захопили міжнародний Університет

  • 09.08.18, 01:45

Лише в країні, якою правлять дебіли таке можливе. Чуркістан. Донецькі бандити захопили міжнародний Університет «Україна», взяли заручників і почали грабіж.

Менти, яких викликали, чи оновлені ментокопи Авакова, чи типо реформована поліція відморозилися… Все нормально — оплачено? СБУ в ігнорі. Ви взагалі скоти?!

Триває вступна кампанія. Приміщення заповнене малолітніми абітурієнтами, яким 15-17 років! Їх романтичними батьками. І тут бандитське маскі-шоу!

Маємо терористичний акт — захоплення навчального закладу, взяття заручників, насильство над малолітніми дітьми. Привласнення приватних приміщень. Букет кримінальних злочинів.

Нагадую, події відбуваються в одній з найбільших європейських країн, в столиці України — Києві. Чи де? Сомалі?

І що? Та пофіг! Так НАДА! Аваков і його подільники отримали дуже кругленьку суму, як кажуть. Спростуйте тварі!

Замовники — сєпари, що сидять в окупованому Донецьку, що типо столиця ДНР. Не дивуйтеся — все «схвачено».

Рівень політичної шизи захоплює.

Особисто мене це обурює жахливо, бо в Університеті «Україна» навчається син, а я веду першу журналістську практику для першачків як волонтер. І цим дуже пишаюся.

Як повинні були діяти ментокопи і спецназ СБУ — теракт, як не як? Приїхати, всіх запакувати і перевірити документи — що за наркоші знахабніли наскільки, що просто так, захопили навчальний заклад в столиці?

Це взагалі НЕЧУВАНО! І в каталажку до закінчення слідства. Саме так вони ставляться лише до патріотів і добровольців… Школа КГБ-ФСБ… А от справжні бандити…

Угу, бабло Авакова не пахне! Закон їм не писаний. Новітні чурки-феодали. Аваков — ти мудак! Луценко, до речі, теж.

І трохи офіціозу.

Звернення президента Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» щодо рейдерського захоплення, яке розпочалося 7.08.2018

«Ми є свідками того беззаконня, що є в нашій державі взагалі. Україна – єдина країна в світі, яку розікрали на основі законодавства. А там, де не вистачило законів «доточили» постановами Верховної Ради та постановами Уряду. В результаті народне майно розкрадене і усім відомо хто його вкрав. Але притягнути до відповідальності ми нікого не можемо.
Я, Таланчук Петро Михайлович, президент Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», звертаюсь до українських журналістів з проханням поширити достовірну інформацію щодо ситуації, що склалася навколо університету.

7 серпня 2018 року, без попередження на територію, що є приватною власністю університету, увірвались хлопці віком не більше 25 років в кількості приблизно 70 чоловік. Спочатку в заручниках опинились охоронці та кілька працівників університету. Негайно свідками інциденту була викликана поліція. Заручники були звільнені. Але невідомі залишаються в навчальному корпусі університету.
З приводу юридичного аспекту даної ситуації.
В банку «Хрещатик» був взятий кредит на розбудову навчального корпусу для університету. Усім відома доля банку «Хрещатик». Всі активи, що були в заставі в банку реалізовані через торги. Наразі триває судовий розгляд щодо визнання торгів недійсними. Адже ми маємо усі підстави для визнання їх такими. До того ж Окружний адміністративний суд м. Києва своїм рішенням визнав протиправним та скасував рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 06.07.17 року № 2846 в частині затвердження умов продажу активів ПАТ «КБ «Хрещатик».

На теперішній час дана справа знаходиться на розгляді у Верховному Суді України.
Приміщенням неправомірно заволоділа структура, що не дочекавшись рішення суду, вчинила рейдерське захоплення. Адже постанови суду ще немає. Також немає на сьогоднішній день жодних виконавчих проваджень.
Рейдери пішли на такі кроки, бо в них вже агонія. Вони програли суди і в такий спосіб намагаються неправомірними методами, через шантаж вимагати кошти.
Просимо ЗМІ та небайдужу громадськість тримати «руку на пульсі», бо тільки так ми зможемо відновити справедливість та притягнути до відповідальності відвертих злочинців.

З сайту Університету.

Тепер уявимо гіпотетичну картину. Скажімо я, скромний безробітний і багатолітній волонтер АТО, можу дуже легко підняти 500-700 добровольців АТО і патріотів. І як не дивно, такі як я, можуть це зробити, про що всі зацікавлені знають. За ідею. А ситуація з Університетом «Україна» знакова…

У хлопців на душі самі знаєте що… Чекають чогось обурливого… А якщо трохи підігріти…

Всі все розуміють. І про зовнішні і про внутрішні загрози. Не втирайте. Бо набридли. Мені, як автору жарту про Партію снайперів, те все давно відоме. Можу консультувати.

Безвідповідальна влада — ЗЛОЧИННА!

Глисти не наїдаються! Свиней на сало!

Бидлоеліту — під контроль!

Мабуть варто листа комусь написати… Поговорити з пусткою…

Президенту України Порошенку П.О.

Пане Президенте!

До Вас жорстка вимога — ініціюйте негайну відставку  політичного авантюриста і збоченця Авакова! Що, як не дивно знаходиться на посаді Міністра внутрішніх справ! Більше того, вимагаємо його негайного арешту, в рамках кримінального провадження, яке Ви, сподіваємося, ініціюєте особисто. Всі необхідні важелі у Вас є! Терпіти перебування цього малоосвіченого і не вихованого стукача КГБ-ФСБ при владі, вже категорично не можна! Якщо це упосліджене нещастя навіть не може вивчити державної мови, якою повинне спілкуватися по закону, то про що далі говорити?

Привертаємо Вашу увагу до рейдерського захоплення міжнародного Університету «Україна», організоване, за чутками, сепаратистами ДНР, що дали хабар міністру Авакову. Бездіяльність поліції, це лише підтверджує…

Просимо негайно перевірити цю інформацію і повідомити суспільство.

Наголошуємо, що захоплення невідомими терористами приміщень університетів в центрі європейської столиці є немисленим. Як і бездіяльність державного силового блоку.

Це все.

Вже без поваги.

Віктор Тригуб, редактор журналів «Музеї України» і «Нова Січ»

Рейдери захопили Університет “Україна”!

  • 08.08.18, 12:56


Сьогодні, 8 серпня, о 14.00 біля центрального корпусу Університету «Україна» (вул.Львівська, 23, ст.м.Житомирська) відбудеться прес-конференція стосовно рейдерського захоплення вищого навчального закладу інклюзивної освіти. Університет «Україна» – це унікальний навчальний заклад, де навчаються діти з інвалідністю з усієї країни.

https://www.youtube.com/watch?v=z_0v3P3s3K0&feature=youtu.be&app=desktop

В #УніверситетУкраїна привезені молодики спортивної статури, в народі яких ще називають #тітушки, здійснили рейдерський захват корпусу Університету.

Не віриться, що такий спосіб привласнення майна, міг так відверто і зухвало серед Києва статися із Університетом “Україна”, єдиним інклюзивно-орієнтованим ВНЗ в Україні.

P.S. Друзі, завдяки вам та оперативній реакції керівників державних силових структур, ситуація під контролем і буде вирішена юридичним шляхом.

Очікуйте офіційного звернення керівників Університету “Україна” та їх представників. Ми обов’язково Вас поінформуємо щодо подальшого розвитку цієї ситуацїї, всі офіційні звернення і звіти будуть опубліковані на нашій сторінці #УніверситетУкраїна

Дякуємо Вам за підтримку, ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ, навіть не сумнівайтеся!

Пробиваючи дно

  • 08.08.18, 00:14


В Національному музеї в Пирогові потруїли собак

Надзвичайна подія сталася минулого тижня на території Національного музею Народної архітектури та побуту України. Собаки, що проживали у вольєрі на території пирогівського музею, були вигнані з вольєру та вбиті найжорстокішим способом.

«Добрі» люди часто підкидують собачок та кішечок в музей.

Силами та коштами працівників-волонтерів ці тваринки лікуються, стерилізуються, прилаштовуються в добрі руки. Але, деякі з них, кому не пощастило з «усиновленням», залишаються під опікою тих самих волонтерів. Жодних коштів чи зусиль ні нинішнє, ні попередні керівництва музею для вирішення цієї проблеми не витрачали.

Але, очевидно, хтось із нинішнього керівництва спробував піти далі. Методи, як завжди, радикальні. Тільки нещодавно ми писали про суцільну вирубку масиву вільхи, яку вивезли в невідомому напрямку. В один з днів працівниця екскурсбюро, яка підгодовує тварин, виявила, що вольєри відкриті, а чотирилапих ніде нема. Тіло одного з них було виявлено неподалік, у кущах. Собака померла жахливою смертю: подейкують, що один з працівників вхідної групи, виконуючи розпорядження керівництва, дав тварині корм з голками. Хто не знає – смерть після цього повільна і болісна. Допомагав йому один з «наближених» орендарів.

Зі слів працівників, собак вбив контролер вхідної групи, у якого, вочевидь не все в порядку з психікою. Але, якщо все в порядку у в.о. генерального директора, то чому досі жодної реакції від адміністрації музею. Чи пані Повякель вирішила очолити гицлів?

Перед цим були лісоруби…

Чекаємо реакції правоохоронців та природозахисних організацій!-пише блог linado

Слово Закону.

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза.

У разі колективних знущань, повторного випадку знущання – штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

За задоволення статевої пристрасті з твариною – штраф від 3400 до 8500 грн. Тварину конфіскують.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини – обмеження позбавлення волі строком 3-5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин.

За півроку “царствування” на посаді в.о. Гендиректора Національного музею народної архітектури і побуту України, пані Повякель зуміла налаштувати проти себе колектив, організувала махінації з “лівими” квитками (а це сотні тисяч вкрадених у музею грошей!), завалила наукові дослідження, начудила з реставрацією, нахабно вирубала кілька ділянок заповідного лісу з деревами з Червоної книги, який, як підозрюють активісти, продала, під час дивних телезйомок спалили старовинну будівлю, ще один підпал…

Особа без необхідного музейного стажу, невідомо за що (можливо за хабар?) незаконно призначена особисто міністром культури Нищуком, керувати знаковим музеєм ВСІХ українців. Вірніше, складається враження, що та “керівниця” свідомо розвалює заклад, аби жадібні забудовники відрізали кілька гектарів, щоб розпочати злочинне будівництво у заповідній зоні…

Вимагаємо негайної відставки О.Повякель!

Врятуємо музей!

П. Островський.

Хто захистить права україномовного туриста в Європі

  • 07.08.18, 19:08

Хто захистить права україномовного українського туриста в Європі? Як виявилося, ніхто! Нікому! На жаль!

Ми спробували вивчити проблему, знайти вирішення і зацікавити високих державних мужів. Несподівано, вийшло досить симпатичне журналістське розслідування, яке, сподіваємося, зрушить ситуацію!

Але, спершу невелика самоцитата з сайту «Музеї України»:

«Всі буклети, карти, путівники в Європі — місцевою, англійською, а для нас російською. Є китайська, японська, німецька, чеська… Українська мова фактично відсутня в туристичному бізнесі Європи! Бачив це у Литві, Латвії, Естонії, Фінляндії, Швеції!

Почав говорити в Латвії і Литві з співробітниками туристично-інформаційних центрів, де роздають безкоштовні карти. Виявляється, в кінці року вони формують замовлення на друк карт тими мовами, на які є заявки зацікавлених країн. України серед них нема! Те саме і з сайтами…

Хто повинен опікуватися просуванням українського туризму за кордоном, дбати про україномовне інформаційне забезпечення? Захищати інтереси громадян України?

Зрозуміло, МЗС і Посольства. А в реаліях — виходить лише маленький Департамент туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України!

А якщо спробувати згуртуватися з тим же Департаментом, залучити громадськість, МЗС, парламент, Уряд, діаспору і спробувати спільно вплинути на державних регуляторів туризму Європи — ЧАС випускати буклети українською і українізувати сайти для туристів з України!»

Журнал «Музеї України» звернувся з відкритим листом до Уряду, вірніше до

Першого Віце-прем’єр-міністра України — Міністра економічного розвитку і торгівлі України

Кубіва С.І.:

Хочемо привернути Вашу увагу до захисту прав українських туристів у світі, перш за все в країнах ЄС! Сотні тисяч українських громадян, отримавши біометричні паспорти, виїздять на відпочинок до Європи та інші регіони світу.

Однак, відразу стикаються з фактами дискримінації за мовною ознакою! Практично всі безкоштовні карти, буклети, путівники, сайти туристичних організацій, музеїв — підтримуються мовою країни перебування, англійською і російською! Те саме і з гідами! Українська мова чомусь майже не присутня у туристичній сфері країн ЄС!

Цю ситуацію варто негайно виправити!

Просимо Вас ініціювати створення робочої групи за участі відповідних структур і спеціалістів, яка б вивчила ситуацію, напрацювавши відповідні рекомендації і чіткий план дій. Який варто реалізувати.

Ніщо не заважає Вам, як високоповажному керівнику Уряду, що відповідальний за туризм, вже зараз особисто звернутися з листом до структур, відповідальних за туризм у Європейському Союзі з проханням передбачити друк безкоштовних карт, буклетів, путівників українською мовою для громадян нашої держави! Те саме і з україномовними сторінками туристичних і музейних сайтів!»

Варто щиро відзначити співробітників прес-служби Мінекономрозвитку, які з повагою ставляться до листів журналістів, залучають спеціалістів Міністерства і оперативно дають вичерпну відповідь. Як і цього разу.

«Доброго дня! У відповідь на ваш запит від 12.07.2018, повідомляємо наступне.

Згідно з Положенням про Державний комітет телебачення і радіомовлення України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 № 341, Держкомтелерадіо є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у інформаційній та видавничій сфері.

Крім того, поширення за кордоном інформації про Україну, підготовка та розповсюдження відповідної інформаційної продукції належить до компетенції МЗС України та Мінінформполітики (закордонне мовлення).

Зі свого боку Мінекономрозвитку розповсюджує інформаційні матеріали на туристичних виставкових заходах:

  Календар подій у сфері туризму на 2018 рік;

  Брошури про туристичні можливості України;

  Туристичні карти України.

Матеріали розповсюджуються українською та англійською мовами.

З повагою, прес-служба

Міністерства економічного розвитку і торгівлі України».

Як ми і підозрювали, поширення безкоштовних туристичних карт, буклетів, путівників УКРАЇНСЬКОЮ мовою в Європі, ніхто не лобіює на державному рівні! І чітка відповідь прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, у складі якого діє Департамент туризму, це лише підтвердила.

То чи не час зібрати представників поважних структур, а саме:  Державний комітет телебачення і радіомовлення України, МЗС України та Мінінформполітики, туристів Мінекономрозвитку під керівництвом очільника Уряду чи хоча б того ж Степана Кубіва, осмислити проблему і врешті офіційно комусь доручити звернутися до державних туристичних органів ЄС з проханням видавати безкоштовні карти і путівники українською мовою?

Це дуже складна проблема? Що, ніхто не може осягнути і вирішити?

8,8 мільйонів українців отримали біометричні закордонні паспорти! Практично всі поїхали у Європу! Більшість, як туристи! Це колосальний ринок для туристичної галузі ЄС!

Туристів з України час поважати! Відповідно, забезпечувати їх безкоштовною туристичною поліграфічною продукцією!

Сподіваємося і урядовці, і парламентарі, які є чи не найактивнішими мандрівниками, просунуть українську мову в турбізнес ЄС!

Очікуємо результатів!

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України», Почесний працівник туризму України

Про розвиток туристичної галузі України

  • 30.07.18, 16:52

Журнал «Музеї України» звернувся з інформаційним запитом щодо розвитку туризму в Україні і взаємодії туристичних структур з музейною галуззю. Отримали оперативну чітку відповідь прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, за що вдячні, а матеріал оприлюднюємо!

1.                 Про розвиток туристичної галузі України.

З метою створення умов для забезпечення прискореного розвитку сфери туризму та курортів, перетворення її у високоефективну, інтегровану у світовий ринок галузь розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 № 168 схвалено Стратегію розвитку туризму та курортів на період до 2026 року.

Довідково: основними напрямками Стратегії визначені: забезпечення безпеки туристів та захист їх законних прав та інтересів, імплементація законодавства ЄС у сфері туризму, забезпечення комплексного розвитку територій, зокрема створення сприятливих умов для залучення інвестицій у розбудову туристичної інфраструктури, удосконалення системи професійної підготовки фахівців сфери туризму, формування та просування позитивного іміджу України, як країни привабливої для туризму.

На виконання Стратегії наказами Мінекономрозвитку від 30.06.2017 № 958 та від 28.12.20171902 затверджено План заходів щодо її реалізації у 2017 та 2018 роках, відповідно до яких в регіонах:

проводиться щотижневий моніторинг надзвичайних ситуацій або нещасних випадків, які сталися з туристами в регіонах;

розповсюджуються інформаційні буклети з рекомендаціями щодо організації та проведення туристичних походів, а також контактами служб пошуку та рятування туристів;

створюються та функціонують «гарячі» телефонні лінії з метою забезпечення негайного реагування на скарги туристів;

здійснюються заходи з розвитку та удосконалення інфраструктури: облаштування місць відпочинку туристів, оглядових майданчиків, стоянок і зупинок туристично-екскурсійного транспорту,

створюються туристично-інформаційні центри;

проводяться міжнародні форуми, конференції, презентації про туристичні можливості регіонів України, виставкові заходи, навчально-практичні семінари;

проводиться робота з реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування, які фінансуються за рахунок коштів, отриманих від перевиконання індикативних показників надходжень митних платежів та за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР);

ведеться робота у напрямку поширення серед туристичних підприємств, установ та організацій інформації про діючі конкурси та грантові програми у сфері туризму та курортів із залученням коштів іноземних донорських організацій, відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС;

здійснюються заходи щодо забезпечення доступності мережі туристичних маршрутів та еколого-освітніх стежок, у тому числі для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду;

проводяться прес-тури для представників іноземних та українських ЗМІ про туристичний потенціал регіонів України з тематичними оглядовими екскурсіями, пізнавальні тури для провідних українських туроператорів ділового туризму;

проводяться роботи з виготовлення промо-роликів про туристичні можливості регіонів та міст України, брошур, туристичних календарів, туристичних карт, презентаційних банерів, фотоальбомів.

МЗС, Мінекономрозвитку спільно з іншими центральними та місцевими органами виконавчої влади здійснюються заходи з популяризації України у світі.

Слід зазначити, що прямий внесок туризму до ВВП України у 2017 році становив 39,6 млрд. грн, або 1,5% ВВП (за даними WTTC — Всесвітньої ради з питань подорожей та туризму).

Враховуючи виділення бюджетних коштів у 2017 та 2018 роках за програмою КПКВК 1201230 «Фінансова підтримка розвитку туризму, створення умов безпеки туристів, розбудови туристичної інфраструктури міжнародних транспортних коридорів та магістралей в Україні» було проведено ряд заходів, що позитивно вплинули на динаміку в’їзного і внутрішнього туризму, обсяги надходжень до бюджетів, а саме:

у 2017 році до України в’їхало 14,4 млн. туристів, що на 6,0% більше, ніж у 2016 році (за даними Адміністрації Держприкордонслужби);

обсяг надходжень від сплати туристичного збору у 2017 році склав
70,2 млн. грн, що на 29,8% більше ніж у 2016 році. За І півріччя 2018 року обсяг надходжень від сплати туристичного збору склав 33,8 млн. грн, що на 29,0% більше ніж за аналогічний період минулого року (за даними Державної фіскальної служби України);

протягом 2017 року до зведеного бюджету України надійшло
3 498,8 млн. грн податкових платежів від юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (суб’єктів туристичної діяльності), що на 40,2 % більше, ніж у 2016 році. При цьому у І півріччі 2018 року надійшло 1 902 млн. грн податкових платежів, що на 21,7 % більше, ніж за аналогічний період минулого року (за даними ДФС).

Зростає кількість суб’єктів туристичної діяльності: за даними ліцензійного реєстру суб’єктів туроператорської діяльності Мінекономрозвитку станом на 01.07.2018 ліцензії на право провадження туроператорської діяльності видані 2703 суб’єктів господарювання, приріст за рік склав 3,4%.

У 2017 році налічувалось 4 115 колективних засобів розміщування, з яких: 2 474 – готелі та аналогічні засоби розміщування, 1 641 – спеціалізовані засоби розміщування (за даними Держстату).

За даними Реєстру свідоцтв про встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), сьогодні в Україні функціонує 220 готелів, які мають діюче Свідоцтво про встановлення категорії, з них: «п’ять зірок» — 20 готелів, «чотири зірки» — 74 готелі, «три зірки» — 91 готель, «дві зірки» — 24 готелі, «одна зірка» —
11 готелів.

 

2.                 Взаємодія туристичних організацій і музейних закладів.

За даними Держстату, у 2017 році здійснювали діяльність 3 469 суб’єктів туристичної діяльності, з яких 2 802 – турагенти, 498 – туроператори та 169 – суб’єкти, що здійснюють екскурсійну діяльність.

Туристичні оператори у своїй діяльності під час формування туристичних пакетів можуть передбачати екскурсійну програму, зокрема відвідування музеїв, об’єктів історичної та культурної спадщини. Однак найбільш тісно взаємодіють з музеями суб’єкти, що здійснюють екскурсійну діяльність.

Так, за даними Держстату, у 2017 році в Україні здійснюють діяльність
574 музеїв (на 25,3% більше, ніж у 2007 році), які відвідали 16,4 млн. осіб.

Нещодавно запущено мобільний додаток «Турист України», розроблений в рамках Меморандуму про співпрацю між Мінекономрозвитку, компанією VISA,
ПАТ КБ «Приватбанк» та Асоціацією «Національна Туристична Організація України». Національна система лояльності «Турист України» розроблена на цифровій платформі банку ПАТ КБ «Приватбанк» з метою інформування клієнтів про туристичні та рекреаційні ресурси регіонів країни, а також системи отримання бонусів та знижок при відвіданні внесених до зазначеної бази об’єктів.

У мобільному додатку міститься інформація про визначні місця регіонів України, зокрема – музеї та галереї, пам’ятки архітектури та культури, а також розважальні заклади, готелі тощо, із зазначенням їх короткого опису, адреси та телефонів, графіка роботи.

3.                 Куди краще поїхати різним категоріям – родинам, школярам, студентам, молоді, пенсіонерам?

У період літнього сезону найбільш привабливим для туристів є морський, круїзний, екологічний (зелений), пригодницький та культурно-пізнавальний види туризму.

За даними Держстату, у 2017 році до ТОП-10 областей, в яких було найбільше обслуговано туристів суб’єктами туристичної діяльності, відносяться:

м. Київ – 2 006,1 тис. осіб;

Львівська обл. – 175,2 тис. осіб;

Дніпропетровська обл. – 75,5 тис. осіб;

Івано-Франківська обл. – 73,3 тис. осіб;

Одеська обл. – 72,3 тис. осіб;

Харківська обл. – 51,3 тис. осіб;

Запорізька обл. – 47,7 тис. осіб;

Вінницька обл. – 38,6 тис. осіб;

Київська обл. – 37,0 тис. осіб;

Хмельницька обл. – 26,8 тис. осіб.

За даними мобільних туроператорів, ТОП-10 областей України за кількістю відвідувань у 2017 році внутрішніми туристами:

Київська – 7,2 млн;

Львівська – 3,1 млн;

Одеська – 3 млн;

Житомирська – 2,3 млн;

Вінницька –2,1 млн;

Чернігівська – 2 млн;

Херсонська – 2 млн;

Хмельницька – 2 млн;

Черкаська – 1,9 млн;

Івано-Франківська – 1,9 млн відвідувань.

З метою морського (круїзного) відпочинку українцям, зокрема родинам, школярам та пенсіонерам можна порекомендувати курортні міста Одеської, Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей.

Для пригодницького, гірського та культурно-пізнавального туризму молоді (студентам) пізнавальним буде напрямок Карпатського регіону – Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області.

З лікувально-оздоровчою метою рекомендуємо відпочинок в спеціалізованих засобах розміщування, до яких належать санаторії, санаторії-профілакторії, бальнеологічні лікарні, пансіонати та бази відпочинку тощо. Відповідні заклади є в кожній області, а найбільша кількість таких закладів у 2017 році (за даними Держстату) налічується в:

Одеській обл. – 321 од.;

Запорізькій обл. – 243 од.;

Миколаївській обл. – 192 од.;

Херсонській обл. – 168 од.;

Дніпропетровській обл. – 108 закладів.

З повагою, прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

Необхідний коментар:

Туристичний потенціал України дійсно вражає! В умовах окупації частини території, війни, у 2017 році до України в’їхало 14,4 млн. туристів! Прямий внесок туризму до ВВП України у 2017 році становив 39,6 млрд. грн, або 1,5% ВВП! 3 469 суб’єктів туристичної діяльності активізували співпрацю з співробітниками 574 музеїв, які відвідали 16,4 млн. осіб.

Звичайно, є недоліки, проблеми, але відчувається щоденна робота багатьох фахівців як державного, так і комерційного секторів! Підкреслю, в умовах війни, після втрати курортів Криму, блокади Азову! Мало яка країна світу, мабуть крім Ізраїлю, може похвалитися подібним.

Вдячні співробітникам прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України за оперативну роботу і великий масив наданої необхідної інформації! Приємно мати з Вами справу!

Літо триває! Не марнуйте розкішні дні! Подорожуйте! Як Україною, так і світом! Можливості є!

Від музею до музею…

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України», Почесний працівник туризму України

Если музей в Пирогово не сгорит...

  • 30.07.18, 14:36

Если музей в Пирогово не сгорит,  значит – вырубим!
Именно по такому принципу активно уничтожается  главный музей  этнографии и быта Украины  – музей в Пирогове!

Пока и.о. директора  отдыхает,  кто-то активно вычищает территорию от «зеленых насаждений»  – в музее появились «залысины» , а из ворот музея систематически выезжают груженные лесовозы.

На территории появились целые поляны со свежими пеньками. Вырубают не только смереки, тополя, осины, но и  вязы – краснокнижные деревья.  На ново-образованых полянках  пеньков насчитали несколько сотен  штук.

Кто занимается этим  варварским  уничтожением, руководители  умалчивают. Поговоривают, что первый заместитель директора имеет родственные связи с киевским лесничеством. Похоже, новим “хозяйвам” уже мало Карпат и Полесья.  Зачем далеко ездить, когда такие насаждения под боком! Можно и баньку срубить, и беседочку поставить, и спихнуть, как сухостой, под видом санитарной вырубки. Деревья-то не учтенные…-пишет блог polperex

 

 

Мы  уже готовим  официальный  запрос в Министерство культуры и Министерство экологии.  А пока предупреждаем людей через прессу о сомнительных вырубках в музее Пирогово!

Просим подключится и прессу, общественность.

Музей целенаправленно уничтожают. Для чего? Обычно,там где рубят – готовится  строительство.

Елена Мельник и группа коренных киевлян

К.Стасюк: Втаємничені знання стають доступними для всіх!

  • 27.07.18, 22:56


Центр дослідження впливу гравітації на організм людини Костянтина Стасюка презентує відкриття в сфері фізіології і рухів.

Фундаментально нова система життєзабезпечення і рухів людини повністю відрізняється від існуючих!

Фактично розкриті таємниці надможливостей людини використовувати гравітацію як рушійну силу для власної фізичної діяльності.

Оволодівши новими знаннями і можливостями розуміємо причини старіння організму і зародження хвороб.

Всі рухи, що використовуються людиною є протидією гравітації. Нова енерго-інерційна система рухів базується на взаємодії з гравітаційним полем Землі.

На прикладі  ходьби і бігу, стають зрозумілими всі недоліки традиційної системи рухів і переваги новітньої.

Застаріла м`язово-силова система при ходінні і бігу.

Рухи виконуються на чотири такти. Такт перший: відштовхування опорної ноги від землі. При цьому м`язи піднімають всю масу тіла.

Такт другий. Замах вільної ноги назад. При цьому енерція маси, що рухається назад, призупиняє загальну швидкість.

Такт третій. Вільна нога, відкинута назад повертається, інерцією своєї маси виштовхує тіло вперед. Тіло знаходилося у верхній мертвій точці. Усі маси верхньої частини тіла – голова, плечі, руки, спина зміщуються до землі. Інерції цих мас збільшують швидкість падіння. Тобто, швидкість падіння тіла перевищує швидкість вільного падіння.

Такт четвертий. Приземлення. Опорна нога викидається попереду тіла. Випереджає центр мас. При контакті з поверхнею, загальна маса тіла, через мить наздоганяє масу опорної ноги. Удар всього тіла об землю з великою  швидкістю, призводить до руйнівних процесів в організмі.

Внаслідок, постійних ударів руйнуються суглоби, хребет…

Перенапруження м`язів утворює зони підвищеного тиску. Втрачається амплітудність і рухливість опорної системи. Перенапруженність веде до згущення крові і лімфи. Активізуються процеси старіння, наднапруга в районах внутрішніх органів призводить до хвороб.

Нова енерго-інерційна система життєзабезпечення кардинально змінює умови роботи організму і є альтернативою традиційної системи рухів.

Центр дослідження впливу гравітації на організм людини Костянтина Стасюка найближчим часом  проведе серію демонстрацій…

Втаємничені знання стають доступними для всіх!

Крадуть квитки в Пирогові!

  • 17.07.18, 20:24

Музейні квитки  –  одне  із найпопулярніших  джерел «лівого»  заробітку дирекції та бухгалтерії. Тільки вузьке коло працівників музею знають, як мають виглядати справжні вхідні білети.  По великому рахунку, люди до музею приходять відпочивати, а не фіксувати  дрібні фінансові  махінації.

Не нехтують  шахрайськими схемами і у музеї в Пирогові. Про махінації  з квитками у музеї давно  ходили  легенди. Поки не було касового апарату у музеї розквітала ціла індустрія по вилученню «зайвих» грошей на касі: то продавали «ліві» квитки, то перепродували справжні  по кілька разів, то продавали безкоштовні запрошення, то просто не давали квитки.  Після чергового скандалу, адміністрація Національного музею народної архітектури і побуту України «активно боролася»,  всіх незручних касирів звільняли  і ставили своїх. Перевірених.

Коли на директорське крісло в Нацмузеї в Пирогові сіла Оксана Повякель, перше, що вона зробила –  на вхідній групі встановила відео-нагляд з пультом і поміняла касирів. Тепер  на касових апаратах працюють тільки «свої» люди. А під час вихідних, коли велика кількість туристів,   на касі працює  весь економічний блок музею. Бідні працівники  не мають жодного вихідного: у звичайні дні рахують дебет з кредитом, а на вихідних клацають на касових апаратах  – квитки продають.

Не береже директор свою фінансову гвардію. Ой, не береже! Втомлюються вони. Помилки роблять. І так часто, що постійно вибивають квитки  з одним і тим же номером (є в касових апаратах функція – відмінити операцію) . Але замість того, аби їх анулювати,  як це роблять у звичайних супермаркетах, вони обілечують відвідувачів. І так по декілька раз. Ось і виходить,  що за одним фіскальним номером до музею заходять кілька відвідувачів.

Я  і сам би не повірив,  якби мені не потрапили в руки два квитки з одним номером, які куплені під час святкування  Івана Купала! Цікаво, що час продажу цих квитків суттєво відрізняється.

Скільки ж людей пройшло до музею за одним номером білета? А на Купала прийшла не одна тисяча.
Пропустиш 100 людей за 50 грн – ніхто й не помітить.

Невже Генеральний директор Оксана Повякель не знає про касові оборудки? Чи в музеї дійсно бардак?

Тепер зрозуміло, чого у музеї все договори знаходиться у «тіні»!  Сама  директриса входить  у співзасновники низки  комерційних структур: ТОВ «Кредогруп», ТОВ «Стар-вей», ТОВ «Рокрус-медіа». Кажуть, у лютому  вона перевела своє улюблене  ТОВ «Бос-медіа» на чоловіка. Можливо, і ці  компанії  фігурують у контрагентах? Є де фіскальним органам покопатися.
Хай копаються! У музеї  потрібно порядки наводити!-пише блог https://polpere

Боляче дивитися, як «менеджери» Мінкульту Нищука цілеспрямовано обкрадають і свідомо нищать національну гордість українців.

Може керівникам уряду, депутатам, Президенту вже варто рішуче нормалізувати ситуацію?! Втратимо музей…

Василь Леваненко

Лист Степану Кубіву

  • 12.07.18, 16:09


Протягом місяця побував у шести країнах і двох круїзах. Набрався вражень. Українців в Європі багацько! Але, на нас просто не зважають, продовжуючи вважати частиною Росії!

Всі буклети, карти, путівники — місцевою, англійською, а для нас російською. Є китайська, японська, німецька, чеська… Українська мова фактично відсутня в туристичному бізнесі Європи! Бачив це у Литві, Латвії, Естонії, Фінляндії, Швеції!
Проблема зацікавила.

Почав говорити в Латвії і Литві з співробітниками туристично-інформаційних центрів, де роздають безкоштовні карти. Виявляється, в кінці року вони формують замовлення на друк карт тими мовами, на які є заявки зацікавлених країн. України серед них нема! Те саме і з сайтами…

Важкий випадок.Чому?

Хто повинен опікуватися просуванням українського туризму за кордоном, дбати про україномовне інформаційне забезпечення? Захищати інтереси громадян України?

Зрозуміло, МЗС і Посольства. А в реаліях — виходить лише маленький Департамент туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України!

Зрозуміло, можна на той Департамент накинутися, звинуватити у всьому, розігнати, кудись перевести…

Ми всі це вміємо. А якщо спробувати згуртуватися з тим же Департаментом, залучити громадськість, МЗС, парламент, Уряд, діаспору і спробувати спільно вплинути на державних регуляторів туризму Європи — ЧАС випускати буклети українською і українізувати сайти для туристів з України!
Інакше буде СЛАВА УКРАЇНІ!

Спробуємо звернутися з відкритим листом до Степана Кубіва — Перший Віце-прем’єр-міністр України — Міністр економічного розвитку і торгівлі. Адже, туризм у тому числі міжнародний, у його сфері відповідальності! Більше того, очікуємо оперативної відповіді з чітким планом просування української мови туристичною інфраструктурою світу!

Поки що це все. Сподіваємося на підтримку громадськості, партій, депутатів, діаспори…

Разом і переможемо!

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України», Почесний працівник туризму України

 

Першому

Віце-прем’єр-міністру України — Міністру економічного розвитку і торгівлі України

пану Кубіву С.І.

Шановний Степане Івановичу!

Часопис «Музеї України» висловлює свою повагу і зичить всіляких гараздів!

Хочемо привернути Вашу увагу до захисту прав українських туристів у світі, перш за все в країнах ЄС! Сотні тисяч українських громадян, отримавши біометричні паспорти, виїздять на відпочинок до Європи та інші регіони світу.

Однак, відразу стикаються з фактами дискримінації за мовною ознакою! Практично всі безкоштовні карти, буклети, путівники, сайти туристичних організацій, музеїв — підтримуються мовою країни перебування, англійською і російською! Те саме і з гідами! Українська мова чомусь майже не присутня у туристичній сфері країн ЄС!

Цю ситуацію варто негайно виправити!

Просимо Вас ініціювати створення робочої групи за участі відповідних структур і спеціалістів, яка б вивчила ситуацію, напрацювавши відповідні рекомендації і чіткий план дій. Який варто реалізувати.

Ніщо не заважає Вам, як високоповажному керівнику Уряду, що відповідальний за туризм, вже зараз особисто звернутися з листом до структур, відповідальних за туризм у Європейському Союзі з проханням передбачити друк безкоштовних карт, буклетів, путівників українською мовою для громадян нашої держави! Те саме і з україномовними сторінками туристичних і музейних сайтів!

Можливо, варто звернутися до чиновників, відповідальних за туризм у країнах, куди спрямовано найбільші туристичні потоки — Балтія, Польща, Словаччина, Чехія, Німеччина, Угорщина, Австрія…

Можливостей для виправлення ситуації у Вас чимало! Тож давайте ними скористаємося!

З свого боку гарантуємо інформаційну підтримку на доступних нам сайтах і в соціальних мережах. Де буде розміщено і цього листа.

Чомусь віримо, що Ви прочитаєте цього листа і дасте оперативну конкретну відповідь, а не відписку! Ситуація проста і зрозуміла. Ми разом здатні захистити інтереси українських туристів у Європі!

З повагою,

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України»

Музей Середньовіччя

  • 10.07.18, 19:54

Музей Середньовіччя у Стокгольмі варто відвідати всім. Знаходиться він у самому серці столиці Швеції, на острові Хельгеандсхольмен. Біля Гамла Стана, поруч з мостом Норрбро. А фактично, майже під стінами шведського парламенту — Риксдагу.

Тут, у Старому місті, Королівський палац, Велика площа, Музей Нобеля, Королівський кабінет монет, і звичайно, Музей Середньовіччя.

Організовані туристичні групи прибувають до Швеції переважно на паромах Таллінн-Стокгольм та Рига-Стокгольм. Фішка у тому, що можна взяти і свій туристичний автобус, на якому рушити на екскурсію столицею, найнявши україномовного чи російськомовного гіда з колишніх співвітчизників, яких у Стокгольмі дуже багато — українки масово одружуються зі шведами, а враховуючи безвіз, туристів з України вистачає!

На нашому паромі було аж три групи на своїх автобусах!

Перша, і основна зупинка — Гамла Стан, поруч з Королівським палацом.

Тут передбачена велика пішохідна екскурсія Старим містом, але, переважна більшість гідів про Музей Середньовіччя лише згадує в контексті безкоштовного туалету! Бо вхід до музею, як і до багатьох інших у місті, дійсно безкоштовний! Що для музею такого рівня, який удостоєний Європейської премії «Музей року», є безсумнівним досягненням!

Дяка міській владі Стокгольму, яка дбає як про своїх громадян, особливо дітей і студентів, так і про не дуже багатих туристів з України, не завжди готових викласти 30-50 євро за музейний квиток…

Що можна побачити, якщо коротко. Це цвинтарна стіна 14 століття, зведена в 1530-х в правління Густава Васи, піднятий корабель ХУІ століття, залишки секретного коридору, що веде в Королівський палац під протокою. В 1977 — 80 рр. тут проходили археологічні розкопки, а все через перебудову будівлі Риксдагу. Виявлені знахідки зібрали, музеєфікували і створили один з найцікавіших музеїв в країні.

Сайт музею  https://medeltidsmuseet.stockholm.se/

Наш паром «Романтика» компанії «Таллінк», стояв у Стокгольмі лише півдня. І хоч наш гід, до речі один з кращих знавців країн Балтії і Скандинавії Михайло Перекрест, який представляє тур-оператора «Сакумс» (сайт http://sakums.com.ua/), що є безсумнівним лідером доступних турів у Скандинавію, запропонував кілька розкішних екскурсій Стокгольмом, ми вирішили залишитися на Гамла Стані, ще раз поблукати Старим містом і детально ознайомитися з Музеєм Середньовіччя. І не пожалкували!

Всі українські туристичні групи повинні оглянути цей музей! Можна замовити екскурсії, взяти аудіогіди — туроператори повинні подбати про все зазделегідь!

На вході до Музею Середньовіччя познайомилися з одним з керівників закладу Дімітросом Пашаділісом. Як виявилося, бабуся Дімітроса — українка, зі Львова! Він знає російську, розуміє і трохи говорить українською. Є переконаним патріотом нашої держави, спілкується з діаспорними організаціями…

-Будь-який турист, навіть іноземний, може зайти безкоштовно, оглянути експозицію, як це зроблено у нашому Музеї середньовіччя, у самому серці Стокгольма! — розповів співробітник музею Дімітрос Пашаділіс, — Можна взяти аудіогід, де записана екскурсія багатьма мовами. Спеціально для читачів журналу «Музеї України», з яким наш музей починає інформаційну співпрацю, надаємо уточнений список безкоштовних музеїв Стокгольму! Відвідуйте Швецію! Українцям у нас раді!

Ми домовилися, що я напишу статтю про заклад, який українською мовою буде викладений на сайті Музею Середньовіччя, спеціально для наших туристів… Що і роблю…

Крім того, цей матеріал буде поширений сайтами журналу «Музеї України» та медіа-групи Українська пресова корпорація, та на доступних нам ресурсах…

Описувати музеї — марна справа! Достатньо короткої інформації і фотографій.

Дякуючи доступним турам фірми «Сакумс», до Стокгольма і Риги може потрапити фактично кожний українець з середнім рівнем доходів. Батьки можуть організовано відправити у захоплюючу мандрівку випускників, школярів, студентів, та і весільна подорож можлива…

Отож, зустрічаємося у серці Стокгольма, Гамла Стан, Рикстаг, Музей Середньовіччя!

Віктор Тригуб, редактор журналу «Музеї України» для сайту Музею Середньовіччя у Стокгольмі

СПИСОК безкоштовних музеїв Стокгольма:

Armmuseum

http://www.armemuseum.se/

Arkitektur- och Designcentrum

https://arkdes.se/

Nationalmuseum

https://www.nationalmuseum.se/

Skoklosters slott

http://skoklostersslott.se/en

stasiatiska museet

http://www.varldskulturmuseerna.se/sv/ostasiatiskamuseet/

Sjhistoriska museet

https://www.sjohistoriska.se/

Medeltidsmuseet

https://medeltidsmuseet.stockholm.se/

Medelhavsmuseet

http://www.varldskulturmuseerna.se/sv/medelhavsmuseet/

Naturhistoriska riksmuseet

http://www.nrm.se/

Moderna museet

https://www.modernamuseet.se/stockholm/en/

Livrustkammaren

Kungliga Myntkabinettet

http://www.myntkabinettet.se/

Historiska museet

Hallwylska museet

https://hallwylskamuseet.se/sv

Etnografiska museet

http://www.varldskulturmuseerna.se/etnografiskamuseet/

Ми вже в Києві додали до списку лінки на сайти діючих безкоштовних музеїв, фактично створивши міні-каталог музейних закладів, доступних всім.

Зрозуміло, для відвідин потрібен час. Але, все більше українців приїздить до Швеції — вчаться, працюють, виходять заміж, просто мандрують… Тож комусь цей список стане у нагоді! Враховуйте витрати на транспорт — лише разовий квиток на метро біля 5 євро…

Співробітникам Музею середньовіччя у Стокгольмі — особлива подяка!

https://medeltidsmuseet.stockholm.se/

Подорожуйте! Від музею до музею!