Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

2023 в картинках

Закінчується ще один рік, тому час підбивати підсумки, поки не вирубили електрику. І за усталеною традицією розповідь проілюструю картинками, оскільки додатковий фотозвіт не завадить. Хоча рік, що минає, в плані фоторепортажів можна вважати продуктивним — все-таки, за нинішніх обставин, 20 (із цим постом) фотозвітів — це дуже гарно.

  Отже, яким був 2023 рік? По-перше, він виявився насиченим. Багато чого відбувалось... Однак ті події були неприємними: то щось зламалось, то розбилось, то ускладнюють життя. Правда, також було багато прогулянок. Але вони були викликані справами, а не бажанням провітритись. Через це не можу записати їх до позитиву. Тож, по-друге, рік був проблемним і нервовим. То щоденні атаки беспілотників і бескінечні повітряні тривоги, то навала бліх, то зуби засмучують. А про сварки в родині навіть не говорю. Дійшло до того, що хотів з'їхати на зйомну хату, але проаналізував, що фінансово можу не потягнути. Звичайно, це не нові проблеми... просто до старих додалися нові:) Наприклад, збій мобільного зв'язку, посилення мобілізації, поламка фотокамери та акумулятора до іншого фотіка. А ще не здійснив жодної вилазки на закинутки. Такого не було навіть під час пандемії ковіду! Крім того, нікуди не виїжджав (не знаю як інші не бояться подорожувати). Від стресу довелося випити сидр, хоча рік чи два не вживав алкоголь. Ну і, по-третє, був завантаженим роботою по повній. Такої кількості завдань по роботі, як цьогоріч, не пригадую. Навіть відпустки не було! По-четверте, цей рік був ностальгічним. Причому флешбеки були не лише через ретроспективний звіт з неопублікованими матеріалами, а й від дегустації їжі, яку скуштував у минулому. А іноді без причини сумував за часами і людьми, яких вже не повернеш. Одним словом, 2023 рік можу оцінити, як поганий рік. З приємного можу відзначити, хіба що, дослідження українського автопрому, дегустації незвичних продуктів і рекордні заробітки (за моїми мірками). А з нейтрального відмічу зміну музичних смаків — підсів на україномовний брейкбіт.

Почуття за 2023 рік можна описати словами "страх" і "зневіра". Якщо минулого і на початку цього року був стриманий оптимізм, то цьогоріч з'явилось відчуття, що ми програємо у війні та врешті-решт можемо програти.

1. Ілюстрація важкого 2023-го року: втеча кота Мурзіка, падіння метеориту, видалення зуба і проблеми з подальшим лікуванням інших зубів, посилення боротьби з антиспамом від Гугла і Ютуба, перша дегустація сухпаю, розбиття журнального столика, поламка акумулятора до ультразума і поламка фотіка, придбання ноутбука. Звичайно, не всі важливі події влізли в заглавну фотку. Серед інших подій року були — поламка окулярів, поламка комп'ютерної миші, штормові вітри, сильна і тривала спека, обновки для комп'ютера, купівля навушників, дегустація нових смаколиків, зміни у місті, блекаути, "приземлення" ракети і беспілотника неподалік (!), мобілізація брата, роздача повісток по домівках, зустріч свого 40-річчя. Так що нудно не було.

Ну а в подробицях про це пропоную подивитись під врізкою.

2. Новорічні дні та ночі, як і рік в цілому, не обійшлись без повітряних тривог. Причому іноді навіть вмикали сирену! А ще протягом 2023-го неподалік підбивали ворожі дринольоти і ракети. Це було гучно!


3. Втім, все одно була новорічна святкова атрибутика: ялинки, Санта-Клауси, гірлянди, декоративні свічки.


4. Фігурка Санти світилась різноманітними кольорами. До того ж, фігурка, гірлянди, свічки виконували роль автономних джерел світла, бо на початку року були відключення електрики.


5. Звичайно, був і святковий торт. Правда, магазинний.


6. Наприкінці січня несподівано тріснув акумулятор до фотокамери-ультразума. Причому трапилось це під час заряджання. На щастя, без "спецефектів" — просто не зміг вийняти з зарядки. А коли вийняв, побачив, що корпус розламався.

7. Добре, що якийсь час можна було користуватись і тріснувшим акумом. Але це було ризиковано. Тому купив на заміну. Пощастило, що нова неоригінальна батарея (а інших і не було у продажу), на відміну від попередньої, не заглючила. Працює справно.


8. Ще однією поганою подією стало зникнення вуличного кота Мурзіка. Від початку повномасштабної війни він став рідше приходити. Іноді батько його ловив біля сусідніх будинків. Можливо, йому не подобалось, що в рідкісні повернення йому давали таблетки від глистів і крапали препарати від бліх. Поступово він перебазувався до сусіднього будинку, там і їв. За словами мами, востаннє приходив до нас у березні. Тоді він був з переламаною лапою, виглядав погано. Здається, пробув у нас до пізньої ночі. Навіть сходив у лоток. На ранок пішов. А відтоді так і не приходив, залишивши на прощання бліх, яких ми виловлювали протягом місяця-півтора (кицька не знаходила собі місця, та й ми всі чухались, поки не виловили всіх бліх). І люди не бачили, щоб він ще десь гуляв. Мабуть його вже нема серед живих.


9. Вночі 19 квітня трапилось щось надзвичайне. На годиннику десь 21:50-21:55. Вікна були не зашторені, оскільки кицька заходила поїсти. Я додивлявся відеоподорож. Аж бачу, на вулиці яскравий синьо-зелений спалах! Засяяло, наче коротке замикання високовольтних електромереж. Однак там нічого такого не було, а від вуличної мережі навряд чи були б такі спецефекти. Я вже підготувався, що буде гучно, тому після миттєвого заціпеніння побіг в коридор. Але на диво було тихо. Лише через хвилину-дві почув гулкий вибух. Як повідомили пізніше в ЗМІ, це був метеор або метеорит. Уламки згоріли в повітрі.


10. В червні знову трапилась біда з фототехнікою. На цей раз, зі старим фотіком. Мама не втримала кицьку, яка стрибнула і звалила фотік на підлогу.


11. Цей фотік був як запасний. Однак його було зручно брати в кишеню. Правда, зараз можна фоткати на смартфон. Та й фоткати майже нічого. Але викинути шкода. Тому так і валяється.


12. Приємною подією стала купівля ноутбука в червні.


13. Ноут взяв на випадок блекаутів. Але він розчарував польським інтерфейсом (мабуть, ліцензія польська) і швидким саморозряджанням. Проте виявилось, що він потужніший, ніж мій комп:) А заодно спробував новий 11-й Віндовс.

14. І, звісно, куди ж без смаколиків?! Наприклад, скуштував польсько-японську локшину швидкого приготування "OYAKATA".


15. Ці локшини з соєвим соусом здивували.


16. Від проблем не витримав і випив сидру. Кайфу не було. Мабуть таки організм відвик від алкоголю.


17. Влітку був сезон морозива. Куштував морозиво з дині з замороженим соком ківі. Ну, таке...


18. В силу побутових умов накрив свої валізи-рюкзаки плівкою.


19. Якось примудрився поламати дужки окулярів. Внаслідок чого було багато возні. Проте поламані окуляри відремонтували, а нові встиг подряпати.


20. До поломок гаджетів додалась комп'ютерна миша. Довго виясняв, у чому річ, поки не діагностував поламку. Тому купив нову на заміну.

21. В комплекті до миші, як не дивно, була інструкція.


22. Звістки з Ютубу засмутили. Розповідали, що навіть роздільну здатність 1080p будуть погіршувати за якістю, а 2K і 4K будуть лише за платною підпискою.

23. Алісці виповнилось вже 8 років. Це вона звалила фотік. Та я й не ображаюсь. Хоча кицька дивна — сама майже не ходить в туалет. Треба носити:)


24. В місті почали розчищати територію під будівництво ще одного гіпермаркету.


25. Тому відсутність вилазок хоч якоюсь мірою компенсував спогляданням демонтажу гаражів в центрі міста.


26. Поступово ідеї для дегустацій вичерпувались, тож вирішив "пройтися" по розчинним напоям. Тим паче, давно хотів спробувати кавові напої "Nescafe" у стіках.




28. Враження від продегустованого сухпаю неоднозначні.


29. З ентузіазмом зацінив повернення "Мівіни".


30. Ну а далі знову розпочались трабли з Ютубом. Причому гуглівські сервіси (а їх багато) додав у виключення з правил. Але, мабуть, "гайки" закрутили настільки, що перестарались.


31. Причому їхні власні банери працювали неадекватно. Наприклад, це меню так і не міг вибрати.


32. Одне з оновлень 10-ки ВінДНОвс. Виглядає майже, як Windows 11.


33. Поламки доповнили навушники. Купив на заміну навіть кращі. Звук набагато кращий, ніж з колонок!


34. Серед обновок також були новий роутер і наліпки на клавіатуру.


35. З необережності розбив скло в журнальному столі.


36.


37. Замовляти нове скло не захотіли, тому стіл модифікував.


38. Втратив зуб. Після видалення з нього щось вилізло. Погано, що інші зуби поруч під загрозою. Витратив купу грошей на ремонт і ще невідомо, чим це все закінчиться. В разі чого, можна не лікувати. Нагуглив, що так теж можна "самовипилитись". Хоча це і довший спосіб, ніж вийти у вікно.


39. Засмучення від проблем з зубами вирішив полегшити дегустацією вегетаріанського молока (з мигдалю). Не сподобалось.


40. Наліпки на клавіатуру не виправдали себе. Вони теж стираються. Причому без знижок вони коштують стільки, що роздумую, може простіше раз у квартал купляти клавіатуру?


41. З настанням холодів була проблема з обігрівом. Втім, систему опалення поремонтували.


42. А ще цьогоріч було багато нових павуків. Деякі з них були величезними. Не знаю, що вони їдять.


43. Для душі зробив декілька номерів самвидаву про українські автомобілі. Типу, як міг би виглядати журнал патворку про вітчизняні автомобілі з колекційними машинками. Звичайно, цього ніхто не буде робити, оскільки навіть у кращі часи у нас продавали лише росіянські журналки. Й то не всі. Але ж помріяти можна?!

Таким був 2023 рік. Насиченим, але важким і нервовим. Як мінімум, ніколи було нудьгувати. Проте хотілося якихось цікавих і приємних подій.

Можу ще додати про 40-річчя. Пишуть про кризу середнього віку. А я нічого подібного не відчув. Може то і на краще!

Щодо очікувань від 2024-го, то не чекаю нічого гарного. Гадаю, що у мене не витримають нерви і запишусь у ЗСУ, або воєнкоми десь зловлять, бо останнім часом посилилось полювання на чоловіків.

P.S.: І ще невеличке оголошення: це буде останній пост в ЖЖ. Так, я вже давно і не один раз грозився піти звідти, але тримали спогади. Однак він все більше стає скрєпним (пару днів тому змінили правила для відповідності росіянському законодавству, та й цензура посилюється), тому тусуватись там нема сенсу. Кому цікавий мій блог, може подивитись тут.

4

Останні статті

Коментарі

125.12.23, 16:26

Мурзік на фото ще живий? Бо виглядає не дуже.

Оте віконце на ютубі я закрив нах, і воно більше не з'являлося. Правда, реклама пробує пробиватися при включеному Adblock, проте неуспішно.

    225.12.23, 20:36

    Рік, як рік. Був позитив, був негатив. Може краще впорядкувати події для аналізу? Наприклад, розділити аркуш вздовж на три частини і заповнити стовбці: місяць, позитивні події, негативні події. Так дізнаєшся, чого було більше. Війну не вписуй нікуди, вона не в цьому році почалася і, на жаль, не в цьому році закінчилася.
    Вітаю з Різдвом Христовим і прийдешнім Новим роком!

      325.12.23, 20:42Відповідь на 1 від visnyk

      Я би сказав, виглядає задушеним рожевою стрічкою.

        425.12.23, 20:45Відповідь на 2 від nasinynka

        Якщо вибір — закінчити війну повним програшем ("все цели сво выполнены" ) або воювати до смерті останнього кремлівського урода (тобто, можливо, "вічно" ), другий варіант виглядає кращим. Хоча не я маю вирішувати, це прерогатива військово-політичного керівництва.

          525.12.23, 20:49

          Ваші "смаколики" (мівіна, розчинна кава) якісь стрьомні. Краще тоді вже купувати якісь дорогі продукти типу сирів по 800 грн за кіло. Власне, я інколи купую по 600. Малими порціями. Або цукерки імпортні на пробу. Або ще якусь фігню... Хоча ще краще донатити побільше — ось мені трохи премії видали, можна скинути додатково пару тисяч гривень на різні монобанки.

            626.12.23, 13:36Відповідь на 1 від visnyk

            Мурзік на фото ще живий? Бо виглядає не дуже.Забув підписати. Знімок зроблений 2018 року, влітку. Просто кувиркається в пилюці.

            Оте віконце на ютубі я закрив нах, і воно більше не з'являлося. Правда, реклама пробує пробиватися при включеному Adblock, проте неуспішно.А я тикав, тикав, поки воно само не закрилось.
            У мене всі Гугли додані у виключення (бо якщо зовсім відключати блокувальники, реклама лізе з усіх щілин).

              726.12.23, 13:39Відповідь на 2 від nasinynka

              Раніше щось подібне робив.

                826.12.23, 13:40Відповідь на 3 від Nech sa paci

                Я би сказав, виглядає задушеним рожевою стрічкою.То ошийник. Причому туго не затягуємо.

                  926.12.23, 13:43Відповідь на 4 від Nech sa paci

                  Якщо вибір — закінчити війну повним програшем ("все цели сво выполнены" ) або воювати до смерті останнього кремлівського урода (тобто, можливо, "вічно" ), другий варіант виглядає кращим. Хоча не я маю вирішувати, це прерогатива військово-політичного керівництва.Не хочеться, щоб це було до останнього українця.
                  Бо якщо беруть з гірших, це означає, що кращих вже всьо. Як мінімум, вмотивовані закінчились. Це погано.

                  В одному з нещодавно переглянутих інтерв'ю почув цифру 7,5 млн. військовозобов'язаних. Гадаю, це без врахування стану здоров'я. А якщо порахувати, тих хто на щось придатний, цифра стане ще меншою.

                    1026.12.23, 14:13Відповідь на 5 від Nech sa paci

                    Краще тоді вже купувати якісь дорогі продукти типу сирів по 800 грн за кіло. Власне, я інколи купую по 600. Малими порціями. Або цукерки імпортні на пробу. Або ще якусь фігню... Сири є в планах. Але залишив на десерт.
                    Поки холодильники забиті. Немає місця для дегустацій.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна