хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Маленькі хитрощі для тих, хто шукає роботу та скільки вигоди ро

1. Якщо ви шукаєте нову роботу, паралельно працюючи
Дрес-код на поточній роботі і на співбесіді часто може не збігатися. Мова не про те, щоб одягатися «пристойно» постійно, а в правилах і звичкою.

Тому, якщо ви ще працюєте, але вже ходите на співбесіди і приховуєте це від своєї компанії, візьміть в день співбесіди «змінний одяг». Простіше простого визначити нелояльного співробітника, який з ранку відпросився до лікаря або на ранок в дитячий садок, а потім прийшов на роботу в білій сорочці або нетипово для  офісу, красивому платті.

Саме поєднання - не було півдня і в нетипово парадному одязі прийшов - видасть вас  керівнику. Переодягніться перед поверненням з співбесіди на поточну роботу в звичний одяг, і все пройде непомітно.

2. Якщо вам запропонували каву / чай на співбесіді
Приходячи на співбесіду, від пропозиції HR-а «Кава, чай?» НІКОЛИ не відмовляйтеся, навіть якщо зовсім не хочете пити. По тому, як буде організована подача вам напою, ви зможете багато чого довідатися про процеси всередині компанії, а якщо пощастить, то і про корпоративну культуру:

Якщо метушиться сам ейчар, дзвонить якимось людям, все затримується більш ніж на 10 хвилин, приносить не той напій або він холодний - найімовірніше, всі процеси в компанії не збудовані;
якщо все відбувається чітко і протягом 5-10 хвилин - все в компанії з процесами побудовано;
якщо запропонували зробити самому - в компанії здорове делегування обов'язків, повноважень і відповідальності.
Ну а в якій компанії вам краще: з побудованими чи ні процесами - це вже вам вирішувати
Порада відноситься тільки до тих випадків, коли ейчар сам пропонує напій. Якщо не пропонує, а ви попросили, суєта може бути від іншого: процес побудований, але до ейчара він не відноситься (наприклад, в обов'язки секретарів не входить обслуговування переговорів  цього рівня).

Він також не працює, якщо у вас співбесіду призначено поза робочим часом секретарів.

3. Якщо потрібно час на обдумування складного питання, і у вас є окуляри
Бувають питання, які ставлять в безвихідь і потрібно подумати. Тут щастить тим, хто носить окуляри.

Якщо на співбесіді вам задали складне або неприємне питання, і відповідь треба обдумати, а показати цього не хочеться, зніміть окуляри і протріть їх. Чомусь психологічно всі співрозмовники (не тільки ейчари) вважають ті моменти, поки хтось протирає окуляри «неробочими» (ну типу як би людина чхає), і не вимагають в цей момент від неї ніяких розумних дій і розмов.

Це дозволить вам спокійно обдумати відповідь, не отримавши репутацію «гальма». Але за одну співбесіду цей прийом більше разу застосовувати  буде  дивно. Якщо питання виявилося занадто складним, спробуйте на практиці прийом «універсальна відповідь на несподіване запитання рекрутера».
Изображение
Українські роботодавці все активніше звільняють офіси від співробітників, переводячи їх на віддалений режим роботи. До 2017 р в такому режимі буде працювати більше 10% білих комірців країни, що дозволить компаніям економити близько 3 млрд грн. на рік. До такого висновку прийшли дослідники - сервіс"Бітрікс24" і "ГФК Юкрейн", які спеціально вивчали цю тему (в опитуванні брали участь понад тисячу компаній середнього, малого і великого бізнесу з усіх регіонів країни).

За їх даними, в 2015 р віддалених співробітників задіяли понад 20% українських підприємств. А самих фахівців, що працюють дистанційно, в Україні вже близько 7% від загального числа офісних службовців. Перехід на віддалену роботу тільки в минулому році заощадив роботодавцям 1.7 млрд грн, а це близько 17 тис. грн. на кожного співробітника.

Згідно з результатами дослідження, в найближчі два роки Україну чекає стрімке зростання дистанційної зайнятості, а частка фахівців, які працюють поза офісом, буде тільки збільшуватися. До 2017 р віртуальними робочими місцями обзаведеться не менше 35% вітчизняних компаній.

Це зростання відбудеться як за рахунок підприємств, які ще не використовують дистанційний формат роботи, так і за рахунок тих, хто задіє віддалених спіробітників частково.

На сьогоднішній день таких 25% і 46% відповідно.

Рівень проникнення дистанційної зайнятості в Україні становить 21%, з них основна маса компаній зосереджена в Києві - 33%. Найбільше віддалених співробітників задіяно в ритейлі, телекомунікаційній галузі, ІТ, промислових і будівельних компаніях.

Згідно з опитуванням більшість віддалених співробітників - це професіонали з високою кваліфікацією (78%) і вищою освітою (83%). При цьому серед тих, хто сидить в офісах, співробітників з високою кваліфікацією всього 58%.
Дослідники встановили основні причини зростання лояльності до віддалених співробітників:

їх високий професіоналізм і результативність без повсякденного контролю з боку роботодавця;

скорочення витрат на оренду, організацію робочого місця, на відрядження та ін .;

підвищення продуктивності праці за рахунок можливості роботи без відриву від виробництва під час відряджень, хвороби, виїздів на виробничі об'єкти;

розширені можливості для найму;

підвищення мобільності і оперативності, можливість більш гнучкого підходу до формування графіка роботи, що призводить до поліпшення якості обслуговування клієнтів.

Майже 90% керівників заявили про те, що дистанційна робота приносить відчутні економічні вигоди в розвитку підприємства. При цьому 14% оцінюють цей ефект як "сильний" і 48% як "середній".

Кожен співробітник, який перейшов на віддалену зайнятість і має все необхідне програмне забезпечення, буде економити компанії близько 17 тис. грн. на рік.

 Основними джерелами економії є:

оснащення робочих місць офісним обладнанням та ПО (близько 10 тис. гривень на одного співробітника на рік)

оренда робочих місць (близько 7,2 тис. гривень на одного співробітника за рахунок вартості оренди робочого місця ( 4 кв.м) за ставкою близько 150 грн. / кв.м)

зниження витрат на оплату праці за рахунок розширення географії найму і оптимізації податків


Але у керівників компаній часто є і упереджене ставлення до дистанційної роботи. Найпоширеніший страх топ-менеджерів - порушення інформаційної безпеки компанії. Крім того, вони побоюються відсутності контролю робочого часу, втрат ефективних комунікацій всередині компанії, а також вважають, що є ризик втратити корпоративний дух, культуру і цінності.
0

Коментарі