хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Поминальна Пасха: традиції

Якщо на Великдень не кожен рік ходили до церкви, то на гробки їздили щороку. Ну, як їздили. Бувало по-різному: один раз з мамою і сусідкою пішки йшли. Але переважно їздили на власній машині. Потім один раз брат підвіз на машині. Минулого року взагалі довелося користуватись маршрутками, бо батько вже дуже старий і машина несправна. 

Поминальна Пасха примітна не лише відвідуванням кладовищ і прибиранням могилок, а й тим, що в такі дні організовувалися спеціальні автобусні маршрути до кладовищ. Причому на рейси стягували автобуси різних моделей і все, що могло їздити. Тож за один день можна було нафоткати багато різних комунальних автобусів. А враховуючи, що київські кладовища є і в області, то сфоткати автобуси на приміських маршрутах (нехай і тимчасових) — це було незвично. Єдине "але" — їхати далеко. Ну ще й погода могла підвести. Тому щоб, здійснити фотополювання на спеціальні рейси потрібно було зранку з'їздити на могилки. А потім яксь доїхати до Києва. Хоча був й міській спецмаршрут. Але то не так цікаво, як комунальні буси.

Отож, з 2010 року зі знайомим друга домовилися проїхатись на 258 і пофоткати біля Північного кладовища.Не знаю як вдалося зранку поїхати пом'янути родичів — і знайомі підвезли до Києва. Потім — у метро. І якось швидко дістався до "Лісової". Там здивувався великій кількості автобусів. Однак довелося трохи потоптатися, перш ніж знайти зручні місця для фотографування. Проїхалися на рідкісних автобусах. Пофоткали біля Північного кладовища. По дорозі назад вийшли посеред траси. Пройшлися біля сіл. Ледве не потрапили під дощ.

В 2011-му також була поїздка до "Лісової". Правда, на фоткання вийшов з іншим товаришем. Погода швидко змінилася на дощову. До Північного кладовища вже не їздив (казали, що там вже не пофоткаєш).

В 2012-му теж обмежився фотканням біля "Лісовою". Але тоді вже автобуси були нецікаві, бо раритети на тй час відсторонили від роботи. Ще й якось примудрився пофоткати 740 маршрут в Голосієво.

В наступні роки вже не пригадаю (чомусь). Можливо, робив паузу в фотополюванні спецмаршрутів. Один рік фоткав на Теремках. А потім розлінувався і вирішив не їхати в Київ, а фоткати біля Південного кладовища (в 2018 і 2019).

А цього року і Поминальний день перенесли. Цікаво, чи будуть спеціальні автобусні маршрути, як це організовували раніше?

2

Коментарі

126.04.20, 19:01

А разве можно перенести поминальный день? Все помянут своих ушедших близких именно в этот день. Просто помянут дома.

    227.04.20, 11:21Відповідь на 1 від VLeo

    Перенесли походи на кладовища. Хоча, мабуть, у селах цього не дотрималися, і частина містян на машинах їздила.

      327.04.20, 11:24Відповідь на 1 від VLeo

      Цікаві у Вас інтереси. Кожен "дуріє" по-своєму (у мене теж є свої приколи, як Ви бачите по cab view video).

        41.05.20, 00:53Відповідь на 3 від Nech sa paci

        Цікаві у Вас інтереси.Не зрозумів, які у мене інтереси?

          51.05.20, 12:29Відповідь на 4 від VLeo

          Це глюк сайту. Якщо якийсь коментар написати як відповідь (див. мій коментар № 2), наступний звичайний коментар (див. № 3) теж оформиться як відповідь. Вибачте, що не врахував цей глюк. Це я написав автору замітки.

            61.05.20, 12:36Відповідь на 3 від Nech sa paci

            Цікаві у Вас інтереси. Кожен "дуріє" по-своєму (у мене теж є свої приколи, як Ви бачите по cab view video).Громадський транспорт (зокрема, автобусний) не стоїть на місці — кожні 10 років відбувається зміна моделей автобусів/маршруток. Ті, що їздили в 2009-2011-х вже майже не зустрінеш не тільки на маршрутах, але й на дорогах. Тому це цікаво.

              71.05.20, 13:39Відповідь на 6 від Makcімаліст

              Ну Вам цікаво, а комусь — вибачте — начхати. Люди ж різні. От я з дитинства любив розглядати географічні карти. Потім слухав техно-музику. А хтось фанатІв від Меладзе, Красной плесени або Металіки.