Дегустація набору готових страв "Foodie Box"
- 13.12.24, 06:50
Погода зовсім не сприяє зйомкам дегустацій, оскільки дні похмурі та темні. А на додачу ще й фотохостинг засмучує — за місяць зникло аж 5 фотографій. Але з блогом було пов'язано стільки цікавого, що закидувати цю справу не хочеться. Тому, незважаючи на засмучення і несприятливу погоду, прихопив додаткове освітлення і взявся за зйомки. Від цього аж настрій покращився. Хоч фотографувати і фільмувати було важко.
Отож, сьогодні у мене на дегустації набір готових страв. Його, чисто формально, можна вважати сухпаєм. Правда, він складається лише з основних страв. А ще зазначу, що давно хотів його спробувати. І ось, нарешті, це трапилось!
1. Набір готових страв "Foodie Box" складається з восьми страв: борщ український, розсольник класичний, суп рисовий з куркою, суп гороховий з куркою, гречана каша по-домашньому, плов з яловичиною, тюфтельки в томатному соусі, лазанья. Коштує 584 грн. Але є й менші (на половину) набори.
Порахував, що калорійність цього набору становить 1853 ккал. Це як половина денного сухпаю. Ну а ще завдяки цьому набору вперше спробував лазанью!
Порахував, що калорійність цього набору становить 1853 ккал. Це як половина денного сухпаю. Ну а ще завдяки цьому набору вперше спробував лазанью!
2. Збоку, на коробці, вказаний перелік страв. А от по терміну придатності інформація на коробці відсутня.
3. Загальний вигляд страв. Пакування красиве.
4. Розпочну з борщу українського (350 г.). Інгредієнти прості та натуральні: м'ясний бульйон, картопля, м'ясо свинини, капуста білокачанна, томатна паста, морква, цибуля ріпчаста, сіль, олія соняшникова, оцет, перець чорний, лавровий лист.
5. На зворотньому боці є склад та способи розігріву страви.
6. Борщ пахне кабачковою ікрою:) Через велику кількість моркви. Хоча також відчутний чорний перець і лавровий лист. Однак аромат не борщовий.
7. Але виглядає супер! Видно м'ясо, капусту, моркву, картоплю. А ось колір нагадує переварений борщ.
8. Гарний шматочок м'яса.
9. Непоганий на смак. Правда, занадто солоно-кислий. Але, в цілому, досить смачно. На 5-.
10. Продовжу огляд перших страв. Далі йде розсольник класичний (350 г.). Склад: м'ясний бульйон, картопля, м'ясо курятини, морква, цибуля ріпчаста, огірок солоний, крупа перлова, сіль, олія соняшникова, перець чорний.
11. Випадково помітив піктограми тварин на пакуванні, м'ясо яких використано в перших стравах.
12. В розсольнику видно м'ясо, картоплю (нарізану кубиками), моркву та перлову крупу.
13. Нажаль, помітив згусток жиру, чи шкірку.
14. Овочі гарно розварені, м'які. Шматочки м'яса теж м'які. Перловка, на диво, зовсім не тверда. А на додачу ще й не пересолений. Хоча смак огірків не відчувається. І немає кислинки. Плюс — м'ясо з незрозумілими згустками. Через це оцінка лише 4.
15. Наступна страва — суп рисовий з куркою. Цього разу дизайн реторт-пакета мінімалістичний. Упаковка кольору хакі, яка нагадує їжу з військового сухпаю. А ще вага більша від попередників — тут вже 400 г. Вміст такий: м'ясо курятини, м'ясний бульйон, картопля, морква, цибуля ріпчаста, рис, олія рослинна (не вказана яка саме), сіль, перець чорний.
16. Реторт-пакет відкрився легко, на відміну від двох попередніх. Навіть без ножичка.
17. Рисовий суп з куркою. Здається, пахне ріпчастою цибулею.
18. Бульйон. На смак — несолоний (тому що рис вбирає сіль).
19. М'ясо курки, нажаль, зі шкіркою. Це знижує оцінку.
20. В цілому, непоганий суп. Так, несолоний. Але їсти можна. На 4.
21. Суп гороховий з куркою (400 г.) також представлений мінімалістичним дизайном реторт-пакету. Склад: м'ясо курятини, м'ясний бульйон, картопля, морква, горох, цибуля ріпчаста, олія рослинна, сіль, перець чорний.
22. Колір супу чомусь моркв'яний.
23. І в цьому супі теж м'ясо з жиром:(
24. Здається, все м'ясо таке.
25. Супчик занадто ріденький. Як правило, горохові супи більше схожі на крем-супи або пюре. Але тут не так.
26. Складається враження, що в гороховому супі більше моркви, ніж гороху. Хоча горох відчувається, бо смак супу — солоно-солодкуватий. Причому солоність в нормі (що для горохових супів — рідкість). Горох розварений. Картопля м'яка (але її мало). Тому оцінка: 4. Хоч, можливо, завищив бали.
27. Ну а тепер переходжу до других страв. Зокрема, до гречки по-домашньому (300 г.).
28. Упаковка стильна і красива. У складі крупа гречана, м'ясо курятини, морква, цибуля ріпчаста, сіль, олія соняшникова.
29. В картонній обкладинці контейнер зі стравою.
30. Контейнер зверху накритий прозорою плівкою, яка легко знімається.
31. Помітно, що багато моркви, ріпчастої цибулі... та м'яса з жиром. Компоненти не перемішані.
32. Солона на смак. Гречка м'яка. Морква теж розварена. Однак не подобаються шматки ріпчастою цибулі — я її в обробленому вигляді не можу терпіти.
33. Курятина наче непогана. М'ясо цього разу гарне.
34. Гречана каша по-домашньому мені сподобалась. Це однозначно п'ятірка!
35. Плов з яловичиною (250 г.) — найкалорійніша страва з набору. Він складається з м'яса яловичини (22%), рису Басматі (22%), моркви (22%), а також цибулі ріпчастої (ну куди ж без неї?), олії соняшникової, солі, кмину, барбарису(!), перцю чорного.
36. Апетитно виглядає і пахне яловичиною.
37. Шматочки яловичяини дуже дрібні. Проте м'ясо непогане (навіть попри те, що трапилось "желе"). А рис довгий, розсипчастий, добре проварений. Смак солоно-солодкуватий.
38. На дні є жирок.
39. Це дуже смачно! Плову ставлю 5!
40. Настала черга тюфтельок в томатному соусі (300 г.). Вони виготовлені з м'яса курятини, рису вареного, крупи перлової вареної, нуту вареного, томатної пасти, моркви, цибулі ріпчастої, солі, олії соняшникової, цукру(!), коріандру, перцю чорного, лаврового листу.
41. Тюфтельки виглядають апетитно. Їх п'ять штук. А ще ж є соус!
42. Смакують тюфтельки (вони ж мітболи) добре! Вони пахнуть лавровим листом і спеціями. М'які. Відчувається, що є м'ясо і рис. А перлова крупа додає незвичного смаку. Крім того, солоність помірна.
43. Соус солоно-солодкий.
44. Симпатична і величезна тюфтелька!
45. Ще одна фоточка тюфтельок в томатному соусі. Тепер вже на тарілці. Ця страва дуже смачна і заслуговує на найвищу оцінку — 5.
46. Ну і на завершення — лазанья (280 г.). Цю страву я їм вперше. Вона зроблена з м'яса яловичини (15%), листів лазаньї (7,3%), моркви (7,1%), цибулі ріпчастої (5%), томатної пасти, томатів у власному соку, борошна пшеничного, молока сухого, сиру твердого, олії соняшникової, перцю чорного, орегано, горіху мускатного.
47. Лазанья виглядає незвично. Трохи нагадує запіканку.
48. Куштую. Смак незвичний. Шар тіста схожий на плавлений сир з борошном. А у прошарку відчувається яловичина і багато моркви з цибулею. Солон6о-солодкуватий присмак. Але це смачно!
49. Всередині лазаньї.
50. Начинка. Помітно м'ясо і моркву.
51. Шари лазаньї для кращого розуміння, що це за страва. Описати словами враження від лазаньї дуже важко. Скажу лише, що вона смачна і отримує 5 балів.
А тепер — підсумки. По-перше, хочу зазначити, що зйомки були виснажливими і вони тривали аж три дні. По-друге, в похмуру погоду фоткати ще якось можна, а от знімати відео проблематично через недостатнє освітлення. Але я задоволений, що здійснив дегустацію набору готових обідів "Foodie Box".
Щодо наповнення набору, то перші страви мені не "зайшли". Хіба що борщ більш-менш. А от другі страви дуже сподобались. Заодно познайомився з лазаньєю. Виявилось, що це дуже незвично і при цьому смачно. Тож загальне враження від цього набору — 5.
2
Коментарі
Ман-го
113.12.24, 07:31
Вже наiiв собi пузяко?
Makcімаліст
213.12.24, 16:43Відповідь на 1 від Ман-го
https://blog.i.ua/user/6728933/2424797/
Nech sa paci
314.12.24, 21:39
Що це за борщ без буряка?
Завжди більше любив другі страви. Бо що з тієї водички? Якщо борщ, то стоячий.
Makcімаліст
415.12.24, 17:05Відповідь на 3 від Nech sa paci
Та я теж перші страви не люблю. Хіба що, якщо смачний борщ або розсольник.