хочу сюди!
 

Ирина

48 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 36-50 років

Саблін

попередня
наступна

Стара ідеологія. Продовження в коментарях.

  • 13.10.24, 10:00
Власне спочатку СРСР, як і до цього взагалі радецька влада, назначався як плацдарм для побудови коммунизму. А що таке коммунізм або не розуміли, або кожен розумів по своєму.





















8

Коментарі

113.10.24, 10:02

Лєнін сказав, що "Коммунізм, ето совєтская власть + елєктріфікация всєй страни, (це мабуть щоб покупці добре бачили що нічого нема?)))"
А деякі діячі того часу уявляли коммунізм, як набір коммун з спільними сім"ями та майном.. Хоч така практика виявилась неживучою.

Сталін ніяк не пояснював що таке коммунізм, а мовчки "цап-царапав", як і Гітлер, сусідні країни, а потім булькотів нахшталт куйла, що мовляв, так і було.
Хрущов промовляв про коммунізм більше всіх, але найменш конкретики.
Але відомо, що сіялось багато кукурудзи, будувались перші п"ятиповехові "хрущовкі", невдачі "целіни". І все.

    213.10.24, 10:03

    Потім про коммунізм базікали все менше. А про "развітой социалізм" все більше. Ну справді, не казати ж, що коммунізм, це і є ковбаса по 2.20 та горілка по 3.62. Якось несолідно і кумедно.

    Ще додалось "мірноє сосуществованіє держав з разним общєствєнним строєм". І цим планова економіка вже підписала собі вирок. Бо відставання в загальному пргрессі не заміниш ніякими "вєнігрєтами по 5 копєєк".
    Вона не здатна передбачити всіх потреб як у кількості, так і якості. І існувати може лише в закритому режимі, бо збанкрутіє, що й сталося в 90х. Вітчизняні "вєнігрєти" з "тєфтєлями" поступово накрив імпорт. Здебільшого китайський.

    Совкова економіка побудована так, вона занадто енергозатратна, а також потребує чималої кількості трудових затрат. Це не кажучи про саме безвідповідальне відношення до пра

      313.10.24, 10:04

      Бачу тут шанувальників СРСР.
      Але ж питання, що слід розуміти під цим? Территорія (бо территорія СРСР була в рамках 1938го, 39го, післявоєнного часу), структура планової економіки, чи згадки про юність? Чи може цінники і нічого особистого. Правда тут дивує точність дрібниць...ціни на котлєти та пиріжки саме з повидлом . Таке враження, що конспектували зі чиїхось слів чи докладів часописів, чи самі працювали в общєпітє.

      Вибачте продовження тексту чомусь публіковалось лише в коментарях.

        413.10.24, 10:19

        Совкова економіка побудована так, вона занадто енергозатратна, а також потребує чималої кількості трудових затрат. Це не кажучи про саме безвідповідальне відношення до праці (прийти п"яним на роботу, прогули, бракоробство)
        Тобто або, умовно кажучи, планове хазяйство здолає ринок, або навпаки.

          514.10.24, 04:45

          Здохло, та й слава Богу!

            614.10.24, 08:58Відповідь на 5 від Танк_

            Так. Навіть для рашки планова економіка, це музейний експонат. Ніхто з куйловських олігархів та чинуш не збирається "націоналізуватись".
            Але ідея реставраціі СРСР робиться для лохів, хоч кремляді намагаються "реставрувати" совок лише территоріально, звякаючи примарами начебто високою купівельною спроможністю та начебто низькими цінами. Замовчуючи низькі з/п та дефіцит.
            А от цензура та рівень заборон вже перешмаркали навіть совок за абсурдністю. Та садистськю жорсткістю покарань.