Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Дегустація сухпаю ДПНП-Р "Норма №15" (меню 1)

Скуштувавши сухпай "Добовий раціон" вирішив зацінити ще один набір від тієї ж фірми. Як мінімум, тому що від двох попередніх продегустованих пайків він відрізняється пакуванням основних страв (реторт-пакети, а не бляшані банки) і окремим пакуванням на кожен прийом їжі. Ну і меню дещо інше, хоч і схоже на оглянуті раніше індивідуальні раціони харчування.

Цікаво, що попри однакове походження і логотип, цей сухпай називається інакше — ДПНП-Р "Норма №15". Така дивна абревіатура розшифровується просто: "Добовий польовий набір продуктів, розширений (за нормою 15)". Він призначений для харчування військовослужбовців Збройних сил України,  Державної служби спецзв'язку, а також поліції.

1. Добовий сухпай ДПНП-Р "Норма №15" (меню 1) від "Світ захисту" (наскільки я зрозумів, такі набори роблять й інші виробники). Харчова цінність: 3520 ККал. Вага: 2 кг. Перелік страв видається смачним і поживним. Хоча, нажаль, більшість основних страв тут теж зі свининою (яку не любить мій шлунок). Купляв за 420 грн., але якщо придбати декілька штук, можна зекономити.

Дегустувати було цікаво, однак деякі аспекти засмутили.

2. В посилці був не лише сухпай, а й гігієнічний набір з одноразовим душем, який я вже тестував у сухпайку "Sushka".


3. Пакет яскравий, зелено-салатового кольору. Знайомий за сухпаєм "Добовий раціон".


4. Радує і дивує розділення на прийоми їжі з окремим пакуванням. Вперше зустрічаю таке в сухпайках.


5. Меню. З джемом збрехали: в наборі яблучний, а не вишневий.


6. Роздумував, чи потрібно викладати знімки пакетів з прийомами їжі, адже вони відрізняються лише пропорціями та надписами. Ну, нехай будуть для кількості.


7. Вміст сніданку: каша гречана зі свининою та овочами, галети, кава. А в ролі доповнення сіль, перець, цукор. Для гігієни — аж два види серветок: суха і волога. Плюс — ложка, щоб було чим їсти.
Причому, перець, сіль та каву я вже бачив у наборі "Добовий раціон".


8. Оскільки каву з пайка вже куштував, вирішив, що немає потреби зациклюватися на ній. У попередньому сухпайку ("Добовий раціон") кава мені не сподобалась (оцінив на 3). Вона гірка (навіть з двома пакетиками цукру) і пересмажена. Повторний тест не змінив враження.


9. Одноразова пластикова ложка чорного кольору в порівнянні з білою з набору "Добовий раціон". Прикол у тому, що для інших прийомів їжі ложки були білі.


10. На галетах теж не буду окремо зупинятись, бо їх я куштував у інших сухпаях. Зазначу лише, що вони не настільки тверді та сухі, як здається. Дуже гарні!


11. Основна страва сніданку — каша гречана зі свининою та овочами (в реторт-пакеті),  350 г. У попередньому сухпайку була подібна каша. Тільки без овочів. І виробник, до речі, знайомий. Я проходив повз той м'ясокомбінат.


12. Якщо попередній сухпай їв холодним, цей все ж вирішив розігріти. В інструкції вказано, що треба настоювати у киплячій воді або у мікрохвильовці.


13. Гречана каша зі свининою та овочами пахне голубцями (запах гречки не відчувався). На вигляд, як аналогічна каша з "Добового раціону". Тільки з зернятками чорного перцю та лавровим листом, які потрібно виймати (це вже неподобство).


14. Величезний шмат м'яса. Правда, з жиром.
На смак, як не дивно, не пересолено. Навіть, навпаки, довелося додавати сіль.


15. Аж раптом натрапив на незрозумілий згусток жиру, від вигляду якого хочеться блювати. Так що вимушений знизити оцінку до 3-х балів.


16. В попередній дегустації, здається, не показував вологі серветки. Виправляюсь!
До речі, пакет з серветкою відкривається легко.


17. Волога серветка приємно пахне вишнею.


18. Обід більший, ніж сніданок і вечеря.


19. Продукти і речі на обід: борщ з яловичиною, горох зі свининою, галети, пшеничні сухарики, а також яблучний джем. З напоїв — чорний чай з апельсином і бергамотом. Ну і ще суха і волога серветки, сіль, перець, цукор, одноразова ложка.


20. Борщ з яловичиною (350 г.). Вперше куштую рідкий сублімат у готовому вигляді, а не у порошку.
Принюхався до основних страв — вони пахнуть вогкістю (підвалом).


21. Завдяки насічці, пакет легко відривається. Хоча все одно треба надрізати.


22. Так виглядає магазинний борщ. Як не дивно, він теж пахне, як каші зі свининою. Правда, якщо принюхатись, відчувається буряк і томатна паста.


23. В борщ поклали величезні шматки яловичини.


24. Для більшої наочності вилив у тарілку. Тепер добре видно м'ясо, овочі та картоплю.
За смаком нагадує звичайний домашній борщ, однак дуже жирний і консистенція нагадує кабачкову ікру. Капуста дрібно нарізана та її багацько. На додачу, відчувається хімозний присмак. Плюс — є лавровий лист, який неїстівний. Тому оцінка: 3.


25. На обід аж дві основні страви, другою з яких є горохова каша зі свининою та овочами (350 г.), в реторт-пакеті. Походу, майже те саме, якщо не однакове, що й у "Добовому раціоні".

26. Як і очікував — каша горохова з сухпаю "Добовий раціон". На вигляд — 1 в 1. Хіба що горох перетертий — немає цільних горошин. І недосолена.


27. Кусень м'яса.


28. Горох з морквою. Страва м'яка. Не пересолена. Смакує непогано, на 4.


29. Не знаю на кого розраховані пшеничні сухарики: до лав ЗСУ беруть і беззубих.


30. Сухарики, як сухарики. Просто. Але непоганий перекус, якщо хочеться поїсти чи щось пожувати. На 4. І, як виявилось, не дуже-то і тверді. Хоча все одно їв з пересторогою (бо продовжую ремонтувати зуби, а це дорого і болюче).


31. На кожний прийом їжі дають два стіка з цукром.


32. Чай "Своя лінія" чорний з ароматом апельсину і бергамоту в новинку. Хоча він з тієї ж серії, що й чай з лісових ягід з попередньої дегустації.

33. У-у! Пахне бергамотом і апельсином! Не скажу, що подобається такий аромат, але, як мінімум, незвичне поєднання. Смак терпкий. Колір бурштиновий. Можна поставити 5.


34. Джем яблучний вітамінізований (замість вишневого) — з розряду "Це ж було вже!". Куштував його у сухпайку "Sushka". Враження такі ж, як і вперше — приторно солодке. На 5.


35. І ось дійшли до вечері. Якраз був час зарядити акумулятор фотокамери.


36. Їжа на вечерю: каша пшенична зі свининою та овочами, пшеничні сухарики, галети, мед. З напоїв — чай, який був на обід. На додачу — дрібнички: сіль, перець, цукор, суха та волога серветки, а також ложка.


37. Деякі продукти вже бачив раніше: мед, як у "Добового раціону"; чай такий самий, як і на обід; сухарики теж були. Отже, з нового лише основна страва.


38. Каша пшенична зі свининою та овочами (350 г.).


39. "Класичний" ракурс. "Радують" зернятка перцю та лавровий лист.


40. Разом із м'ясом багато жиру. Виглядає неапетитно. Але блювотного позиву вдалось уникнути.


41. Пшеничні зерна подрібнені, тому каша м'яка. Помірна кількість солі. Тож страва отримає тверду четвірку.


42. І, звісно ж, як без фото з апетитним шматком м'яса?!


43. А на завершення — суха серветка. Звичайна, станартна. Підійде, щоб витерти руки і фотокамеру, бо після зйомок все в жиру.
Враховуючи те, що інші продукти були у іншому або цьому пайку, вважаю, можна завершувати цю дегустацію.

Загальне враження від сухпаю ДПНП-Р "Норма №15" — він відрізняється пакуванням та розділенням на прийоми їжі, але по стравам схожий на інші набори, де основні страви зі свининою. Крім того, джем і мед були у інших індивідуальних раціонах харчування. Реторт-пакети зручні для розігріву, тому цього разу основні страви вже розігрівав. Тобто, було щось новеньке і щось знайоме. А от що здивувало, так це менша кількість солі (через що я досолював).

Цей набір ситний. Однак хотілося би більшої різноманітності. Саме тому не планую куштувати інші меню, бо там буде те саме, що й у інших пайках. Можливо, розщедрюсь, і куплю якийсь іноземний пайок...

Загальне враження від набору — 4. Це непогано.

P.S.: Гігієнічний набір, який прийшов у посилці, знімати не став, тому що й там були повтори. Але якщо цікаво, можу зробити окремий огляд.

P.P.S.: Поки готував публікацію, вимкнули електрику. І при цьому хочуть підвищити вартість електроенергії. Браво!

4

Останні статті

Коментарі

14.02.24, 18:39

ну,раз ти його купив, то виходить вони до бійців не доходять...

    24.02.24, 21:16Відповідь на 1 від Южный Соус

    ну,раз ти його купив, то виходить вони до бійців не доходять...Ні. Виробники випускають не лише за держзамовленнями, а й для всіх бажаючих. До речі, закордоном теж так.

      35.02.24, 08:56Відповідь на 2 від Makcімаліст

      ну,раз ти його купив, то виходить вони до бійців не доходять...Ні. Виробники випускають не лише за держзамовленнями, а й для всіх бажаючих. До речі, закордоном теж так.цікаво, якщо так, то чого тут наші жінки варять,жарять,шкварять кожен день а волонтери відвозять хлопцям?

        46.02.24, 11:01Відповідь на 3 від Южный Соус

        Можливо, не закуповують на всіх.
        А можливо, готують за власною ініціативою.

          56.02.24, 14:58Відповідь на 4 від Makcімаліст

          Можливо, не закуповують на всіх.
          А можливо, готують за власною ініціативою.
          в нас все можливо...

            68.02.24, 00:00Відповідь на 3 від Южный Соус

            цікаво, якщо так, то чого тут наші жінки варять,жарять,шкварять кожен день а волонтери відвозять хлопцям?
            Наприклад, щоб наші бійці не їли щодня щось таке одноманітне й не дуже корисне.

              78.02.24, 00:05

              Хвалюся: сьгогодні з'їв щось типу мівіни (купувалося в невеликій кількості на випадок повної зимової жопи). Часто так роблю, коли кацапи влаштовують масовані ранкові атаки, а мені треба потім їхати на роботу. Під час ранкової тривоги нашвидкоруч щось їм і голюся, щоб не витрачати потім час. Залишається в кінці тривоги сходити на горшок, і вперед на роботу.

              Запарив "мівіну" (чи що воно там...) зі смаком грибів, нарізав ковбаси й кинув плавлений сирок, додав хлібу. Потім трохи була відрижка й печія, але не критично.

                88.02.24, 00:13

                О 7:40 був нежданчик. Ми трохи розслабилися, бо друга хвиля ракет іще була далеко, порозбрідались по квартирі. Хвилин 5 не заглядав у телеграм. І тут спочатку замигало світло, а потім — бл... бабах! Досить гучний, десь на 50 % від максимуму того, що колись чув за цю війну. Йо...ний циркон, кілограмів 350 швидкої вибухівки. Як виявилося, ракета вдарила в районі, де я частенько проїжджаю вранці, а колись навіть затарювався або купував собі одяг. Добре, що не пропала гаряча вода або опалення.

                Потім на роботі розповіли про трагедію в Голосіївському районі...

                  98.02.24, 10:43Відповідь на 6 від Nech sa paci

                  цікаво, якщо так, то чого тут наші жінки варять,жарять,шкварять кожен день а волонтери відвозять хлопцям?Наприклад, щоб наші бійці не їли щодня щось таке одноманітне й не дуже корисне.Слушна думка. Меню не настільки різноманітне, як, наприклад, в армії США.

                    108.02.24, 11:55Відповідь на 6 від Nech sa paci

                    цікаво, якщо так, то чого тут наші жінки варять,жарять,шкварять кожен день а волонтери відвозять хлопцям?Наприклад, щоб наші бійці не їли щодня щось таке одноманітне й не дуже корисне.я так розумію, що інтенданти тільки "за"...