Нова робота для мера

На днях мер пообіцяв нездарам- дорожникам самотужки очищати від зимового сміття дороги.

Очевидно, йому ще прийдеться освоювати професію зварника по металу.

Ось вже другий тиждень батьки інструктують дітей перед походом до 21 школи обходити "стирчачу" арматуру на місці аварії по вул.Сахарова навпроти вул.Мельника.

Про аварію ніхто з комуналки та ментовки (якщо журналісти можуть називати комунальну службу "комуналкою" то і міліцейську тоді допустимо називати....) нічого пояснити не можуть.

А хто тоді буде ремонтувати? Яким коштом? Мабудь знов таки нашим!!!!

А може знайдуть виновника?


0%, 0 голосів

50%, 2 голоси

50%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Партійні страсті

Так, черговий раунд виборів вже почався. Публікуються рейтінги. Проводяться мордобої (читай - піар акції). Йдуть внутрішні партійні розборки. Набирає обертів зомбування електорату як через ЗМІ, так і через церкви та секти. При чому на еконмічеу кризу, на народні болі всім наплювати...

Філософ ХХ століття Ільїн у своїй роботі «Яд партийности»  передбачив партійні війни і, дав їм чітке визначення:

«Деление людей на партии неизбежно, ибо всюду, где люди думают, - обнаруживается и разногласие, и единомыслие; а объединение единомышленников дает им умственную уверенность увеличивает их силы в борьбе. Но дух политической партийности всегда ядовит и разлагающ. Сущность его состоит в том, что люди из честолюбия посягают на власть, ставят часть выше целого; создают атмосферу разлагающей нетерпимости; обращаются в борьбе к самым дурным средствам; становятся зловредными демагогами; превращают партийную программу в критерий добра и зла. Этим духом заряжаются одинаково как левые партии так и правые.

1.Политическая партия всегда добивается верховной власти: это ее основная цель, к этому направлены все ее усилия. Но именно поэтому во главе оказываются те люди, которые способны профессионально заниматься захватом власти, - профессионалы честолюбия. Обычно бывает так, что лишь очень немногие из них уже были у власти; почти никто из них не проверил своего умения властвовать… Итак, дух партийности выдвигает наверх профессиональных честолюбцев, непризнанных дилетантов, политических карьеристов.

2. Всякая партия представляет лишь меньшинство людей в стране… Поэтому «победа» любой партии при любой избирательной системе дает меньшинству власть над большинством. Это меньшинство, восходящее к власти снизу и лишенное традиций здоровой государственности, несет с собою интересы того народного слоя, которому его программа «угодила» и который поэтому за него голосовал… Дух партийности разжигает своекорыстие классов и групп и тем самым искажает и предает государственное дело.

3. Всякая партия хотела бы иметь страстных приверженцев. Страстность есть залог избирательной «победы», бурная пропаганда, настойчивая агитация, темпераментные речи – все это приобретает голоса для выборов и … сбивает людей, лишает их собственного мнения и навязывает им партийный трафарет… Дух партийности затемняет у людей разум и правосознание, создавая атмосферу нетерпимости, разъединения и гражданской войны.

4. Вборьбе за власть одержимые партийные честолюбцы обычно обращаются ко всем  средствам и не останавливаются даже перед самыми низкими… Дух партийности расшатывает у людей совесть и честь и незаметно ведет их на путь продажности и уголовщины.

5. В этой атмосфере и выборы, и партийное правление становятся делом порочной демагогии: партии,… развращая народ, постепенно доводят его до состояния черни… Итак, дух партийности развращает народ и ведет государство к гибели.

6. При всем этом партийный дух создает своего рода массовый психоз в пределах самой партии…"

Невже розум людини міг передбачити в далекому минулому наше сьогодення. Та бери любу партію з українського парламенту  і  вся її діяльність вкладається у наведене Ільїним... 



Ямковий ремонт.

   

На вулиці Івана-Франка побачив яскраву ілюстрацію терміну «Ямочний ремонт», який за визначенням пересічних мешканців міста означає безрезультатні дії влади по замилюванню очей електорату по устрою доріг з метою незаконного отримування надприбутків.

«Ямочний ремонт» претендує посісти почесне місце серед  слів-мігрантів у мовах країн світу на рівні з російським СПУТНИК. Бо дуже тяжко перекласти це «понятіє» американцю, іспанцю, німцю та  вже і білорусу. Дожилися!

 

Роздуми надвечір.

  • 04.03.13, 21:04

У кінці дня зустрів знаймого, який щойно повернувся із московських заробіків. З розмови довідався  як то уникнути небажаних перевірок поліцаями:

1. У транспорті читати книжки.

2. На вулицях дивитись не по екзотам, а під ноги.

 Ці невеличкі хитрощі  новітніх остарбайтерів дають можлиість злитися із москвичами. І тут я задумався: а чи не я той заробітчанин , а коли я роздивлявся рідне місто , коли мав час без поспіху глянути вгору та навкруги? То все під ноги дивишся, щоб не влетіти в якусь калюжу або багно...

Зупинився. Придивився. Здивувася. Зафотографував на мобільник. Дещо нечітко, а мені нравиться!

Таки варто деколи оглянутись навкруги у щоденній гонитві по життю.

Причуди новітньої рідної мови

Тільки що зі сміхом відірвався від телевізора: на каналі 1+1 у випуску ТСН щодо стану здоров"я Єлізавети ІІ кареспондент з Лондона вживав до неї у різгних відмінках слово "МОНАРХ". Після чого занадто розмальована ведуча ТСН  з того ж таки приводу називала її то МОНАРШИЦЕЮ, то МОНАРХКОЮ.

"Редархтоки" ТСН, та вже якось визначтесь щодо рідної мови. Не знаєте, то вже зверніться до нашої університетської еліти. 

Але прошу, не рвіть наші вуха отими викрутасами : МАЙОРКА (жінка майор), АВТА (автомобіль), та інш.(тяжко пригадати оті ідіоми...). Невже про таку мову мріяв Тарас Григорович?


9%, 1 голос

55%, 6 голосів

18%, 2 голоси

18%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Івано-Франківське ЄРЦ знущається над людьми

Нещодавно керівник ЄРЦ дозволив собі хамську виходку (не першу і , мабудь, не останню) щодо старшого покоління!

http://firtka.if.ua/?action=show&id=32582

Для загалу: ЄРЦ-єдиний розрахунковий центр, який є протеже "СВОБОДИ" і є протиставленням  пресловутих(?) ЖЕКів.


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

100%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Рибалка!

  • 27.02.13, 08:03
 privet Тільки зайшов до дому. З рибалки, яку організував для друзів з блогу. Враження -ura boyan beer2 tostФото потімpoka

20%, 1 голос

80%, 4 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Наша біда - дороги, які будують дурні!

 Т

Останнім часом з усіх каналів тільки і чуеш про перевірки прокуратурою то Облавтодору, то комунальних дорожників. Звучать переможні реляції про виявлені упущення в їх роботі, називаються суми з багатьма нулями, які чи то неправильно використані, чи то вкрадені (як на мою думку - поділені з прокуратурою!), навіть вказуються посадівці, яких притягнули до дисциплінарної відповідальності... Слухаючи цю балаканину, починаєш розуміти, що дурнями пошивають нас. Хіба не дурні платять податки та з надією чекають за це справних доріг.

А що маємо? (так і проситься цитата першого гаранта) Дороги,  які гості з Білорусії назвали напрямками руху. Тротуари, по яких у нормальному взутті не пройти, треба гірські вібрами вбирати. Ага, ледь не забув, ще маємо ціле племя начальничків від дороги, які для керування ремонтним процесом купують за кошт держави наворочені позашляховики, бо на Таврії не з руки керувати, а то ще й втопитися можно серед дороги в калабані.

А що робити? Досвід останніх років показав, що тільки активні акції громади можуть змусити можновладців відмовитись від відкатів та розкрадання. А як заставити прокуратуру та суди реально покарати тих дурнів, що довели наші дороги до краю (тому машини вже освоюють тротуари та фоси)? Якщо не можуть доказати розкрадання, то нехай карають за халатність, недбалість, за посадові злочини!Нехай відшкодовують знищені автівки та платять пенсії сиротам загиблих у ДТП!

Хтось скаже: ти диви який кровожерливий. А як то Всевишньому слухати прокльони та матюки водіїв, пасажирів і пішоходів? А якщо всі ці побажання відбудуться? - Жахлива  буде картина... Тому, поки не пізно,дорожники, до роботи або з повинною до буцигарні. Для таких чиновників я пропоную найстрашнішу міру покарання: довіку ремонтувати дороги, особисто, а то ще й у колонії керівну посаду прикуплять. 

Оце пишу і думаю, а чи буде користь з цього. А таки буде.! Бо думка до думки додастся, розійдеться, розрухає людей до дій. Бо ніхто крім нас  не зробить життя кращим.


0%, 0 голосів

7%, 1 голос

79%, 11 голосів

0%, 0 голосів

14%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Щодо фашизму

  • 18.02.13, 10:31

Генасамблея ООН прийняла резолюцію про неприпустимість героїзації нацизму.

За резолюцію проголосувало 130 держав, проти виступили три країни - США, Канада та Палау, ще 54 країни при голосуванні утрималися.

Резолюція «Героїзація нацизму: неприпустимість певних видів практики, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації, ксенофобії і пов'язаної з ними нетерпимості» раніше була схвалена Третього комітету ГА ООН.


У документі, зокрема, виражається серйозна стурбованість підйомом екстремістських рухів та політичних партій, що пропагують расизм, етноцентризм і ксенофобію, займаються розповсюдженням ідеології фашизму і расової переваги. Резолюція засуджує прославляння нацистського руху і колишніх членів організації «Ваффен-СС», у тому числі відкриття пам'ятників і меморіалів, а також проведення публічних демонстрацій з вихвалянням нацистського минулого, нацистського руху і неонацизму.


http://g.i.ua/?_url=http%3A%2F%2Fwww.kommersant.ua%2Fnews%2F2095107

Оце, як на мою думку, і є дійсною вуідповіддю на питання у попередній замітці: за чією командою на порталі розкручуються ксенофобські та антисемітські настрої!poka

Чимось американський новий порядок у світі нагадує мені порядок, який не вдалось встановити Гітлеруdeath

Думаю, що багато хто із  еліти як містечкової так і глобальноправячої хотів би приміряти цей костюмчик.... який по локоть у крові...

Антисемітизм - кому це вигідно?

А чого оце останнім часом на потралі, як за командою, почастішали виступи антисемітів? А може дійсно за працює команда? Виникає довічне питання:  а кому це вигідно?

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

38%, 3 голоси

63%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.