Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

www.zarvanycia.cc.ua Розклад Прощ у Марійскому Духовному Центрі

  • 25.03.17, 17:03

www.zarvanycia.cc.ua Розклад Прощ у Марійскому Духовному Центрі Зарваниця на 2017 рік з Четверга дев’ятого червня по суботу 21-го жовтня http://www.zarvanycia.cc.ua/timetable/list/. 

Зарваниця — село Теребовлянського району Тернопільської області. Розташоване на заході району, на лівому березі річки Стрипа. 

Центр сільради, якій також підпорядковане село Сапова. До Зарваниці приєднано хутір Раків Кут. Поштове відділення — Вишнівчицьке. 

Для християн усього світу Зарваниця добре відома чудотворною іконою і цілющим джерелом, біля якого з'являлася Божа Матір. Зараз на цьому місці споруджено Зарваницький духовний центр — комплекс церковних споруд з Собором Зарваницької Матері Божої, що належать Українській греко-католицькій церкві. 

Легенда про заснування 

Один із київських ченців чудом врятувався від ворожих наїзників і опинився на галицькому Поділлі в лісах над рікою Стрипою. Довге скитальство та нестерпний голод так знесилили його, що, умиротворений надією на допомогу Богоматері, чернець заснув. У сні відкрилась перед ним райська місцина: оповита чарівним серпанком долина, погаптована різнобарвними квітами і освітлена дивним сяйвом. В його блиску з'явилася Мати Божа з двома ангелами, які мали в руках білі лілії. Чернець упав перед Пречистою Дівою Марією на коліна. Вона із усміхом подала йому в руки край свого омофора. Пробудившись, побачив чудову долину, оточену віночком густого лісу. Раптом у росяній траві засвітилося джерело чистої води, а над ним спалахнула небесним промінням ікона Пресвятої Діви Марії з малим Ісусом на руках. 

Чернець пригадав сон і склав поклін Пречистій. Це місце, де зарвав його сон, назвав Зарваницею. Згодом він збудував біля кринички каплицю і примостив у ній ікону Богоматері. 

Сюди, почувши про чудо, почали приходити люди і поселятися. З роками у затишному видолинку виросли церква і монастир, селянські обійстя. Так почалася Зарваниця http://www.zarvanycia.cc.ua/articles/get/2/. 

Запрошуємо в паломництво у Духовний Марійский Центр Зарваниця на прощі. http://www.zarvanycia.cc.ua/aboutus/form/

4

Коментарі

126.03.17, 07:36