хочу сюди!
 

Nata

39 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 40-52 років

Рецепт кексу

Знайшла чудовий рецепт кексу, не можу не поділитися. Одним пострілом вбиваємо купу зайців. 

1. Утилізуємо старе варення

2. За невеликі кошти отримуємо смачний продукт

3. Забиваємо ротики домашнім ненажерам

Нам потрібно:

1 стакан варення (бажано мілкої фракціі без великих цілих плодів)

1 ч.л. соди

1 яйце

0,5  стакану цукру 

1 стакан кефіру (нежирної сметани)

2 ложки олії 

2 стакани муки

Горіхи, ізюм, мак, цитрусова цедра все додається по бажанню, можна все разом. 

Любов додавати обов'язково, бо без неї нічого не вийде. 

Отже, любі друзі! 

Ліземо в погріб (на балкон, в тумбочку) дістаємо найстаріше варення. Якщо воно почало трохи загравати до вас, або набуло спиртового присмаку це тільки плюс. У мене завжди є проблема з поїданням варення. Багато банок залишилось ще від чоловікової бабусі, якої вже немає 7 рочків. Горілку я не жену, а викинути рука не піднімається, бо воно в гарному стані. Я вже спробувала з малиновим желе, перетертою смородиною і абрикосовим джемом.

Беремо миску "з запасом" і виливаємо стакан варення. У варення висипаємо соду і перемішуємо. Варення з содою вступають в дивні відносини і починають з'ясовувати стосунки хвилин 10-15. 

Поки варення гасить соду, ми взбиваємо яйце з цукром і туди додаємо кефір (сметану). Ніжно перемішуємо варення з содою і отриману суміш. Так само ніжно додаємо мукички. Не забуваємо додати горішки (ізюм, мак...). 

Змащуємо форму і випікаємо досить довго при 180 (людоньки, де на клаві кнопочка "градуси"?) Час випікання залежить від товщини кексу. Я печу в формах для хлібу 60-80 хвилин. Форми наповнюю до половини. Саме головне не пхати носа в духовку, поки тісто не підніметься і не зафіксує форму. Якщо впаде, то торба... кекс не секс! Тісто впало - все пропало. Готовність перевіряю дерев'яною шпажкою. 

Кекс виходить насиченого смаку і приємно-вологий.

Смачного!


23

Коментарі

112.02.16, 14:48

узяла на заметку

    212.02.16, 14:54

    Взяла в обране, просто і підозрюю, що смачно! Дякую!
    А з довгостоячим варенням ти б не ризикувала. Воно у тебе під якими кришками?

      312.02.16, 15:00

      в мій час його називали Бідний студент

        Гість: Fragile

        412.02.16, 15:25

        Прикольный рецепт, а у меня этого варенья завались, только весна на носу, боюсь за талию.)

          512.02.16, 15:30

          надо попробовать

            612.02.16, 16:09Відповідь на 2 від Ми Ла

            Взяла в обране, просто і підозрюю, що смачно! Дякую!
            А з довгостоячим варенням ти б не ризикувала. Воно у тебе під якими кришками?
            В основному під тугими пластмасовими. Так ми його не їмо (кожного року закриваю нове), а в кексі проходить термообробку, тому я і не побоялася.

              712.02.16, 16:09Відповідь на 1 від Зa*рa*зa

              узяла на заметкуДёшево и сердито.

                812.02.16, 16:12Відповідь на 3 від Анна-Марія

                в мій час його називали Бідний студентА я раніше не чула про нього. Назва оправдана, бо затрат мінімум.

                  912.02.16, 16:13Відповідь на 4 від Гість: Fragile

                  Прикольный рецепт, а у меня этого варенья завались, только весна на носу, боюсь за талию.)Избавься от талии и больше не бойся

                    1012.02.16, 16:14

                    выглядит привлекательно!
                    ЗЫ: Градусы - нажать ALT и не отпуская набрать 0176. По крайней мере у меня так! 180°

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      7
                      попередня
                      наступна