Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Скільки дерев на Планеті?

сколько деревьев на Планете: Живая планета Земля, практическое восстановление.  Є така приказка, що зірок на небі більше, ніж піщинок на землі. Дійсно, їх так багато, що наш мозок не готовий працювати з такими величезними обсягами чисел. Як з'ясовується, ми можемо сміливо додати дерева до цього списку. Тому, що дерев дуже багато на цій планеті. Мовляв, багато і багато. А скільки?

Кілька років тому під час роботи в Єльської школі лісового господарства та екологічних досліджень, Томас Кроутер зіткнувся з цим завданням вперше, коли його друг працював над програмою ООН під назвою: Мільярд дерев. Метою цієї ініціативи було посадити мільярд дерев для боротьби з глобальним потеплінням, але проблема в тому, що вони не були впевнені наскільки це суттєвий крок. Вони поняття не мали багато це чи мало.
 
«Вони не знали, наскільки посадка мільярда дерев збільшить загальну кількість дерев на планеті на 1% або на 50%,» згадує Кроутер.
 
Він поставив просте запитання: Скільки дерев на нашій планеті?
Згідно з однією з оцінок, на основі супутникових знімків, у світі 400 млрд дерев. За іншою, на основі наземних вимірювань, імовірно 390000000000 дерев росте тільки в басейні Амазонки.
 
Ми зв'язали всю інформацію в кожному регіоні, з тією, що дають нам знімки, грунтуючись на детальну інвентаризацію лісів, яка була вироблена в ряді країн. У загальному рахунку була скомпільована інформація з 400000 листяних ділянок, які вчені ретельно зібрали і внесли в єдину базу.
Три трильйони дерев!
 
Це число настільки величезне, що стає абстрактним; в одне вухо увійшло, в інший вийшло. Якщо підсумувати три трильйони секунд, то це буде 94,638 років.
 
Крім того, кожен рік у зв'язку з діяльністю людини на планеті втрачається близько 15 млрд дерев.
 
Виходячи з цих даних можна зрозуміти, що посадка мільярда дерев, швидше за все не зможе істотно змінити ситуацію. І потрібно в рази збільшити зусилля. Їхня програма - висадка трильйона дерев.
 
Переводимо в секунди. Це буде 31,546 років.


7381АК
0

Коментарі