хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Забудова прибережних земель дніпровського національного універси

  • 04.08.21, 15:44

Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, була виявлена незаконна забудова комерційними будівлями прибережних земель річки Дніпро, що належать Дніпровському національному університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна

В  вересні 2019 року на березі Дніпра згорів закинутий дерев’яний дебаркадер. Пожежу, яку тушили екіпажи шести  автомобілів ДСНС, було видно майже з усього міста. Сама споруда знаходилась за адресою: вулиця Набережна Перемоги, 1-Ф. Згорілий дебаркадер, як і територія, де він знаходився, належить Дніпровському національному університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна (ЄДРПОУ 01116130). Як ми раніше писали, в місті Дніпро почастішали випадки забудови берегу річки комерційними будівлями, в тому числі елітними приватними будинками. Також, ми раніше писали про спроби захоплення та забудови земель іншого вищу - Українського державного хіміко-технологічного університету (УДХТУ). Тепер і  на прибережних землях ДНУЗТ ім. В. Лазаряна також здійснилась незаконна забудова берегу.  
В 2010 році Дніпропетровська міська рада передала вишу цю земельну ділянку у  по­стійне користування по фак­тичному розміщенню водно­спортивної бази. Сучасна реальність демонструє, що учбовим закладам часто не вистачає грошей на оплату за отримані комунальні послуги, не говорячи вже про обслуговування об’єктів інфраструктури.   Напевно така ситуація і зумовила те, що дебаркадер, де розміщувалася водноспортивна база ДНУЗТ перебував у занедбаному стані.
Сама ділянка розташована в парі хвилин їзди від середмістя Дніпра і землі тут завжди мали попит. Після «несподіваної пожежі» у 2019 році згарище  лишалося дуже недовго.
На прибережній ділянці, що належить ДНУЗТ ім. В. Лазаряна, після пожежі, яка знищила будівлі вишу,  з’явилась приватна комерційна будівля з написом «DREAM HOUSE».
Забудова прибережних земель ДНУЗТ або інших державних чи комунальних установ завжди цікавила сумнівних персонажів. Такі персони готові в обхід законодавства України забудовувати прибережні захисні смуги. Звісно було б приємно припустити, що споруду звів ВНЗ, втім подібні припущенні малоймовірні. Скоріш за все швидко віднайшлися особи, зацікавлені у зведенні нової споруди на березі Дніпра.
Забудова прибережних земель на земельній ділянці ДНУЗТ потребувала оформлення дозвільної документації, а також документів про введення будинку в експлуатацію. Це звичайна практика для ведення будівельних робіт. Подібна практика викладена в Законі України «Про регулювання містобудівної діяльності» та інших нормативних документах.
Для отримання інформації про наявні погодження будівництва ми звернулися до Дніпровської міської ради. Там повідомили, що Управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Дніпровської міської ради не реєструвалася дозвільна документація та документи, які засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів. Тобто, фактично забудова земель ДНУЗТ, земель водного фонду прибережної захисної смуги річки Дніпро здійснено незаконно, без отримання необхідних дозволів, погоджень.
Про всі виявлені факти стосовно забудови на вулиці Набережна Перемоги, 1-Ф журналісти Інформаційного агентства «Антикорупційна правозахисна рада» повідомлять в правоохоронні органи. Слідство, яке розпочнеться після внесення даних до ЄРДР, має виявити винних у незаконній забудові прибережних земель ДНУЗТ. 
1

Коментарі

Гість: _ _ vs __

14.08.21, 17:15

Днепр , по- над Днепром застраивается и не слабо..
думаю , может тоже квартирку прикупить
но точно, не на этой неделе)