хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

3d-друк. і хворобу подолати, і в космос злітати

Фотография
Ліки для епілептиків створили за допомогою 3D-технологій
В аптеках США продають лікарський засіб від епілепсії, створений на 3D-принтері. Препарат розчиняється швидше, і пацієнтам приймати його легше, ніж звичайні ліки. Медикамент отримав назву Spritam.
Застосування 3D-друку вплинуло на структуру таблетки, зробивши її пористою. Завдяки цьому вона швидко розчиниться в роті навіть з незначною кількістю води, це дуже корисно для прийому при утрудненому ковтанні. Засіб підходить дітям і дорослим.
Для розробки медикаментів застосовувалася технологія ZipDose, створена в Массачусетському технологічному інституті. Розробники - Aprecia Pharmaceuticals.
У компанії, яка випускає ліки, не виключають і подальшої роботи з 3D-друком, оскільки подібні інновації роблять лікування ефективніше і здатні допомогти пацієнтам, що страждають від хвороби Паркінсона, шизофренії, депресії і ряду інших.


Фотография
3D-принтер, який здатний друкувати у відкритому космосі

Фірма Made In Space представили вдосконалену модель 3D-принтера, який друкує предмети в вакуумі навіть при низькій гравітації. 3D-принтер The Zero-Gravity на МКС підняли 22 березня.
Була модернізована минула модель, завдяки чому розширилися можливості друку різними матеріалами. Однак для початку буде доставлено всього 3 види пластмаси.
Обстановка на МКС значно покращиться завдяки використанню можливостей 3D-друку. Більше не потрібно буде чекати «посилки» з Землі, адже потрібні предмети можна створити самостійно.
Цифрові файли і настройки друку передаватимуться NASA і американською Національною лабораторією прямо на друкарський пристрій.
Всі інструменти, які раніше складно було доставляти, можна в будь-який момент створити з бортовим принтером.
0

Коментарі