На Запоріжжі – битва за Україну! - К.Бриль

  • 08.08.17, 16:40

На Запоріжжі – битва за Україну! Мало не старт місцевої АТО. Триває відкрите протистояння між українськими патріотами, які очолюють Запорізьку ОДА і розгалуженою антиукраїнської системою колишньої Партії регіонів, що нині називається Опоблоком…

На жаль, це пропутінське угрупування і досі контролює провідні ЗМІ, виробничі, комерційні структури, облраду, місцеві Ради…

Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль нещодавно був вимушений зважитися на безпрецедентний крок – оприлюднив публічне звернення про загрозу Конституційному ладу від деяких особливо активних фанатів рускава міра. Привернуто увагу Президента України, Уряду, Верховної Ради, правоохоронних органів.

Швидше за все, буде активовано схему тотальної “зачистки” агентури Кремля на Запоріжжі, як це було зроблено в Луганській, а особливо в Донецькій області.

Місцевим фанатам ЛДНР, які практично відкрито марять про створення “Запорожскай народнай республики” під патронатом суркова-кадирова, час поспілкуватися з колишніми однопартійцями по ПР з підконтрольної частини Донеччини. Вірніше, з тими, хто ще не в камерах, не під слідством і не в бігах…

Щось занадто знахабніли…

Політологи були здивовані, коли після заяв і конкретних дій команди Бриля, “антиукраїнське підпілля”, не затихло, а перейшло у наступ, проплачуючи замовні публікації, готуючи протестні акції, фактично кинувши ПРИНЦИПОВИЙ ВИКЛИК особисто Голові ОДА, його команді, українським патріотам.

Костянтин Бриль опублікував ще одну заяву, яку для особливо нетямущих варто перечитати кілька разів вголос. Особливо тим, хто і досі не знає української мови…

Не сумно жити в козацькому краю!

На рівень поганої свекрухи скотилися методи маніпуляції наших політиканів. Ви погано розумієте, що фінансуючи замовні статті у ЗМІ ви тільки підтверджуєте мої слова, щодо злочинних дій? Ваші заклики, до порушення порядку, встановленого Конституцією, насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади і є підґрунтям до руйнування і розколу нашої держави!
Раз на рік пішов у відпустку і одразу журналісти поправляють: “не пішов, а втік”… І це просто смішно! Панове політики, я чудово розумію, що інформаційна війна, яка ведеться проти мене завжди була брудною. Проте прошу, хоча б не вигадувати дурниць і не шукати винного у власних злочинах.
Невже комусь дійсно віриться в те, що в деяких районах Запорізької області, а також обласному центрі триватиме саботаж роботи влади чи порушення Закону і це лишатиметься по за поглядом правоохоронців? Невже те що трапилось на 9 травня у Мелітополі, недавні події у Дніпрорудному, або свавілля у Токмаку, Енергодарі та Запоріжжі можна назвати “вигаданими приводами”?! Чи це просто звичка шукати винних у власних діях?

Не виключаю, що ви й самі вірите в те, що кажете. Тож поясніть хоча б собі: як так трапилось, що за два тижні до тринадцятої позачергової сесії Запорізької обласної ради в ефірах місцевих телеканалів опозиційні партії кричали “ґвалт, ми кошти розподіляти не будемо”! А власне в день сесії виявилось, що звістка про засідання застала вас зненацька і депутати “просто не встигли прийти”.

Панове політики, не витрачайте часу дарма. Я чудово розумію те, що нині коїться в Запоріжжі та області. І не збираюсь залишити регіон напризволяще!

Голова Запорізької ОДА

Костянтин Бриль

Ходять цікаві чутки, що кілька спеціальних підрозділів СБУ, МВС, Прокуратури, Нацгвардії, що мають великий досвід очищення Донбасу від сатаністів, у вересні, коли спаде спека, прибудуть у Запорізьку область для “активного відпочинку”…

Конфіскації награбованого значно підтримають державний бюджет…

Віктор Тригуб, редактор журналу “Нова Січ”, фронтовий волонтер АТО

Очільник Запоріжжя виховав сина - офіцера НАТО!

  • 05.08.17, 18:44

Вже зрозуміло, як зреагує рашистська преса і сепарські сайти. Мабуть подадуть як страшну “сенсацію” – отож син керівника Запорізької ОДА, генерала СБУ, став курсантом військово-морського училища в Мюрвіку країни, члена НАТО – Німеччини.

Далі можна нічого не писати. Факт аж занадто промовистий!

-Ніколи б не подумав, що життя обернеться саме так. Мій дід – пройшов непростий шлях військовослужбовця.
30 років тому я сам складав присягу в Омському вищому загальновійськовому училищі ім. Фрунзе.

20604189_1703549599950805_8851272609830420176_n
А нині мій син обрав кар’єру військового. Він особисто прийняв рішення піти з університету та присвятити себе військовій справі. Він став курсантом військово-морського училища в Мюрвіку. – розчулено написав в ФБ Костянтин Бриль, Голова Запорізької ОДА. І виклав кілька знакових фотографій з базової країни військового блоку НАТО, де буде вчитися син.

20597254_1703550186617413_7857531837748921288_n

-Тож нині зібрав разом всю сім’ю, аби побачити, як син складає присягу. Я дійсно пишаюсь ним. Він мріє стати спецпризначенцем морської піхоти.

Військово-морське училище в Мюрвіку – має дуже давню та шановану історію. Сьогодні відвідав казарми, яким майже 100 років. Зважаючи на умови, де виховують військових – не дивно, що тут отримують путівку в життя дійсно кваліфіковані офіцери військово-морських сил Німеччини.-зазначив К.Бриль.

20526060_1703549536617478_3410225115917456637_nОкремо хочу відзначити, те, як німці пишаються своїми військовими. Для них – це справжнє свято.
Вірю, що і в Україні не менше пишатимуться своїми героями – учасниками АТО. Перший і найголовніший крок вже зроблено. Ми бачимо це, коли наші діти обирають кар’єру військовослужбовців. Вони не бояться, а пишаються! І це добре. – переконаний Костянтин Бриль

Журналісти опитали кількох експертів і виявили, що навчатися у військових вишах Німеччини, українцям вкрай вигідно! Дуже багато факультетів – безкоштовні! Треба лише гарно знати німецьку мову.

-Існує чимало грантових програм, благодійних проектів. А враховуючи загострення стосунків з Росією, окупацію Криму, війну на Донбасі, політичну увагу, отримання військової елітарної освіти у Німеччині,  є справою перспективною! – розповів експерт Сергій Пархоменко, – Сумніваюсь, що курсант Бриль, який з отриманням диплому стане повноцінним морським офіцером управління НАТО, захоче продовжити службу в Німеччині. Там є певні обмеження. Ймовірно, повернеться в Україну, де перед ним відкриються найперспективніші напрями! Це результат реальної співпраці України з НАТО! І це – лише початок!

Все більше молодих українців вирушають в Європу за знаннями. І не лише в банківській сфері.

Україна перебуває фактично у стані війни. Тож офіцери з блискучою європейською освітою дуже потрібні!

Лише так реформуємо Армію!

Віктор Тригуб, Нова Січ

 

20596953_1703549796617452_4425625358225862650_n

20621214_1703549959950769_6639881385003596122_n

Константин Брыль: «Невыполнение конституционных принципов

  • 03.08.17, 14:21


Во время тринадцатой внеочередной сессии Запорожского областного совета глава облгосадминистрации Константин Брыль сделал официальное заявление о преступлении против национальной безопасности и действующей конституционной власти. Это обращение уже направлено в адрес Президента, Генерального прокурора и председателя Службы безопасности Украины. Мы попросили Константина Ивановича подробнее рассказать о причинах этого заявления и его ближайших последствия.

– Константин Иванович, расскажите подробней о Вашем официальном заявлении на сессии

– Анализ тенденций и особенностей развития обстановки в регионе свидетельствует о подготовке на территории Запорожья и Запорожской области масштабных активных действий. Считаю, что они направлены на поддержку насильственного изменения или свержения конституционного строя, на захват государственной власти, изменение границ территорий. Не секрет, что руководителями ряда пророссийских организаций, координаторами подрывных антигосударственных акций в Запорожье, в нарушение Конституции Украины проводится системная деятельность, направленная на дестабилизацию общественно-политической ситуации в регионе. Сюда входят так называемые «фейковые» акции протеста против ущемления прав этнических групп в Запорожской области, попытки информационного освещения достижений Российской Федерации по улучшению жизни квазиобразований ДНР/ЛНР. Все это является исключительно кампанией информационно-психологического воздействия, направленной на формирование выгодной российской стороне мнения среди жителей города и области, – подчеркнул председатель облгосадминистрации Константин Брыль.

Как отметил глава региона, эти и другие материалы цинично используются российскими пропагандистскими СМИ для создания негативного международного имиджа Украины, а также для разжигания сепаратистских настроений.

– При таких условиях большая ответственность возлагается на органы власти и местного самоуправления. Согласно статье третьей Конституции Украины, человек, его жизнь и здоровье, честь и достоинство, неприкосновенность и безопасность признаются в Украине наивысшей социальной ценностью. Государство отвечает перед человеком за свою деятельность. Обеспечение прав и свобод человека является главной обязанностью государства. Саботаж выполнения указанных конституционных принципов органами государственной власти и местного самоуправления является угрозой национальной безопасности Украины. То же касается и попыток изменения курса государства. С привлечением источников во властных кругах, используются различные пути сбора и передачи информации служебного характера. А аккумуляция средств для организации протестных акций происходит за счет бюджетных ресурсов, полученных противоправным способом. Таким образом, системные злоупотребления бюджетными средствами, торможение выполнения важных экологических программ, преступления в сфере земельных отношений, блокировка программ по важным социальным направлениям вызывают постоянно растущие протестные настроения среди населения. Все это планируется использовать для достижения указанных преступных планов. Все это является ярким свидетельством проведения подрывной деятельности против Украины. Сюда же можно отнести совершение на территории страны других действий, целью которых является формирование искаженного представления о социально-политических процессах, которые происходят в государстве. А именно: культивации среди населения идей об изменении государственных границ Украины, насильственном изменении или захвате государственной власти. Такие действия однозначно являются серьезной угрозой национальным интересам и безопасности Украины. Хочу подчеркнуть, что точку в этих вопросах должны поставить правоохранители, а не политики. В любом случае, мы не можем допустить в Запорожской области дестабилизации ситуации и захвата власти. И своей первоочередной задачей я считаю оперативно реагировать на вызовы, которые возникают в нашем регионе, – отметил председатель облгосадминистрации Константин Брыль.

– Внеочередная сессия показала: важные для региона решения могут быть приняты единогласно. Как это стало возможным?

– Патриотически настроенная коалиция депутатов доказала, что можно принимать ответственные решения без ссор. Все важные бюджетные вопросы были утверждены, причем большинство – единогласно. Особенно хочу поблагодарить депутатов «Оппоблока» Светлану Абдурахманову и Алексея Сагайдачного, а также народных избранников фракции «Самопомощь» – Евгения Демьяненко и Виктора Романова. Они не стали «титушками», не побоялись выразить свою позицию и не согласились на политический шантаж. Ведь здравый смысл побеждает! Депутаты смогли распределить средства, которые пойдут на неотложные нужды. Так перевыполнение общего фонда бюджета составило более 94 миллионов гривен, 31 миллион – уменьшение резервного фонда, еще 65,4 миллиона гривен – средства экофонда. Чтобы ни одна из территорий не была обделена, специалисты Департамента финансов обладминистрации сделали акцент на так называемом социальном бюджете. Проведя анализ потребностей районов, они пришли к выводу, что везде нужны «скорые» и мусороуборочная техника, а также поддержка социально незащищенных слоев населения.

– Одним из наиболее громких вопросов стало выделение финансов городу Бердянск…

– Действительно, во время сессии областного совета депутаты выделили более 25 миллионов гривен городу Бердянск. Эти средства будут направлены на объекты социально-культурной сферы. Преимущественно это учебные заведения, а также здравоохранения и соцзащиты. И благодаря этому, Бердянск получил возможность погасить долги перед «Облводоканалом». То есть, средства, которые в городе планировали направить на соцсферу, теперь будут использованы для возвращения большого долга. Как итог, уже на следующий день бердянские депутаты поддержали решение о выделении средств для «Облводоканала» и погасили долг. Считаю, что мы должны рассмотреть подобную практику и с другими районами, имеющими задолженность перед коммунальным предприятием облсовета. Ведь пример Бердянска доказывает, что облгосадминистрация приняла верное решение. И демократически настроенные депутаты понимают это.

– Эти долги, как и многие другие бюджетные вопросы уже давно требовали решений. В чем причина задержки в разрешении этих проблем?

– Возвращаясь к сессии и распределению средств, хочу отметить, что бюджетные вопросы были отработаны давно, но в связи с тем, что две партии постоянно вносили коррективы в документы, предоставленные в областной совет, мы постоянно их исправляли. После того, как сумма перевыполнения бюджета была определена, наш Департамент финансов проработал и подготовил все необходимые финансовые документы. Такая же ситуация у нас была в апреле, когда верстался годовой бюджет. Тогда как, вся Украина приняла бюджет в январе-феврале, лишь две области в стране, в том числе наша, получили столь поздние бюджеты. Если добавить к этому три месяца процедурных мероприятий, связанных с торгами, с конкурсами, то мы начинаем осваивать деньги только в августе-сентябре. Соответственно возникает вопрос – когда же осваивать средства, реализовывать проекты? Кажется, что это делается специально для того, чтобы критиковать власть.

Отдельно глава региона сообщил, что в этом году специалисты облгосадминистрации планируют уже осенью начать верстать бюджет 2018 года. Он будет подготовлен, чтобы депутаты как можно быстрее ознакомились с предложениями и приняли бюджет вовремя. Тогда у территорий будет время на проведение торгов, а работа будет начинаться не глубокой осенью, а ранней весной.

– Это наша основная цель, чтобы депутаты вернулись к проблеме лицом и реально изменили ситуацию. Ведь запорожцы уже устали от политического популизма и шантажа. В облсовете есть демократически настроенное большинство. Уверен, оно будет увеличиваться и в количестве, и в качестве, – подчеркнул председатель облгосадминистрации Константин Брыль.

По материалам сайта ЗОГА

Пленер в АТО від Донецького художнього

  • 31.07.17, 08:25
Музейники Слобожанщини на базі музеїв у селах Олександро-Калинове та Прелесне провели семінар “Нематеріальна спадщина України. Харківський коц”.
Семінар включав майстер-класи та пленери. Участь у заході взяли художники, які малювали село, краєзнавці області, а також громада села, що долучилася до виготовлення коца – килима з довгим ворсом за давньою технологією.
Навчала всього історик та археолог з Харкова Тетяна Крупа. Такі уроки коцарства майстриня активно просуває на Харківщині.
– Колись своїми коциками славилася Слобожанщина. Це килими, зроблені вручну з довгої вовни, у 19 столітті відправляли на експорт до країн Європи. Нині єдиний коц лишився в історичному музеї Харкова. Ми шукаємо людей, зацікавлених у цьому, аби відновити ремесло і включити його до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Сподіваюся, це буде брендом Донеччини. Люди, що приїздять на екскурсію, завжди хочуть повезти на згадку щось додому. Це може бути коц, – розповіла Тетяна Крупа – майстриня з Харкова, що навчала присутніх коцарству.
Також під час заходу показали слобожанський стрій – традиційне вбрання української дівчини 19 століття, яке зберігається у приватному музеї Харкова “Українська хата”.
Зокрема, в одязі українки була представлена плахта, якій двісті років, і дукачі з монет 18 століття. Другий день семінару організатори провели на базі філії Донецького обласного художнього музею у селі Прелесне.Джерело:

https://www.dotb.dn.ua/2017/07/v-oleksandro-kalinovomu-i-prelesnomu-malyuvali-krayevidi-i-zaymalisya-kotsarstvom-foto/

Новини Донеччини © Філія ПАТ НСТУ Донецька РД

Фото – ДоТБ і А.Півень

Костянтин Бриль стосовно антидержавницької та антинародної гидот

  • 26.07.17, 22:28

Напередодні позачергової сесії облради демократична коаліція зібралась, аби домовитись про злагодженість дій, а також підготувати звернення до Президента України, генеральної прокуратури та СБУ стосовно тієї антидержавницької та антинародної гидоти, що відбувається в Запорізькій області. Причому просто зараз, ми разом намагаємося знайти відповіді на штучно створені проблеми.
Головним чином учасники демократичної коаліції обурені тим, як депутати облради від Самопомічі та Опоблоку гальмують прийняття важливих рішень для нашого регіону.
Наразі йдеться про розподіл коштів облбюджету за підсумками перевиконання І півріччя. І швидкість прийняття рішень пов’язана з потребами людей, які чекають допомоги не один місяць, а часом і не один рік.
Причому власне людям чомусь не показують проекти, запропоновані облдержадміністрацією. Це й не дивно. Адже простіше вигадати термін «бюджет розпилу», ніж згадати про свої передвиборчі обіцянки та запевнення, що депутати працюватимуть на благо людей. Яких саме людей – опоненти не уточнюють.
Можливо вони забули, а може ніколи й не знали: як важко живеться людям в районах без води, швидких, сміттєвозів та інших «непомітних» благ цивілізації. Проект бюджету не надто відрізняється від пропозицій наданих у квітні. Проте, як тоді, так і тепер – народні обранці більше хвилюються про депутатські фонди чи власні нововведення.
Чому депутати не згадали, що фахівці облдержадміністрації отримали підтвердження про точні суми перевиконання бюджету лише 14 липня? Працюючи вночі та вихідними, фінансисти підготували всі проекти, які є вкрай необхідними для жителів Запорізької області. Хоча це дуже непросто: серед мільярдних потреб, обрати те, що вкрай важливо «залатати» зараз, а що може чекати. Невже депутати не знають, що облводоканал не має коштів, що на селі не вистачає швидких та сміттєвозів? Гроші потрібні інвалідам на лікування, ветеранам АТО на розробку документації землеустрою, медикам на ремонт техніки, яка старша за нас? Можливо депутатам варто менше часу витрачати на карколомні інтерв’ю, а просто поспілкуватись із людьми, та подивившись їм в очі сказати: не варто поспішати, ваші проблеми почекають, ми 20 днів будемо вивчати питання, аби знайти ґрунтовні докази, що допомагати нікому не потрібно.
Скільки часу заступники голови облради витратили на те, щоб поставити свої підписи під документами? Скільки потрібно Опоблоку, щоб дізнатись, які проекти потребують фінансування? Чи, можливо, в облдержадміністрації варто починати прописувати пропозиції на наступний рік? Аби з усіма затягуваннями, область могла сподіватись на вирішення проблемних питань. Це питання вкрай принципове, адже політичний шантаж ще ніколи не призводив до позитиву.
А дива все тривають!
В той час, коли наші з Опоблоком та Самопоміччю стосунки загострюються – одночасно розпочинається вилив бруду у всіх, підпорядкованих партіям ЗМІ. Сайти так активно пишуть про мене гидоту, що вона може лише викликати сміх. І жодна людина не може ані повірити, ані навіть встигнути зрозуміти всі нісенітниці, які вигадують політичні опоненти. Хоча брак фантазії дається взнаки: Опоблок із Самопоміччю почали співати одні слова, що поширюються в закулісних темниках. Панове, не витрачайте часу дарма!

Оберіть собі по напрямку і працюйте в ньому так, аби ті хто вас обирав, згадували вас не за дебатами на телебаченні, а могли подякувати за добру справу.

Костянтин Бриль Голова Запорізької обласної державної адміністрації

Донбасу – україномовні сайти! В ефірі Донецький художній!

  • 25.07.17, 08:25

Вже можна підбити якісь підсумки волонтерської діяльності журналу “Музеї України” у прифронтовому Донбасі. Майже три роки наша команда системно працює в зоні АТО. Чим ми навіть трохи пишаємося.

Пройшли вздовж всієї лінії фронту. Від Станиці Луганської до Сартани. Провели десятки культурно-мистецьких акцій, відкрили понад 100 виставок патріотичного плакату, багато що позитивне інформаційно підтримали.

Прикметно, що шеф-редактор часопису Наталка Іванченко, на прохання громадськості, перемогла у конкурсі, і очолила Донецький обласний художній музей. Вже кілька місяців пані Наталка реанімує ДОХМ, чиї основні фонди і приміщення залишилися в окупованому Донецьку. Заклад перереєстровано на базі крихітної філії у маленькому селі, фактично хуторі – Прелесне, під Слов`янськом. Тож довелося починати діяльність обласного закладу культури буквально з нуля. Вже провели кілька резонансних виставок. Триває підготовка до відкриття великого виставкового залу в Дружківці і створення філії на базі народного музею у прифронтовому селі Олександро-Калинове за Костянтинівкою. Друга лінія оборони…

Знаково, що ще у вересні 2015, відвідавши музей у Прелесному, аби якось допомогти співробітникам, які більше двох років зберігали музей без заробітної плати, ми подарували їм сайт філії, стартово наповнивши…

Нині з гордістю презентуємо вже невеликий професійний музейний портал Донецького обласного художнього музею на захищеному хостингу – http://www.dohm-ua.info/

Між іншим, це перший сайт такого рівня, створений для музеїв Донеччини!

-Розуміючи важливість інтернету, ми одразу створили сторінку ДОХМ в Фейсбуці, групу, модернізували старий сайт, – говорить директор Донецького художнього Наталка Іванченко, – До нас відразу приєдналися місцеві активісти, які миттєво включилися в процес відродження закладу. Допомогли у пошуках приміщень, дали чимало цінних порад. Оновлення почалося через мережу!

Всі створені нами 15 сайтів принципово україномовні. Зрозуміло, російська на кількох регіональних ресурсах іноді трапляється. Але, активісти ДОХМ у мовному питанні виявилися непохитними “бандерівцями” – жодного російського слова! Це – базовий світогляд.

Сайт інформує про діяльність ДОХМ, анонсує заходи, інформує про життя закладів культури Донеччини, України. Публікує потрібні нормативні акти.

Ресурс розпочав оригінальну освітню програму. Розповідаємо про відомих художників області, країни, Європи, світу, легендарні музеї, відомі картини, традиції…

Після введення бізвізового режиму з Євросоюзом, появою дешевих авіаквитків, розвинені країни  опинилися буквально у годині польоту Боїнга… Це прекрасно розуміє молодь. І важливе завдання – зорієнтувати юнь на осмислені візити до музеїв, театрів, національних парків, картинних галерей. Не лише магазини-базарі…

А починатися процес поєднання з культурою, повинен з дитячих років. Відвідин місцевих музеїв, бібліотек, театрів… Зрозуміло, на Донбасі їх не так багато та і експозиції значно відрізняються від європейських, але, головне – долучитися! Розвиток – безмежний!

А ми продовжимо свій волонтерський труд на Донеччині. Будемо вдячні за партнерські стосунки або хоча б якусь фінансову підтримку – картка Приватбанку – 5168755514296934.

Сайти працюють на Україну!

 

Список культурологічних сайтів Донеччини, створених командою журналу “Музеї України”:

Донецький обласний художній музей, переміщений з окупованого Донецька в село Прелесне основний – http://www.dohm-ua.info/ , філія –

https://prelesnemus.wordpress.com/

Донецький обласний краєзнавчий музей, переміщений на підконтрольну територію України з окупованого Донецька

https://donoblkraymuseum.wordpress.com/

Покровський музей

https://pokrovskmuseum.wordpress.com/

Музей прифронтового Торецька тимчасово закрито і переміщено до бібліотеки…

https://toretsmus.wordpress.com/

Сільський музей Новомихайлівки у Першій лінії оборони. Під постійними обстрілами

https://novomimuseum.wordpress.com/

Волновахський музей не потребує презентації…

https://volnomuseum.wordpress.com/

Краматорський історичний музей

https://kramistmuseum.wordpress.com/

Краматорський художній музей

https://kramatmuseum.wordpress.com/

15085553_1109173292537426_5619555520918049849_n

Інформаційний сайт “Культура Донбасу”

https://culturadn.wordpress.com/

Сайт Донеччина-ньюс

https://sxdonb.wordpress.com/

Газета “Східний Донбас” – одне з найстаріших україномовних культурологічних видань Донбасу, переміщена з окупованого Старобешівського району

https://sxdonbdotcom.wordpress.com/

Вісті Луганщини – https://luganua.wordpress.com/

Сайти Палаців культури Костянтинівки

https://konstartblog.wordpress.com/

https://ynist.wordpress.com/

Окрема тема – виставки патріотичних плакатів учасника АТО, арт-директора Музею плакату при журналі “Музеї України” Юрія Неросліка. Його плакати у всіх основних музеях області! В Костянтинівці ми розгорнули міні-виставку “Плакати Донбасу”. Нині на базі ДОХМ плануємо повноформатну виставку і окрему презентацію плакатів “Волноваха” – саме звідти Юрій Нерослік у складі колони 92 бригади рушив на прорив Іловайського котла, де мало не загинув…

Виставковий напрям патріотичного плакату дуже перспективний, викликає цікавість за кордоном. Сподіваємося, на підтримку Донецького художнього.

Ось такі гарні культурологічні новини з прифронтової Донеччини.

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”

Олександро-Калинове є одним з лідерів конкурсу на найкраще село

  • 21.07.17, 04:38
Стартував фінал Всеукраїнського конкурсу “Неймовірні села України 2017”. За перемогу боряться 20 сіл зі всієї України.

Олександро-Калинове бере участь у цьому конкурсі вперше, та є
єдиним селом Донецької області. Олександро-Калинове добре відомо в
Україні розвитком напрямку зелений туризм. За околицею села розташований
Регіональний ландшафтний парк «Клебан-Бик».

Більше п`яти років тому громада села, власними зусиллями заснувала
музей “Довкілля” .У цьому році “Довкілля” стане філіалом Донецького
обласного художнього музею.

-Я спостерігав за цим проектом у соціальних мережах. У 2016 році
був перший конкурс. Я думав, от би і нам взяти участь у такому конкурсі,
але не наважився. У 2017 році був оголошений другий конкурс, і вже за
півгодини до закриття цього конкурсу я, все таки, вирішив подати заявку.
Звісно ми не Карпати, але для нас наше село — найкраще! , – розповів
депутат Ілінівської сільської ради Андрій Тараман.

Село відвідали члени експертної комісії конкурсу, та відзначили красу і незвичайність цього місця.

-Як тільки ми дізналися, що до нас приїжджає журі з усіх сіл
Ілінівської об’єднаної громади, відразу приїхали хлопці допомагати.
Кілька днів всі працювали. Ми допомагаємо, як можемо, і в оформленні
документів, і фінансово. Коли ми дізналися, що наше село бере участь у
Всеукраїнському конкурсі, ми відчули неймовірну гордість і це вже для
нас перемога, – відзначила начальник загального відділу Іліновської
сільської ради Анна Комєлькова.

Зараз на сайті AgroPortal йде голосування за краще село України. Голосування триватиме до 16 серпня.

Як ми вже повідомляли, село Олександро-Калинове увійшло до
двадцятки найкращих сел України в рамках Всеукраїнського конкурсу
«Неймовірні села України 2017».

Анастасія Славкова

Джерело: https://www.dotb.dn.ua/2017/07/oleksandro-kalinove-ye-odnim-z-lideriv-konkursu-na-naykrashhe-selo/ Новини Донеччини © Філія ПАТ НСТУ Донецька РД

Мистецтво Юрія Неросліка

  • 20.07.17, 02:54


Учасник АТО, художник Юрій Нерослік відкриває чергову виставку! Цього разу в Києві. Крім плакатів, Юрій презентує і збірку картин.

Драматичного літа 2014, сержант Нерослік прийшов до військомату і записався добровольцем ЗСУ. В Харкові. Патріот-майданівець потрапив до лав 92 бригади, яку спішно, без належної підготовки і розвідки, кинули з Волновахи, на прорив Іловайського “котла”. В районі села Новоєкатеринівка Старобешівського району, їх колону накрила російська артилерія – вже чекали елітні професійні військові з РФ. “Ихтамнет”.

20182778_1427120430742709_1030340501_nВтративши майже всю техніку, бійці кілька днів без їжі і води проривалися до своїх. Вийшли… Юрія було травмовано. Госпіталь.

Кожну вільну хвилину він створював патріотичні плакати, які активно поширював інформаційним полем Музей плакату України при часописі “Музеї України”, де Юрій Нерослік арт-директор.

20182795_1427118584076227_1808569434_nКоманда Юрія Неросліка з активістами журналу “Музеї України”, організували кілька сот виставок патріотичного плакату, як просто на передовій, так і в другій-третій Лініях оборони. Від Станиці Луганської до Сартани…

20187705_1427119444076141_946426886_nВсі основні музеї Донеччини розгорнули виставки Ю.Неросліка! А також школи, виші, музеї у десятках міст України!

…Мені особисто довелося розвозити плакати і організовувати патріотичні виставки Юрія у прифронтовій зоні, починаючи з 2014. Враження – яскраві. Зрозуміє лише той, хто тоді там був і знає про різні рівні терористичної загрози, ватний прийом і прицільні артудари…

Згадується відкриття найбільшої виставки українського плакату у Костянтинівці, під охороною озброєних десантників 90 бату…

20197035_1427120684076017_1967927979_n…А рейд на Мар`їнку, відвідини розстріляного музею, з посіченими осколками стінами, дорога до Новомихайлівки, в музей якої якраз влучив снаряд – стояв без вікон, перетворився на екстрім. Якраз тоді, вперше взяв  17 річного сина Ростислава. Дорога від КПП йде просто серед окопів і бліндажів просто серед рівного поля. У сепарів – ліс і кілька териконів поруч. Саме звідти періодично стріляють покидьки – “курсанти школи снайперів ДНР”. Одне з перших завдань – поцілити будь-яку рухому ціль, що мов мішень пересувається по тій дорозі. Стріляють з новітніх Вінторізів та іншої модернової зброї. Кулі з титановим стержнем. Я закрив вікно чорною папкою з плакатами Неросліка і навалився на сина, інстинктивно закриваючи своїм тілом. Досвідчені супутники лише посміялися – поцілить на такій відстані – прошиє всіх трьох на задньому сидінні старенького ВАЗа… Потім зворотній шлях, вже увечері… Оце і є правда війни. Дуже проста, жахлива і зрозуміла. Страх. Особливо за дітей.

20206183_1427120067409412_1918278701_nТри роки у тій зоні живуть люди, ростуть діти. Цього просто не розуміють чисельні паркетні грантожери, які за грубі гроші “мужньо” доїздять до тилового Краматорська… Але, то інша тема.

Після участі у бойових діях під Щастям, в районі Маріуполя, демобілізації, Юрій Нерослік, раптово, захопився живописом. Його картини вражають!

20227275_1427119787409440_650187403_nМирні пейзажі, квіти, жіночі силуети, море… Нормальне мирне життя, яке так розуміють лише ті, хто був на війні.

Отже, запрошуємо доторкнутися до неймовірного мистецтва Юрія Неросліка на благодійній виставці “Україна наш дім” в Національній бібліотеці імені В.Вернадського з 24 липня 2017 року. Початок о 16-00.

До речі, картини Юрія Неросліка мають великий попит у США, де фактично діє персональна галерея митця. З чим і вітаємо!

А плакати Неросліка мають дійсно світову славу – саме їх тримають в руках українці діаспори десятків країн під час мітингів, акцій протесту, флешмобів…

Інформаційна підтримка – “Музеї України”, “Універсальна газета”, Сурма, УПК…

Нерослік – український художник планетарного рівня!

Про це повинні знати всі!

Віктор Тригуб, директор Музею плакату при часописі “Музеї України”

20182618_1427096694078416_1719735473_n

В Лавру варто направити спецназ СБУ для очищення! Віктор Тригуб

  • 05.07.17, 16:46

Маленька інформація щойно створеного сайту “Сурма” миттєво привернула увагу фанатів “рюскава міра” і різнокаліберної агентури Кремля. Редактор журналу “Музеї України” Віктор Тригуб просто поділився своїми ідеями щодо облаштування заповідника у Лаврі. Почався скандал.

Скоро очікується оголошення конкурсу на посаду Генерального директора Заповідника, відповідно редактор, дещо іронічно прокоментував майбутні інтриги. Його доповнив юрист часопису, доброволець легендарного батальйону “Айдар”, депутат Першого скликання ВРУ, правозахистник Іван Макар.

Чомусь і досі не заборонені в Україні промосковські сайти, відразу розставили власні акценти, передавши депеші в Росію. Відповідно, днями очікується масштабна істерика на головних пропагандонних телеканалах та інших путлеровських рупорах…

-Ми не збираємося давати ніяких коментарів рекламникам Путіна! – заявив правозахисник Іван Макар, – Прекрасно знаємо, як налаштовані і як пишуть ті псевдожурналісти. Вже зрозуміло, що вибори Гендиректора Лаври перетворяться на масштабне ідеологічне протистояння. Не розумію, чому Мінкульт і патріотична громадськість не готуються до тієї боротьби? Варто підібрати потужну кандидатуру, можливо колишнього депутата, силовика, проукраїнського чиновника, політика, забезпечити йому силову та інформаційну підтримку, пояснити аморфному міністру Нищуку, що значить Лавра і перемогти. Поки що Мінкульт старанно робить вигляд, що ця проблема його не обходить, а значить знову переможе УПЦ-ФСБ. Що неприпустимо. Саме до цього привернув увагу, максимально її загостривши, Віктор Тригуб. Час ще є! Готуємося і гуртуємося!

Нині політикум застиг в очікуванні результатів зустрічі Трампа і Путіна. Хоча вже зрозуміло, що чекати чогось позитивного, Україні не варто. Протистояння лише посилиться. Відповідно, конкурс у Лаврі перетвориться на велику геополітичну гру.

Ми попросили журналіста Віктора Тригуба ще раз прокоментувати всі ці події. Редактор порадив сприймати всю цю возню з гумором, ще раз засвітити московську агентуру, особливо, офіційно зареєстровані в Україні ЗМІ, сепаратистські сайти, деяких керівників СБУ, МВС, МОУ, АП, Кабміну, ВРУ, які аж занадто часто бігають до офіцерів ФСБ в рясах на “сповідь”, і одним ударом зачистити вищі органи влади від зрадників. Скільки терпіти витівки цієї 5 колони? А вони всі нині вилізуть!

-Перед початком конкурсу, до Лаври слід направити “безбашений” спецназ СБУ, “арлов” Авакова та інших “законників”, які з піднесенням нападають на патріотів та ветеранів АТО! – іронічно зазначив редактор журналу “Музеї України” Віктор Тригуб, – Подивимося, як вічливо та толерантно ці “захиснички” Конституції будуть робити обшук в гнізді русскава міра і резидентурі путінських спецслужб, які за чисельними повідомленнями преси, гніздяться саме в Лаврі! Хочеться дізнатися прізвище сміливця, який порушить проти тієї бази ФСБ кримінальну справу, скажімо, за шпигунство і зраду батьківщини, і віддасть наказ про обшук. І вже потім, можна проводити конкурс і обирати Гендиректора. Ігнорування Президентом України діяльності філії РПЦ-ФСБ вже перетворюється на анекдот. Слідкуємо за розвитком подій!

Ось так подають ситуацію чомусь і досі не блоковані пропутінські сайти:

 

На сайте издания «Голос Правды» опубликована новая запись независимого журналиста Мирославы Бердник:

Редактор журнала «Музеи Украины» Виктор Тригуб заявил, что готов возглавить Национальный Киево-Печерский историко-культурный заповедник, чтобы изгнать оттуда «всех сотрудников заповедника, особенно попов и шоблу УПЦ МП». Об этом сообщает «Козацкий журнал «Сурма».

«Ситуация в Лавре недопустима с точки зрения национальной безопасности и обороны Украины! – заявил редактор журнала «Музеи Украины» Виктор Тригуб. – В центре Киева имеем клубок антигосударственных, террористических сил, готовый в любой момент дестабилизировать ситуацию в столице, попытаться захватить административные здания, возглавить сепаратистский мятеж. Удивляет аморфность СБУ, СНБО, администрации Президента, Верховной Рады, правительства… Такое впечатление, что они ничего “не видят”, “не слышат”, “не знают”».

Также сообщается, что редактор ведет переговоры с ветеранами батальона «Айдар», полком «Азов» и «Правым сектором», чтобы скоординировать действия и «взять под контроль Украины Лаврский заповедник».

«Договор аренды с УПЦ ФСБ будет расторгнут – террористов выбросят из Лавры! – сообщает Тригуб. – Зато будет заключен новый договор – с УПЦ КП, которая реально проявила себя как настоящая украинская Церковь».

Ветеран «Айдара», народный депутат ВРУ первого созыва Иван Макар высказался не менее радикально. Он сообщил, что «в Лавре давно пора навести порядок, жестко зачистив путинскую шваль!».

Никаких доказательств «сотрудничества с сепаратистами и ФСБ» братии Киево-Печерской Лавры радикалы, как водится, не привели.

Original: https://golospravdy.com/nacionalist-gotov-vozglavit-lavru-chtoby-vygnat-ottuda-moskovskix-popov/

Редактор журналу «Музеї України» Віктор Тригуб заявив, що готовий очолити Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, щоб вигнати звідти «усіх співробітників заповідника, особливо попів і шоблу УПЦ МП». Про це повідомляє «Козацький журнал «Сурма».

«Ситуація в Лаврі є неприпустимою з точки зору національної безпеки і оборони України! – заявив редактор журналу «Музеї України» Віктор Тригуб. – В центрі Києва маємо клубок антидержавницьких, терористичних сил, що у будь-який момент дестабілізують ситуацію в столиці, спробують захопити адміністративні будівлі, очолять сепаратистський заколот. Дивує аморфність СБУ, РНБО, адміністрації Президента, Верховної Ради, уряду… Таке враження, що вони нічого “не бачать”, “не чують”, “не знають”». -http://uoj.org.ua/ua/novosti/politika/natsionalist-gotoviy-ocholiti-lavru-shchob-vignati-zvidti-moskovskikh-popiv

Також повідомляється, що редактор веде переговори з ветеранами батальйону «Айдар», полком «Азов» і «Правим сектором», щоб скоординувати дії та «взяти під контроль України Лаврський заповідник».

«Договір оренди з УПЦ ФСБ буде розірвано – терористів буде викинуто з Лаври! – повідомляє Тригуб. – Натомість, буде укладено новий договір – з УПЦ КП, що реально проявила себе як справжня українська Церква». Ветеран «Айдара», народний депутат ВРУ першого скликання Іван Макар висловився не менш радикально. Він повідомив, що «у Лаврі давно пора навести порядок, жорстко зачистивши путінську шваль!».

Ніяких доказів «співпраці з сепаратистами і ФСБ» братії Києво-Печерської Лаври радикали, як водиться, не навели.-кінець цитати.

Вихід тут один – рішуче заборонити діяльність УПЦ МП! Іншого не дано!

Сурма

В.мороко: знімається фільм про історію болгарських п

  • 05.07.17, 14:29

В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗНІМАЄТЬСЯ ФІЛЬМ ПРО ІСТОРІЮ БОЛГАРСЬКИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Міжнаціональним відносинам на Сході і Півдні – особливу увагу! Це прекрасно розуміють у прифронтовій Запорізькій області – злагода між різними народами – запорука миру!

Відбулася робоча зустріч директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислава Мороко із відомою болгарською репортеркою, заслуженим журналістом України Ганною Стояновою – Пеневою.

Участь у зустрічі взяли керівник Запорізького обласного товариства болгарської культури Василь Мітков та його заступник Іван Ангелов, голова Запорізького міського товариства болгарської культури „Відродження” Олександр Сяров.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко розповів про самобутню та активну болгарську громаду Запорізької області, про заходи, які запорізькі болгари провадять за підтримки обласної влади. В області діє програма підтримки національно-культурних товариств.

Нещодавно голова Бердянського болгарського товариства ім. Мішо Хаджийського Людмила Ноздріна презентувала нові книжки – „Летописец Таврии” та „Бердянское болгарское общество им. Мишо Хаджийского”. Книги видані товариством за підтримки обласної ради та Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.
Пані Пенева розповіла про її пошукову роботу в Одеській області, презентувала свій відеофільм про болгар півдня України. Зараз Ганна Стоянова Пенева знімає в нашій області фільм про історію переселення, проживання болгар на території нашого краю, відшукує зв’язок історичних знахідок на Запоріжжі із засновником держави Болгарії каном Аспарухом.

Під час зустрічі також відбулося обговорення майбутніх проектів, які планує реалізувати болгарська громада області – святкування 155 річниці переселення болгар до Таврії, зведення пам’ятних знаків, створення відеопродукції та книжок, науково-пошукова робота.

До вивчення історії болгарських поселенців на території Запорізької області планується запросити науковців Запорізького національного університету та представників наукових кіл інших областей. Розглядалися й інші культурні проекти, які планується реалізувати в регіоні.

-Досвід роботи патріотів з Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА з національними меншинами, варто всіляко поширювати і вивчати! – переконаний політолог Сергій Пархоменко, – Маємо прекрасний приклад того, коли майданівець, волонтер АТО, чий син на фронті, успішно очолює ключову структуру області. Скрізь би так!

Запоріжжя – то Україна!

Сурма

На Запоріжжі знімають фільм про болгар! – Владислав Мороко

В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗНІМАЄТЬСЯ ФІЛЬМ ПРО ІСТОРІЮ БОЛГАРСЬКИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Міжнаціональним відносинам на Сході і Півдні – особливу увагу! Це прекрасно розуміють у прифронтовій Запорізькій області – злагода між різними народами – запорука миру!

Відбулася робоча зустріч директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислава Мороко із відомою болгарською репортеркою, заслуженим журналістом України Ганною Стояновою – Пеневою.

Участь у зустрічі взяли керівник Запорізького обласного товариства болгарської культури Василь Мітков та його заступник Іван Ангелов, голова Запорізького міського товариства болгарської культури „Відродження” Олександр Сяров.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко розповів про самобутню та активну болгарську громаду Запорізької області, про заходи, які запорізькі болгари провадять за підтримки обласної влади. В області діє програма підтримки національно-культурних товариств.

Нещодавно голова Бердянського болгарського товариства ім. Мішо Хаджийського Людмила Ноздріна презентувала нові книжки – „Летописец Таврии” та „Бердянское болгарское общество им. Мишо Хаджийского”. Книги видані товариством за підтримки обласної ради та Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.
Пані Пенева розповіла про її пошукову роботу в Одеській області, презентувала свій відеофільм про болгар півдня України. Зараз Ганна Стоянова Пенева знімає в нашій області фільм про історію переселення, проживання болгар на території нашого краю, відшукує зв’язок історичних знахідок на Запоріжжі із засновником держави Болгарії каном Аспарухом.

Під час зустрічі також відбулося обговорення майбутніх проектів, які планує реалізувати болгарська громада області – святкування 155 річниці переселення болгар до Таврії, зведення пам’ятних знаків, створення відеопродукції та книжок, науково-пошукова робота.

До вивчення історії болгарських поселенців на території Запорізької області планується запросити науковців Запорізького національного університету та представників наукових кіл інших областей. Розглядалися й інші культурні проекти, які планується реалізувати в регіоні.

-Досвід роботи патріотів з Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА з національними меншинами, варто всіляко поширювати і вивчати! – переконаний політолог Сергій Пархоменко, – Маємо прекрасний приклад того, коли майданівець, волонтер АТО, чий син на фронті, успішно очолює ключову структуру області. Скрізь би так!

Запоріжжя – то Україна!

Сурма