хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Світ навколо нас! - 2

Світ навколо нас проявляється красою та незбагненністю  і необов’язково десь там за горизонтом чи при наявності тугого гаманця, як часто малює наша уява вихована на прищеплених стереотипах з дитинства. Він відкривається нам за допомогою розуму спроможного відстежити причинно-наслідкові зв’язки, побачити зворотні, відчути гармонію між об’єктами та сутностями, що оточують нас.

Цього разу сподобалась  (для мене нова) композиція від київського гурту IGNEA – DISENCHANTMENT, що перекладається як «Розчарування». Чудовий мелодійний метал з прекрасним чистим жіночим вокалом за текстом - богів, які  в образі Прометея подарували людям вогонь:

«Ми бачили, що це відбувається, зради - це частина цього світу

Проте, без сумніву, ми принесли вам наше найцінніше

Життя в рівновазі, божественному та земному царствах

Були схожі на роздуми, але тепер зв’язок заблокований».

Чистий вокал в протиставленні  чергується з тим же жіночим гроулінгом, а експресія фрагментів композиції доповнюється відповідним анімаційним малюнком. Боги в розчаруванні на людей за те,  що вони використали їх дар не для розвитку та благополуччя, а для ворожнечі та війн:

«Вогонь життя - це подарунок, який ми піднесли до ваших ніг

Ви вирішили використати його для смерті

Нам було достатньо ваших поклонінь, тепер нам байдуже

Нехай інші боги почують вашу молитву»…

Чудова цілісна композиція, як в музикальному та текстовому плані, так і в побудові відео ряду, в якому кожний кадр відповідний характеру і повороту пісні.

Метал – це як класика, серйозна інтелектуальна музика гарних чоловіків та жінок. Важко уявити  на сцені рокерку з качиними губами та силіконовими цицьками п’ятого розміру, що скаче з оголеною дупою на сцені та несе словесну дичину, або в кращому випадку посилання, яке не підіймається вище нижньої чакри. Метал - це гарний смак, і це круто!


1

Останні статті

Коментарі

127.09.21, 21:35

Предки славян считали, что огонь им подарила богиня Слава.

    228.09.21, 10:08Відповідь на 1 від Hagal

    Предки славян считали, что огонь им подарила богиня Слава.Можливо, я цим не цікавився. Мені достатньо слухати музику, а людський голос і сам сприймається музикою. Я не часто дивлюсь переводи текстів. Цього разу глянув, бо це українська команда і мені було цікаво про що пісня. До того ж, хотів співставити гроулінг з текстом, на чому там ричання.))) А образ бога з вогнем на відео у мене асоціювався з Прометеєм, бо про нього чув легенду. Якщо хочете, то нехай буде Слава, суть від імені в тексті не зміниться.