хочу сюди!
 

Наталия

49 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 35-55 років

Дегустація сухпаю "Sushka"

Не думав, що коли-небудь доведеться робити огляд сухпаїв. Правда, і повномасштабна війна у XXI столітті здавалась чимось фантастичним і безглуздим, але, як бачимо, все можливо.

В принципі, в дегустації сухпаїв немає нічого дивного — раніше сталкери полюбляли їх оцінювати за відсутності вилазок (напевно, через те, що їх було зручно брати в похід або на сталк). Тож чому б і мені не спробувати? Тим паче, від початку повномасштабного вторгнення рашистів набори індивідуального раціону харчування дегустували і письменники-історики, і мотоциклісти, і блогери розважального жанру. Ну і, звичайно, кожен чоловік в країні може зіткнутись з таким продуктом, оскільки у нас триває війна і запросто можуть призвати на військову службу (хоча такі набори дають лише на виїзних навчаннях або завданнях, бо у військових частинах є їдальні, а на фронті — польові кухні). Крім того, це — продукти швидкого приготування. Так що маю повне моральне право спробувати сухпай. Заодно, враховуючи специфічність такої їжі, додаю новий тег "сухпай".

1. На огляді добовий армійський сухпай фірми "Sushka" на 2600 ккал (вага — 703 г.). Раціон №1. На упаковці написано, що це "набір продуктів швидкого харчування", а я додав би: "сублімованих продуктів". Ну а коштує це все 239 грн. Це набагато дешевше, ніж інші українські сухпаї. До того ж, даний набір виготовлений на Київщині.

Цікаво перевірити, чи вистачить цього набору на добове харчування в домашніх умовах.

2. Гарно, що строк придатності продубльовано. Хоча пайок зберігається не довго. Так що добре, що вирішив не відкладати на осінь.


3. Ось вміст сухпаю. Дуже багато галет — аж 6 штук. І ще, як бачимо, набір неавтономний. Додатково потрібні посуд, вода і розігрів.


4. Є інструкція, щоб відібрати продукти для прийому їжі.


5. Розібрав по прийомам їжі. На сніданок — рибний бульйон, горохове пюре зі свининою, галети (наскільки я розумію, по 2 штуки), кава розчинна, згущенка. І для гігієни — волога серветка і зубочистка.


6. Рибний бульйон розчарував переліком інгредієнтів: риби у ньому нема, проте є підсилювач смаку та ароматизатор.


7. Як для 300 мл. вмісту пакету, на вигляд, явно недостатньо. Хімозний бульйончик пахне, як спеції до вермішелей швидкого приготування. Потім з'явився аромат креветок.


8. Бульйон вже заварився. Мамі запах креветок не сподобався:) А мені норм. Хоча на вигляд не дуже: страва занадто рідка.


9. Юшка зблизька. Зелень і овочі плавають, але їх мало. Бульйон — солонувато-солодкувата водичка з невеликою кількістю овочів і ароматом креветок. Можу оцінити лише на 3.


10. Можливо, з галетами буде смачніше? Але вони різного просмаження.


11. З галетами бульйон справді смакує більше. Вони солонуваті. Товсті. Не сухі. Трохи твердуваті (можна розмочувати). Схожі на печиво-крекери. На 4.


12. Друга страва на сніданок — пюре горохове зі свининою. Склад натуральний. Але готується довго — аж 15 хвилин.


13. Висипав пюре у тарілку.


14. Можна помітити м'ясні кульки або імітацію м'яса.


15. Горохове пюре в готовому вигляді.


16. Це пюре пахне м'ясом. Солоне. Густе. М'ясо справжнє. Хоча є і сало. Смачно. На 5.


17. На десерт — згущене молоко з галетами. Згущенка, як згущенка. Єдине погано — вона з додаванням пальмової олії.


18. Згущене молоко розтікається, а галети тверді. Тому поєднання не ідеальне. Але можна додати до кави. Оцінка: 3.


19. Кава середньої міцності. З пінкою. Але мені здалась пересмаженою. На трійку.


20. Обід. На обід меню наступне: суп з макаронами і курячим філе, булгур з курячим філе, арахіс, галети, мед квітковий, карамель, а також засоби гігієни — волога серветка і зубочистка. А ще забув додати чорний чай.


21. Суп з макаронами і куркою.


22. За виглядом більше схоже на булгур.


23. Залив окропом. Думав, що не завариться, бо вода була не надто гаряча. Але, начебто, приготувалось.


24. М'ясо в супі жорсткувате. Крупинки чи макаронинки нормальні. А ось бульйон ніякий. Тому поставив двійку.


25. Наступна основна страва обіду — булгур з курячим філе.


26. Походу, попередній сублімат був макаронами. Бо булгур тут. Щодо аромату — пахне цибулею. Хоча схоже і на присутність підсилювачів смаку (в складі їх немає).


27. Булгур вже готовий. Помітно вершки.


28. Так, пахне цибулею. Смак незвичний, оскільки булгур подрібнений, додано вершки і томатний порошок. Солонувато-кислий. Тому через незвичні консистенцію і смак ставлю лише четвірку.


29. Арахіс.


30. Добре, що він м'який. Однак пересмажений і пересолений. Тому вище трійки не можу поставити.


31. Мед квітковий. Не розумію, чому його кладуть до вітчизняних сухпайків.


32. Ну от з чим його їсти?! Хіба що, з галетами.
Мені не подобається мед через те, що він дуже липкий і вимазує все навколо. А на смак приторно солодкий. Від цього меду навіть першило в горлі. Тому не знаю, як оцінювати. Нехай буде 4.


33. Карамель молочна "Рошен". Їх аж 5 штук.


34. Звичайна карамельна карамель. Як її оцінити? На 3? Просто солодка цукерка. Мені більше подобаються льодяники "HALLS".


35. Чорний час "Lovare". Не пробував такий.


36. Настоявся, як чіфір. Смак насичений. Чомусь несолодкий (хоча висипав стік з цукром). Оскільки я чорний чай не люблю, оціню на 4.


37. А ось і вечеря. Вона скромна в порівнянні з іншими прийомами їжі. Складається з картопляного пюре з курятиною, квітково-вишневого чаю, яблучного джему і галет. А ще цукор (для чаю). З неїстівного — знову волога серветка і зубочистка.


38. Основна страва на вечерю лише одна — пюре картопляне з курятиною. Проте тішить, що складники натуральні.


39. Сухе картопляне пюре. Помітно шматочки м'яса. Пахне хімозними приправами. А ще упаковка погано відкривається.


40. Після приготування запахло часником.


41. Колір незвичний, зеленуватий. М'ясо тверде. Проте пюре ніжне, наче крем. Хоча, в цілому, вважаю, що цій страві можна поставити п'ятірку.


42. Джем яблучний, вітамінізований. Виготовлений давно.


43. Без нічого джем не з'їси. Тому знову скористаюсь галетами. На смак джем дуже приторно-солодкий. Правда, є і кислинка. Відчувається, що зроблений з яблук. В принципі, непоганий десерт. Тому поставив 5.


44. Чай "Lovare" з гібіскуса і вишнею. Ще не пробував такий.


45. Хоча додав два стіка з цукром, чай все одно виявився несолодким. Проте з кислинкою. Ароматний (пахне вишнею). Мені сподобався. Сміливо ставлю 5.


46. На закінчення — неїстівне. А саме, одноразовий душ. Що це таке я не знаю.


47. Виявилось, що це губка, просочена миючим засобом, і паперовий рушник. Важко сказати, наскільки відмиває. Але стало свіжіше.


48. Волога серветка. Пахуча.

Висновок: прохарчуватись сухпайком можна. Якщо є посуд і гаряча вода. Через це назвати цей набір автономним не можу.

Меню непогане. Хоча є претензії до рибного бульйону, карамелей, несолодкого цукру, меду і купі галет. Тому, нажаль, загальна оцінка — 3.

3

Коментарі

анонім

120.08.23, 10:21

Пізнавально дякую

    220.08.23, 13:27

    Якщо мед трохи "щипає", значить натуральний, справжній.
    А хіба сухі страви не під кришкою треба напарювати? У відкритій тарілці вода швидко вихолоне і ніщо не дійде до своєї кондиції. Того одне жорстке, інше твердувате.

      320.08.23, 13:44

      2600 кКал... Маловато как-то. Да и за такую цену основные блюда - шляпа. Лучше меньше галет, убрать рыбный бульйон и макароны, но положить консерву-другую и шоколад. Ну и арахис и мёд очень спорная вещь в таких рационах, ибо не учтены алергики среди потребителей.

        420.08.23, 20:25Відповідь на 2 від nasinynka

        Звичайно, під кришкою. Просто огляд й так вийшов чималенький, щоб ще детальніше показувати.
        Інша річ, поки завариться одна страва, поки зніму, то для іншої окроп може охолонути.

          520.08.23, 20:29Відповідь на 3 від K-10

          2600 кКал... Маловато как-то. Да и за такую цену
          Так це зі знижкою. Без знижки майже 400 грн. Від іншої фірми аналогічний сухпай взагалі коштує аж 449 грн.
          основные блюда - шляпа. Лучше меньше галет, убрать рыбный бульйон и макароны, но положить консерву-другую и шоколад. Ну и арахис и мёд очень спорная вещь в таких рационах, ибо не учтены алергики среди потребителей.Згоден. Хоча багато хто каже, що мед, це добре.

          А ще незрозуміло, нащо класти 5 звичайних карамелей.

            621.08.23, 00:23Відповідь на 5 від Makcімаліст

            Так це зі знижкою. Без знижки майже 400 грн. Від іншої фірми аналогічний сухпай взагалі коштує аж 449 грн.
            400? Не, ну для сублиматов это вообще конский ценник. Закупится сублиматами и консервами можно прям на полтора дня. Если запаримться, то и на два.

            А ще незрозуміло, нащо класти 5 звичайних карамелей.
            А с карамелью понятно, что бы перебивать аппетит. Что неплохо. Да и стоит копейки.

              721.08.23, 04:22Відповідь на 4 від Makcімаліст

              Звичайно, що окріп холоне. А ти що, не порційно воду кип'ятиш? В електрочайничку, чи джезвочці на плиті? Якщо ні, то оцінки явно не об'єктивні.

                822.08.23, 12:24Відповідь на 7 від nasinynka

                Все заварюється. Просто якщо вода не дуже гаряча, то довше.