Провідним вікторини «Креативний клас» стане Олександр Пушной


Найближчим часом на каналі СТС в ефір вийде програма «Креативний клас». Провідним вікторини для учнів старших класів стане Олександр Пишний.

Старшокласники, які беруть участь у зйомках, позмагаються у знаннях математики, умінні логічно мислити, доведуть свою грамотність. У планах творців відзняти п'ять випусків програми. Присвячена вікторина буде майбутнім випускних іспитів, які незабаром доведеться здавати російським випускникам.

На сьогоднішній день оголошено набір бажаючих взяти участь у вікторині. Кастинг проходитиме в 12 містах Росії. За його результатами на зйомки програми будуть запрошені 60 старшокласників. Організатори відзначають, що в кожному випуску передачі «Креативний клас» змагання проходитимуть між шістьма учасниками. Десять школярів, які потраплять у фінал, будуть запрошені для нагородження на свято «Червоні вітрила», організований для випускників Санкт-Петербурга.

Співведучою Олександра Хутрового стане Наталія Земцова - актриса, що прославилася ролями в серіалах «Любов на районі» і «Вісімдесяті».

Варто відзначити, що Олександр Пишний раніше вів передачу «Хто розумніший за п'ятикласника?». Ця вікторина давала шанс гравцям згадати шкільну програму, відповівши на ряд питань. Проте довго передача не проіснувала. У тому ж 2007 році вона була закрита. Причиною стала відсутність фінансування.

У 2007 році в ефір каналу вийшла програма, яка стала аналогом німецької передачі «Galileo». Провідним її став Олександр Пишний, який і продовжує роботу над даним проектом.

Також варто нагадати, що раніше на каналі СТС виходила в ефір програма для дітей шкільного віку «Найрозумніший». Проте в кінці 2012 року керівництво каналу дало розпорядження про її закриття. Ще на початку 2011 року ведуча Тіна Канделакі звернулася до президента Російської Федерації Дмитра Медведєва, у відкритому листі попросивши про допомогу, яку необхідно було надати дітям, що вийшли у фінал. Тоді ж відома ведуча з жалем відзначила, що канал прагне лише розважити глядача. Школярам ж залишається адаптуватися в дорослому жорстокому світі.

Зірок довели до «Вишки»


Перший канал почав знімати шоу під назвою «Вишка». Тут зіркам доведеться всіх здивувати своїм умінням стрибати у воду. Чим тільки «бідні» зірки не займалися з подачі телебачення - і на ринг, і на лід, в цирк і в армію. Ось тільки на ферму ще не запрошували, та на завод - але це, можливо, ще попереду. На сьогодні зірок зібрав басейн СК «Олімпійський».

Вишки - на будь-який смак, від трьох до десяти метрів, і судді, не просто суворі, а дуже суворі. Склад суддів передбачає прийдешні скандали. Справа в тому, що у складі суддівської бригади - Станіслав Садальський, блогер-скандаліст і відомий актор. У перших же своїх словах він погрожує говорити всю правду, а судити стрибки, спираючись виключно на власні переваги. Зірки явно незадоволені: чи не кожну правду вони хотіли б почути від Садальського в ефірі.

Якщо судді - втілення строгості, то компенсувати це повинні ведучі, постійно усміхнені і добрі. Незмінні конферансьє, яких ми звикли бачити на Першому - Іван Ургант, Анастасія Заворотнюк, Олександр Олешко, Нонна Гришаєва - у цій програмі нас не порадують своєю присутністю. Вести шоу і коментувати рекордні досягнення зірок стануть провідні абсолютно нові - Віктор Васильєв і актриса Катерина Шпіца (глядач з нею знайомий по фільму «Метро», який нещодавно лідирував у кінопрокаті). У басейн вона з'явилася на височенних підборах, ходити на яких їй абсолютно незручно, і доводиться весь час знімати, щоб дати хоч якийсь відпочинок ногам. Пройшов слух, що ці туфлі дала Катерині на час зйомок сама Ксенія Собчак.

Принцип проведення шоу - такий же, як і інших аналогічних проектах: кожному медійного персонажу надається супровід у вигляді спортсмена-професіонала, який виступає в ролі тренера і наставника. Перше враження - нічого складного в цих стрибках немає: що вже тут складного - зістрибнути вниз. Але виявляється, що за кожним стрибком, навіть з вигляду простим - багатоденні тренування.

Ось співачка Севара, зірка шоу «Голос», прийшла в басейн з перев'язаною рукою: на тренуванні вона відпрацьовувала стрибок на батуті і, невдало приземлившись, зламала палець. Але з шоу не вибула і готується до стрибків. Вона, між іншим, відрізняється від усіх учасників своїм одягом - на ній не купальник, а закритий костюм для плавання: релігія оголювати тіло не дозволяє.

Кожен учасник отримує бали, які виставляють судді, і в остаточній оцінці враховується складність стрибка, для чого вводиться коефіцієнт складності. У Севари він на середньому рівні - 2,0. Стрибає співачка відмінно, хоча глядачі перешіптуються: «Вона ж чудово співає, навіщо їй цей проект?».

«Від цього божевілля всі нормальні зірки відмовилися, ось мене і покликали, - говорить Олександр Фадєєв (Данко), показуючи на обличчі садна від невдалого приводнення. - У мене все тіло боліло спочатку, про камеру головою вдарився, сальто роблячи. Журі, схоже, не розуміє, що це дуже складно - стрибнути з висоти у воду, якщо раніше не доводилося цього робити ніколи. Для нас всього 10-11 тренувань організували, за цей час до висоті звикнути неможливо ».

Втім, Данко, мабуть, свої здібності применшує: його стрибок насичений складними елементами і оцінюється коефіцієнтом складності 3,3. Весь зал в захваті, а Садальський ставить 7 балів з 10 можливих. Але зал, вражений стрибком Данко, вже захоплюється стрибком Вікторії Боні, колишньої учасниці «Дому-2». Вона примудряється виконати абсолютно новий і дуже складний елемент, раніше у великому спорті не практикувався. До того ж вона виконує свій стрибок абсолютно синхронно своєму наставнику - це особливо цінується. Всі в захваті, а Садальський знову прискіпується. Чомусь йому надзвичайно хочеться розпитати Вікторію Боню про подробиці її заміжжя.

Взагалі цей суддя дістає практично всіх. Дану Борисову він, наприклад, намагається розпитати, як і на який термін у неї відібрали водійські права за їзду за кермом у нетверезому стані. Правда, досвідчена ведуча не втрачається і тут - відповіддю служить продемонстрована судді частина філе тіла. Садальський прийшов у захват і поставив високу оцінку.

Світлана Куріцин, та сама Свєта з Іванова, що вийшла на участь у цьому проекті поряд з іншими зірками, теж отримує від Садальського порцію критики. Вона, до речі, схудла, придбала спортивний вигляд і показує непогані результати. Коли Садальський згадав її участь в інших проектах, таких, як програма «Давай одружимося», вона гордо відповіла: «Піар я завжди у вас вчилася!».

Світла перестала нагадувати ту скромну дівчину, яка прославилася роликом «Ми стали більш краще одягатися». Вона готова у найсміливіших позах позувати перед камерами в купальнику, хоча розмов з журналістами уникає і коментує лише ті питання, які мають відношення до даного проекту. Помітно, що Свєта з Іванова готова далеко піти.

Очікується, що шоу «Вишка» вийде на екрани в травні цього року, так що скоро ми ближче познайомимося з досягненнями зірок у цьому екстремальному виді спорту.

На «ТВ Центрі» розкажуть історію ТБ


З 17-го квітня на телеканалі «ТВ центр» стартує цикл телевізійних документальних програм, які розкажуть про те, як створювалося вітчизняне телебачення. Назва для прем'єри обрано не випадково - «Говорить і показує Москва». В якості ведучого нового проекту глядачі побачать Анатолія Лисенка, президента міжнародної академії телерадіомовлення і за сумісництвом - генерального директора Громадського телебачення.

Згідно з інформацією, викладеною в прес-релізі, Анатолій Лисенко досить іронічно і легко піднесе факти з історії колись популярних і всім знайомих передач радянського періоду, створення яких часто передувало зміні епох і великих змін в історії держави.

Глядачі побачать в ефірі телеканалу всього шість фільмів з циклу, тривалість кожної стрічки - 26 хвилин. Історія ТБ буде представлена з перших днів виникнення до початку 90-х років. Вихід телепередач в ефір відбуватиметься з середини квітня у вихідні (суботу та неділю), а також на першотравневі свята, о 00 годині 40 хвилин. Фільми цікаві присутніми в них унікальними і рідкісними кадрами, невідомими широкому глядачеві, але розкривають багато секретів вітчизняного ТБ. Глядачі зможуть побачити кінохроніку минулих років, фрагменти програм і сюжети з архіву Держтелерадіофонду.

У першому фільмі розповідь про історичне минуле вітчизняного ТБ почнеться з моменту створення (1934 р.) і перший фільм розповість про те, як створювалося телевізійне обладнання. Друга стрічка розповість про події 1956 року народження, який став переломним моментом у розвитку телемовлення: передачі та програми з цього часу стали виходити регулярно. Анатолій Лисенко представить архівний матеріал і розповість про те, що собою являла «Шаболовка». Фільм третій оповідає про ТБ 60-х і про те, як зароджувалися найулюбленіші і популярні програми, а також з якими труднощами доводилося стикатися телевізійникам тих років при проведенні прямих ефірів. Четверта стрічка представить огляд «золотого століття», і глядачам буде цікаво дізнатися про створення телецентру в Останкіно, а також про те, як створювалися найпопулярніші передачі: КВН, «Кабачок 13 стільців» і ін

П'ятий фільм присвячений епосі нових технологій на ТБ, мистецтву відеозапису і монтажу. І заключна шоста стрічка розповість про події 80-х років, освітленні Олімпіади в Москві та технічних нововведення того часу. Глядачам буде цікаво дізнатися про історію створення популярних телепередач того часу: розважальної програми «Веселі хлопці», інтелектуального проекту «Що? Де? Коли? », Захоплюючій передачі« Це ви можете »і революційного« Погляду ».