хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Qwant

  • 01.11.13, 22:00
Цікаву пошукову систему qwant запустили французькі розробники. Трохи покористувався новим пошуковиком, впринципі мені сподобався новий підхід.
Особливість пошукової системи qwant це розподілення пошуку паралельно по кількох різних категоріях.

 

Головна сторінка пошуковика виглядає симпатично-манімалістично, чимось нагадує google, не наляписта, великий весело розмальований логотип qwant посередині.

Пошук поділено на пять колонок категорій:
WEB - класичний пошук серед веб сайтів
NEWS - відповідно видача результатів пошуку серед новосних сайтів.

Qnowledge Graph - короткий опис про фразу пошуку, довідкові дані.

SOCIAL - пошук фрази серед блогів та соціальних мереж.

SHOPPING пошук товарів та послуг по інтернет магазинах.

Окрім цього, верхній рядок містить результат пошуку серед медія(картинки, відео), які можна зручно переглядати. Можна задати відображення тільки медія клікнувши на кнопці "more".

Виглядає результат пошуку так:

 

Воно досить незвично, на одній сторінці куча колонок. Для зручності, розробники передбачили можливість зміни дизайну під свій смак, а точніше під три різні стилі це classic view, mosaic view та list:

По замовчуванню система відобраєжається як classic view, це верхній скрін 5-ти колоночний.

Відповідно, як нескладно догадатись mosaic view це змішане відображення по всіх категоріях. Та list відображення у вигляді списку як у звичайних пошукових системах. Окрім того, справа додаткове меню, фільтр по категоріям:


Цікавий задум і новаторський підхід. Звичайно в гугл давно вже є пошук серед медія та ще багатьох різних категоріях. Але у квант наприклад набагато краще реалізований пошук по соціальним мережам, де зараз сидить багато народу і логічно що серед цьої купи інформації захочеться знайти щось корисне.

Пошуковику qwant ще рости та й рости. Є багато недороблених та незручних речей. Наприклад пошук у категорії shopping тільки по amazon. У новосній категорії часто взагалі невідбувається пошук. Категорія знань Qnowledge Graph відображається незручно, часто інформація у ній не поміщається. Судити строго небуду оскільки пошуковик qwant пропрацював ще навіть неповний рік.
Як стверджують розробники вони хочуть обігнати популярний google
. Та ще б пак, всі хочуть. Звичайно важко їм це буде зробити, google та yandex захопили ринок, люди вже звикли до них. Вони круто розвинулися, вбудовані у багатьох пристроях, містять інструменти для веб-майстрів. Але якщо їм вдасця швидко розвиватися у правильному напрямку, то можливо хто зна.

http://www.fedun.com.ua/uk/internet/165-qwant-search-engine.html
1

Коментарі

11.11.13, 22:36

подумала интересно будет http://habrahabr.ru/post/178501/