хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Парковка біля цирку дніпра

  • 08.08.21, 10:23

hlavnyj-rysunok-1-scaled-e1628278059129.jpg

Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, на місті багаторічних блакитних ялинок біля цирку Дніпра фірмою Вадима Єрмолаєва з порушеннями будується парковка для автотранспорту.

         Минулого літа біля дніпровського цирку спиляли більше десяти блакитних ялинок, які були цілком здорові. Подія обурила все місто. Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко тоді заявив, що міська влада дозволів на видалення дерев не надавала. А виконуючий обов’язки міського голови Дніпра Едуард Підлубний з даного приводу навіть написав відповідну заяву начальнику Дніпровського відділу Національної поліції ГУНП у Дніпропетровській області С.Бухінніку. В заяві пан Підлубний зазначав, що невідомі особи вирубали блакитні ялинки біля цирку і просив внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, розпочати кримінальне провадження. Але винних покарано не було. Натомість, на місті скоєного правопорушення біля цирку з’явилась приватна  парковка, ймовірно для розміщення автомобілів клієнтів сусіднього ТРЦ. Як ми раніше писали, зазначений торгівельний центр належить фірмі бізнес імперії Вадима Єрмолаєва.

          Можливо, що власники торгівельного центру зацікавлені в будівництві незаконної парковки біля цирку Дніпра.

Хто будує парковку біля цирку Дніпра та чому мовчить Дніпровська міськрада? Адже, раніше посадовці обіцяли покарати порушників! Спробуємо розібратися. Так, Рішенням виконкому міської ради №540 від 19.05.2020 компанії «ІНТЕРСЕРВІСБУД» (ЄДРПОУ 35340388) наближеній до Вадима Єрмолаєва надано дозвіл на благоустрій території по вулиці Січеславській Набережній. В додатку до Рішення виконкому чітко виділена територія «благоустрою». Спиляні блакитні ялинки знаходилися саме у виділеній зоні.

         Втім дерева на ділянці  лишалися. Остаточний дозвіл на їх видалення ТОВ «ІНТЕРСЕРВІСБУД» отримало в квітні 2021 року. Згодом з’ясувалося, що під «благоустроєм» відповідальні особи ТОВ «ІНТЕРСЕРВІСБУД» зрозуміли «приватна парковка біля цирку Дніпра». Вже інша компанія Вадима Єрмолаєва Alef Estate повідомила, що побудує на цьому місце еко-парковку.

Виходить, що  Вадим Єрмолаєв отримав немалий шматок землі в середмісті Дніпра на основі лише Рішення виконкому Дніпровської міської ради. Депутати не голосували, ані за дозвіл на розроблення проєкту землеустрою, а ні за надання ділянки в оренду або постійне користування.

Парковка біля цирку привернула увагу журналістів Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада». В Головному управлінні Держгеокадастру повідомили, що ТОВ «ІНТЕРСЕРВІСБУД» самовільно займають земельну ділянку площею 0,2 гектари. Відповідальність за що передбачена пунктом «б» ст. 211 Земельного кодексу Українист. 197-1 Кримінального кодексу України. Розмір шкоди, заподіяний посадовими особами ТОВ «ІНТЕРСЕРВІСБУД» може складати 388 843,5 гривень.

Вважаємо, що в даному випадку може бути впроваджено схему подальшого отримання в власність/або оренду земельну ділянку біля цирку. Про схожу схему «благоустрою» ми вже писали раніше. В даному випадку за допомогою «лояльних» реєстраторів у ТОВ з’явилась можливість зареєструвати за собою право власності на, наприклад, вкладене мостіння. Що в подальшому, надасть можливість звернутися до Дніпровської міської ради для отримання, в обхід аукціону та ін. обов’язкових процедур, земельної ділянки в оренду за місцем фактичного розміщення об’єктів власності (наприклад, мостіння).

Можливо, було задіяно схему, яка згодом може сприяти Вадиму Єрмолаєву отримати земельну ділянку в оренду або постійне користування за спрощеною/сірою процедурою.

Законодавство визначає, що в разі наявності на земельній ділянці об’єкту нерухомого майна власник такого майна має першочергове право на отримання в користування земельну ділянку. Перевага полягає в тому, що саме власник нерухомості отримає ділянку в оренду або постійне користування. Інші бажаючі відмітаються. Аукціон, який би дав змогу підвищити ціну на земельну ділянку, не проводиться. Бюджет міста лишається без додаткових коштів, а виграє окремий, обраний суб’єкт.

Ми і раніше бачили лояльне ставлення Дніпровської міської ради до бізнес-забаганок імперії Alef Estate. В тому числі, це стосувалося знищення пам’яток, заради подальшого будівництва. В даному випадку схоже, що розміняли багаторічні блакитні ялинки на чергову забудову. Нажаль, в нашому рідному місті впроваджується велика кількість різноманітних схем забудови територій. Але, крім «лояльних» можновладців, залишаються «злі» правоохоронці. Отримані матеріали, документи було передано до прокуратури та долучено до кримінального провадження, раніше розпочатого за фактом сумнівного будівництва сусіднього ТЦ.

 Далі буде…

ВСІ НОВИНИ

1

Коментарі

18.08.21, 11:20

Та когда ж оно уже нажрётся!! Всё ему мало мало!!! Забрать у гандона незаконно приобретённую землю и обязать снести парковку и высадить деревья!

    Гість: _ _ vs __

    28.08.21, 19:31Відповідь на 1 від Absender

    Та когда ж оно уже нажрётся!! Всё ему мало мало!!! Забрать у гандона незаконно приобретённую землю и обязать снести парковку и высадить деревья! зачем уже сносить то, что построено.
    а вот ялынками обязать всё засадить ..
    причём не только там где их снесли ..а по всему городу , там где надо
    .
    как наказание