хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

лікарі з допомогою 3D-друку врятували життя немовляти

Фотография
Нещодавно медики з дитячої лікарні Бостона зробили складну операцію немовляті, у якого спостерігалася черепно-мозкова грижа. Лікарі ніколи раніше не стикалися з подібними пацієнтами, а тому, щоб операція пройшла успішно, були використані можливості адитивних технологій для ретельного планування ходу дій.
Ще під час УЗД лікарі виявили, що плід розвивається з дефектами, так як частини його мозку виходять за межі черепа. Незважаючи на те, що шанси вижити після народження у немовляти були мінімальними, майбутні батьки відмовилися переривати вагітність. Дитина народилася в строк, і хоча її мозок частково був не там, де потрібно, він нормально функціонував. Тому лікарі вирішили терміново проводити операцію.
Хірургічне втручання ускладнювалося тим, що за межі черепа вийшла частина мозку, що відповідає за зір і мислення. Тому помилка медиків могла привести до сумних наслідків. Так як раніше подібні операції в цій лікарні не проводилися, хірурги вирішили попрактикуватися на реалістичній 3D-моделі. За допомогою адитивних технологій була створена об'ємна копія голови немовляти, на якій лікарі ретельно спланували кожен крок операції.

В результаті за шість годин лікарі змогли акуратно перемістити частину мозку в череп на належне місце і закрити отвір кістковою тканиною.
Це не перший випадок, коли 3D-друкована модель черепа використовується для лікування маленьких пацієнтів з черепно-мозковими грижами. У травні китайські лікарі провели операцію однорічній дитині з мікроцефалією. Медики заявили, що операція пройшла успішно завдяки сучасним можливостям адитивних технологій.
0

Коментарі