хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Час понтів

  • 18.07.21, 21:10
Зараз - час понтів. Школярі ходять з навороченими смартфонами, які, по суті, потрібні тільки бізнесменам, і замість бізнес-додатків качають на них ігрульки. Недоменеджери із зарплатою 8 тис. Їздять на машинах за десятки тисяч доларів. В селах закочують весілля в кращих традиціях кавказьких весіль 19 століття - 100500 гостей, тонни вина і їжі, кілька днів святкування ... Все це - виключно для того, щоб побачили оточуючі. Щоб бути «не гірше інших». Щоб позаздрили.
Понти стають заразними. Необхідність красуватися диктується сучасним суспільством навіть тому, хто цього спочатку не хоче. Якщо у школяра у єдиного в класі немає айфона - його вважатимуть лохом. Якщо офісний планктон викладає у відпустці фотки з дачі, а не з Туреччини або Єгипту - його вважають ніщебродом. А у будь-якого бізнесмена всі знайомі мало не вимагають, щоб він їздив на величезному позашляховику. Інакше неправильний бізнесмен.
Чим небезпечні понти - зрозуміло. По-перше, людина обмежує свої фінансові можливості, витрачаючи кошти не на розвиток, а на зовнішню мішуру. Влазить у рабські кредити. По-друге, починає оцінювати себе з точки зору «що скажуть оточуючі». Власна самооцінка починає залежати від чужої думки. І по-третє, ця необхідність «не бути, а здаватися» в'їдається в свідомість і стає головною метою.
Необхідність понтуватися нав'язується суспільству капіталістичною системою, щоб продавати непотрібні людям товари і послуги. Для того, щоб масово впарювати непотрібні людям речі - потрібно переконати їх, що володіння цими речами є ознака крутизни.
Щоб не підсаджуватися на потребу красуватися - потрібно позбутися залежності від думки оточуючих. І коли вам буде плювати, що про вас думають інші - ви помітите, що поваги в очах оточуючих нітрохи не поменшало, скоріше навпаки. А якщо витрачати гроші і час замість понтів на додатковий розвиток - через якийсь час ви виявите, що у оточуючих і так вистачає причин заздрити вам. Такий шлях змінює мислення і наближає його ... до мислення успішних людей. Так-так, тих самих, якими багато хто намагається здаватися, але якими не є.
Дійсно успішна і самодостатня людина ніколи не намагається підвищити свою значимість в очах оточуючих.
Сергій Спіженко
7

Коментарі

118.07.21, 21:30

Щось в цьому є. Деколи декому так хочеться виглядати успішною людиною, що взагалі перестає бути схожим на людину))

    218.07.21, 22:08

    может и так

      319.07.21, 08:23

      Согласен. И при достаточном количестве денег не понтуюсь, в отличие от влазящих в кредиты и перехватывающих пару сотен до зарплаты. Телефон покупаю по функционалу, а не по бренду, Машина для города маленькая, экономная и недорогая в ремонте (китаец), но с кондиционером. Зато ем то что захочу, одеваю то что удобно и практично без оглядки на цену. Отдыхаю так, как мне хочется. Избыток денег трачу на хобби.

        419.07.21, 09:46

        Да весілля, то для людей, а не для тих хто організовував, і перепій нерідко менший за витрати

          519.07.21, 22:49

          ні сагласін катігарічіскі