Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Страйк сього дня. Це тільки початок

  • 16.09.13, 23:03

http://blog.i.ua/user/5721654/1166670/
Цей матеріал було опубліковано на блогах та місцевих ЗМІ ще у лютому місяці цього року. Але актуальність піднятих питань не стала менше. Не стала менше у наслідок безкарності того "Бєзпрєдєла"(як я не люблю це занесене з російської слово, але не можу знайти у рідній мові смачного синоніма).  Бо на мою заяву до прокуратури прийшла відповідь зі підписом того самого начальника ЄРЦ, на злочини в роботі якого вказувалось у заяві...
По перше, у кращих українських традиціях за "свободу слова" (Шустер тут ні до чого) мене було покарано відключенням газової колонки. При чому ніхто з співучасників показового побиття навіть не старалися прикрити мотиви. Так відкрито в очі і казали: нема чого про нас писати... є кому писати за гроші, а "самодєятельності із критикою"  нам не треба!
Страта відбувалась за наступним сценарієм: після зустрічі з очільником підрядника ЄРЦ  по перевірці димових та вентиляційних каналів - ПП "Івано-Франківськпромсервіс" (після зустрічі де я не отримав жодної відповіді на питання щодо законності їх діяльності, а питання я вже ставив як експерт, правда колишній, хоча колишніх експертів не буває),  до мене єдиного з усього будинку завітала бригада з "газконтори" та від’єднала газову колонку... На мої питання, зазначили, що то є планова перевірка... Навіть оком не моргнули... Хоча я на руках вже мав копію кляузи  ПП "Івано-Франківськпромсервіс" до їхнього очільника вже з візою про відключення у моїй квартирі. Причину у акті вказали одну: підключення вихлопу колонки до вентиляційного каналу. На мої протести інспектори не звертали увагу, бо мали пряму вказівку на відключення.
Наступного дня після екзекуції волав до головних інженерів як міської, так і обласної "газконтори". Відповідь одна: "Є лист. Ми маємо реагувати..." Навіть після того, як я таки добився від них  хоч оком глянути до моїх документів з архіву, і як було визнано, що у мене по факту все зроблено згідно проекту, то все одно звучало зомбоване: "Є  лист. Ми маємо реагувати". Ну що ж, слід признати, екзекуція подіяла - відлежав у лікарні, бо не кожен день одноразово втрачаєш ілюзії щодо порядності можновладців... Хоча є і плюси: почав регулярно купатися у річці...
Друге, до чого призвела безкарність, виявилося вже у більших масштабах. Тиждень тому, так само по кляузі  того самого приватника, «газконтора» без вручення приписів та попереджень взяла та і відключила вже цілий 5-ти поверховий будинок у нашому місті за адресою по вул. Набережна, 4А. Мотивували тим, що біля 40 років будинок експлуатувався з грубими порушеннями, які допустили будівельники ( якісь перекоси при монтажі), а ще при встановленні шатрового даху щось наплутали з димарями.

Мешканці в шоці тиждень сиділи без газу. От сього дня їх таки прорвало. Перед тим волалиі до влади, і до прокуратури… Були навіть пропозиції перекривати дороги… Таки зійшлися до місця події, дякуючи діям небайдужих, і представники ЄРЦ, і комунального департаменту, і «газконтори». І мене запросили. Були і журналісти з різноманітних ЗМІ, у тому числі і «Бріз», і «1+1», і «ICTV»

Можновладці та приспішники назвали це  дійство «вирішенням питання». У мешканців найшлося багато інших висловів.

Слід відмітити професійні дії заступника начальника міського комунального департаменту, який таки не допустив виходу людей на блокування магістралі, заводив спровоковані ерцеоністами та їх підрядниками викрики  у русло дискусії. І, під кінець дійства, вивів до логічного рішення: газ підключити, за умови відключення газових колонок з несправними димоходами. Були викликані  бригади газовиків. На тому всі і розійшлися. Це було бвля 16 години.

Але ж, по закону жанру, у нас не може все бути по мудрому. От декілька хвилин тому додзвонився до будинкового активіста, кореспондента агенції «Бріз».  Сергій повідомив, що майстри з «газконтори» взялися вирізати всі колонки підряд, навіть ті, що у актах приватних підрядників не фігурують. Мешканці уперлися і не даються. Так, що на 23 годину принаймні  3 стояки з будинку не підключені до газопостачання і надалі… Щодо цих новин, то – «далі буде»…

А тепер аналіз того, що відбулося. На мою думку, оціночну, все це спровоковано корисними діями керівників - ПП "Івано-Франківськпромсервіс" та «газконтори», які цим забезпечують своє безбідне існування та додаткові об’єми роботи на роки ( виникає колізія і з «вирішенням питання», також і ростуть кількісно замовлення проектів та на виконання інших робіт, прибутки магазинів ).

Менше усього їх турбувала безпека мешканців, яким вони у захльоб просторікували про небезпеку зворотньої тяги при встановлення пластикових вікон. Бо чого тоді  я був вимушений доводити людям просте рішення цієї проблеми : у рамах вікон робити незатуляємі отвори для постійного притоку повітря. А того, що цей нехитрий прийом ламає всю їх концепцію відключень.

Увага! Це тільки «пробний камінь». Якщо це пройде, то завтра чекайте отих посіпак і у себе вдома…Невже хтось вірить у наше слов’янське - «може минеться»? Ні, не пройде стороною від Вас та Ваших родин оте лихо, бо занадто великі гроші приносять такі  дії (біля десяти квартиронаймачів вже побігли та придбали колонки із викидом назовні, не знаючи про необхідність змін до техумов та виготовлення проекту, про замовлення бригади на підключення, а це також немалі гроші)

Начуваймося!

1

Коментарі

116.09.13, 23:07

Начуваймося!
Нечуваймося! граматей

    218.09.13, 19:00Відповідь на 1 від НеЖриМоэСало5

    Начуваймося!
    Нечуваймося! граматей
    і читаймо Івана Франка