хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

www.zarvanycia.cc.ua Четверта Неділя Великого Посту

  • 25.03.17, 16:12

www.zarvanycia.cc.ua Четверта Неділя Великого Посту 

В той самий час, як Христос, узявши з собою трьох апостолів Петра, Якова, й Івана вийшов на гору Фавор і там преобразився решта учнів лишились внизу під горою, де вже стала збиратися чимала громада. Якийсь чоловік привів із собою біснуватого сина і просив учнів щоб уздоровили дитину. Учні пробували це зробити, але не змогли. Коли ж Ісус зійшов з гори на долину, нещасний батько став просити Ісуса щоб Він врятував його сина, - і Спаситель одним словом вигнав нечистого духа. Тоді учні запитали Ісуса, чому вони не змогли цього зробити. Ісус відповів: «Цей рід недуги нічим не можна вигнати, тільки молитвою й постом.» З цього бачимо, що піст і молитва – могутня зброя, якою треба воювати проти нечистого духа. Великого добродійства зазнав цей юнак від Ісуса: він з дитинства був обплутаний злим духом, що люто знущався над ним. Терпів хлопець, а з ним його батьки, що безпорадно дивилися щодня на його терпіння. І нарешті всі його страждання скінчилися. Ісус взяв юнака за руку і віддав батькам. 

Таке чудо, таке добродійство Божого милосердя повторюється кожного разу, коли розкаяний грішник припадає до Ісуса в покірній сповіді, благаючи повернення здоров’я для своєї душі, визволення її з підвлади диявола. І тільки всемогутня Божа сила й милосердя можуть вирвати людину з тієї неволі й розірвати пекельні кайдани. 

«Тож поверніться до мене всім серцем своїм, і постом святим, і плачем та риданням! І роздирайте серця ваші, а не одежу!» - каже старозавітній пророк Йоіл (2:12-13.) Ці слова пророка закликають нас до покути, благань до Бога простити наші гріхи. Так, як ображений батько вимагає від дитини жалю за зневагу і перепрошення, так само й Господь Бог вимагає від нас перепросин у святій сповіді й покуті за гріхи наші і за зневаги, які ми Йому вільно чи не вільно нанесли. Господь милосердний, але його милосердя полягає саме в тому, що Він прощає тим, що каються, сповідаються і прийнявши Святе Причастя обмиваються Святою кров'ю і знову стають дітьми Бога Живого і послідовниками Ісуса Христа. 

День Сповіді – це найважливіший день цілого посту, бо в цей день Христос повертається до нашого серця. Ми в глибокій покорі визнаємо свої гріхи, а священик даною владою від Христа відпускає нам гріхи. Свята Сповідь – це той квиток з яким можна мандрувати до неба, адже сказав Христос: «Хто їсть тіло моє і п'є мою кров той приймає життя вічне, і я воскрешу його в останній день Страшного Суду.» 

На цьому світі ми – подорожні. Ми ніби зібрались на летовищі і чекаємо на наш літак, що понесе нас в небесні оселі або відвезе в місце вічної покути, плачу і скреготу зубів. Нехай кожен сам себе спитає: а куди мене повезе мій літак: чи в гору, чи в долину плачу?! Чи можемо ми прочитати, що написано на нашому квитку? Нашим квитком є наша совість і якщо ми добре поглянемо, то зможемо прочитати куди ми себе спрямовуємо! Пам'ятаймо, що гріх – це недуга душі! Як лікуємо своє тіло так же треба лікувати свою душу, то ж стараймося немов до цілющої купелі дістатись до сповіді. Вслід за блудним сином скажімо: « Я встану і піду до Отця мого і скажу Йому: Я негідний твій син прийми мене як одного з твоїх слуг» і будьмо певні, що Господь не погордує нашим смиренням і розкаяним серцем і не відкине нас. Для людини, що не вірить - життя не має розв'язки. Не гасімо у собі духу віри, а пильнуймо ту іскру віри, яка жевріє у наших душах. Все можливо для того хто вірує. Чи спіткає горе нас або когось з наших близьких, чи навідає хвороба, до Господа звертаймось і Йому говорімо про всі свої печалі. Приходьмо до Нього із сльозами, молитвою, вірою «і все, чого попросите в молитві з вірою, одержите» (Мф. 21:22) Віра веде до життя вічного: «Хто вірує в Мене, - говорить Господь, - той має життя вічне» (Ін. 6:47) «Віра як навчають святі отці, є голова і корінь: коли ти збережеш її, то хоч би ти і все втратив, знову все придбаєш з більшою славою» (Ів. Злат.) Молімось, щоб не занепала віра наша! Амінь! 

Прот. Анатолій Дохват 
Millville, NJ 

3

Коментарі

126.03.17, 07:35