хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Суддя Геннадій Кухтін забрав лінолеум та люстри

  • 17.08.22, 19:53

Суддя Геннадій Кухтін забрав лінолеум та люстри

Як пишуть на сайті ІА ГО Антикорупційна правозахисна рада, суддя Індустріального суду Геннадій Кухтін, незважаючи на мільйонні статки свої та дружини, дороге рухоме та нерухоме майно, забрав лінолеум та люстри з кабінету суду, який його змусили покинути

 В поле зору журналістів Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» суддя Геннадій Кухтін, який забрав лінолеум та люстри зі свого кабінету, потрапляв і раніше. Саме суддя Кухтін, випустив зі слідчого ізолятора осіб, які підозрюються у нападі на голову інформагентства Олександра Снісара з метою вбивства. Розберемося чому наша редакція звернула увагу на те, що суддя Геннадій Кухтін забрав лінолеум, люстри зі свого кабінету.

Після окупації частини території України збройними силами росії, судді які працювали на окупованих територіях, були відряджені в інші суди України. Рішенням голови Верховного Суду від 12.05.2022 № 153/0/149-22 суддю Бердянського міськрайонного суду Запорізької області Олександра Мариніна відрядили до Індустріального суду міста Дніпра.

Судья Геннадий Кухтин забрал линолеум и люстры            Законодавство України чітко регламентує умови, в тому числі і побутові, в яких суддя має здійснювати судочинство. Згідно ч.2 ст.139 Закону «Про судоустрій і статус суддів» суддя забезпечується окремим кабінетом, робочим місцем та необхідними для роботи засобами.

Згідно ДБН України В.2.2-26:2010 «Будинки і споруди суди» площа кабінету судді в тому ж Індустріальному судді має складати 12-18 м2. До цього треба додати площу кабінету помічника судді (8 м2 на одну особу) та площу кімнати секретаря судового засідання (7 м2 на одну особу). Отже мінімальна площа робочих приміщень для кожного судді Індустріального суду має складати 27 м2.

Мінімум 27 ммав отримати відряджений суддя Олександр Маринін, коли прибув до Індустріального суду на підставі Рішення голови ВСУ. Але станом на 28.07.2022 площа робочих приміщень, які отримав суддя Олександр Маринін складала 0 м2. Тобто суддя, який приїхав з окупованих територій мав здійснювати судочинство, не маючи ніякого робочого місця.  

Згідно відповіді голови Індустріального суду Юрія Шофаренко, найбільшу робочу площу (101,4 м2) в судді займає суддя Геннадій Кухтін. Очевидно, що частину цієї площі і мав би звільнити Кухтін, аби суддя Олександр Маринін отримав би робоче місце.

Суддя Геннадій Кухтін забрав лінолеум та люстри07.07.2022 голова Індустріального суду Юрій Шофаренко видає Розпорядження № 23. За цим Розпорядженням суддя Кухтін мав звільнити своє кімнату відпочинку, площа якої складала 49,9 м2. Цієї площі б цілком вистачило новоприбулому судді для виконання своїх функцій. Але Геннадій Кухтін виконувати Розпорядження голови суду не став, очевидно, не маючи наміру звільняти кімнату відпочинку. Після голови Індустріального суду до Кухтіна звернулась начальниця територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Анна Ігнатьєва. Але Кухтін і цього разу не звільнив свою кімнату відпочинку.

Цікаво, що площа, яку займає суддя Кухтін не обмежується 101,4 м2. Згідно плану приміщення Індустріального суду Геннадій Кухтін розташувався у приміщеннях загальною площею 288,7 м2.

Ця площа складається з:

• приміщення, загальною площею 51,5 м2 (кабінет № 201);

• приміщення, загальною площею 7,9 м2 (підсобне приміщення);

• приміщення, загальною площею 2,7 м2 (санвузол);

• приміщення, загальною площею 3 м2 (коридор);

• приміщення, загальною площею 49,9 м2 (кімната відпочинку);

• приміщення, загальною площею 33 м2 (кабінет № 202 приймальня);

• приміщення, загальною площею 8 м2 (коридор);

• приміщення, загальною площею 18,3 м2 (коридор);

• приміщення, загальною площею 14,6 м2 (санвузол та кімната відпочинку);

• приміщення, загальною площею 99,8 м2(зал судових засідань № 5).

В червні Голова Верховного Суду Всеволод Князєв відзначив, що війна стала тією надзвичайною ситуацією, що примусила наших суддів працювати по-іншому. Але можуть виникнути сумніви, що війна змусила суддю Кухтіна працювати по-іншому. Так пан Кухтін довгий час ігнорував Розпорядження Голови Індустріального суду і не звільняв свою кімнату відпочинку для судді, який прибув з окупованих території.  

Журналістів Інформаційного агентство ГО «Антикорупційна правозахисна рада» та наших партнерів зацікавила така тверда позиція Кухтніа щодо небажання віддати кімнату відпочинку судді Мариніну. Для з’ясування обставин ми звернулися до Індустріального суду з проханням записати інтерв’ю з суддями цього суду. В тому числі інтерв’ю просили записати із суддею Геннадієм Кухтіним.

Суддя Геннадій Кухтін забрав лінолеум та люстриАле після нашої заяви про коментар суддя Кухтін неочікувано звільнив кімнату відпочинку. Але  з приміщення Кухтін пішов не просто забравши особисті речі, які знаходилися в кімнаті відпочинку.

Судья Геннадий Кухтин забрал линолеум и люстрыСуддя Геннадій Кухтін забрав лінолеум, люстри, карнизи, решітки опалення. Виніс з кабінету все, що там було, лишив лише ліпнину на стелі.

Таку позицію Кухтіна можна було б пояснити його важким матеріальним становищем  і бажанням продати на ринку лінолеум, люстри та інше майно. Можливо Кухтін розраховував на виручені від продажу лінолеуму гроші купити дружині італійські чоботи або продукти в маркеті?

Але це наївні припущення.  Згідно дослідження декларації Геннадія Кухтіна він є заможною людиною. Так в 2020 році Кухтін заробив 1 284 461 гривень, а його дружина 2 769 146 гривень. До цього треба додати земельні ділянки, нерухомість, автомобілі, якими володіє подружжя Кухтіних.

Те, що Кухтін виніс все зі свого кабінету, свідчить про те, що лишати кабінет судді Олександру Мариніну він дуже не хотів. Те що суддя виїхав з міста, яке окупували росіяни і мав почати працювати в Дніпрі, Кухтіна мало непокоїло. Найбільше його непокоїло те, що він лишився без кімнати відпочинку.



3

Коментарі

117.08.22, 20:47

У него на харе всё написано!!

    217.08.22, 21:54

    На роботі треба відпочивати)))

      319.08.22, 11:04

      На палю підора!