хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Десять чудових куточків в Україні.

Десять куточків природи в Україні.

Маловідома але така мальовнича Україна — ТОП-10

В Україні, звичайно ж, не 10, не 15 -ть і навіть не 50 мальовничих яскравих природних куточків - їх тисячі, і тисячі.

Як пише сайт irpin.today недаремно невимовну красу нащої України дуже часто порівнюють зі Швейцарією, або суровою красою Скандинавії або Грецією чи Туречинною.  Та будемо між собою відвертими, на привеликий жаль, більшість мешканців України, не кажучи вже про закордонних туристів, навіть не підозрюють про існування цих мальовничих  місць. Причому навіть якщо вони знаходяться зовсім поруч від вашого місця проживання. Цілком зрозуміло, що розповісти про всі унікальних природні місця України – в одному матеріалі неможливо. Тому ми вибрали не тільки 10 найбільш унікальних, але й одночасно 10 найбільш маловідомих куточків України.

Так що, плануючи свій відпочинок на вихідні, не тільки згадайте про них, але і поставте їх собі у закладку.

Десять куточків природи в Україні.

1. Оконські джерела

Де: Волинська область, Маневицький район.

Майже в центрі озера Окніще розташовані два потужних джерела карстових вод. Вода виходить з-під землі зі значним тиском, утворюючи на поверхні озера два куполоподібних фонтани. Температура води цілий рік однакова – майже 9 ° С, тому навіть у сувору зиму озеро не замерзає. Особливістю води є те, що вона не піддається газуванню. З часом джерела утворили невелике озеро глибиною 3 м і площею 0,5 га.

001jj1si

2. Яблуня-колонія

Де: місто Кролевець Сумської області
Незвичайна яблуня, віком понад 220 років – одне з найхимерніших дерев у світі. Колонія, що складається з 15 пов’язаних між собою родинних дерев, займає площу більше тисячі квадратних метрів.
Згідно з легендою, яблуню посадив князь Петро Сергєєв з роду Мещерських, і після його смерті дерево почало тужити по ньому, пригинаючись до землі. Знаходиться дивовижне дерево в місті Кролевець Сумської області (вулиця Андріївська, 71), куди можна дістатися залізницею або на авто.

002600x1000

3. Річка Случ.

Одна з найкрасивіших річок в Україні. І одночасно одна з самих маловідомих. Береги річки Случ часто порівнюють зі Швейцарією. Навіть існує Надслучанській регіональний ландшафтний парк, який так і називається «Надслучаньска Швейцарія». Але, на наш погляд найбільш красиві місця в басейні річки Случ, знаходяться у Баранівському районі Житомирської області.

sluch899

4. Кам’яне село

Де: Житомирська область, Олевський район.
Камяне урочище – це скупчення великих валунів, які займають близько 15 гектарів лісу, і є одним з найзагадковіших місць України. Існують дві гіпотези виникнення урочища. Згідно з однією, 20000 років тому валуни були принесені льодовиком, відповідно до іншого – вони є залишками підніжжя древніх повністю зниклих гір, оголеними льодовиком від грунтових нашарувань.
Багато каміння обрисами нагадують сільські будинки, тут є своя “площа” зі “школою”, а також “церква”.

kamyane8bw83

5. Озеро Синевир (Карпати)

Синевир – озеро чудової, невимовної краси, оповите смарагдовими лісами й засніженими вершинами Карпатських вершин.

Читати далі - мальовнича Україна — ТОП-10

1

Коментарі