Не перестаю дивуватись асортименту вермішелей і локшин швидкого приготування, які можна знайти на полицях магазинів. Коли думаєш, що перепробував всі доступні різновиди, нізвідки з'являються нові. З одного боку це приємно — завжди знайдеться, що продегустувати. А з іншого — приїдається. Хочеться якогось різноманіття.
Це вже буде 17-й огляд вермішелей/локшин швидкого приготування! Аж не віриться, що стільки перепробував!
1. Цей огляд, нажаль, представлений лише чотирма найменуваннями: вермішеллю швидкого приготування "Щедро" зі смаком курки, вермішеллю швидкого приготування "Щедро" зі смаком яловичини, вермішеллю швидкого приготування "Щедро" зі смаком Том Ям з морепродуктами, рисовою вермішеллю швидкого приготування "SkoroVarka" зі смаком курки.
Як розумієте, "Щедро" були у повному асортименті, а "SkoroVarka", від відомого "Куховара", представлена лише одним смаком. Звичайно, хотілось би познайомитись з повним асортиментом, але... А ще під час зйомок водоканал вимкнув воду.
2. Вермішель швидкого приготування "Щедро" зі смаком курки (або курочки — як вказано виробником). Коштує 11,99 грн. за 60 г. Але я на маркетингові уловки не ведусь. Тож будемо вважати, що коштує 12 грн.
3. Що тут хочеться сказати..? Підсилювачі смаку є і у самій вермішелі, і в приправі. Звісно, м'яса курки у складі немає. Ще й не вказали, де зроблено.
4. Проте намалювали інструкцію з приготування.
5. Всередині пачки звичний мінімальний комплект: брикетик вермішелі та сріблястий пакетик з приправами.
6. Фішка вермішелей "Щедро" — характеристики: гострота, пряність, солоність, ароматність. Чудові критерії оцінки! Треба взяти на озброєння.
7. Традиційний кадр з вермішеллю та висипаними приправами в тарілці.
8. Запарив. Вермішель, як вермішель.
9. Пробую. Вермішель дуже м'яка. Зовсім не пружня. Можливо, це тому, що перетримав запарювання?
10. Плюсом можна вважати наявність зелені та моркви. Однак смак не сподобався. Бульйончик солодко-солоний.
11. Аромат курки відчувається. Але він не інтенсивний (хоча, це може і на краще — не буде пахнути на всю хату). В цілому, посередня вермішелька. Тому оцінка: 3.
12. Вермішель швидкого приготування "Щедро" зі смаком яловичини (12 грн./60 г.).
13. Зворотня сторона пачки виглядає так само, як і у інших вермішелей "Щедро". Хіба що, склад інший.
14. На вмісті не буду зациклюватися — він ідентичній попередній вермішелі.
15. Брикетик, як завжди, з двох боків обсмажений по-різному.
16. Дегустувати весело, адже вимкнули воду. Проте все одно заварив.
17. Ну а ця вермішелька здалась кращою. Хоча вона також м'яка.
18. Знову солодко-солоний бульйон. Або, точніше, солоно-солодкий. Але вже з помірною гостротою. Пахне яловичиною. Доволі інтенсивно. А ще він не обділений зеленню та морквою.
19. На вигляд: шик! Красиво.
20. До того ж, має багатший смак і сильніший аромат. Тому оцінка: 4.
21. Вермішель швидкого приготування "Щедро" зі смаком Том Ям з морепродуктами (12 грн./60 г.). Екзотичний різновид.
22. Втім, вся ця екзотика — ароматизатори ("Том Ям з морепродуктами" та "Лобстер").
23. Вміст стандартний: брикет і пакет.
24. При відкритті пакетика з приправами запахло креветками. Та й колір приправ інший (чомусь використали барвник).
25. Готував ретельно: заливав окропом, накривав кришкою, настоював протягом рекомендованого часу.
26. Завдяки барвнику кармін (ага, і таке містить!), колір вермішелі червонуватий.
27. В бульйоні є морквинки, зелень, гострий червоний перець. При цьому юшка жирна. Бульйон має дивний смак: кисло-солоний, з невеликою гостротою. Трохи помітний імбир. Помірно пахне креветками.
28. А ось вермішель аналогічна попереднім: м'яка, тане у роті, несмачна.
29. Нетривіальний аромат. Дивний смак. Але кислинка мені здалась зайвою. Тому оцінив лише на 3,5.
30. Рисова вермішель швидкого приготування "SkoroVarka" зі смаком курки (звісно, на ароматизаторі). Пачка величенька — вага становить аж 85 г. А от скільки коштує не знаю, адже купляв не я. Продавали у "Аврорі".
31. Інгредієнти. У вермішелі вони незвичні, бо і борошно інше, і без підсилювачів смаку, і без олії. А ось приправи з глутаматами та ароматизаторами.
32. В пачці теж "стандартний комплект": брикет вермішелі та приправи. За пакетиком з приправами одразу можна визначити, що це продукція ПП "Куховар" з Харківщини.
33. Незвична сама вермішель з рисового борошна. Однак чомусь вона жовта, а не біла/прозора.
34. Банальний, але необхідний знімок: вермішель з висипаним приправами.
35. Виглядає незвично. Бульйончик мутний (мабуть, через кукурудзяний крохмаль і пшеничне борошно). Вермішелька тоненька.
36. Зелені та овочів у бульйоні майже не видно. Бульйон солодко-солоний. Причому, в бік пересоленості. Відчувається слабенький запах вареної курки. Мені він не подобається, але схожий на відварену курятину в супі.
37. Рисова вермішель здивувала незвичним смаком. Вона і м'яка, і не розпадається у роті. Смак дивний.
38. Ще один кадр з рисовою вермішелькою. Ну дуже прикольно вона виглядає!
39. Загальне враження: цілком приємна вермішель. Навіть не зважаючи на аромат вареної курки. Тож поставлю високу оцінку: 4,5. Хоча цю вермішель необхідно запарювати аж 5-6 хв. А потім ще треба дати настоятись 2 хв.
40. Висновки. Дегустацією задоволений. Вона пройшла швидко і гладко (якщо не зважати на вимкнення води).
Щодо вермішелей, було приємно спробувати нові торгові марки. Але враження неоднозначні. Річ у тім, що "Щедро" здались посередніми вермішельками. Сподобалась лише зі смаком яловичини. А зі смаком Том Ям викликала здивування (хоч і не сподобалась). В свою чергу, "SkoroVarka", завдяки рисовій вермішелі та великій порції, отримала схвалення. Тож щось смачненьке все ж було.
Таке враження, що заводів по Україні штуки три, а торгових марок — пару десятків.Більше. "Мівіна", "Євро Фудз" (Reeva, Glads), ПП "Віліс", ПП "Куховар" — вже чотири.
Плюс — "Щедро". Але невідомо, де виробляють.
Коментарі
Nech sa paci
126.07.25, 03:47
Таке враження, що заводів по Україні штуки три, а торгових марок — пару десятків.
The Martian
226.07.25, 08:10
Срання купив у АТБ "Ріжки особливі" ТМ РОЗУМНИЙ ВИБІР, 28,90 грн. за 1 кг
кешбек - 10 % на карту...
Почувствуйте разницу.)))
Makcімаліст
326.07.25, 12:14Відповідь на 1 від Nech sa paci
Більше. "Мівіна", "Євро Фудз" (Reeva, Glads), ПП "Віліс", ПП "Куховар" — вже чотири.
Плюс — "Щедро". Але невідомо, де виробляють.
Makcімаліст
426.07.25, 12:15Відповідь на 2 від The Martian
Ріжки — це макарони. Вермішель все ж відрізняється.
The Martian
526.07.25, 19:02Відповідь на 4 від Makcімаліст
Есть и вермишель чуть дороже. Но это же 1000 грамм! а не 60)
Nech sa paci
627.07.25, 03:12Відповідь на 3 від Makcімаліст
Це добре.