ заздрісних богів;

- гордістю - світ богів.

Давайте розглянемо існування психологічної реальності світу жителів пекла. Цей світ породжений безмежною агресією. Від агресії позбавитися дуже важко тому, що вона надає людині надмірну впевненість у своїй правоті. У всіх своїх проблемах ми звинувачуємо інших людей, нам хочеться знищити увесь світ, адже він задає нам стільки болю.

Насправді, світ - це тільки дзеркало, наповнене нашими власними віддзеркаленнями.

Переломлюючись у ньому під різними кутами, наша агресія повертається до нас у потворно перебільшеному вигляді, породжуючи жахливі галюцинації. Ми занурюємося у стан безмежної замкненості, характерної для перебування у пекельному світі.
Ми готові спопелити увесь світ силою своєї лютості, ми намагаємося настрашити свого ворога та позбавити його волі, але замість цього кошмари переслідують нас самих уві сні та наяву. Людина, що знаходиться у цьому стані свідомості, нерідко не помічає своєї агресивності та не усвідомлює, як вона відбивається на навколишніх, їй здається, що страждає тільки вона одна, що саме вона - жертва чужої ворожості. На кожний її вчинок світ відповідає такою самою ненавистю, яка палає в її власному серці.

Так ми створюємо внутрішню реальність, яка перемішується з зовнішньою
реальністю, тепер відрізнити одну від другої стає неможливо.

 
Кожна людина живе у своїй індивідуальній реальності, яка є співзвучною з реальністю одного з шести світів. Жадібні люди живуть життям, наповненим почуттями світу голодних духів, невігласи живуть почуттями тварин.

Світ тварин дуже близький світу людей. Більшу частину свого буденного життя люди зводять у тваринному стані свідомості, приймаючи все, що відбувається з ними, як належне, перебуваючи у напівсонні, не прокидаючись  до духовного усвідомлення.
Як правило, люди з яскраво вираженими рисами тваринної свідомості консервативні, солідні, поважні, та справні, мають чітку систему цінностей та сильне почуття ієрархії.

Головною особливістю тваринного стану свідомості тибетці називають - НЕВІГЛАСТВО.

Невіглаством вони називають небажання визнавати духовну природу реальності.


Тепер  давайте повернемося до запитання.
Коло користувачів реклами в рамках тибетської картини світу відповідає стану свідомості світу тварин, адже тварини в першу чергу направлені на задоволення своїх базових потреб. У цьому своєму прагненні тварини неймовірно терплячі та наполегливі. Це відбувається тому, що їх кругозір обмежений: вузенький світ тварини зводиться до індивідуального виживання та продовження
виду.

Незважаючи на те, що українській "псевдоеліті" вигідно поширювати тваринний
стан свідомості на все суспільство, та перетворювати людей у споживачів, це не відбирає у кожного з нас можливості змінити напрямок свого життя. Було би тільки на це наше бажання.

Тибетці впевнені, що після смерті безтілесна сутність людини залишається у прижиттєвому стані свідомості та створює навколо себе один з шести світів існування. Механізм цього явища нагадує собою процес сновидіння.

Безтілесна сутність людини, наповненої любов"ю, засинає та потрапляє у сновид-ний світ, керований любов"ю.

Так само безтілесна сутність людей, життя яких було наповнене ненавистю, потрапляє у сновид-ний пекельний світ.

Це і є тибетське бачення раю та пекла.

На останок додам, що тибетці вважають наш матеріальний світ, також створеним сумісним сновидінням людей. Саме тому вони називають сном життя непробудженої людини.

Тепер конкретно по суті вашого запитання.

СУТНІСТЮ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ Є ПРОБУДЖЕННЯ - ЗРІСТ СВІДОМОСТІ ВІД НЕНАВИСТІ ТА СТРАХУ  ---  ДО ЛЮБОВІ.

ЛЮБОВ ЦЕ НЕ ПРОСТО ПОЧУТТЯ, АЛЕ РЕАЛЬНО ІСНУЮЧА ФОРМА ЛЮДСЬКОГО ІСНУВАННЯ, ДОСЯГТИ ЯКОЇ МИ МОЖЕМО ЧЕРЕЗ ВІДКРИТТЯ СВОГО СЕРЦЯ.


Саме тому, найгірше, що може статися з нами у житті - не почути про це, або почувши, відмовитися від цього.

З Повагою,...

Розумію, що написане є надто стиснутим, тому буду радий вашим запитанням, щоб детально розкрити тези, які викликають вашу зацікавленість.
10

Коментарі

127.11.09, 14:42

ПЕРВАЯ!

    227.11.09, 14:50Відповідь на 1 від MarlenkA

    ПЕРВАЯ!Йдеться про тезу: кожна людина живе у своїй індивідуальній реальності.?
    Якщо так, то мені потрібно знати, чи прочитали ви попередню статтю - Наша реальність є просто малюнком на папері.

    Крім того, мені потрібно побачити, на якому рівні розуміння, чи прийняття матеріалу ви тепер знаходитеся.

    Дайте більш розгорнуте запитання, щоб я міг відчути та зрозуміти вас.

      Гість: zivilizazia

      327.11.09, 15:35

      а розкажи, будь-ласка, що таке любов...
      і чи можна її випромінювати направо та наліво?

        427.11.09, 15:59

        Человек, как и вся вселенная, дуален. Невозможно избавить его от ненависти и оставить с одной любовью. Также, как магнит с отломанным "минусом" всё равно останется двухполярным. Наверное.

          527.11.09, 16:31Відповідь на 2 від Олег Ларенков

          извени это у нас блогеров фишка такая! Кто первый тот так и пишет! Я пока ничего не читала времени не было

            Гість: Dudok

            627.11.09, 17:35

            СУТНІСТЮ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ Є ПРОБУДЖЕННЯ - ЗРІСТ СВІДОМОСТІ ВІД НЕНАВИСТІ ТА СТРАХУ --- ДО ЛЮБОВІ...
            А мне кажется,что в сегодняшнем мире все происходит наоборот.Люди полны страха,ненависти,а еще всепоглощающего чувства зависти...

              727.11.09, 18:06

              Хорошая книга--как введение, азы--для понимания нашей природы. Люди до 30 ещё полны иллюзий и ещё не набили, если так можно сказать, достаточное количество шишек, чтобы об этом задуматься .. У них преобладают материальные проблеммы и они пытаются их решить , как метериалисты. Это где-то к 30 , когда что-то стабильно не решается и когда уже знаешь , что такое "не везёт" . начинаешь искать другие методы и возможности , чтобы с этим бороться. Думаю, что для таких. кому около 30 и больше , эта книга и твоя работа будут очень даже в помощь. И тут я с тобой согласна--нужно желания узнать и понять что-то сокровенное о себе . Это насильно никому не объяснишь .
              Дякую.

                Гість: Нютик_

                827.11.09, 18:24

                у меня ???? гордістю - світ богів, а не могли б Вы, объяснить более подробней, так как у меня тут ступар получаэтся

                  Гість: Нютик_

                  927.11.09, 18:32Відповідь на 7 від K-ATRIN

                  У них преобладают материальные проблеммы и они пытаются их решить , как метериалисты. Это где-то к 30 , когда что-то стабильно не решается и когда уже знаешь , что такое "не везёт" . начинаешь искать другие методы и возможности , чтобы с этим боротьсяЧеловек считает, что страдания ему причиняет окружающий мир, не осознавая, что к происходящему в своей жизни он тоже имеет непосредственное отношение. Внешние события являются следствиями внутренних причин. Когда человек начинает путать следствия с причиной, он вообще делает свою проблему неразрешимой.

                    1027.11.09, 18:42

                    скажіть, чи не ризиковано під час такого жорсткого режиму правління, як демократія, виходити з кола користувачів реклами?
                    я не смотрю рекламу, вернее я её вижу-никуда не деться, даже на спутниковом ТВ она присутствует. хоть и в ограниченном формате, но я её НЕ ВИЖУ, потому что она в моей жизни НИЧТО,т.е. она меня не может ни к чему призвать , ни заставить что-то делать........
                    по жизни я не могу быть как все, мне не нужна идентификация с окружающими,.... сам собой родился когда-то ответ на вопросы по этому поводу: "Я-НЕ В СТАДЕ", а оказыватся он очень созвучен тому , что говорят тибетцы

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна