Відродження столичних водойм

  • 12.10.18, 20:38


Зариблення озера Небреж

13 жовтня на столичних Осокорках відбудеться яскраве, масштабне,  еколого-патріотичне дійство зариблення озера Небреж задля збереження екологічної системи столиці та з нагоди відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці,  Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

 

У 1991 році в Києві було 486 водойм. Сьогодні їх залишилося трохи більше 370. На балансі у КП «Плесо» знаходиться 70 водойм, ще 150 водних об’єктів перебувають в природно-заповідному фонді, а всі інші – з  невизначеним статусом. У столиці паспортизовано лише 4% водойм. Решта не мають а ні власника, а ні  чітко виписаних юридично закріплених меж. Тому їх безжально засипають, забудовують, перетворюють в несанкціоновані звалища. А кожна водойма – досить важлива . У сучасному мегаполісі озера – це блакитні легені столиці.

Протягом багатьох років водоймами ніхто системно не займаєтьсяУвага приділяється лише прибиранню прибережної території,  чого не достатньо для повноцінного життя водойми.  90% столичних озер вимагають комплексного підходу в питаннях їх відновлення. І тут важливу допомогу можуть надати позабюджетні і громадські організації.

В озеро Небреж буде випущено 5 тонн молоді риби. За рекомендацією вчених, це потрібно  для відновлення риб’ячих популяцій і природної біологічної меліорації. Кошти на зариблення надав забудовник ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».  Запуск риби пройде в рамках розпочатого комплексного облаштування озера Небреж.

Подія дійсно безпрецедентна! Вперше без  бюджетного фінансування, за ініціативою комерційної структури  спільно з вченими, екологами та громадськими організаціями розроблено План по відродженню озера Небреж. Зариблення – це один із етапів реалізації цього плану. Унікальним стане й той факт, що тут на столичних Осокорках  впроваджуватиметься програма зеленого будівництва  в рамках забудови  ж\м «Патріотика на озерах».  Проектом  передбачено збереження природного середовища в процесі створення рекреаційного комплексу в умовах розширення меж мегаполісу.  Це може створити нові тенденції в галузі житлового будівництва.

Під час свята зариблення о. Небреж діти матимуть можливість випустити «золоту рибку» в озеро, загадавши своє найпотаємніше бажання. Краєзнавці Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН  України проведуть пізнавальний Зелений урок, що допоможе розкрити для дітей незвичайну природну красу нашого краю.

Іхтіологи Асоціації рибалок України познайомлять їх з багатим водним світом. Співробітники КП «Плесо» розкажуть про столичні водойми і Правила безпеки на воді.

Дітей і дорослих чекає яскраве свято, конкурси, ігри,  та творчі майстерні і  пам’ятні подарунки. Веселі аніматори створять  настрій присутнім, а кінний театр «Кураж» продемонструє запаморочливі трюки в національному козацькому стилі.

Усі бажаючі  зможуть скоштувати смачного козацького кулішу, випити гарячого чаю з солодощами.

Організатори  та учасники заходу: Банк «АРКАДА»,  забудовник ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», Асоціація рибалок України , Державна екологічна інспекція України, Агентство рибного господарства України,  Рибний Патруль в  м. Києві та Київська обл.,  КП «Плесо»,  Національна Екологічна Рада України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти України,  , Сімейний Рибальський Центр «Білі Камені», ГО «Захист», Центр соціальної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями «Острів Надії»,  ГО «ЕКОконтроль»,  ГО «Міжрегіональний Центр наукових досліджень та експертиз» за сприяння комітету з питань екології Громадської ради при КМДА.

Запрошені та гості свята:керівництво КМДА і Дарницького району столиці, а також очільники державних і районних відомств  і організацій.

 

Місце і час проведення заходу: 13.10.2018 року з 12-00 до 17-00 м. Київ, Дарницький район, вул. Колекторна, озероНебреж (зона благоустрою).

 

Інфомація та акредитація:тел. (066) 444 26 53

 

Прес-служба  АТ АКБ  «АРКАДА»

Людмила Горіцька  – прес-секретар

Начальник служби по звязках

з громадськістю

тріумф Максима Тимошенка

  • 12.10.18, 16:07

Новий тріумф Максима Тимошенка – справедливість таки перемогла!

28 вересня цього року у Національній музичній академії України відбулась знакова подія – відкриті вибори нового ректора.

Такий форма виборів в академії вперше – раніше на посади керманичів музичних учбових закладів  призначалися лише за вказівками зверху.

Цього разу процес виборів був досить складний та гарячий. Йшла жорстка боротьба між колишнім ректором Володимиром Рожком,  який займав цю посаду з 2004 року,  та молодим активним та амбітним  Максимом Тимошенко, який має значний досвід не тільки у царині музики (він – син Олега Тимошенка, колишнього ректора Консерваторії з 1983 по 2004 роки),  був директором Київського фонду культури, викладає у Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв, професор, проректор. Заслужений діяч мистецтв України. Має величезний досвід роботи  як в державних, міжнародних так і в комерційних структурах. Президент екологічної національної організації «Зелений Хрест» («Green Cross» Ukraine) в Україні. Член ради директорів Міжнародного Зеленого Хреста.

У червні Мінкульт призначив М.О.Тимошенко в.о. ректора, коли повноваження Володимира Рожка закінчилися.

Тільки новопризначений в.о. ректора приступив до виконання своїх обов’язків, як у бюрократичному механізмі Міністерства культури відбувся дивний  “збій” – в серпні М.Тимошенка раптово звільнили, поставивши на його місце першого проректора Анатолія Бровiя.

Студенти, колектив, громадськість були шоковані такими різкими переміщеннями.  Почалися протести, активні виступи, діячів культури…

За Тимошенка заступилась світова музична еліта. Саме ця підтримка і надихнула Максима Олеговича висунути свою кандидатуру на посаду ректора академії.

Вибори були дуже напружені і драматичні: на  посаду балатувалися майже 10 претендентів.

Велася трансляція в відкритому ефірі, подбали про посилену охорону.

Під час другого туру, 28 вересня,  Максим Тимошенко 261 голосами членів колективу і студентів був обраний на посаду ректора НМАУ. Його конкурент – Юрій Чекан – отримав 141 голос.

Але, на цьому інтрига не закінчилася: 11 жовтня  Шевченківський суд  визнав незаконним наказ Мінкульту  “Про звільнення від виконання обов`язків ректора Тимошенко М.О.” і прийняв рішення поновити його на посаді в.о. ректора Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського з 31.07.2018 р.

DianaVolkova (Фейсбук):

“Події від 1 серпня і донині, у мистецькому музичному бомонді України, – символічні і достатньо показові для загальної характеристики морального обличчя українського політикуму і державотворення в цілому. Динаміка процесів, які нині йдуть у позитивному векторі, вимагає глибинного осмислення усього того, що відбувалося останнім часом з персоною Максима Тимошенка.

Протизаконне звільнення, наклепи, звинувачення, образи, які йшли від початківців у сфері мистецького життя і закінчувались її авторитетними представниками (і навіть журналістами від преси), на прикладі даної ситуації показали: Хто є Хто.

Сподіваюсь, що дане рішення Суду, дасть імпульс чималій кількості мистецької громади, переосмислити свої слова, дії та вчинки.
Шановний Максиме Олеговичу, Ви достойно довели, що з системою можна боротися, коли відчуваєш за собою Правду і не маєш “у шафі скелетів”.

Достойна поведінка, чесна боротьба, висока дипломатія і, врешті решт, сьогоднішнє судове рішення, абсолютно перекреслило весь той бруд, який так інтенсивно і професійно лили фахівці своєї справи.

Щиро вітаю Вас з перемогою (бо це ВЖЕ перемога)! Бажаю гідно нести ім’я Ректора НМАУ імені П.І.Чайковського.

Вірили, віримо і будемо вірити у Закони Справедливості, Честі і Моралі, а українське законодавство буде завжди сприяти і йти поруч з вищезазначеними Законами Життя і з Вами, бо Бог не хоче зла для України. В добру путь!”

Боротьба триває. Продовжуються інформаційні провокації, бюрократична тяганина. Але, є результат!

Справедливість таки перемогла! Фортуна любить чесних і сміливих!

Наталка Іванченко

Мертві душі музею Пирогів

  • 11.10.18, 13:28

В дерев’яних декораціях музею у  Пирогові оживають персонажі світової класики. Пам’ятаєте «Мертві душі» Миколи Гоголя? Так от, в. о. гендиректора музею Оксана Повякель, вочевидь, добре вчилась у середній школі, бо фантазії Гоголя зуміла втілити у життя в роботі музею.

А якщо серйозно, то нам стали доступні, серед інших документів про зловживання у музеї, також прізвища людей, які були  прийняті на роботу і отримували зарплати, премії та доплати за напружність. Тож перейдемо до першої частини списків. Ось ці прізвища неіснуючих працівників:

Сокольник В.М.

Рибальченко О.І.

Портянко Р.А.

Скиба С.В.

Міловідова Т.Л.

Шляхетнюк І.В.

Лавренчук Л.М.

Справа в тому, що всі ці особи жодного дня не працювали в музеї. НІКОЛИ. Вони були офіційно оформлені на роботу, керівник відділу заповняв на них табель, в.о. директора підписував наказ про преміювання.

В той же час, Повякель, виписуючи доплати на "мертві душі",  не знаходила коштів для заохочення працівників, які дійсно сумлінно виконували свою нелегку роботу за невеликі ставки.

Отже, в злочинні схеми були залучені кілька людей, які свідомо займались розкраданням бюджетних коштів. Знаєте, як це називається? – Злочинне угрупування, або корупційні злочинні дії, скоєні групою осіб за попередньою домовленістю. Ми не будемо зараз займатись підрахунками матеріальних збитків для держави (про іміджеві втрати для влади навіть не говориться), але запевняємо вас, що подібні дії тягнуть на доволі серйозні терміни.

Дивує в даній ситуації  м’яко кажучи, бездіяльність, органів та осіб, які повинні в першу чергу реагувати на подібні «фокуси». Всі ці прізвища були озвучені аудиторській комісії, яка працювала в музеї у вересні, але «ревізори» КРУ так і не змогли виявити вищеозначених людей, один з яких, до речі, є чоловіком в.о. гендиректора О. Повякель. Якими доводами вдалось переконати перевіряючих, можемо лише здогадуватись.

Цікава думка осіб, які безпосередньо відповідають за запобігання корупції. Такими є Светюха Олександр Сергійович – головний спеціаліст з питань запобігання корупції і взаємодії з правоохоронними органами Міністерства культури. В музеї також є уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції. Це – Клюс Віталій Валерійович. То що? Будемо мовчати?

Ми не збираємось мовчати та дозволяти запускати руки в скарбничку української культури. Всі винні повинні бути покарані. Прізвища всіх учасників афери нам відомі. Гроші, вкрадені у держави, мають бути повернуті.

Рік тому з Національного музею народної архітектури та побуту України було вигнано о. Юрія Бойка, при якому процвітали крадіжки та зловживання. Пішов також його помічник Анатолій Науменко. Але, як виявляється, всі злочинні схеми разом з їх виконавцями успадкувала О. Повякель. Повернувся навіть Науменко – але вже в ролі підрядника. Як же без його досвіду у відмиванні грошей?!

Наскільки ми знаємо, однією з умов, з якою йшла на посаду Повякель, було заспокоїти колектив, збурений діяльністю команди Бойка-Науменка.  Можемо завірити чиновників Мінкульту: ситуація в колективі ніколи не була такою напруженою, як в темні часи відповідної парочки Повякель – Палієнка. Колектив ось-ось вибухне. Такого бездарного менеджменту не пам’ятають навіть старожили музею.-пише блог krymobua

Ми будемо продовжувати публікувати матеріали про зловживання владою в музеї, звертатись до правоохоронних та контролюючих органів. Очікуємо хоч якоїсь реакції міністерства. Багатостраждальний музей заслуговує на нормального очільника, а не на фейсбучних піарників-крадіїв!

Комітет порятунку музеїв.

«Экопарк на Осокорках», или бизнес-фантазии киевских активистов

  • 08.10.18, 20:44

«Экопарк на Осокорках», или  бизнес-фантазии киевских активистов

            В Киеве разгорелись  баталии между банком «Аркада»  и псевдоактивистами.

Причина бойни (а там все серьезно!) – территория вокруг карьерных озер Небреж и Тягле на Осокорках,  которые возникли в конце ХХ столетия в период активной застройки Харьковского массива.

Застройщик планирует за два года построить жилищный массив  «Патриотика на озерах» с современной инфраструктурой, парковой  зоной, вычищенными и зарыбленными озерами, проложить  пешеходные  тропы  с активными зонами для отдыха на убитой техногенной территории.

В последние годы подрядчики уже ведут работы по вычистке территории, углубляют озера, зарыбливают водоемы.

В то же время, так называемые местные активисты,  любители рыбалки, шашлыков и летних пикников и палаточных развлечений, решили защитить свое личное пространство. Горстка «активистов» придумали на этом же участке создать ландшафтный парк с модным названием «Экопарк на Осокорках». Зарегистрировали  общественную организацию с одноименным названием,  создали  сайт и даже написали «крутую» концепцию!

Чего там только нет: и кофейни, и велосипеды, и кони, и веревочный парк. Там есть и концертные площадки с ярмарками а ля  «нью-Пирогово», и спортивные площадки с палаточными городками. Построят яхт-клуб и лыжную трассу с трамплинами, сделают платную рыбалку. И где-то там, на задворках,  на остатках разбежавшейся от грохота живности и затопченной растительности, планируется организовать образовательные центры для детей, юношества  и ученых(!!!), которые занимаются природными науками (ну, надо ж как-то оправдать название ландшафтного парка, а то выходит обычный  коммерческий парк  отдыха и  развлечений).

Планы у активистов громадные! Коммерческая масштабность впечатляет. Правда, активисты забыли, что главная цель  ландшафтных парков не коммерческая деятельность, а сохранность  уникальных природных  комплексов. В концепции хорошо прописана рекреационная зона возле озер с коммерческой деятельностью,  а   вот  природоохраняемая  часть слабенькая – не вдохновляет.

Вопрос: что можно сохранять на техногенной территории? Карьерное озеро, песок  или мусорные завалы? Про какую экосистему идет речь? Про амброзию, которая активно поглощает киевские пустыри? Где та краснокнижная флора и фауна, которую будут изучать юные натуралисты? 

«Экопарк на Осокорках»– блеф и мираж активистов. Тема парка  настолько беспочвенная  и не интересная, что за десятилетие «активной борьбы» активистам так и не удалось добиться признания так называемого «ландшафтного парка». Под свою идею они так и не нашли ни  инвесторов, ни лоббистов!

Из открытой переписка  на Fаcebookе:

«RomanSoburr а за чей счет все это?

OleksandrPylypenko За cчет города. То есть,  так же как были сделаны  парки Наталка и Феофания, реконструированый  парк Отрадный, Гидропарк, Парк партизанской славы и др. Чем мы хуже?»

Горе-активисты расчитывают, что Кличко махнет рукой и выделит  деньги на создание  парка.  А там, глядишь, свою администрацию сделают и будут зарабатывать. Все прописано в концепции. Цель  прозрачна и банальна. Чистый коммерческий проект. Ландшафтный парк –только  прикрытие личных бизнес-фантазий.

А городу расти надо. Про это неоднократно говорил мер Киева. И для этого нужны инвесторы. Не  активисты-фантазеры, которые десятилетиями будут «вытаптывать» разрешения  и рассчитывать на деньги налогоплательщиков. А нужны застройщики, которые  предлагает сейчас облагородить территорию, создать зону отдыха, усилить инфраструктуру. Дать  рабочие места для города. За какие-то два года.

Без вливания бюджетных средств.

Как вы думаете, какой проект выберет киевская власть?

То-то же...

Е.Малахов


Неприємні враження від відвідин Праги

  • 03.10.18, 12:40

Неприємні враження від відвідин Праги. Чи не час навести порядок у колишній перлині Європи?

…Швидкий нічний переїзд і перед нами постала чарівна ранкова Прага.

Про принади столиці Чехії, визначні місця, можна розповідати довго.

Нас вразила повна байдужість до туристів, яких сприймають як якісь грошові мішки, накрутивши на популярних маршрутах ціни, позбавивши елементарних умов для відпочинку. Навіть лавочки прибрали, заманюючи у неадекватно дорогі кафе.

На весь центр лише 6 нормальних пунктів обміну валюти, де хронічні черги. Обмінні валютні операції демонстративно віддані якимось сумнівним арабам, які, як ми підозрюємо, є частиною терористичних структур… Відповідне “обслуговування”, обман, грубість…

Чимало магазинів відкрили не менш нахабні китайці і в`єтнамці. Підробки, фальсифікат…

Скрізь пропонують якусь наркоту…

Рай для вуличної злочинності! Тут повний інтернаціонал! Поліція демонстративно лінива і практично нічого “не помічає”. Державні контролюючі органи не відчуваються. Ситуація ганебна!

Порада жителям Праги – звільніть, а краще заарештуйте такого мера, депутатів і наведіть хоча б елементарний порядок!

Прага – туристична ганьба Європи! Не плануйте туди поїздки!

Те саме можна сказати про рівень обслуговування у готелі, де ми зупинилися – ганьба!

Чехія з таким президентом і корумпованою арабсько-азіатською мафією місцевою владою стрімко деградує!

Україні варто оголосити Чехії повномасштабний туристичний бойкот! Хай негайно виправляють помилки!

Цей матеріал офіційно надсилається до органів влади Чехії.

Журнал “Музеї України” направляє листа Послу Чеської Республіки в Україні, де звертає увагу на ганебне ставлення влади Праги до іноземних туристів. Ми не збираємося дивитися на знахабнілих євробюрократів знизу! Як вони звикли.

Просто будемо мочити і виховувати всіма доступними нам засобами.

Прага дочекається оголошення туристичного бойкоту!

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, Почесний працівник туризму України

“Аркада” – лідер забудовників Києва!

  • 02.10.18, 19:21

Реальний сектор економіки – то перш за все будівництво. Саме будівельники підтягують всі суміжні галузі, дають високооплачувані робочі місця, розміщують замовлення, створюють супутну соціальну інфраструктуру, сплачують податки…

То хто очолює рейтинг забудовників столиці України?

Банк “Аркада” – лідер забудовників Києва!

Саме такі результати оприлюднив поважний сайт Мінфін (www.minfin.com.ua), після проведення ретельного розслідування стану будівельної галузі столиці, уклавши відповідний рейтинг.

Варто опублікувати це розслідування повністю!

«Мінфін» публікує новий, третій за рахунком, рейтинг київських забудовників. Головний критерій, на базі якого ранжувались компанії — кількість будинків, які вони побудували в столиці і здали в експлуатацію у першому півріччі 2018 року.

«Мінфін» публікує новий, третій за рахунком, рейтинг київських забудовників.
Фото: Анна Максимова, “Мінфін”
Чортова дюжина

Про свій намір здати будинки у 2018 році заявляло 152 забудовника. Але в першому півріччі зробити це встиг навіть не кожен десятий. Тому цього разу в рейтингу «Мінфіну» опинилося всього 13 учасників.

Перше місце зайняв Банк «Аркада», який здав за 6 місяців 4 будинки. Друге — компанія Karad з 3 об’єктами, третє —Stolitsa Group, 2 будинки. Для порівняння: у рейтингу за 12 місяців 2017 трійка лідерів виглядала зовсім інакше:Укрбуд (17 будинків), ДСК Житлобуд (12), Аркада (9).

Компанії Укрбуд, ZIM Capital Group та РІЕЛ в січні-червні також здали по два об’єкти, але зайняли в рейтингу лише з 3 по 6 місце відповідно. Справа в тому, що при однаковій кількості зданих будинків, включається додатковий критерій. Першість віддається учаснику, який здав в експлуатацію більшу кількість квартир. Якщо і ці показники збігаються, то вище піднімається забудовник, який за час роботи на ринку сумарно побудував більше об’єктів.

Кого немає в рейтингу

У дослідженні брали участь тільки юрособи, які здали об’єкти в 1 півріччі 2018 року. Обов’язкова вимога: побудований будинок повинен бути не єдиним. Потрібно, щоб в активі забудовника або вже були здані будинки, або він вже почав будівництво наступних об’єктів.

Кількість будинків, зданих кожною з компаній в 1 півріччі, ми визначали за сертифікатами або деклараціям ДАБІ (Державної архітектурно-будівельної інспекції України), які ми знаходили в реєстрі. Будинки, які були здані в експлуатацію, але не встигли отримати сертифікат або декларацію ДАБІ, при складанні рейтингу не враховувалися. Також як і будинки, які отримали документи раніше. Відділ баз даних «Мінфіну» перевірив актуальність наведених в рейтингу даних на 1 вересня 2018 року.

Наприклад, Клубний будинок «Turgenev» в рейтинг не потрапив. Хоча він позиціонується як об’єкт, який здано у 2018 році, за документами термін його здачі — кінець 2017-го. Аналогічна ситуація з компанією Інтергал-буд: будинки в двох житлових комплексах — ЖК Традиція і ЖК Малахіт — отримали свої сертифікати в кінці грудня, прямо перед новим 2018 роком. Тому її немає в списку. У другому півріччі компанія планує ввести в експлуатацію будинку в 9 житлових комплексах.

При підготовці рейтингу «Мінфін» враховує лише ті показники, які можна оцінити об’єктивно: кількість побудованих будинків, квартир, кількість об’єктів, які вже зведені або знаходяться на стадії будівництва. Ми не претендуємо на глибокий аналіз ринку, не оцінюємо якість зведених об’єктів або їх «проблемність». Завдання «Мінфіну» — дати читачам відправну точку, від якої вони зможуть відштовхнутися при виборі новобудови. До того ж, такий підхід дає можливість мінімізувати «людський фактор» і зробити дослідження максимально неупередженим.

Хоча, відверто проблемні об’єкти ми в рейтинг все ж не включали. Один із прикладів — ЖК «Перспектива» від ТОВ «ГЛОБАЛ СТРОЙ 3» (ул.Теодора Драйзера, 40). Як писав «Мінфін», столичний Господарський суд виніс рішення про його демонтаж. За судовим вердиктом забудовник зобов’язаний знести будівлю як об’єкт самочинного будівництва. Правда, зараз компанія намагається оскаржити це рішення. А поки суд та діло, об’єкти в скандальному ЖК продовжують розпродаватися. Ціна — 13500 грн за квадратний метр. Ми подзвонили до відділу продажів компанії і нам повідомили, що «у вересні буде суд і все вирішимо». Там запевняють, що після суду компанія отримає всі необхідні документи та виконає зобов’язання перед покупцями.

Не увійшов в дослідження і будинок компанії Мегаінвестбуд на вул. Світлицького, 35. Ні сертифіката, ні декларації на нього немає. Спочатку земля відводилася під будівництво бізнес-центру, але у кінцевому підсумку на ділянці виріс житловий будинок. Зараз об’єкт курирує Асоціація допомоги постраждалим інвесторам, він віднесений до категорії «Порушення містобудівного законодавства».

За оцінками експертів, зараз в Україні з порушеннями будується до 30% всіх житлових будинків. У Києві законність будівництв моніторить департамент містобудування та архітектури КМДА. З даними цих досліджень можна ознайомитися в електронному містобудівному кадастрі.

А ось компанія РІЕЛ в рейтинг потрапила. Хоча, судячи з відгуків інвесторів на профільних форумах, компанія нещадно затягувала терміни здачі об’єктів. Як пишуть у відгуках, 2 будинки в ЖК «Львівський квартал» забудовник обіцяв здати ще в 4 кварталі 2016 року, але за фактом зробив це тільки в 1 кварталі 2018-го. Решта будинків в комплексі також будуть здані з величезним запізненням: замість 2 кварталу 2018 року — в 4 кварталі 2019. Звичайно, терміни будівництва зараз порушують майже всі забудовники. Але цей випадок — виходить за рамки стандартних зволікань.

Переплюнути РІЕЛ вдалося іншому лідеру нашого рейтингу — компанії Karad. Знову ж таки, як пишуть на профільних форумах, об’єкт ЖК «Ясногорський», здача якого була запланована на 3 кварта. 2015 року був введений в експлуатацію тільки в 2 кварталі 2018 р. А ЖК «Козацький гай», який обіцяли закінчити в 3 кварталі 2016 року, здали майже на два роки пізніше — в 2 кварталі 2018 р. Такого роду проблеми в компанії не дивні. За даними Асоціації допомоги постраждалим інвесторам, нинішній керівник Karad є одним із засновників ТОВ Сан-Девелопмент (Sun Development), в активі якого також значилися проблемні об’єкти. Раніше ТОВ Сан-Девелопмент фігурувало у списку недобросовісних забудовників, який публікувала Асоціація.

Судячи з відгуків на форумах, ще один учасник нашого рейтингу — Stolitsa Group — також здав свій ЖК «Квартет» із запізненням на 9 місяців. Покупці у відгуках також скаржаться на низьку якість будинків — тріщини в стінах, погані труби, які постійно прориває, неякісну штукатурку і т.д.

Важливі нюанси

Раніше «Мінфін» готував рейтинг київських забудовників раз на рік. Ми публікували інформацію щодо кількості побудованих компаніями будинків за 2017 і 2016 роки. Тепер будемо робити це частіше — раз на півроку. Так читачам буде простіше стежити за динамікою роботи компаній.

Звертаємо увагу на важливий момент: будинок фізично може бути один, але на кілька черг. Якщо кожна з них отримала окремий документ, то вважалася окремим будинком. Якщо ж один із забудовників здав два будинки з однаковою адресою (корпус 1 і 2 наприклад) і отримав тільки один сертифікат, то в графі «Здані дома» у нього буде показаний один будинок.

Є ще один нюанс: точна кількість квартир, яке знаходиться у побудованому будинку, багато забудовників не вказують ні на сайті, ні в документації. Запити «Мінфіну» частина компаній зазвичай ігнорує. Тому доводиться йти на хитрість — дзвонити до відділів продажу забудовників під виглядом клієнтів і з’ясовувати, скільки квартир знаходиться на поверсі того чи іншого будинку. Або шукати план будівель в інтернеті і самостійно підраховувати кількість квартир. Саме тому в графі «Здані квартири» можуть бути неточності.

До рейтингу увійшли всі об’єкти, введені в експлуатацію за звітний період, — від малоповерхових будинків до висотних житлових комплексів.-https://minfin.com.ua/ua/2018/09/19/34962157/

«Мінфін» підкреслює, що кількість зданих в експлуатацію об’єктів або квартир не є абсолютним показником надійності того чи іншого забудовника, а лише одним з критеріїв, за яким можна оцінювати компанії. Ми вважаємо, що рішення інвестувати в нерухомість читачі приймають не тільки на підставі рейтингу, а й виходячи з безлічі інших чинників, які дозволяють скласти більш повну думку про той чи інший об’єкт .

Рейтинг забудовників від порталу «Мінфін» – це підсумкові результати роботи учасників ринку житлової нерухомості, які за звітний період ввели в експлуатацію хоча б один житловий об’єкт. Підставою для включення в рейтинг – наявність у забудовника сертифіката або декларації Державної архітектурно-будівельної інспекції України про відповідність збудованого об’єкта проектній документації.-https://minfin.com.ua/ua/realty/rating/

Головним показником для розміщення у рейтингу є кількість будинків, зданих і введених в експлуатацію в 2018 році.

Забудовник
Житлові комплекси (здані – будуються)
Здані в 2018р. (1кв та 2кв) будинки
Здані в 2018р. (1кв та 2кв) квартири
Об’єкти, що будуються
13
1
40
0
Отож, залишається лише привітати керівників і співробітників банку “Аркада” із заслуженою перемогою!
Київ стає кращим!
Є.Малахов

В.Кличко: “Київ буде рости…”

  • 27.09.18, 17:30

«Місто буде рости, хочемо ми цього чи ні. Ця територія була визнанна перспективною для забудови дестиріччя тому» – Кличко втрутився у конфлікт на Осокорках

В.Кличко: “Київ буде рости…”

26 вересня відбулась зустріч мера Києва Віталія Кличка з представниками забудовника «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», громадськими активістами, керівниками профільних департаментів та правоохоронцями. Під час наради столичний голова зазначив, що спірна територія Південних Осокорків, на якій невдовзі буде побудовано сучасний житловий масив та регіональна рекреаційна зона, була визначена як перспективна для забудови ще кілька десятиліть тому.

У 2005 році компанією забудовником було отримано усі необхідні дозволи та складено план забудови, який, окрім сучасного житла європейського класу, передбачає також об’єкти соціальної інфраструктури. Насамперед, мова про нові школи та дитячі садочки, яких катастрофічно не вистачає Лівому берегу столиці.

Передбачено та погоджено також будівництво нової електропідстанції, яка забезпечить електрикою як новий мікрорайон, так і ту частину Лівобережжя, яка страждає через перевантажену стару електропідстанцію. Зазначимо, що експерти наголошують на терміновій необхідності зведення нової підстанції на Лівому березі столиці, оскільки нинішня електропідстанція побудована понад 70 років тому. Її потужностей не вистачає для забезпечення сучасних потреб споживання у місті, яке зростає надшвидкими темпами.

У затверджених планах будівництва передбачена також і рекреаційна зона навколо озер загальною площею близько 180 гектарів. «І дотримання зобов’язань ми контролюватимемо», – наголосив мер Києва Віталій Кличко.

«Кожного року в Київ приїжджає жити і працювати понад 200 тисяч людей. І місто буде рости, хочемо ми цього чи ні», – зазначив очільник міста. Столичний голова також запропонував ввести мораторій на будь-які силові дії навколо місця забудови.

«Такі конфлікти не повинні вирішуватися шляхом протистояння. Не повинно бути безладів. Вирішувати всі питання, шукати компромісів необхідно за столом переговорів. Тому я звертаюсь до забудовника – спілкуватися з людьми, – заявив Кличко. – Я пропоную всім сторонам запровадити мораторій на будь-які дії. І нехай юристи доводять позиції сторін, а суд ухвалює рішення».

Мер міста також звернувся до забудовника із проханням зробити детальний макет забудови цієї території, щоб інформувати громаду та зняти напруження, яке викликано необгрунтованими звинуваченнями з боку радикально налаштованих псевдоактивістів.

На виконання цього рішення «ПАТРІОТИКОЮ НА ОЗЕРАХ» регулярно проводяться масові навчально-розважальні заходи та облаштування занедбаної території.

Вже вимощено тротуари та облаштовано дитячий майданчик. Невдовзі з’явиться велодоріжка та спортивні тренажери, на яких зможуть безкоштовно займатися усі охочі.

Регулярно проводяться опитування та анкетування місцевих мешканців. За результатами останнього опитування, облаштування території навколо озера Небреж згідно плану підтримує більшість мешкануів Осокорків.

 

Прес-секретар АТ АКБ «АРКАДА»
Горицька Людмила

Забудовник дав гідну відповідь рейдерам

  • 24.09.18, 19:21

Забудовник дав гідну відповідь рейдерам. В Києві триває дивне протистояння між забудовником і групою людей, що називають себе громадськими активістами.

Справа дійшла до прямих сутичок, під час яких постраждали люди, майно, техніка, є загрози застосування зброї, що для мирного міста є недопустимим!

В прес-центрі інформаційної агенції “ЛігаБізнесІнформ” відбулася прес-конференція керівників компанії забудовника, юриста і прес-секретаря банку “Аркада” Людмили Горицької.

-Ситуація навколо будівництва на столичних Осокорках вийшла за межі правового поля. У соцмережах поширювали заклик до силового вирішення питання щодо забудови території навколо озера Небреж. Активісти  підбурювали громадян взятися до зброї й долучитися до їхнього протесту. – зазначила Л.Горицька, -Такі дії повинні розглядатися в рамках кримінального законодавства й не можуть залишатися поза увагою силових структур та київської влади.

Інформація щодо подій, які відбулись 22.09.2018р. навколо будівельного майданчика житлового масиву «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ»
В котрий раз так звана «мирна акція» активістів Екопарку, яка насправді є спекуляцією на темі захисту екології, переросла у протиправне пошкодження майна з провокаціями під патріотичні гасла.22.09.2108р. агресивно налаштовані псевдо-активісти знову здійснили напад на будівельний майданчик – був зірваний та зухвало розтоптаний український прапор, частково зламана огорожа, підпалена будівельна техніка.Проте, не зважаючи на провокативні дії  псевдо-активістів та їх спроби перешкодити будівництву, будівельні роботи ні в якому разі зупинятися не будуть!Крім того, будуть вжитті всі необхідні заходи щодо підсилення охорони будівельного майданчика з метою відновлення порядку та недопущення подібних ситуацій у майбутньому.Ми заявляємо, що за жодних обставин не піддамося на залякування і не будемо  сторонніми спостерігачами в ситуації, коли невелика група псевдо-активістів ставить під загрозу інтереси сотень людей, які інвестували кошти в будівництво свого житла в ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», та мешканців Дарницького району, яким буде зручно користуватися облаштованими місцями відпочинку та дозвілля навколо озера Небреж.Ми виправдаємо довіру наших інвесторів та зробимо все можливе аби будівництво ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» було завершено вчасно і кожен отримав своє житло у заплановані терміни! 

Більш детальну інформацію з вищезазначеного питання Ви можете отримати переглянувши запис прес-конференції за посиланням https://press.liga.net/press-conf/releases/pres-konferentsiya-na-temu-zbroya-proti-investoriv, яка була проведена 24.09.2018р.

 

Днями, Голова правління банку “Аркада” К.Паливода звернувся до Київського міського голови В.Кличка з відкритим листом, текст якого надаємо.

Ситуація навколо будівництва на столичних Осокорках вийшла за межі правового поля…

https://arkada.ua/ua/top/press/news/29731/36364/

  

Довідка: Житловий масив «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» є географічним продовженням популярного серед інвесторів ж/м «ПАТРІОТИКА».

Однак, ландшафт місцевості і наявність водойм робить його несхожим на жодний житловий комплекс у Києві. Гармонійне поєднання сучасних житлових будинків, об’єктів інфраструктури з унікальним природним середовищем робить цей житловий масив надзвичайно привабливим як для проживання так і для відпочинку.

За традицією, кожний житловий будинок матиме своє ім’я, пов’язане з назвами відомих озер і лиманів України. Якісь із цих назв прийшли до нас із сивої давнини, якісь виникли відносно нещодавно, але всі вони є частиною історії нашої прекрасної України.

Таким же красивим і комфортним буде і новий житловий масив.

Затишні квартири з сучасними плануваннями — це «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Мальовничі краєвиди — це «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Дитячі садочки і школи — це «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Заклади торгівлі і розваг — це «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Відпочинок на воді, чарівна набережна та місячна доріжка на тихій поверхні озера — це також «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Банк “Аркада” є однією з небагатьох структур, яка інвестує значні кошти в будівництво житла і супутньої соціальної інфраструктури. Що у нинішні кризові часи дуже непросто!

Тож проплачені акції протесту, спроби рейдерського захоплення будівельних майданчиків, псування техніки розцінюють як спроби зрива графіку будівництва, відлякування інвесторів.

Зодчі переконані – житловий масив «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» буде введено в експлуатацію вчасно!

Рейдери не заспокоюються

  • 22.09.18, 17:23
“Патріотика на озерах”- Рейдери не заспокоюються

Новий замасковано замовлений скандал довкола унікального житлового комплексу “Патріотика на озерах” в Києві. Певні люди чомусь вважають, що зодчі нанесуть шкоду озеру Небреж і еко-парку “Осокорки”.

Відповідно, хтось наймає професійних провокаторів, злісних порушників правопорядку, які під керівництвом конкретних осіб намагаються здійснити рейдерське захоплення території будівельного майданчика.

Інвестором комплексу “Патріотика на озерах” є акціонерний комерційний банк “Аркада”.

Рейдери не заспокоюються.

22 вересня 2018 року, влаштували черговий безлад. Знову відбулися сутички прямої дії і спроба силового вирішення конфлікту.

Проте, забудовник зазначає, що в ході штурму, серйозної шкоди будівельній техніці не завдано. Будівництво “Патріотики на озерах” триватиме. Оскільки це будівництво є законним, а інвестори чекають на своє житло.

-Немає жодного документа, що називав би будівництво незаконним. Навіть якби був — то в правовій державі законність або незаконність документів визначає суд! – зазначають юристи, — В угоді чітко сказано — “Завершити забудову ділянки в терміни, передбачені проектною документацією”. Не мають жодних підстав розривати угоду. Ми виконуємо умови, платимо оренду. Якби щось порушили — угоду давно розірвали б. Забудовник діє легально і повністю законно! А ось люди, які невідомо для чого перешкоджають плановим роботам, намагаються зірвати графік, мають понести покарання! Перед законом всі повинні бути рівними!

Експерти переконані, що введення житлового комплексу “Патріотика на озерах” відбудеться вчасно, і люди отримають житло!

Довідково:

Житловий масив «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ» є географічним продовженням популярного серед інвесторів ж/м «ПАТРІОТИКА».

Однак, ландшафт місцевості і наявність водойм робить його несхожим на жодний житловий комплекс у Києві. Гармонійне поєднання сучасних житлових будинків, об’єктів інфраструктури з унікальним природним середовищем робить цей житловий масив надзвичайно привабливим як для проживання так і для відпочинку.

За традицією, кожний житловий будинок матиме своє ім’я, пов’язане з назвами відомих озер і лиманів України. Якісь із цих назв прийшли до нас із сивої давнини, якісь виникли відносно нещодавно, але всі вони є частиною історії нашої прекрасної України.

Таким же красивим і комфортним буде і новий житловий масив.

Затишні квартири з сучасними плануваннями — це «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Мальовничі краєвиди — це «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Дитячі садочки і школи — це «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Заклади торгівлі і розваг — це «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Відпочинок на воді, чарівна набережна та місячна доріжка на тихій поверхні озера — це також «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Кому заважає комплекс “Патріотика на озерах”?

Петро Сікорський, громадський активіст

Зброя проти інвесторів!

  • 21.09.18, 15:45

Ситуація навколо будівництва на столичних Осокорках вийшла за межі правового поля.  У соцмережах поширюють заклик до силового вирішення питання щодо  забудови території навколо озера Небреж. Активісти Максим Даниловський та Максим Стравінський  підбурюють громадян взятися до зброї й долучитися до їхнього протесту. Такі дії повинні  розглядатися в рамках кримінального законодавства й не можуть залишатися поза увагою силових структур та київської влади.

   Наші опоненти застосовують неправові методи, спекулюючи на настроях людей та, маніпулюючи інформацією, поширюють недостовірні факти. Дійшло навіть до інсценування провокацій із застосуванням зброї.  Такі інструменти мають розцінюватися, як пряме підтвердженням рейдерства.

   Забудовник вкотре наголошує, що володіє законним  правом і має повний пакет дозвільної документації, на проведення тут будівельних робіт. Тим більше є  ухвала  суду, що забороняє перешкоджати Забудовнику. Охорону будівельного майданчика на підставі відповідного договору здійснює професійна спеціалізована охоронна компанія, діяльність якої неодноразово перевіряла поліція. Це лише яскраво свідчить про  відкритість та законність дій забудовника. Ми вкотре закликаємо й демонструємо бажання вирішувати всі спірні питання шляхом діалогу, проте в свою сторону чуємо лише категоричність і ультиматуми.
Заявляємо, що банк не буде стороннім спостерігачем в ситуації, коли групка авантюристів ставить під загрозу інтереси сотень людей, які інвестували гроші в будівництво свого житла в ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ». Банк зробить все можливе аби захистити інтереси наших  інвесторів.

   Згідно плану забудови, тут передбачено унікальне поєднання екосистеми та житлового будівництва  для комфортного проживання та відпочинку в оточенні озер і зелених насаджень.

АТ АКБ «АРКАДА»  направив відповідні звернення до Національної поліції, СБУ та Київської міської адміністрації й особисто меру столиці  Віталію Кличку з вимогою терміново втрутитися в ситуацію, забезпечити порядок і охорону території, де ведеться будівництво ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».

Ситуація досить критична й може вийти з-під контролю. Це дестабілізує ситуацію в столиці і може призвести до трагічних наслідків.