хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Анатомія досягнень

У світі не існує точної формули досягнення успіху. Всі наявні правила можуть руйнуватися прямо у вас на очах, тільки тому що ви вибрали інший шлях. Добірка лекцій TED, в яких сім спікерів діляться своїми відкриттями і спостереженнями, чому до людей приходить успіх.
Елізабет Гілберт - письменниця, спікер, духовний лідер сучасності, автора бестселера «Їж, молись, кохай». У своєму виступі вона ділиться відкриттям, зробленим з власного досвіду на шляху до успіху - від молодої офіціантки, яка отримує від видавництв одну відмову за іншою, до статусу всесвітньо відомого автора.
«Я зрозуміла дивний і несподіваний зв'язок між тим, як ми переживаємо великі невдачі, і тим, як реагуємо на великий успіх, - каже речник. - Ось до чого я прийшла: більшу частину життя ми проводимо в ланцюзі людського досвіду, де все нормально, спокійно і розмірено, але невдача раптово збиває нас з шляху, кидаючи в сліпучу темряву розчарування. Успіх теж раптово збиває нас з шляху, кидаючи в такий же сліпучий блиск слави, визнання і похвали. Один поворот долі сприймається світом негативно, інший же - однозначно позитивно ». І в обох випадках є спільне рішення: відданість своїй справі або всьому тому, що ви цінуєте більше, ніж своє его, на що ви спрямовуєте таку кількість енергії, що кінцевий результат вже не має значення.

Тренерство і спортивне наставництво допомогло Джону Вудену не тільки розкрити здібності майбутніх видатних гравців, але і вивести істини, які працюють і за межами тренувальних майданчиків і стадіонів. Молоді гравці прагнуть до перемоги над суперником, але роблять помилку.
Тому що головну перемогу потрібно зробити над самим собою: «Ніколи не намагайся стати краще когось, але завжди учись у інших. Ніколи не переставай прагнути до того, щоб бути краще, ніж ти можеш. Якщо вас поглинуть речі, над якими ви не владні, то це несприятливо вплине на те, над чим ви владні ». І визначення успіху в цьому випадку буде відмінним від звичного: це розуміння того, що ви доклали всіх зусиль, на які були здатні, і віра, що все складеться, якщо ви зробили те, що повинні. І ваш противник тут ні до чого.

У наш час простіше, ніж коли-небудь, домогтися успіху, але в той же час професійні кризи все частіше стають не проблемою однієї людини, а цілим явищем. Філософ Алан де Боттон вивчає теорії успіху і невдачі і в своєму виступі озвучує проблему кар'єрного снобізму: коли факт того, досягла успіху людина в своїй справі, є важливіше суті особистості в цілому, а відповідь на питання «чим ви займаєтеся?» стає вирішальною для продовження спілкування в майбутньому.
«М'яка філософія успіху» Алана де Боттона - це свобода від подібних упереджень, від необхідності займатися чимось виключно «престижним», щоб уникнути клейма «невдахи»«Ми повинні фокусуватися на наших ідеях. І впевнитися, що вони - наші, а не чиїсь, що ми дійсно автори наших амбіцій. Тому що дійсно не дуже приємно не отримувати те, що хочеш. Але ще гірше - мати уявлення про те, що ти хочеш, а в кінці шляху раптом виявити, що насправді це не те, чого ти хотів на протязі всього шляху ».

На думку Річарда Джона, аналітика і автора бестселера 8 To Be Great, існує вісім головних принципів успіху. Вони взялися не з нізвідки, а були застосовані самим Річардом і довели свою ефективність. Йдеться про пристрасть до своєї справи, наполегливу роботу, професіоналізм, концентрацію, постійному подоланні себе, служінні в створенні цінностей, ідеї та наполегливості. Але, як виявилося в результаті, навіть коли ключ до успіху вже в руках, ще потрібно навчитися правильно ним користуватися: «Я дізнався, що успіх - це не односторонній рух. Це безперервний рух по замкнутому колу. Це не те, як ми досягаємо успіху, це як ми підтримуємо його ».

Успіху сприяють безліч факторів: талант, фізичні дані, IQ і т.д. Але жоден з них не є вирішальним при досягненні його в підсумку. Тому якщо є мета на найближчий час розвинути в собі якусь якість, яка буде допомагати в підкоренні нових вершин - нехай це буде твердість характеру, яку Анжела Лі Дакворт визначає як «пристрасть і наполегливість у досягненні довгострокових цілей».
Саме твердість характеру, на думку Анжели, об'єднує всіх, від відмінників до топ-менеджерів. Звільнившись з дуже успішної роботи в сфері консалтингу, Анджела Лі Дакворт стала викладати математику семикласникам в нью-йоркській державній школі. Це дало їй можливість визначити взаємозв'язок між завзятістю учнів і їх успішністю. А зайнявшись цим питанням під час своєї наукової діяльності, спікер тепер ділиться своїм відкриттям з світом.

Щодня по всьому світу народжуються мільйони ідей, покликаних удосконалювати наш світ. Але лише частина з них змогли виконати свою функцію і дозволяють відчути свою корисність, а про решту іноді не хочуть згадувати навіть їх творці.
Засновник безлічі стартапів Білл Гросс одного разу вирішив проаналізувати досвід своїх і чужих компаній, щоб розібратися, чому так відбувається. Це привело його до визначення п'яти чинників визначення їх успішності, серед яких є один, який грає, на думку спікера, найважливішу роль - правильний розрахунок часу, а саме здатність ідеї відкритися світові саме тоді, коли він найбільше готовий її сприйняти. «Безумовно, важлива ідея, важливе її якісне виконання. Але таймінг може зіграти ще більшу роль. І найкращий спосіб прорахувати терміни - оцінити готовність споживача до того, що ви хочете їм запропонувати, і бути до кінця чесними з собою ».


7381АК
0

Коментарі