Профіль

fedun

fedun

Україна, Івано-Франківськ

Рейтинг в розділі:

Сьогодні чудова погода

  • 08.11.13, 17:46
Сьогодні чудова погода, як по замовленню, навіть не очікував що так буде тепло. В обід виписали дружину з малятком. Жінка вже не могла дочекатися, бо вже їй та лікарня надоїла. Кожен день жалілася що дуже хоче додому. Мені трохи менше, але вже також дістало кожен день пробиратися у палату. І вже нарешті цей день настав. Цей сонячний радісний день
vipiska

Чи робити дитині прививки?

  • 08.11.13, 09:37
vakcin
Чи робити дитині прививки? Ми, поки що, своїй новонародженій не робили, але думаю що основні таки зробимо. Багато друзів знайомих відмовилися взагалі від прививок, бояться побічних наслідків та говорять чи це потрібно взагалі. А є такі що робили тільки основні. Переконався що в основному люди бояться робити прививки, сумніваються у якості самих прививок, та в тому що прививка зможе справді допомогти.
Що Ви думаєте стосовно цього?

Емоції татів біля роддому

  • 06.11.13, 17:30
Поки дружина відходить після народження донечки у роддомі доводиться бути часто та бачити різні емоції. Народження дітей це велика радість для їх батьків. Перш завсе це море позитиву та переживань. У кожного свої виявлення цих емоцій, в кохось просто веселий настрій, хтось плаче від щастя, а є такі що хочуть якось більше виразитись. Ходив кожен день попри це все  і не зміг втриматися та пофотографував деякі із татусевих емоцій
[ Читати далі ]

Я став татом

  • 05.11.13, 18:06
Сьогодні найщасливіший день мого життя, я став батьком

Вже від учора я замітно хвилювався. На привеликий жаль дитинка була недобре розміщена, сідничками вниз. Для родів це рахується великим ризиком і рекомендується в таких випадках робити кесерово. До останього ми надіялися що дитинка повернеться. Дружина робила різні вправи, що їй рекомендували лікарі. Навіть ще в останні дні я надіявся на диво. Та дива не сталося, і прийшлось робити планове кесерове, часу вже не було, бо закінчувався термін вагітності.
На відміну від звичайних родів, кесерево має як ряд переваг так і недоліків.
Відвели жінку в операційну, в іншому кінці коридору, мене попросили зачекати в палаті. Багато чого не розумів, був дуже розсіяний, сильно хвилювався. Тинявся то по палаті, то по коридору туди сюди. В коридорі зустрів лікаря, що мав робити операцію, познайомилися. Перекинули з ним пару слів, він мене трохи заспокоїв. Лікар дуже позитивний і приємний чоловік. Хоч я розумів що кесерово не є щось надзвичайне, його роблять зараз дуже часто, але всерівно було якось не пособі.
Тинявся по коридору, тут надійшла медсестра, нагнала мене в палату. Зараз тобі принесуть дитинку, чого тут стовбичеш, сказала накритися ковдрою, щоб зігрітися. Справа в тому, що якщо роблять кесерово, то поки зашивають маму, дитинку ставлять на груди батькові. Оголив торс, та ліг під ковдру, за пару хвилин принесли дитинку. Положили її мені на груди. Так приємно стало, ще досі відчуваю її тепло в себе на грудях. Дитинка почала крутитися, не знаю може шукала ціці. Весь час переживав, щоб вона могла дихати,  бо постійно переверталася головою вниз і впиралася губами та носом мені у груди, а я постійно перевертав її на бік, круть верть. Вона далі переверталася, настирлива. Все це час від часу супроводжувалось то сопінням то плачем. Дотягнувся до телефону і зробив пару знимків, малеча на моїх волосатих грудях:

Поки ми з дитинкою знайомились, тут вже привезли маму. Я не витримав, від радості аж сльозу пустив. Потім положили дитинку мамі. Мене переповнювали емоції. Яке це велике щастя бути батьком, я неміг навіть приблизно собі уявити. Більших позитивних переживань не відчував у своєму житті. Одне дуже шкода, що дружині зараз тяжко після операції, дуже болять шви, кровоточать, надвечір ми її трохи підняли на ноги. Вірю що завтра вже буде сама вставати та трохи ходити.

Аптека на кожному кроці

  • 02.11.13, 20:36
apteka
Не знаю як в інших містах, не звертав просто уваги. У нас в місті аптеки на кожному кроці. Впринципі зручно, шукали сьогодні ліки, невсюди все що потрібно було, зайшли в кілька аптек. Асортимент лікарств вражає. Кожна аптека якщо не сімейна то соціальна, не знаєш куди краще йти. Сподобалось, що в одній аптеці був великий мякий диванчик, можна собі комфортно посидіти відпочити, оце сервіс я розумію. А в одній нам дали карточку на знижку 15%, небагато, але всерівно приємно.

Qwant

  • 01.11.13, 22:00
Цікаву пошукову систему qwant запустили французькі розробники. Трохи покористувався новим пошуковиком, впринципі мені сподобався новий підхід.
Особливість пошукової системи qwant це розподілення пошуку паралельно по кількох різних категоріях.

 

Головна сторінка пошуковика виглядає симпатично-манімалістично, чимось нагадує google, не наляписта, великий весело розмальований логотип qwant посередині.

Пошук поділено на пять колонок категорій:
WEB - класичний пошук серед веб сайтів
NEWS - відповідно видача результатів пошуку серед новосних сайтів.

Qnowledge Graph - короткий опис про фразу пошуку, довідкові дані.

SOCIAL - пошук фрази серед блогів та соціальних мереж.

SHOPPING пошук товарів та послуг по інтернет магазинах.

Окрім цього, верхній рядок містить результат пошуку серед медія(картинки, відео), які можна зручно переглядати. Можна задати відображення тільки медія клікнувши на кнопці "more".

Виглядає результат пошуку так:

 

Воно досить незвично, на одній сторінці куча колонок. Для зручності, розробники передбачили можливість зміни дизайну під свій смак, а точніше під три різні стилі це classic view, mosaic view та list:

По замовчуванню система відобраєжається як classic view, це верхній скрін 5-ти колоночний.

Відповідно, як нескладно догадатись mosaic view це змішане відображення по всіх категоріях. Та list відображення у вигляді списку як у звичайних пошукових системах. Окрім того, справа додаткове меню, фільтр по категоріям:


Цікавий задум і новаторський підхід. Звичайно в гугл давно вже є пошук серед медія та ще багатьох різних категоріях. Але у квант наприклад набагато краще реалізований пошук по соціальним мережам, де зараз сидить багато народу і логічно що серед цьої купи інформації захочеться знайти щось корисне.

Пошуковику qwant ще рости та й рости. Є багато недороблених та незручних речей. Наприклад пошук у категорії shopping тільки по amazon. У новосній категорії часто взагалі невідбувається пошук. Категорія знань Qnowledge Graph відображається незручно, часто інформація у ній не поміщається. Судити строго небуду оскільки пошуковик qwant пропрацював ще навіть неповний рік.
Як стверджують розробники вони хочуть обігнати популярний google
. Та ще б пак, всі хочуть. Звичайно важко їм це буде зробити, google та yandex захопили ринок, люди вже звикли до них. Вони круто розвинулися, вбудовані у багатьох пристроях, містять інструменти для веб-майстрів. Але якщо їм вдасця швидко розвиватися у правильному напрямку, то можливо хто зна.

http://www.fedun.com.ua/uk/internet/165-qwant-search-engine.html

Клас, коп положив на землю мудака на ферарі

  • 29.10.13, 16:55
У нас точно такого скоро не буде, що звичайний коп зможе от так взяти і наказати мажорного порушника

Революційна реклама Apple

Реклама епл яка вийшла у 1984 році виглядала дуже продвинуто як на той час. І не дивно, Стів Джобс славився своїми рекламними штуками, вмінням переконувати, презентувати продукт і вводити людей у своє "поле спотвореної реальності". Кожна його презентація виглядала на театральне шоу, захоплювала публіку, в нього був до цього дар.
Ще весною 83-го коли Джобс планував випуск Macintosh, він вирішив що рекламний ролик повинен бути таким же дивовжним і революційним, як і сам продукт. Задачу поручили рекламному агенству, креативний директор Лі Клоу, та двоє його підопічних копірайтер Стів Хейден та Брент Томас придумали концепцію в стилі ноукової фантастики. По сценарію юна бунтарка, втікаючи від охорони, кидає молот в екран та розбиває його, з якого транслюється Великий Брат. Ролик зображав Macintosh борцем за духовні ідеали, а Apple передовою героїчною компанією, яка єдина могла протистояти злобному плану великих корпорацій поневолити світ і свідомість людей.
На зйомку ролика режисером запросили Рідлі Скота. Бюджет на той час просто дивовижний - 750 тис дол. Сам ролик не сподобався раді директорів епл, які вирішили не показувати його публіці. А от самій публіці ролик справив незабутне враження, це була просто бомба, публіка ахнула від нього, подібного ніхто раніше не бачив. В той же вечір кілька телеканалів протранслювали в новинах про нашумівший ролик, зробивши йому просто вірусну рекламу. В пресі охрестили його, як найкращий ролик всіх часів.
Правда сьогодні він не виглядає чимось неймовірним. але уявіть тоді був 84-ий

Перехід на зимовий час

  • 26.10.13, 20:57


Сьогодні в ночі відбудеться перехід на зимовий час. Тепер вранці будемо спати на годину довше, стрілки годинника переведуть на годину назад. Раніше в Україні вже намагалися скасувати перехід на зимовий та літній час, але чомусь не скасували. Перехід на зимовий/літній час впровадили з метою максимально скоригувати світловий день. Фахівці вважають що цей перехід негативно впливає на здоровя людей. Переводять годинники в більшості країни Європи та Північної Америки. Не переводять час країни Азії.
Навіть не знаю що для мене краще, вставати за темряви, чи переводити годину назад. Назад класно переводити, бо ніби спиш на годину довше. Але все це маячня, всеодно спиш скільки собі спланував, один день виходить дискомфорт. Мабуть краще переводити, зранку світліше прокидатися.