Кулінарна замітка
- 14.12.15, 23:35
Щойно нашій Золотці похвасталася по телефону, які екологічні сосиски готувала, ось пишу тепер рецепт для неї та всіх вас, дорогенькі.
1.Для фаршу:
- 1,5 кг курячого філе блендером перебиваємо у пил;
- туди 400 грамів 15% сметани;
- 2 яйця;
- пів-літра молока;
- спеції, що є вдома, в мене була суміш перців та сіль;
- 200 грамів твердого сиру (необов'язково) тремо на тертушку або ріжемо маленькими кубиками;
- 1 невеличка цибулинка;
- 1 зубочок часнику;
- манка пів-скланки для регулювання густоти (має ложка стояти - як густа сметана)
Все гарненько перемішали рукою до однорідності і лишили фарш "визрівати" на пару годин. За цей час можна сходити в магазин по харчову плівку.
2. Беремо плівку, на неї 2 столові ложки фаршу і формуємо ковбаски, гарненько кожну зав'язуємо з обох сторін - забарне то діло, я вам скажу.
В мене вийшло 30 ковбасочок.
3. Ставимо воду на вогонь, як закипіло - стишуємо газ і вкидаємо сосиски. Варимо хвилин 40 на повільному вогні під закритою кришкою.
Ні в якому разі не проколювати, навіть якщо бачите скупчення повітря під плівкою.
4. Викладаємо, чекаємо на охолодження. Можна зняти плівку та трохи присмажити на сковорідці або в духовці. Бо колір геть "ніякий" блідий. Але мої любителі здорового способу життя сказали, що і так все смакує))
Думаю, рецепт наступного разу можна буде доповнити шматочками грибів, індичим м'ясом тощо))
Готуйте, експериментуйте, радуйте близьких!
14
Коментарі
Золото 750*
114.12.15, 23:45
Дякую. Беру в обране. Потім перепишу. Бо зараз зайнята. Нанизую собі бусики з лабрадориту (лабрадору).
Мари_НКа
214.12.15, 23:45
для цвета туда немного буряка потереть.
а манку я не клала.
сметану тоже.
и яйца.
Міс Марпл
314.12.15, 23:47Відповідь на 1 від Золото 750*
покажеш як зробиш?
Міс Марпл
414.12.15, 23:48Відповідь на 2 від Мари_НКа
манку я придумала сама, бо фарш був дуже щільний, а як звариться - міг би бути жорстким, тож манка з молоком - для пом'якшення
Мари_НКа
514.12.15, 23:50Відповідь на 4 від Міс Марпл
ааа логично.сворачивать легче, если класть фарш вдлину. а потом перекручивать и завязывать и отрезать. не каждую в отдельности, а поклать полоску фарша и свернуть . как начинку в рулет.
Маммамія
614.12.15, 23:51
приготовлю обязательно
спасибо за идею
Гість: _Дон Карлос_
714.12.15, 23:51
Міс Марпл
814.12.15, 23:52Відповідь на 5 від Мари_НКа
Точно! Геніально! Дякую!
Міс Марпл
914.12.15, 23:53Відповідь на 6 від Маммамія
розкажіть, що вийшло
Міс Марпл
1014.12.15, 23:54Відповідь на 7 від Гість: _Дон Карлос_
оце я проти ночі видала