Ой на Івана та й на Купала

  • 07.07.18, 21:58

Ой на Івана та й на Купала або як Дружківка відсвяткувала найзагадковіший день літа

 Красне літо у самому розпалі, тож з духмяними травами і яскравими вогнями до Дружківки завітало свято Івана Купала!

Народні гуляння найколоритнішого українського свята вже другий рік поспіль проходять за ініціативи міського голови Валерія Гнатенка. Мешканці міста знову зібрались у мальовничому куточку на березі річки Казенний торець, щоб згадати давні народні традиції, разом заспівати українських пісень, стати у дружній хоровод, очиститись чарівним полум’ям купальського вогню та відчути себе частиною дружньої дружківської громади.

Міський голова Валерій Гнатенко звернувся до присутніх зі святковим словом: «Ми намагаємося відроджувати традиції, шанувати їх та берегти, примножувати та передавати своїм дітям й онукам, щоб не загубитися серед етносів інших країн. Радий відчувати підтримку городян у цьому прагненні та бажаю всім гарного вечора та позитивних вражень! Збережемо промінчики купальського вогню на цілий рік!».

На початку святкового заходу гостей очікувала феєрична поява ведучих свята, яких на плоту під купальським обрядовим деревом винесли хвилі Казенного торця. Протягом вечора його прикрашали різними стрічками, як це робили у давнину наші предки. Стрічки вибирали невипадково, колір кожної з них мав свою особливу змістовність.Наприкінці деревце розквітло кольоровим цвітом, стало по-справжньому чарівним, бо своїми кольорами нагадувало кожному про вічні цінності та найкращі людські якості. Човнярі переправили його на берег і поставили  для здійснення обрядових дійств.

Щоб краще відчути атмосферу колоритного свята, гостей розважали майстер-класами з плавання на човнах,купання у річці та пускання вінків на воду. Дружківські господині щедро пригощали своїх земляків українськими стравами, до вподоби всім прийшлися прянички ручної роботи від творчої майстерні «Прянівіль» та багато інших смаколиків.

З обрядовістю свята Івана Купала гостей познайомили у тематичних наметах,декорованих предметами народного побуту. Наприклад,у «Чаклунському» наметі дружківчани із задоволенням вчилися виготовляти купальські обереги, наносили аквагрим із зображенням чарівної квітки папороті та куштували цілющі купальські напої.

Була представлена і виставка старовинних та сучасних рушників, давні зразки українського одягу, композиції з літніх трав та квітів, виставка художніх робіт «Купальська коловерть», а для бажаючих була можливість проявити свій художній хист на майстер-класі з малювання, роблячи малюнки на купальську тематику. Традиційно діти виготовляли ляльки – мотанки, ліхтарики, купальський віночок з різнотрав’я, а на згадку про свято – мальовнича фотозона.

Щедро дарували насолоду та радість присутнім у цей день дружківські таланти – вихованці танцювальних та вокальних колективів Центру дитячої та юнацької творчості, а також Дружківської школи мистецтв. Купальське свято прикрасили своїм виступом найдосвідченіші учасники – колектив «Дозвілля», заспівавши запальних українських пісень. Гучними оплесками зустрічали талановитих дружківських виконавців, які під яскравими променями сонця на купальській галявині дарували святковий настрій та свою творчість.

А, як звечоріло, запалало Купальське вогнище та покотилося схилами Казенного торця купальське колесо, звільняючи рідну землю від усякого лиха.

Далі на дружківчан чекало молодіжне веселе гуляння, традиційні купальські забави, ворожіння з вінками біля води та ще багато несподіванок.

Жора Ключник.

  • 07.07.18, 14:32

Жора Ключник навчився говорити про політику без слів і матів. Він малює карикатури про веселе українське життя. І йому це блискуче вдається…

Все зрозуміло.

Хмельницький художник Георгій Ключник давно здобув міжнародну популярність завдяки соціальним мережам та інтернет-сайтам. Хоча, офіційного визнання держави Україна при цій владі ніколи не дочекається. Та і при наступній теж…

В карикатури Жори потрапили всі основні діячі політичного процесу (здається, крім президента США Д.Трампа…).

Є народна любов. І “потужний статус” члена редколегії журналу “Музеї України”, художнього директора Музею плакату України при часописі.

Головне – любов!

Чесно кажучи, художник Георгій Ключник єдиний, хто створив найбільше художніх образів нашого улюбленого Президента Петра Олексійовича Порошенка. Навіть його дружини.

Президент Порошенко унікальний вже тим, що має власного портретиста-карикатуриста. Хоча, підозрюю, йому роботи Жори не завжди подобаються. Хоча, пан Петро виписаний у Жори особливо ретельно і якісно. Часто навіть з багатим внутрішнім світом…

А малювати Георгій Ключник, несподівано для себе, почав під час Майдану. Талант розкрився миттєво і потужно. Були часи, коли Жора видавав по карикатурі на день – подивиться телевізор – і малювати. Вразливий такий був…

Нині можна створити карикатуровізор Жори Ключника.

Карикатурні політичні хроніки тривають…

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, директор Музею плакату

 

він «напрацював» на 23 мільярди...

  • 06.07.18, 12:11

Оприлюднені дані у звіті Рахункової палати про незаконне й нецільове використання коштів Державного бюджету викликають шок!

23 мільярди гривень використано незаконно. І це в той час, як Кабінет Міністрів б’є себе в груди й розповідає про великі економічні звершення. Це не уряд реформаторів. Це уряд базарних клептократів.
Відповідно я направив офіційний запит до НАБУ з вимогою відкрити кримінальне провадження. Я вимагаю від НАБУ невідкладно внести дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати кримінальне досудове розслідування щодо незаконного та неефективного використання державних коштів і майна на суму 23 мільярди гривень.

Як бачимо із звіту Рахункової палати кошти Державного бюджету переправляються на фінансування енергетичних монополій, тотальне розкрадання на тендерах.
Ще одна частина Звіту – це нецільове використання коштів на піар-проекти Прем’єра Гройсмана, який уже давно не займається країною, а займається виключно своїм політичним проектом.
Під час призначення Гройсмана Прем’єром він заявив, що «я вам покажу, як потрібно працювати». Рахункова палата показала, як він «напрацював» на 23 мільярди гривень.

Сергій Міщенко

Дружківка і ЮНІСЕФ

  • 05.07.18, 10:32

Дружківка стала першим містом, яке наблизилося до здобуття статусу

“Громади, дружньої до дітей та молоді”

 

ДРУЖКІВКА, Україна, Відбулося підписання Меморандуму про наміри та взаємодію між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Дружківською міською радою.

 

Меморандум встановлює порядок участі міста Дружківка у впровадженні програми «Громада, дружня до дітей та молоді», а також передбачає надання місту методологічної та організаційно-технічної допомоги зі сторони ЮНІСЕФ. Меморандум є першим кроком на шляху до отримання статусу “Громада, дружня до дітей та молоді”.

Процес здобуття статусу “Громади, дружньої до дітей та молоді” має визначену процедуру, якою зокрема передбачено здійснення ситуаційного аналізу становища дітей та молоді у громаді, а також розробку та прийняття конкретного плану дій, який сприятиме створенню чистого, безпечного та комфортного середовища для життя і розвитку дітей та молоді. Після втілення цього плану громада пройде через процес незалежної оцінки, та в разі успішного виконання плану – отримає статус “Громади, дружньої до дітей та молоді”.

 

Загалом готовність приєднатися до Ініціатививисловило майже 160 міст та об’єднаних територіальних громад з усієї України i Дружківка була серед першої когорти.

 

Пані Джованна Барберіс, Голова представництва ЮНІСЕФ в Україні, наголосила: “Ми сподіваємося, що із підписанням меморандуму Дружківська громада зможе отримати ефективні інструменти для впровадження механізмів захисту інтересів дітей та молоді, зростання їх благополуччя та безпеки, а також поваги до їхньої точки зору. Ми також сподіваємося, що Дружківка успішно розробить та реалізує план дій та отримає почесний статус “Громади, дружньої до дітей та молоді”.

 

У свою чергу пан Валерій Гнатенко, Дружківський міськийголова, відмітив: “Від імені жителів Дружківки висловлюю вдячність за надану можливість приєднатися до ініціативи “Громада дружня до дітей та молоді”. Це честь бути першою громадою, яка підписала Меморандум про співпрацю. Ми готова працювати для отримання статусу і переконані, що завдяки Ініціативі буде створено дружнє середовище зі сприятливими умовами для розвитку та реалізації потенціалу кожної дитини та молодої людини”.

 

Довідково

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді.  З часу створення у 1996 році, до програми приєдналися понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах. На сьогодні ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплює понад 30 мільйонів дітей.

 

29 березня 2018 року відбулося підписання Меморандуму щодо впровадження в Україні ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» між ЮНІСЕФ, Урядом України та партнерами.

 

Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» та Громадська спілка «Національна молодіжна рада України».

 

 

 

 

Druzhkivka becomes the first community to  sign the memorandum in the frame of

“Child and Youth Friendly Municipality” Initiative

 

DRUZHKIVKA, Ukraine, 4 July2018 – On 4 July 2017, UNICEF Ukraine and Druzhkivka city signed theMemorandum of Understanding in the frame of the Child and Youth Friendly Municipality Initiative.

 

The memorandum defines participation of Druzhkivka in the implementation of the “Child and Youth Friendly Municipality” initiative, as well as envisions methodological and technical assistance from the UNICEF side. Memorandum is the first step to receive the “Child and Youth Friendly Municipality” status.

 

To get the honorary status of the Child and Youth Friendly Municipality, the cities have to meet certain procedures, including the analysis of the state of child and youth in the community, preparation and adoption of the action plan, which will contribute to creating a clean, safe and comfortable environment for the life and development of children and young people. After the implementation of this plan, the community will go through an independent evaluation process, and in case of a successful implementation of the plan, it will be awarded the “Child and Youth Friendly Municipality” status.

 

In total, In total, nearly 160 cities and communities from all over Ukraine have submitted their applications to participate in the initiative and Druzhkivka was shortlisted in the first group.

 

Ms. Giovanna Barberis, UNICEF Representative in Ukraine, highlighted: “We hope that our Memorandum will help to provide the Druzhkivka community with an effective tool to implement mechanisms to protect interests, increase prosperity, safety for children and young people, as well as promote respect for their views in the local community. We also hope that Druzhkivka will successfully develop and implement an action plan and will receive thehonorary status of Child and Youth Friendly Municipality.

 

In response Mr. Valery Gnatenko, Mayor of Druzhkivka, has noted: “On behalf of the local community, I would like to thank for the opportunity to join the Child and Youth Friendly Municipality Initiative. It is an honor to be the first community to sign a Memorandum of Understanding. We are ready to work for a status and believe that the Initiative will create a friendly environment with favorable conditions to development and realize the potential of each child and young person “.

 

 

About Child and Youth Friendly Municipality Programme

The Child and Youth Friendly Municipality initiative is a global movement that brings together local authorities, civil society and business to reach consensus in key areas for the well-being of all children and young people. Since 1996, more than 3000 municipal districts have joined the program in 38 countries on five continents. The “Child and Youth Friendly Municipality” initiative now covers more than 30 million children worldwide.

 

On 29 March 2018, UNICEF signed the memorandum with the Government of Ukraine and partners in the frame of the Global Child and Youth Friendly Municipality Initiative in Ukraine.

 

Partners of the initiative in Ukraine include United Nations Population Fund (UNFPA); Ministry of Regional Development, Construction, Housing and Communal Services of Ukraine; Ministry of Social Policy of Ukraine; Ministry of Youth and Sports of Ukraine; All-Ukrainian Association of Local Governments “Association of Ukrainian Cities”; Association of local self-government bodies “Association of consolidated territorial communities”; Public union “National Youth Council of Ukraine”.

Сакумс: Круїз на Стокгольм

  • 04.07.18, 21:29

Не прогавте літо! Візьміть розкішні тури в країни Балтії з круїзами до Швеції, Норвегії, Фінляндії! Відпочинок — прекрасний! Враження незабутні!

Пресова програма «Круїзний журнал» часопису «Музеї України» представляє круїз Рига-Стокгольм компанії «Таллінк» від туроператора «Сакумс». Тур Вільнюс-Рига-Стокгольм.

Аби потрапити до туру «Балтійські горизонти», достатньо просто зайти на

сайт http://sakums.com.ua/

туроператора «Сакумс» і обрати маршрут. Все спілкування в електронному варіанті. Оплата теж через картку — не виходячи з дому чи офісу. Отримаєте всі відповіді, інструкції, програму. Що зручно!

В потрібний день ми приїхали до Залізничного вокзалу, познайомилися з нашим гідом Михайлом Перекрестом  (до речі, супер-профі, всім рекомендую!), розмістилися у новенькому автобусі — і в мандри.

Кордон перетнули у Нових Яриловичах за Черніговим. Українські прикордонники швидко перевірили паспорти — і Білорусь. Тут вже довелося виходити з речами, втратили трохи часу.

Нічний переїзд гарними білоруськими дорогами схиляє до сну.

Вранці знову кордон — Білорусько-Литовський. Пройшли без особливих пригод.

Маленький казковий Вільнюс. Екскурсія до Тракаю. Гарний готель з усіма зручностями. Вранці сніданок. Знову дорога до Риги. Серія екскурсій. Хоча ми поблукали центром, детально ознайомившись з Військовим музеєм Латвії…

Чітко за графіком прибули до порту. Розмістилися в затишних каютах. Туристи самі обирають клас — від 4 місних без вікна (з санвузлом) до люксу. Те саме, з харчуванням. Від булочки за 2 євро, шведський стіл за 11 чи вечеря в ресторані за 200 євро… На всі смаки… Діє кілька ресторанів, кафе, нічний клуб з казино, безліч шоу і концертів. Атмосфера богемна…

Нам дістався паром «Романтика» компанії «Таллінк». Прикметно, що наш автобус і водії теж були з нами, забезпечивши екскурсійну програму в Стокгольмі.

Судно досить сучасне і надійне. До Швеції навіть не відчули, що на кораблі, хоча після виходу з Стокгольму трохи хитало, однак, ніхто не зреагував… Згадав 10 бальний шторм у Середземному морі біля Мальти, та бурю за Босфором — є з чим порівняти… Море є море, від штормів ніхто не застрахований… Майте це на увазі! Хоча пройти бурю — теж враження!

З особистого — вночі на паромі втрапив фактично в алергійний шок — щось у Ризі таке хімічне випив — підозрюю пиво… Почав задихатися. Миттєво доправили в медичний відсік. Я чомусь думав простуда, ангіна. Виявилася алергія. Корабельний лікар Наталія Шапранська оглянула, швидко встановила діагноз, вилікувала.

Скажу чесно, навіть подружилися з цією чудовою жінкою! Вночі читала мені вірші… Особливо вразив «Заповіт» Кобзаря, який білоруска пані Наталя декламує особливо вражаюче! Уявіть, ніч, переляканий пацієнт, Балтійське море, лікар і … «Як умру, то поховайте. Мене на могилі, Серед степу широкого, На Вкраїні милій, Щоб лани широкополі, І Дніпро, і кручі…» Це миттєво повертає до життя!

До речі, подяка судноплавній компанії «Таллінк» за вдумливий підбір персоналу! Від імені пресової програми «Круїзний журнал» часопису «Музеї України» і особисто! Все пройшло чудово! Думаємо, аби відзначити «Таллінк» якоюсь відзнакою…

Трохи посилань:

Бауський музей http://www.museum-ukraine.info/?p=4325

Військовий музей Латвії — http://www.museum-ukraine.info/?p=4341

Музеї Стокгольма — http://www.museum-ukraine.info/?p=4328

Відео з парому — https://www.youtube.com/watch?v=lID3nkKUXu8

Паром Романтикаhttps://www.youtube.com/watch?v=tUegp-fKUj4

Далі був вічний Стокгольм. Королівський палац, Гімлостан, Музей середньовіччя під Ріксдагом, де познайомилися з Дімітросом, бабуся якого львівянка… Безліч яскравих вражень…

Знову улюблений паром «Романтика», Балтика, Рига. Екскурсії. Ми ще зробили фотосесію Бауського музею.

Нічний переїзд Білоруссю — і Київ.

Весело, цікаво, розкішно. Головне — недорого і надійно. Подяка компанії «Таллінк» і туроператору «Сакумс» за незабутні дні! Рекомендую всім!

Друзі схиляють до туру довкола Балтійського моря… Там дійсно щось неймовірне! Може колись… Як є нагода — побувайте!

А програма «Круїзний журнал» продовжується!

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України», Почесний працівник туризму України

(передрук і використання тексту і фото без погодження — заборонено!)

 

 

Військовий музей Латвії

  • 03.07.18, 03:45


В Ригу варто приїхати лише для того, щоб побачити Військовий музей Латвії. Хоча, якщо відвідати інші замки, заповідники, музеї, відчути неймовірну природу – в Латвії треба жити!

36408599_2055241271214507_1726616663043866624_nВійськовий музей започаткували у 1916 році, як музей Латиських стрільців. 1919 року, заклад перемістили в Порохову вежу ХІУ століття, що входила до оборонної системи Риги.

В основному фонді музею 25400 одиниць зберігання, сформовано 22 колекції.

Основна увага – подіям ХХ століття, коли країна здобувала Незалежність.

Сайт – http://www.karamuzejs.lv/lkm/home.aspx?sc_lang=ru

Очікуючи паром на Стокгольм, ми кілька годин блукали цим прекрасним музеєм, зробили фотосесію. Трохи поспілкувалися з колегами.

Військовий музей Латвії варто внести до маршруту всіх чисельних українських туристичних груп, що приїздять до Латвії. Якраз недалеко від зупинки туристичних автобусів. До того ж, чи не єдиний безкоштовний музей у місті…

36440212_2055242514547716_1544488162540126208_nЗ цим закладом варто обмінюватися виставками, адже в одні часи боролися за Свободу…

Латвійцям варто більше розповісти про окупацію Криму, війну на Донбасі…

Тут була б дуже доречна виставка патріотичного плакату Юрія Неросліка.

Спробуємо домовитися…

А ми презентуємо нашу традиційну фотопрогулянку Військовим музеєм Латвії.

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”

DSCN2370

Военный музей Латвии

улица Смилшу 20 (Пороховая башня)

Рига, LV- 1050

Латвия

DSCN2385

Музей открыт каждый день

10.00 – 18.00 апрель – октябрь

10.00 – 17.00 ноябрь – март

Вход бесплатный

DSCN2389

DSCN2337

DSCN2325

DSCN2315

DSCN2320

DSCN2322

Музеї Стокгольма

  • 02.07.18, 15:30

Музеї Стокгольма — як зекономити?

Швеція — дуже дорога країна! Особливо столиця — Стокгольм. Відповідно, вартість вхідного квитка може сягнути кількох десятків євро, що для туриста з України стає недосяжним задоволенням.

На собі це відчули і журналісти часопису «Музеї України»…

-Уряд Швеції, місцева влада, меценанти створили умови для повноцінної роботи багатьох музеїв, куди будь-який турист, навіть іноземний, може зайти безкоштовно, оглянути експозицію, як це зроблено у нашому Музеї середньовіччя, у самому серці Стокгольма! — розповів співробітник музею Дімітрос Пашаділіс, — Можна взяти аудіогід, де записана екскурсія багатьма мовами. Спеціально для читачів журналу «Музеї України», з яким наш музей починає інформаційну співпрацю, надаємо уточнений список безкоштовних музеїв Стокгольму! Відвідуйте Швецію! Знайомтеся з нашою історією через музеї!

До речі, бабуся Дімітроса — українка, зі Львова… Він мріє завітати до Києва, проїхатися Україною…

СПИСОК безкоштовних музеїв Стокгольма:

Armmuseum

http://www.armemuseum.se/

Arkitektur- och Designcentrum

https://arkdes.se/

Nationalmuseum

https://www.nationalmuseum.se/

Skoklosters slott

http://skoklostersslott.se/en

stasiatiska museet

http://www.varldskulturmuseerna.se/sv/ostasiatiskamuseet/

Sjhistoriska museet

https://www.sjohistoriska.se/

Medeltidsmuseet

https://medeltidsmuseet.stockholm.se/

Medelhavsmuseet

http://www.varldskulturmuseerna.se/sv/medelhavsmuseet/

Naturhistoriska riksmuseet

http://www.nrm.se/

Moderna museet

https://www.modernamuseet.se/stockholm/en/

Livrustkammaren

Kungliga Myntkabinettet

http://www.myntkabinettet.se/

Historiska museet

Hallwylska museet

https://hallwylskamuseet.se/sv

Etnografiska museet

http://www.varldskulturmuseerna.se/etnografiskamuseet/

Ми вже в Києві додали до списку лінки на сайти діючих безкоштовних музеїв, фактично створивши міні-каталог музейних закладів, доступних всім.

Зрозуміло, для відвідин потрібен час. Але, все більше українців приїздить до Швеції — вчаться, працюють, виходять заміж, просто мандрують… Тож комусь цей список стане у нагоді! Враховуйте витрати на транспорт — лише разовий квиток на метро біля 5 євро…

Співробітникам Музею середньовіччя у Стокгольмі — особлива подяка!

https://medeltidsmuseet.stockholm.se/

Подорожуйте! Від музею до музею!

Підготував Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України»

В.Гнатенко о сотрудничестве бизнеса и власти

  • 25.06.18, 18:08

Сотрудничество бизнеса и власти –залог развития региона

«Благосостояние любого региона, области,  и в частности, Дружковки, зависит в первую очередь от уровня экономики, к чему непосредственно относится деятельность предприятий города» – Валерий Гнатенко.

Возможность  общения, обмена опытом, оказания помощи и заключение взаимовыгодных договоров – вот только некоторые из преимуществ создания в Дружковке Совета директоров промышленных предприятий, который имеет почти 20-летнюю историю.

В Совет  объединены лидеры экономики не только Донецкой области, но и Украины в целом: ЧАО «Дружковский завод металлических изделий», «Корум Дружковский машиностроительный завод», ОАО «Веско», ОАО «ГРЕТА», ООО «Дружковский фарфоровый завод», ООО «Дружковский огнеупорный завод », ООО «Гидропневмоаппарат»и другие.

Членами совета директоров есть опытные и авторитетные руководители предприятий, которым не безразлична судьба Дружковки и ее жителей, поэтому они активно участвуют во всех городских социально-экономических и политических мероприятиях. Городская власть тесно сотрудничает с представителями бизнеса, доказательством этого является соглашение о социальном партнерстве, подписанная в феврале городским головой Валерием Гнатенко с руководителями крупных предприятий города и представителями среднего бизнеса.

22 июня 2018 при участии городского головы Валерия Гнатенко и заместителя головы города по вопросам деятельности исполнительных органов совета Олега Полякова на базе предприятия ОАО «ГРЕТА» состоялось заседание Совета директоров, участниками которого стали руководители как дружковских предприятий, так и соседнего города Константиновка. В рамках культурной программы члены Совета директоров посетили музей предприятия, ознакомились с историей завода, прошлись по основным цехам производства, чтобы увидеть, чем живет предприятие сегодня.

Во время заседания обсуждались вопросы новых форм работы и модернизации производства, которая позволит расширить рынки сбыта и улучшить качество изделий, вопрос реализации промышленного потенциала города, состояние реализации инвестиционных проектов в Дружковке и ряд других важных вопросов.

Председатель городского совета директоров, руководитель бюджетообразующего предприятия Дружковки ОАО «ГРЕТА» Виктор Анненков отметил, что только на прочном экономическом базисе возможно существование, развитие и будущее города. Поэтому основной задачей определил постановку задач, которые следует решить для обеспечения уровня экономики, достаточного для комфортной, стабильной жизни и успешного развития.

В свою очередь, городской голова Валерий Гнатенко поддержал этот месседж, подчеркнув, что благосостояние любого региона, и в частности, города Дружковка, зависит в первую очередь от уровня экономики, к чему непосредственно относится деятельность предприятий города.

«У нас общая цель – развитие региона и города в целом, – подчеркнул Валерий Гнатенко. – Благодаря работе ваших коллективов мы имеем позитивную динамику за первое полугодие текущего года. Социально-экономическая ситуация в Дружковке в 2018 году по предварительным данным характеризуется положительными тенденциями по основным показателям экономики и социальной сферы. Наблюдается рост средней заработной платы, благодаря чему увеличиваются поступления в городской бюджет в части подоходного налога. В городе активно реализуются масштабные проекты по реконструкции важных инфраструктурных объектов: площади Соборной и городского парка культуры и отдыха. Но имеющиеся положительные результаты – не повод расслабляться. Работа по дальнейшей реализации всех запланированных программ будет продолжаться».

Совет директоров является именно той площадкой, на котором принимаются решения по формированию экономического базиса города, площадка общения и сотрудничества бизнеса и власти.

Арина Олексина

Победитель конкурса «Молодой человек года» – дружковчанин

  • 25.06.18, 15:44

Победитель конкурса «Молодой человек года»  – дружковчанин Евгений Ткачук

 

«Смотря на очередные победы молодежи, в который раз убеждаюсь, насколько огромен потенциал молодых дружковчан»,- Валерий Гнатенко.

23 июня 2018 делегация от Дружковки приняла участие в ежегодном областном конкурсе «Молодой человек года», который проходил в рамках проведения Молодежного FEST «Четыре стихии» в г. Новогродовка. В состав делегации вошли представители Молодежного совета при городском голове, активная студенческая молодежь, молодежная общественная организация Дружковского машиностроительного завода, члены городских молодежных центров и выдающиеся спортсмены, представляющие город в соревнованиях Международного и Всеукраинского уровней.

По итогам областного конкурса «Молодой человек года» лауреатами в номинации «Молодой машиностроитель года» стал Шведов Алексей, представитель Дружковского машиностроительного завода, в номинации «Открытие года в области спорта» – Шелест Михаил, представитель областной Школы высшего спортивного мастерства.

По результатам конкурса победителем в номинации «Молодой спасатель года» стал юный дружкивчанин Ткачук Евгений, в 2017 году участвовал в спасении семьи из 4 – х человек при пожаре в частном доме.

Участники получили от организаторов конкурса – департамента семьи, молодежи и спорта Донецкой областной государственной администрации почетные грамоты, ценные подарки и цветы.

«В истории всех времен и народов молодежь всегда играла ключевую роль. И это не случайно, потому что молодым присущи активные качества – жажда справедливости, отвага, честь. Нынешняя молодежь способна сама модернизировать свои силы и направить их в то русло, которое им ближе по духу. Именно это происходит с горожанами Дружковки. Да, у нас в городе созданы молодежные центры, молодежный совет при городском голове. И наша задача – помочь молодым определить своё достойное место в этом сложном мире, максимально реализовать себя, ведь в их руках будущее родного города, региона, страны – и всем хочется, чтобы эти руки были крепкими и надёжными!» – прокомментировал городской голова Валерий Гнатенко.

Валерій Гнатенко: Дружківка завжди славилася своїми спортсменами

  • 24.06.18, 22:03

В Дружківці – Олімпійський день!

Валерій Гнатенко: Дружківка завжди славилася своїми спортсменами!

Вже стало доброю традицією в усьому світі до дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету відзначати Олімпійський день. Це свято крокує різними містами України, об’єднує народ навколо вічних цінностей – миру, добра, єдності, взаєморозуміння та сприяє вихованню сильної нації та нових українських чемпіонів!

23 червня у Дружківці пройшов обласний спортивно-масовий захід «Всеукраїнський Олімпійський день». Учасників та гостей свята вітали заступник голова Донецької обласної державної адміністрації, голова Відділення національного олімпійського комітету України в Донецькій області Віктор Ремський, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької обласної державної адміністрації Володимир Мицик та міський голова Валерій Гнатенко.

Площа Молодіжна у цей день перетворилась на арену демонстрації більш ніж 20 видів спорту: локації із боротьби вільної та греко-римської, важкої атлетики, самбо, дзюдо, кікбоксингу, карате, змішаних єдиноборств, тхеквондо (ВТФ), боксу, баскетболу, футболу, легкої атлетики, настільного тенісу та багато інших. Серед тих, хто демонстрував свої навички та здібності, були й новачки, й досвідчені спортсмени. Присутні побачили майстерність вихованців Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки, спортсменів обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з важкої атлетики, спостерігали за віртуозною їздою та технікою володіння велосипедом, грали у настільний теніс та ознайомились з таким видом спорту як скелелазіння, що представила Донецька обласна федерація альпінізму та скелелазіння.

Динамічну розминку для всіх охочих провела заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, бронзовий призер Олімпійських ігор 2012 року Аліна Логвиненко. Присутні із задоволенням долучились до участі у веселому розігріві м’язів, що супроводжувався запальними ритмами, отримавши заряд бадьорості та ранкової свіжості. Після розминки всі учасники були запрошені на старт традиційного масового забігу. Першими на лінію старту запросили наймолодших учасників – дошкільнят. Наступними на старт направилися велосипедисти – вихованці обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з велосипедного спорту. За ними – вихованці Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону. Далі – провідні спортсмени відділення триатлону школи вищої спортивної майстерності. За ними – спортсмени з особливими потребами на візках. Далі – почесні гості та провідні спортсмени області, спортивні організації та усі, хто мав бажання приєднатися до свята.

Для дітей у цей день були організовані веселі старти та вікторини, в яких найактивніші учасники отримали призи. Кожен присутній мав можливість пройти експрес-діагностику функціонального стану організму і вимірювання антропометричних даних, а також безкоштовно пройти обласний лікарсько-фізкультурний диспансер. Усі охочі брали участь у конкурсі малюнків на асфальті та пробували свої сили у вікторині на олімпійську тематику, за що були нагороджені сувенірами на спогад про свято спорту, здоров’я, гармонії та краси!